HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, February 19, 2014

Selepas Hampir Dua Bulan...

Assalamualaikum

kau ingat senang ke keje kawen, pindah rumah, jalan-jalan dengan suami lepas tu beli barang masak-masak pulak. dan beli barang, punggah pulak nak susun bagi penuh satu rumah. sampai dua bulan tak update entry tau. lama wooo.

lepas tu, rindu gila kat belog, tapi tak boleh nak buat apa la kann. boleh tengok lepas tu sambung buat keje balik. wuuu. sedu sedan jugak la. jadi, bila tengok komen Facebook & Instagram, beria-ria yang minta update belog balik, terharu lalu selow-selow yuyu update juga. gigih. kuatkan semangat. dan bermotivasi. -.-'

serba sedikit, habuan nak panaskan belog balik, aktiviti dari kawen sampai ke la ni. kang taip semua dalam satu entry, kalau ada yang ter-Parkinson tiba-tiba, susahlah:


13 Disember 2013 : Alhamdulillah. dah officially menjadi isteri. seram sejuk juga bila dah jadi isteri orang ni. macam-macam benda kena buat dan kena jaga. majlis semua berjalan lancar dan cukup membuatkan yuyu demam dua minggu berturut-turut.

       
Official Photographer : The Puteh Production 


22 Disember 2013 : majlis Resepsi di sebelah Belingkor, Batu Gajah. majlis kali ni di buat di rumah abah suami yuyu. walaupun buat siang saja, penatnya tak ngalah. dari majlis ni, yuyu kenal lebih banyak kaum kerabat suami. amboi. demee.

thanks The Zahara Official untuk semua gambar yang superb itu. :')


nanti kite update okay pasal dua-dua majlis. janji?

sejurus dah habis majlis, malamnya tu juga sesi buka-buka hadiah. syukur berlipat kali ganda. jimat duit tak payah beli dah banyak benda. pinggan mangkuk kemahen banyak. boleh buat musium kebudayaan tau.


23 - 28 Disember 2013 : start dari tarikh ni, yuyu, suami dan keluarga yuyu menikmati holiday sakan di Cameron Highland dan Johor. konon-konon kami berdua ni nak honeymoon la. alaa. pengantin baru khenn. tapi kemahen family yuyu nak juga bawa rumah sedara-mara. takpe la. postpone niat murni tu. tskk.

sekeluarga honeymoon. termasuk paksu tukang tangkap gambar. 

Gorgon makan strawberry. 

memang tak la nak berbelog time time cenggini. tidak sama sekali! *tetiba emo*


29 Disember 2013 - 3 Januari 2014 : ni adalah tarikh kami cari rumah sewa. azab gila. semua rumah kat  KL & Selangor, sewa pun dah RM1300++. tapi, nak dijadikan rezeki kami, dapat la satu tu apartment baru di Selayang sebulan RM800 je.


1 - 12 Januari 2014 : 12 hari demam, lemah, tak selera, dan pening teruk. doktor mengesyaki tanda-tanda mengandung. ya ALLAH! best tahap gaban juga la dengar ni, tapi rupanya tak, bila jumpa doktor lain pula, rupanya sebab penat sangat dan proses menerima 'keadaan' baru. okay. fine. seriously fine.

*lap air mata dengan langsir rumah*


15 Januari 2014 : officially duduk di rumah baru. bermula hari tu sampai la dua tiga hari lepas, baru selesai bab bab rumah. drill apa entah bagai semua. beli itu ini. rempit dari rumah ke IKEA, Tesco, NSK setiap hari. kira-kira balik banyak nak mati duit kena keluarkan untuk berpindah rumah.

pasrah habis-habisan. T_T sebab tu pentingnya berjimat, untuk kehidupan lepas majlis kawen.


dari rumah kosong, sampai la sekarang dah berperabot. sekarang dah ada karpet bagai. tengok la minggu depan kot, nak beli sofabed pulak. gittew. InsyaALLAH.


Sekarang : baru la ada masa untuk berbelog. tu pun sebab suami yuyu bagi hint hint pedas. -.-' lepas ni, InsyaALLAH, semoga ALLAH memberi extra kekuatan mental dan fizikal untuk terus mengupdate belog selalu. hewhewhew.

dan terima kasih la untuk semua yang sudi jenguk belog yuyu walaupun tak update apa-apa. average Unique Visitors 1400++ setiap hari, mengundang terharu juga la. tak sepi juga la belog yuyu.

next entry, yuyu cerita lebih detail okay. janji?

p/s : follow la Instagram yuyu (instagram.com/yuyuzulaikha)

terima kasih sudi baca :)

105 comments:

  1. take ur time yuyu..cantik yuyu..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum yuyu, jaga kesihatan tau. biasalah baru kawin, badan nak adapt dengan keadaan baru. hehehe. semoga dimurahkan rezeki yuyu dan suami.. rajin2 update blog. macam tak terasa la 2bulan yuyu nikah. hhihi

    ReplyDelete
  3. comeiii sgt.. ^^ xpaa.. perlahan2 mgatur lgkah smulaa yee.. besa la tu abis mjlis.. penat masih bbaki lg.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. tu la. penat rasa sampai sekarang lagi ni.

      Delete
  4. Tahniah Kak Yuyu!
    good luck menjadi isteri solehah. :)

    ReplyDelete
  5. kak yuyuuu cantik! nanti jumpaa okayyyy :)

    ReplyDelete
  6. wahh umah katne?dekat ngan umah saya..hehe

    ReplyDelete
  7. Cantiknya rumah. Hiasan dalam macam ala-ala inggeris moden gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. memang nak buat style inggeris. cuma sekarang masih tak lengkap lagi. ^^

      Delete
  8. lor suami org batu gajah ke...sekampung dgn ittew..hehe

    ReplyDelete
  9. tahniah..comel sgt yuyu ni ngan busana pengantin

    ReplyDelete
  10. Finally update pun after sooooo long! Selalu cekidaut blog kak Yuyu tapi tak ber-update pun :(
    Cute je gambar gorgon makan strawberry tu heheheh.

    ReplyDelete
  11. lor suami yuyu org batu gajah ke...sekampung le ngn ittew..hehe

    ReplyDelete
  12. SELAMAT PENGANTIN BARU .... TAHNIAH YER, MMG LPS KAWIN LG BNYK NAK PAKAI DUIT SBNRNYA HUHUHUHUHU

    ReplyDelete
  13. Rindu yuyu ..
    Tak sabar nak tgg next entry..hehe..
    Jaga kesihatan tu yea :)

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum.

    Belum terlambat untuk saya ucapkan selamat pengantin baru.semoga jodoh kalian diperkukuhkan hingga ke akhir hayat.

    sentap ai.sbb x dapat jemputan dari yuyu tau.memain je lah.blogger mcm ai nie mana femes.follower bukan ribu riban dan sah2 saya nie x dikenali dikalangan blogger.

    relaks la yuyu.baru 2 bulan.memasuki fasa baru dan rumah baru dalam tempoh yang singkat memang memenatkan.In Shaa Allah..lama kelamaan,yuyu akan dapat sesuaikan diri.take your time.

    ReplyDelete
  15. hehe..sweetnye.time dlm femly tu, still nampk mcm kak yuyu ni budak2 lepas pmr g bcuti ngn mak, ayah , abg ~. hihihi ..stay cun n awek muda. fewitt :D

    ReplyDelete
  16. Rindu yuyu ..
    Tak sabar nak tgg next entry..hehe..
    Jaga kesihatan tu yea :)

    ReplyDelete
  17. yuyu comel.. best kan kawen? hihihi...

    ReplyDelete
  18. Kita ni yuyu, birthday sama, annivesary kawen pon sama. 13/12. Hehehehe.

    Eka kan duk jauh ngan suami,rumah sewa ada dua. Nasib baik la kat teluk intan ni sewa dalam 350 stgh je, kat bangi mahal skitlah.

    Yuyu, kite pun same ngan yuyu. Lepas kahwin terus demam. Lepas majlis belah suami pun demam jugak. Doctor kata perubahan hormon menerima 'keadaan baru' juga hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. kebetulan banyak sangat yang sama dengan Eka. nama dah sama dah. huhu. tu laa. sekarang ni mengharap betul betul pregnant. huhu. lalala

      Delete
    2. Hehehehe yuyu jgn fikir sangat pasal nak pregnant tau. Nanti stress. Kalau stress tak subur kata doctor. Yuyu start makan acid folik tak? eka dah makan dah. hehehe. klu boleh memang nak pregnant kan. Tak kisah awal ke lambat. Kita usaha, kalau Allah SWT bagi rzki, Alhamdulillah..

      Delete
  19. bestnyee. . nak kawin jugak . . hehehe. in shaa Allah x lama lagi.

    ReplyDelete
  20. bestnyee. . nak kawin jugak . . hehehe. in shaa Allah x lama lagi.

    ReplyDelete
  21. Cantek rmah yuyu. Kte doakan smoge tabah mngharungi alam perkahwinan..

    ReplyDelete
  22. ehhh...dua bulan? hahahaha... lama tak jenguk blog yuyu...tahniah dah nikah...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  23. Yuyu..kita pn tngh cari rumah sewa..ada kosong lagi tak?

    ReplyDelete
  24. Yuyu..kita pn tngh cari rumah sewa..ada kosong lagi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi rumah kosong. dorang pun tengah cari. tapi takde dah RM800. ada pun Rm850, RM900 & RM1000 :)

      Delete
  25. Yeay akhirnya berupdate jgk blog ni.. Zai salah sorang dr 1400++ visitor tu. Hehehe..nk jugak :p
    Nway slmt menmpuhi alam rumah tangga dgn jayanya :)

    ReplyDelete
  26. tu la yuyu..kemain susah nak cari rumah sewa. nasib baik yuyu dapat jugak kan. selamat melayari bahtera rumahtangga ye yuyu :)

    ReplyDelete
  27. yuyu,ternanti-nanti update baru. semoga happy dgn kehidupan baru =) rajin2 la update ye.

    ReplyDelete
  28. haaaaa..lega dpt bc entry yuyu..waaaa beshnyaaa!!!

    ReplyDelete
  29. weeee, akhirnyaaa... eee beshlaaa.. xsabar pulak aku bila tgk yuyu ni.. hehe moga selamat menjalani idop berumah tga brsam yg tcinta.. aminnn! ^_^

    ReplyDelete
  30. sy pon lepas kawin bulan 10 tahun lepas jarang update blog..bunting pelamin plak..mabuk teruk..terus nak menaip pon lemah..ni dah nak masuk 4 bulan pregnant baru la ade semangat nak jenguk2 blog..hehe..selamat pengntin baru..semoga kekal ke anak cucu.. =)

    ReplyDelete
  31. eii.. beshnya dapat duk umah baru.. yuyu jangan sedih.. mungkin rezeki anak takder lagi.. doa la banyak-banyak

    ReplyDelete
  32. bestnyer yuyu..comel je tgk korang berdua ni :)

    ReplyDelete
  33. sweetnya... moga berkekalan hingga akhir hayat.

    ReplyDelete
  34. tahniah kak Yuyu :)

    by the way, design rumah kak Yuyu pun cantik. :D

    ReplyDelete
  35. assalamualaikum yuyu...pengantin comel...;)

    ReplyDelete
  36. comel sangat. catik rumah baru kak yuyu :) semoga bahagia hingga ke akhir hayat ye kak yuyu :)

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah, dah terbina megah sebuah masjid ye yuyu? congrats. take care of your health tau? huhuhu. sampai demam dua minggu... isk isk! comel aje pasangan pengatin baru ini... ehem... anak mesti comel jugak! mieheheh.

    ReplyDelete
  38. sabar lh ye dear mungkin blh rezeki nk ada baby ... smoga tabah lalui kehidupan akan datang

    ReplyDelete
  39. wahh! kak yuyu dah kawen, tahniah akak! moga kekal hingga ke syurga!! ameen. barakallahu fiq :)
    selamat bercinta hingga ke syurga

    ReplyDelete
  40. Akhirnya kak yuyu kembali jua..hahaah.. Mesti penat tak habes lagi kan?

    p/s: Hadiah tu akak dah dapat ke? =D

    ReplyDelete
  41. tahniah yuyu walaupun dah 2 bulan berpengantin baru. hehee

    ReplyDelete
  42. akhirnya beblog juga yuyu ni, rindu nak baca entry2 yuyu heee.

    ReplyDelete
  43. Tahniah... Yuyu... Semoga kekal hingga akhir hayat dan sentiasa bahagia selalu bersama suami yang tercinta............. SELAMAT PENGANTIN BARU..

    ReplyDelete
  44. alhamdulillah. tahniah yuyu :)

    pindah rumah memang sangat memenatkan!!!

    btw, nanti teringin nak pakai barang Coway, boleh contact yana ye :)

    ReplyDelete
  45. Tahniah...yuyu..selamat pengantin baru...ada baby sok...lagi penat...takpe...slow2...semoga dipermudahkan semuanya...amin

    ReplyDelete
  46. comel je yuyu dengan suami... saya pun kecik juga macam yuyu... bila tengok yuyu self esteem tu naik balik... saya selalu takut tak ada orang nak saya yang pendek dan kecik ni...

    ReplyDelete
  47. Kalau bace blog yuyu, xsah kalau xgelak sorang2..byk caption mcuit hati..smpai encik suami kt sebelah pun heran tgok kite..haha apepun..all the best yuyu..selamat menyelusuri alam rumah tangga. ♡

    ReplyDelete
  48. Tahniah2 ! Kesian akak demam 2 minggu .. =( Stay strong ! semoga bahagia selalu !

    Check out my blog please !
    http://ratu-berguling002.blogspot.com

    ReplyDelete
  49. Seronok tengok instagram yuyu! Dapat live update terus dari situ. Update banyak-banyak lagi ye pengantin baru :)

    ReplyDelete
  50. Kita ni siap mimpi2 yuyu la sbb xupdate blog..haha seyes xtipu..

    ReplyDelete
  51. wah semoga jadi isteri yang solehah .. insyaAllah akan dikurnia anak masa terdekat .

    barang rumah tu takpe beli jew yang penting dulu ..pelan-pelan :)

    semoga perkahwinan yuyu sentiasa mendapat barakah :)

    ReplyDelete
  52. Congrates yuyu.. Selama ni rindu utk baca entri baru di blog yuyu ni. Tunggu entri yuyu yg seterusnya.. ^^

    ReplyDelete
  53. Finally ...dah lama tunggu akak update !! Kesian akak demam ...take care kak .. :))

    ReplyDelete
  54. huhu..bru update ye :)
    busy kan pas kawen tp sonok2 kan :) huhu
    cantik rumah die ..bru living room ..dlm blik lg cntik deco tu kan :)

    ReplyDelete
  55. alala...kawin pun cekenit jugak..xmcm bini org..mcm budak skolah..anyway tahniah kak :)

    ReplyDelete
  56. tahniah yuyu! kehidupan lpas kawin kn...sume dh berubah...tu la, lama dh yuyu xupdate n dis one finally..heee

    ReplyDelete
  57. itu lah...duit habis buat majilis kahwin meriah bagai.. last2 dapat sewa rumah je.

    ReplyDelete
  58. first, tahniah untuk yuyu dan suami... fizikal dan mental kena kuat sebelum mahupun selepas kahwin...bila dah selesai semua hati pun rasa senang.

    dah follow lama pun IG yuyu ni.

    ReplyDelete
  59. aah...bole kate ari2 gak la usha nk tgk update majlis kawen..eheh...

    ReplyDelete
  60. Someone essentially lend a hand to make significantly articles I might
    state. This is the very first time I frequented your
    web page and up to now? I surprised with the analysis you made to make this particular submit incredible.

    Great job!

    My weblog :: free riot points trick ()

    ReplyDelete
  61. Huh...memang kena ada semangat yg jitu kalau nak update lepas baru kawen. Abe nak kene pahe sokmo

    ReplyDelete
  62. as salam yuyu..

    tahniah.. :) moga kekal hingga ke jannah.. in shaa Allah..

    http://qaseh-delima.blogspot.com

    ReplyDelete
  63. lepas kawen memang banyak duit nak pakai..

    ReplyDelete
  64. kite la antara silent reader awak tauu heehe

    ReplyDelete
  65. assalamualaikum~
    hamboihhhhh! lame kemain nak tengok dye update. nasib baik entry panjang kalau tak,tak puas hati. hihi.

    http://missazieni.blogspot.com/2014/01/medical-student-katenye.html

    ReplyDelete
  66. nampak yuyu dekat mph mid

    ReplyDelete
  67. "sebab tu pentingnya berjimat, untuk kehidupan lepas majlis kawen."

    adesss duit dlm tabung ade rm200 aje.sadisssss

    ReplyDelete
  68. selamat pengantin baru yuyu.
    saya doakan semoga yuyu cepat pregnant.aamiin

    ReplyDelete
  69. fuhhhh rasa tak sabar nak kawin mengundang ni. hahaha tapi letih tu yang tak tahan. tahniah ye kak . ;)

    ReplyDelete
  70. tahniah Yuyu comel.. wahh.. ada rumah baru.. bestnye ada umah sendiri kan.. =)

    ReplyDelete
  71. yuyu..you are so beautiful. plus cute. huhu. smoga perkahwinan korag kekal n bhgia sllu ye.

    ReplyDelete
  72. Tahniah yuyu! Tak sangka yuyu dah jadi wife orang! Comel sangat! Semoga perkahwinan yuyu kekal sehingga ke Jannah :) XOXO.

    ReplyDelete
  73. wowww suweettttttnya..
    rumah cantik :)

    ReplyDelete
  74. Alhamdulillah selamat semuanyaa..


    http://www.ibuzara-corner.blogspot.com/

    ReplyDelete
  75. comelnya lepas kawen hehehe. cari rumah sesama, shopping groceries sesama :')

    ReplyDelete
  76. Waaa yuyu rindu kot nk dgr citer pas kawin nih..pasni hupdate blog kerap cikit taw lau tak ayu cubit pipi bam bam yuyu tuh ♥♥

    ReplyDelete
  77. Tahniah yuyu...tgk insta yuyu...8bln akn dtg jdi ibu...

    Wawa pttjya..

    ReplyDelete
  78. akhirnyer dapat jugak rumah kan..beli yang perlu je yuyu..

    ReplyDelete
  79. Salam biasala baru kawin kejap lagi penuh la rumah tue .....mula dengan perabut nanti penuh pula gan anak2 ......

    salam kenal dari : http://azahairi.com

    ReplyDelete
  80. taniah yuyu.. :)

    By the way please visit http://iluvtour.com

    ReplyDelete
  81. letih tapi bahagia,, tak pe,, :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)