HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, November 4, 2013

Gambar-Gambar Majlis Pertunangan.

Assalamualaikum

hari ni, InsyaALLAH, tinggal 53hari lagi untuk yuyu digelarkan sebagai seorang isteri. aloo. malu la nak buat entry ni. pikiaq berjuta kali tau. tapi sebagai seorang blogger dan ada banyak benda yang yuyu nak kongsi bersama-sama dengan pembaca belog yuyu sekalian, dahku tabah sambil kembang hidung tahan segan.

kalau ada benda jiwang-jiwang sikit, ilek je okay. janji?

well, yuyu sebelum ni yuyu tak hebahkan apa-apa lagi pasal pertunangan yuyu. cuma post seketoi dua gambar, dengan tajuk " E ", lepas tu, pembaca yang bijak tetiba tau E adalah Engagement. korang ni. benda benda macam ni laju je kan. last last, sikit sikit hari yuyu mula la post sikit sikit gambar di Instagram ( @yuyuzulaikha ).

sebenarnya, yuyu malu sikit nak hebah semua ni, macam err-ada-ke-orang-nak-tau. lagipun, pertunangan kan patut disembunyikan dan pernikahan wajib dihebahkan. khonn. bila dah sebulan lebih lagi, yuyu teringin sangat untuk share semua ni dengan korang. at least, kalau takde orang baca pun, dah ada anak nanti, kami baca sama sama. ni tanda-tanda dah ada sifat keibuan. kahkahkah! geli tekak pulak.

Izwan Safuan (Onejet) Yuyu Zulaikha Eswan


Alhamdulillah. tepat 17 Disember 2012, kami dah melangsungkan pertunangan yang diikat selepas beberapa bulan kenal masing-masing. jenuh juga untuk terima dia sebelum tu. masa bertunang pun, takde hati sangat lagi. nak pilih suami kan. memang yang betul betul. tapi lepas banyak bergantung dengan ALLAH, yuyu yakin, InsyaALLAH, yuyu tak salah pilih dia.

makin lama, makin ada rasa sayang sikit. sikit pun dah syukur. tu pun selepas tengok usaha dan kesabaran dia. tahap jhfdnwjdwkjasam.. selebihnya, InsyaALLAH yuyu akan cerita selepas nikah nanti ya. tak nak la cerita sekarang. 

okay la, korang tengok gambar je la ye.

rasa syukur tu tak dapat nak ditaip di entry ni. cukup la nak bagitau yang rasa syukur tu rasa lagi sampai ke la ni nih. 

kawan baik Ieqah, yang sanggup turun dari KL semata mata untuk ni. dia paling sibuk tolong majlis tau. nangis air mata warna warni la macam ni T_T


darah manis atau ujian masa bertunang pulak, kami berdua takde masalah. nak curang ke, memang tak pernah wujud. masalah keluarga, sikit sikit, lepas tu ilek je settle dah. tapi benda paling rasa masa bertunang adalah kewangan. macam-macam benda jadi yang kena guna duit. tapi ALLAH tu Maha Pemurah, yakin dengan ALLAH. ALLAH bagi macam macam rezeki untuk kita yang nak mendirikan rumah tangga ni. percaya pada ALLAH. jangan sesekali hambakan diri kita dengan kebendaan. 

selagi kita buat sesuatu yang ALLAH suka, ALLAH lemparkan rasa bahagia dalam hati kita.


mula nak buat majlis antara family saja. mak bapak yuyu, mak bapak dia, kami berdua. dah. senang cerita kau. tapi sebab banyak pula sedara mara yuyu di kampung, jadi atok decided untuk panggil sedara mara di kampung ja. buat la sikit sikit kenduri kesyukuran kan. ramai ramai doa untuk dipermudahkan urusan.


jadi, emak yuyu buat la mini-pelamin untuk nampak lebih pompuan sikit kan. hantaran 5 dibalas 7. hantaran simple macam manisan, sejadah, kain pelikat, kek, buah dari yuyu untuk Onejet. dan dia bagi cincin, sirih junjung, manisan, kek dan buah juga.  hadiah di hari bertunang. 

ketaq kepala lutut toksah nak bagitau la kan. dengaq orang bagitau "keluarga laki sampai dahhhh" pun yuyu macam nak kencing tanpa sedar pulak.


make up simple dari Yuyu Zulaikha sendiri. haa. komersial sangat taip nama cenggitu. nipis dan natural. sebab tok wan yuyu dan onejet sendiri tak suka yuyu make up. dah pulak dahhh..


ekspresi orang happy.


mula-mula, apa yang kami rancang untuk ikat dalam sebulan saja. tapi atas sebab masalah yang tak dapat elak, jadi terpaksalah kami tangguh sampai ke bulan Disember tahun ni. 53hari lagi. alaa, korang agak la sendiri. :')

Alhamdulillah, semua berjalan lancar sangat. sampai sekarang banyak yang sudi sponsor atau meringankan urusan pernikahan yuyu. kan yuyu cakap, percaya dengan ALLAH. ALLAH kan Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani. jangan takut kita hilang sesuatu untuk buat apa yang ALLAH suka. 


dari kad kawen, pelamin, tok kadi, borang nikah dan mendealah lain lain, dah dalam 80% siap. kot. alamak! wedding dress tak siap lagi!! baru teringat!


yuyu harap, tanggung jawab dan amanah yuyu sebagai anak, dah dilaksanakan sebaik mungkin. selagi mana yuyu hidup, rasa hormat dan taat yuyu pada ibu bapa yuyu takkan hilang. mak banyak korbankan macam macam untuk tengok yuyu happy. 


nampak tinggi kan yuyu? bhahah. padahal yuyu berdiri atas platform ^^


53 hari lagi, yuyu akan jadi isteri Onejet (Izwan Safuan), dari sekarang juga, yuyu siapkan banyak persediaan untuk ke alam rumah tangga. ilmu, diri sendiri, hati dan macam macam lagi. insyaALLAH, yuyu yakin ini jodoh yuyu, dan yuyu yakin dia pilihan yuyu yang betul. Amin.

jemputan untuk majlis nanti, yuyu akan jemput pembaca belog yuyu juga. cuma kau sudi datang ke Langkawi ke tak je. bhahuhihuha. gelak jahat.

dari pertunangan juga, yuyu banyak belajar untuk mematangkan diri yuyu. yuyu mesti buat banyak persiapan, bukan untuk diri sendiri, tapi yuyu bakal keluarga baru, dan untuk kebahagian keluarga yuyu sendiri. siang malam yuyu berdoa semoga yuyu dapat jalankan tanggungjawab ni.


ya ALLAH, mudahkanlah urusan pernikahan yuyu dan jangan dipersulitkan. Aminn ya RabbalAalaminn..


p/s: kan dah kata ada benda jiwang-jiwang. huhuuu.

terima kasih sudi baca :)

149 comments:

  1. omeynyeee yuyu,,,tak lame dah nak tukar status..nebes x...hehe

    ReplyDelete
  2. Tahniah. Semoga bahagia dan kekal hingga akhir hayat. Amin.

    ReplyDelete
  3. sangat sweet...tahniah yuyu dari jiran negeri seberang.hihi..semoga majlis nanti berjalan lancar..doakan utk ayu plak eh.hehe

    ReplyDelete
  4. tunang yuyu pon kecik jugak yer... cantikk pink! tahniah yer

    ReplyDelete
  5. sweettnya kak yuyu.. happy for u^^ smoga sgla urusan dipermudahkan olehNya, love u kak yuyu !!!
    ahaks =)

    ReplyDelete
  6. Tahniah Yuyu & Onejet. Barakallah!

    ReplyDelete
  7. tahniah kak yuyu ... insyaAllah dtg :)

    ReplyDelete
  8. insyaAllah semua yang yuyu rancang akan dpermudahkan dan dirahmati oleh Allah taala..amin.

    ReplyDelete
  9. tahniah yuyu...dan selamat menempuh alam rumah tangga :)

    ReplyDelete
  10. insyaallah..semoga semuanya dipermudahkan..yela, 53 hari tu bukan lama sgt, pejam celik pejam celik..eh? da jadi bini org da? hihihi

    ReplyDelete
  11. wahh terasa nebes pulak nak tunang nanti huhu

    ReplyDelete
  12. tahniah yuyu..semoga kasih dan sayang berkekalan sampai ke akhir hayat
    aminn

    ReplyDelete
  13. Comel sesangat. Tak sabar nak tunggu gambar kahwin pulak. Hehe

    ReplyDelete
  14. Rasa mcm tak prcaya je yuyu da nk kawen..

    ReplyDelete
  15. yuyu. tarikh kawen kita sama T__T

    hikhikhikhik

    ReplyDelete
  16. Congrate.. semoga dipermudahkan segala urusan d semiga berbhg till jannah..

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum yuyu...comel sesangat semoga berbahagia yer...;)

    ReplyDelete
  18. Dah tak lama tu... Jgn lupa jemput akak ye Yuyu..akak kt Felcra Kok je

    ReplyDelete
  19. tahniah yuyu..semoga dipermudahkan urusan majlis yuyu..ramai jugak pilih tarikh yang sama dnegan yuyu tu kan

    ReplyDelete
  20. baju yuyu seyes ayu suka..tempah ke?

    ReplyDelete
  21. tahniah yuyu,da jd tunang org.. heeeee :)

    ReplyDelete
  22. lawa pics..photographer? yg @pagi photography ke?

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah. tahniah yuyu. semoga majlis nanti berjalan dgn lancar. pelamin mak yuyu buat? sumpah lawa! =)
    p/s: welkam to da club. moga menjasi isteri solehah dan bkl ibu kpd anak2 yg soleh.amin..

    ReplyDelete
  24. inshaAllah..semoga dipermudahkan urusan ye yuyu..

    take care!! ♥

    ReplyDelete
  25. warna and pattern dress yuyu cntik sngt <3 bgi lah pnjam. kite nk pegi dinner akhir tahun nih hehe

    ReplyDelete
  26. wow, sis nak kawen da... tahniah sis. :*

    ReplyDelete
  27. Semoga semuanya dipermudahkan.. amin =)..

    ReplyDelete
  28. sweet..insyaallah, smoga dipermudahkan urusan yuyu & bakal suami.. ;)

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah tahniah kak yuyu,semoga dipermudahkan segala urusan. =)

    ReplyDelete
  30. comelnyaaaa alahai.. macam kartun barbie... =.=

    ReplyDelete
  31. Congratulations kak Yuyu. Waaa you look so prettyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :')

    ReplyDelete
  32. Allhamdullah...comeynye yuyu n pasangan... sama padan. semga kekal kejinjang pelaminn dan dipemudahkan sgl usaha...

    ReplyDelete
  33. Comel je Yuyu dalam serba pink tu... Tahniah!

    ReplyDelete
  34. Yuyu yg comel. Hehehee semoga dipermudahkan masa nk kawen nnti ^^

    ReplyDelete
  35. Omey omey tak sabar nk tunggu december ni ^^

    ReplyDelete
  36. Yuyu yg comel. Huhuhu semoga dipermudahkan nnti

    ReplyDelete
  37. tahniah... selamat menempuh alam perkahwinan :)

    ReplyDelete
  38. Yuyu yg comel. Hehehee semoga dipermudahkan masa nk kawen nnti ^^

    ReplyDelete
  39. Nak tunggu entry pasal kahwin pulak pasni. Yeyyyy!!!!

    ReplyDelete
  40. tahniah ..selamat menempuh alam perkahwinan :)

    ReplyDelete
  41. Salam, Tahniah Yuyu sbb bakal mendirikan rumah tangga.. Kami ada sediakan khidmat membuat button badge untuk bakal2 pengantin dengan design yang menarik dan trendy.. boleh search kami di facebook dengan nama Button Badge Abang Becha.. Selamat Berbahgia Cik Yuyu! :)

    ReplyDelete
  42. comeylah kak yuyu ....
    semoga dipermudahkan.

    ReplyDelete
  43. Must be nervous. Hope everything goes well until your big day! :D

    ReplyDelete
  44. Comel je kak Yuyu dgn abg bodyguard yg sasa. Haha Tahniah. Semoga segalanya berjalan dgn lancar.

    ReplyDelete
  45. sempat jugak jumpa yuyu sebelum kawen :P

    ReplyDelete
  46. salam hye yuyu...hihi igt saya lagi tak? tak ingat takpela...hehe... tahniah dah nak nikah....semoga berjalan lancar semua... ;) hehe kakak kecik... >.< comell sangat...

    ReplyDelete
  47. sweetnya lahai .. comel pun ada.. tahniah ya kak yuyu comey .. =)

    ReplyDelete
  48. hihi
    moga dipermudahkan
    eh kalau akak jemput
    sanggup kite fly naaa ke langkawi
    hari bahgia akak punye pasai
    hehe

    ReplyDelete
  49. alaihaiii cik kupukupu kecik come lote nie dah nak kawin da hehehe tahniah....may Allah bless both of u girl...

    ReplyDelete
  50. "pertunangan kan patut disembunyikan dan pernikahan wajib dihebahkan"

    alhamdulillah... sejukkk hati akak baca... di saat2 blogger lain show off pertunangan mereka, yuyu sorang je berpegang kuat kepada prinsip... tahniah Yuyu, akak doakan semoga berjalan lancar perkahwinan itu nanti.. 53 hari tu dah dekat sangat dahh =)

    Kek TIRAMISU paling sedap yang pernah saya makan

    Looking fwd untill ur wedding =)

    ReplyDelete
  51. Tahniah Dear..welcome to the club .. :) semoga dipermudahkan majlis nanti.

    ReplyDelete
  52. Kak yuyyu sepadan lah ngn izwan :D

    ReplyDelete
  53. tahniah puan yuyu opsss..cik yuyu ^^

    ReplyDelete
  54. moga yuyu sentiasa happy dan menghappykan keluarga yuyu dan keluarga yuyu yang akan datang. moga segalanya berjalan lancar. moga kekal hingga ke syurga. Allah akan membantu insya ALLAH :D

    ReplyDelete
  55. Cute sangat la bakal pengantin ni..insyaallah semuanya akn berjalan lancar :)

    ReplyDelete
  56. kak yuyu tunang bukan main lama dah sekarang baru tau. hehehehe. apa2 pun omey angat angat =D

    ReplyDelete
  57. 131213 cantik tarikh kak YuYu :)

    ReplyDelete
  58. dah lama tunggu gambar prtunangan yuyu ni..hee...

    ReplyDelete
  59. InsyaAllah Allah akan permudahkan semuanya, Nini doakan semuanya bejalan lancar dan doakan yuyu dan onejet setia hingga hujung nywa. Nini try mntk cuty december ni utk g langkawi.kalau x nini pergi Ipoh or kl je k. Salam muahhhh kat yuyu!

    ReplyDelete
  60. wah.. kak yuyu.. moga dipermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  61. InsyaAllah Allah akan permudahkan semuanya, Nini doakan semuanya bejalan lancar dan doakan yuyu dan onejet setia hingga hujung nywa. Nini try mntk cuty december ni utk g langkawi.kalau x nini pergi Ipoh or kl je k. Salam muahhhh kat yuyu!

    ReplyDelete
  62. Yuyu nak sponsor shawls..hihi..
    nak kadd...:)

    ReplyDelete
  63. Tahniah!!!korang nmpak secocok bagai pinang dibelah2..comel gitu ^_ *

    ReplyDelete
  64. Tahniah yuyu moga ikatan suci smpai ke syurga..moga jd istri solehah,doakan ayu cpt2 kwen jugak taw

    ReplyDelete
  65. comey a yuyu nie..
    beruntung bkl suami..

    ReplyDelete
  66. yuyu,, cmne nak pakai shawl cmtu? simple tp still cantik

    ReplyDelete
  67. yuyu,, camne nak pakai shawl mcm tu?? simple tp still nmpak cantik

    ReplyDelete
  68. yang tunang ni umo berape?? *tetibe* pasal comel sangat..haha
    selamat mendirikan rumah & tangga ^_^

    ReplyDelete
  69. semoga semuanyer berjalan lancar ye yuyu

    ReplyDelete
  70. comel sngt yuyu nie...... muka baby face tp jodoh cept.. vah vahhh ... teringin jugak .. hekhekk

    ReplyDelete
  71. baca entry ni buat terasa bergenang pulak air mata..happy!terpikir macam mana ngn diri sendiri nt moga semua dipermudahkan ;')

    ReplyDelete
  72. sy dok jitra. dh x jauh dah dr langkawi. hehe... tringin nak p wedding kak yuyu :D btw, smoga Allah swt prmudahkan sgala urusan. :D

    ReplyDelete
  73. semoga dipermudahkan ye yuyu ..hehe..happy for u..

    ReplyDelete
  74. Tahniah adik Yuyu.. Moga Kamooo bahagia di samping si dia..dan selamat menempuh alam rumahtangga..yang penuh warna warni...

    ReplyDelete
  75. Tahniah yuyu! Comey je..xsabar plak nk tgok wedding yuyu nt

    ReplyDelete
  76. tahniah yuyu..akak doakan semoga yuyu bahagia akhir hayat. menulis belog jangan dilupainn..hehe :)

    ReplyDelete
  77. Tahniah,semoga menjadi suamiisteri yang soleh-solehah dan berbahagia sampai ke syurga.
    http://sellsound.blogspot.com/

    ReplyDelete
  78. Assalammualaikum...yuyu,

    moga anda berbahagia selalu disamping bakal suami tercinta. ..

    mselim3

    ReplyDelete
  79. comel tersangat2nya Yuyu..tahniah..kerana sebab x lama lagi nak jadi isteri..then mak..then..nenek...then....alah..tahniah je lah...

    ReplyDelete
  80. alhamdulillah kak yuyu,tahniah saya ucapkan kerana aka yuyu akan bernikah dan berkahwin tak lama lagi,semoga perkahwinan akak yuyu diberkati ilahi.

    ReplyDelete
  81. tahniah dik. . moga berkekalan. .

    ReplyDelete
  82. rasa macam nak ambil khidmat juru makeup yuyu zulaikha tu pulak.. boleh kew?

    ReplyDelete
  83. Alhamdulillah..tahniah yuyu..pembaca blog dijemput ke?? alang2 dah duk kat langkawi..saya nak p boleh? ")

    ReplyDelete
  84. ooo... yuyu cba nk mmtgkn diri rpanya...tp mmg btul pon entri yuyu ni mkin lma nmpak makin matang! inilah satu kmajuan yg baik dlm diri stiap mnusia... truskn usaha yuyu!

    ReplyDelete
  85. Yuyu , kalau dila free, in sya Allah sampai lah kenduri yuyu . Dila dr Perlis. :)

    ReplyDelete
  86. yuyu . tahnah ,.gambar yang sangat sngat cantik .

    ReplyDelete
  87. alhamdulillah..tumpang gembira..moga berbahagia till Jannah..perkahwinan itu satu perkongsian dan perjuangan *_*

    ReplyDelete
  88. finally, dapat jugak tgk gambar2 time E-day yuyu =D

    dah x lama dah nak dapat title isteri orang, semoga dipermudahkan segala urusan. x sabar nak tgk yuyu dok atas pelamin, mesti comel giler (over excited haha)...

    InsyaAllah kalau xde keje time tu, dapat la pergi majlis yuyu, tu pun kalau dijemput. hehe

    apa pun, tahniah yuyu. semoga sentiasa mendapat rahmat Allah, Amin :)

    ReplyDelete
  89. semoga semuanya dipermudahkan :D

    ReplyDelete
  90. you are so cute. mcm budak2 nak kawen. hehe. untungla jadi yuyu. muka cute babyfaced....

    ReplyDelete
  91. sooo comey yuyu...tahniah...moga semua berjalan lancar....aaaamin

    ReplyDelete
  92. Kak yuyu duduk lngkwi area mna??naimah duduk lngkwi jgak.. ;)

    ReplyDelete
  93. Moga dipermudahkan ye Yuyu.Jangan lupa nanti share entry pasal menikah tu ye.Tak dapat datang, dapat tengok gambar pun jadilah.

    ReplyDelete
  94. salam:)
    comelnye yuyu ni.congrats bride to be:)
    nnt free singgahlah ke blog noly ye
    www.nolyanna.blogspot.com

    ReplyDelete
  95. Alololo...suwitt n comelnye dia
    ape pon tahniah yuyu..ngeee tik tok tik tok..tak lama da tu
    psssttt!! salam perkenalan ek..:D

    ReplyDelete
  96. selamat menempuh fasa baru yg akan dtg..:D

    ReplyDelete
  97. tahniah Yuyu.Bakal Bergelarb seorang isteri tak lama lagi......welcome to wife Group

    ReplyDelete
  98. huhuhu... tacingnyer entry nih... tsk. tsk. :'( ya ALLAH, makbulkanlah doa yuyu... aamiin...

    ReplyDelete
  99. tahniah yuyu!=)u look so adorable.xsbr nk tgok ur wedd pic nnti.

    ReplyDelete
  100. tahniah yuyu...comei sgt....nampak ayu dgm warna pink tu..
    smoga dipermudahkan segala urusan yuyu... =))

    ReplyDelete
  101. tahniah yuyu...semoga kekal hingga ke hujung nyawa.......

    ReplyDelete
  102. congratulation yuyu... welcome to the club soon *_*

    ReplyDelete
  103. congrates kak yuyu nnti kak yuyu jgn lupa jmput.. ok je pergi kedah, masa itu dkt kedah dah... hihi :D

    ReplyDelete
  104. tahniah yuyu..tak lama lagi nak jadi isteri orang :)

    p/s comell :)

    ReplyDelete
  105. congratulations to you :) mesti nervous menghitung hari wedding

    ReplyDelete
  106. congratulations yuyu . tak lama lagi dah jadi isteri dah .

    ReplyDelete
  107. Terima kasih untuk semua doa kebaikan. doakan juga ALLAH berkati rumahtangga yuyu ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah yuyu..Amin *kiss tubi2*
      nnt jgn lupe jemput kami ;-)

      Delete
  108. Iklan Percuma di www.adaharga.com
    Iklan Mudah www.adaharga.com

    ReplyDelete
  109. Yuyu, tahniah...
    Bole join Contest utk Bride to Be kat sini yea...

    http://redribbonboutique.blogspot.com/2013/11/rrww-bridetobe-blogger-contest-2013.html

    ReplyDelete
  110. Pembaca blog dijemputkan.akk nk dtg la cam ni.bg tau date :-) In Syaa Allah.

    ReplyDelete
  111. KAK YUYU MAKE UP SENDIRI ? NICE. NATURAL SANGAT. SIMPLE AND TAK OVER MCM CERTAIN PEOPLE TUNANG PUN MAKE UP MCM ORANG NAK NIKAH T_T

    ReplyDelete
  112. TUNANG KAK YUYU HANDSOME ! INSY NNTI MESTI ANAK COMEL2. :D

    ReplyDelete
  113. kita ada kat langkawi macam 5-10 dis gitu alaaaa tak dapat pergi majlis akak mmm

    ReplyDelete
  114. assalam yuyu,
    blh share camner pakai tudung tu?
    duk belek2 gmbr yuyu, camner yuyu pin tudung tu kat dagu..
    nampak cam sweet muslimah dgn gaya gitu.
    akk sk pakai dgn inner dl, sbb terletak fit gitu.
    free2 yuyu leh tgk inner tu sini..tq
    share yer cara pakai tudung tu..
    http://mawihasni.blogspot.com/2013/11/inner-tudung-wafiyya-anti-tembamcover.html/

    ReplyDelete
  115. lepas ini dah tukar status la.. "puan Yuyu' hehee.. :)

    Simple but nice.. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)