HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, May 29, 2015

Kehidupan Selepas Kahwin.

Assalamualaikum

kadang terfikir juga, sampai bila la boleh bertahan sayang, sweet-sweet, gedik dengan suami. muka sama ja yang tengok setiap hari kot. err. tak. setiap masa. sebab kami kerja sama-sama. balik-balik muka yang sama. time mana ja yang tak tengok muka dia? time berak. :p

lepas tu, tengok tipikal orang yang dah lama kahwin, dah start panggil 'pak hang' 'mak hang' 'awak' 'kau'. alaa. tak dapat bayang kalau suami panggil yuyu macam tu. memang merajok setahun lah. kalau boleh, nak sangat kami selamanya guna panggilan 'sayang' 'baby'. walaupun 'baby' nampak gedik weh, takkan la tua gigi sebatang, cucu berderet, suami tetap panggil 'baby' kan, mungkin tukar panggil 'darling' ke. Allah! -_-


1tahun 5bulan lepas.

dulu masa yuyu kerja part-time kat Pantai Chenang, selalu tengok couple matsaleh yang dah tua-tua, ada la sebaya tokwan yuyu, holiday sama-sama dengan bini, jalan pegang tangan kat pantai. kalau datang kedai, suami dia panggil 'sweetheart', bini panggil 'honey'. kencin maneh i'olls.

cabaran tau benda ni. nak jaga hati bukan untuk esok lusa saja, tapi sampai ke mati. bukan senang. hati kan.

kalau boleh, taknak la bila dah ada setahun dua kahwin, mula la dok teringat ex ke, terminat kat suami jiran ke, mula dok tukaq number dengan Facebook friend, lepas tu tengok suami bangun tidur pun takda dah perasaan sayang. nauzubillahiminzaalik.

takutnya jadi durhaka macam tu. sia-sia ja hidup. macam mana la toknenek kita boleh hidup happy sampai mati kan, siap dapat cicit lagi. yuyu ni, baru je lagi, suami pun baru kenal bau kentut yuyu (pftt). panjang lagi perjalanan rumah tangga tu.

setakat ni, dan haraplah sampai bila-bila, syukur sangat, kalau tengok suami pun, aww, sejuk hati. pantang tak busy, Habib tidur, kami gedik-gedik berdua dok 'i love you, you love me' sampai nak termuntah cekedis. tiap bulan, ada waktu lapang, kami try buat benda baru, pi jalan-jalan ke, makan ke, macam-macam lagi la.

lepas tu, balas hantar surat. macam budak-budak, tapi sweet apa. -_-

insyaAllah, nanti yuyu try share, apa yang yuyu dan suami buat untuk selalu memaniskan rumahtangga. gituu. lakibini takpa, yang dok couple, jangan mengada okay! grr.



terima kasih sudi baca :)

25 comments:

  1. Semoga kak yuyu and seben kekal smapai bila2. InshaAllah. Biaq cuweet2 , jgn cuka2. :*

    ReplyDelete
  2. alorhhh..suwitnya yuyu.. akak n husband xreti tunjuk romantik mcm tu.. heheh..bkn segan atau apa, tp kami ada cara kami sendiri.. moga rumahtangga yuyu kekal bahagia hingga akhir hayat..

    ReplyDelete
  3. Insyaallah..jika iman kita kuat..segala dugaan dlm umah tangga dapat dilalui..yg penting harus ada sikap tolak ansur..mcm Fida ngan husband..hehehe

    ReplyDelete
  4. Sweet pun takpe,,,dengan suami sendiri.. Masing2 ada manja tersendiri dengan pasangan masing2..

    Semoga rumah tangga kite semua sentiasa manissssss

    ReplyDelete
  5. duk bayang yuyu jadi nenek la jap :P

    ReplyDelete
  6. http://tazkirah.net/wahai-pengguna-sosial-media-bahagia-itu-biar-kita-sahaja-yang-rasa/

    yuyu kita just nak share je bukan ada niat apa apa.
    maaf tau.
    😢~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tp niat yuyu nak bagi idea je. Leh bantu psgn lain jugak utk pikat hati psgn msg2.

      Delete
  7. Awwwww. ade lori gula tumpah ke nih ? Sweett sangat. :*

    ReplyDelete
  8. Ya Allah adek shayang... akak doakan kebahagiaan yuyu sampai syurga.....
    peluk cium utk habib ya....

    - nadia arrumaisha -

    ReplyDelete
  9. insyaAllah.. amin hehe moge kite sume ditetapkan hati kekali sweety pie apple :P haaha

    kite ni bru je sebulan adoi adoi :P

    nadiasecreto.com

    ReplyDelete
  10. sweet nya..
    ala.. buat ape nk segan manja2 ngan husband..
    mmg bagus kalau sweet2, manja2, gedik2 ngan husband..
    sebab dpt pahala n dpt mengeratkan lagi hubungan...
    semoga yuyu n husband kekal bahagia hingga ke jannah, semoga bertmbah2 murah rezeki, dpt ank2 yg comel2, bijak pandai n soleh solehah... :)

    ReplyDelete
  11. Heee. moga kekal hingga ke jannah yuyu :)

    ReplyDelete
  12. Cute nyer entry ni...love u yuyu.

    ReplyDelete
  13. printed paperbag & sticker, utk doorgift etc... jom tgk blog kami :)cardbymyan.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. haha. tak pernah terfikir pula ,betul jugak, takkan panggilan-panggilan manja ni, macam baby, darling sampai ke tua digunakan. tak leh nak fikir apa jadi.

    ReplyDelete
  15. semoga berbahagia..semoga rumah tangga diberkati...
    silalah follow blog kita...
    http://miezanajwanordin.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. U ngn suami keja ape?

    ReplyDelete
  17. kak yuyu.....tips yg belum nikah ni? hee

    ReplyDelete
  18. Salam..baru lg follow blog awk coz i'm petite mummy too. Bru je 06.06.2015 aritu mine punya 5th anniversary and Alhamdulillah tempoh 5 tahun pertama tu dah ditempuh wlupun mcm2 cabaran dan dugaan melanda. Tipu la klu nak kata hidup berumahtangga tu ketawa je tiap2 hari. Nak tau kesetian kita pd pasangan atau sebaliknya, tunggu bila salah seorang ditimpa kesusahan. Pada masa tu keikhlasan & cinta sebenar akan lahir. So far tak kira mcm mana keadaan sekalipun, we still calling each other 'sayang' and my version of calling 'sayang' to my hubby bunyi sengau2 skit. Huhu..

    Jemput follow my blog too, who knows u might found something helpful to ur life journey soon. thanks :)

    http://degreegraduatehousewife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah..happy tgk yuyu ngn family yuyu..sweet sgt..moge bahagia sampai bile2 :)

    ReplyDelete
  20. yuyu x nk cter ke malam pertama cane? posisi seks yuyu?

    ReplyDelete
  21. malam pertama cane yuyu???berapa jam dekat ranjang???pe lagi tips nk eratkan keintiman???masa seks tu asben yuyu ada main tetek yuyu ke pstu isap???yuyu biasa seks posisi acano?share lerr

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)