HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, June 26, 2013

Wedding Preparation : Facial Treatment

Assalamualaikum

sekarang ada berapa bulan saja lagi untuk Big Day yuyu. Big Day, Big Stress. sumpah tak tipu. rasa macam nak terberanak keluaq habis Mee Goreng makan tadi kalau fikir pasal Big Day ni. tapi tu la, nak tak nak, dah nak kawen, kau hadap la semua tu.

seperti yang dijanjikan, sikit sebanyak pasal persiapan hari bahagia nanti (cececeee orang tu dah nak kawen leww) yuyu akan kongsi. at least, nanti dah tua, boleh baca sama-sama dengan suami, anak dan cucu. tidakkah itu perkara suwit, kalian? :')

jadi, yuyu akan share dengan korang mengenai persiapan pertama, iaitu facial. yuyu ambik keputusan serta merta untuk kurangkan make up tebal nauu nanti. kalau boleh, nipis ala-ala omputih punya wedding. gitu.

lepas banyak buat research pasal product kecantikan. dari murah ke mahal, dari biasa je ke famous punya product kecantikan, yuyu dah try. nak kulit sihat kauu. tapi kesilapan adalah membabibuta je pakai tanpa tau kondisi kulit sendiri.

tunang yuyu suggestkan yuyu untuk jumpa doktor kulit sendiri. dan yuyu rasa, itu idea bernas lagi nanas dan shahnaz. -.-' lepas tu jadi satu keje dok pilih belungguk list doktor kulit pulak. pikiaq pasal hantaran tak habis habis, ni pasal doktor kulit. 

sesi meluahkan hajat. masuk je situ, dah macam masuk hospital. dah la putih semua, nampak macam doktor. nurse & ubat bagai. selesa sangat emosi dahku ini. :')

yuyu ambil keputusan untuk ke The DRx Clinic. sebab yuyu dah banyak kali baca review pasal DRx ni. memang hampir semuanya bagi keputusan terbaik. okay la. try. lagipun, yuyu pernah baca banyak kat magazine. dekat pulak tu dengan rumah, Plaza Damas, Hartamas je punn. 

sebenarnya, ada banyak je lagi. tapi takpe. try The DRx Clinic dulu.

selepas share dengan Joycelyn (stuff DRx) pasal hajat yuyu, step seterusnya diaturkan. selamat la hari tu tak ramai, pergi awal pagi kan. jadi, semuanya berjalan dengan sangat cepat. habis make up diremovenya. nak tengok kondisi kulit sebenarnya. ala. down terus. malu. hmm

step dua, photoshoot. bhaha. amik gambar kulit muka untuk tengok kondisi muka sebenarnya. semuanya guna hi-tech punya mesin. supaya boleh tengok berapa banyak kau ternak jerawat, sunburn, wrinkle, pigmentation dan sebagainya. 

lepas tu, gambar tadi beserta result kulit yuyu, diberi pada Dr.Jason. doktor ai kali ni u'olls. tau tak apa kata Dr. Jason pasal kulit yuyu? :

kulit you okay je, takde masalah sangat, cuma ada jerawat sikit, mungkin sebab hormon nak 'period', yang lain okay


sumpah happy rasa macam nak hentuk dinding je tau. bangga siot. tapi..


cuma, dah ada tanda tanda pigmentation, you tak pakai sunscreen ye? kulit you tak even. kurang glow. 

tskk T_T terjun bagunan sekarang. habis, apa tadi yang 'okay' tu? nak tak nak je pasrah masa ni. memang pun, kalau sunscreen, susah sungguh nak pakai. malas tau muka minyak masak. rasa macam nak kena goreng je. hmm.

jadi, dapat la syarahan tajuk "Penjagaan Muka" dari Dr. Jason.  tapi makin bersemangat, sebab beliau sudi tolong membuat yang terbaik. happy tau. banyak la tips dan info yang Dr. Jason kongsi masa tu.

dan buat masa ni, yuyu kena stop dengan mana mana product lain, yuyu kena concentrate dengan product yang dari clinic Derma-Rx Exclusive yang hanya ada di The DRx Clinic je. lagipun yuyu macam yakin sikit, product dari doktor sendiri kan. takde chemical yang tak perlu, tanpa pewangi, dan pengawet. i loike.

step by step penggunaan product yang betul dorang ajar. memandangkan kulit yuyu "OKAY" je, jadi, takde la banyak sangat product yuyu kena guna. 

mempersembahkannn!
product dari DRx Clinic sendiri. Derma-R. product diberi ikut kondosi dan keperluan kulit kita. kalau untuk yuyu, yang tu je la. kebanyakkan product, cuma pakai bila perlu. ♥

secara personal, puas hati sangat la hari tu, tapi tak tau lagi kan kesannya macam mana. berserah je pada ALLAH sekarang. ni usaha. InsyaALLAH, lepas tiga minggu pakai product, yuyu kena lagi pergi DRx Clinic untuk facial treatment (yang sesuai dan kalau perlu)

dan InsyaALLAH, lepas ni, yuyu harap, nanti Big Day, mampulah aku make up nipis nipis u'olls. Amin. 


ini gambar konon-konon photoshoot tadi tu. 18June2013. InsyaALLAH nanti, parut takde, tone lebih even, glow menghelip mengelap muka ai. gituu. eyebag pun sekarang dah kurang. Alhamdulillah.

takpe, kita tengok awal bulan depan, macam mana result muka yuyu. kalau okay, korang haruslah bermuafakat antara satu sama lain untuk berganding bahu ke The DRx Clinic. jumpa Dr. Jason. 


jumpa tiga minggu lagi DRx Clinic! 

kalau nak try, boleh try contact dorang dulu untuk appointment ( 03-62013088 ), tak pun try tengok website dorang dulu, tak banyak tahu pasal DRx ni, sebab dorang asal dari Singapore, cuma baru je base di KL. check juga la Facebook dorang. 

yuyu pun dapat tau dari blogger Singapore. lepas tu jumpa review di magazine CLEO. dorang win best product. sebab tu lagi terhegeh hegeh nak datang. semoga entry ni, membantu juga bakal pengantin atau sapa sapa yang teringin dapat nasihat kulit. Amin.

harap semuanya memberi hasil positif dan awesome. kalau tak, ni entry terakhir pasal DRx untuk korang. -.-'

terima kasih sudi baca :)

77 comments:

  1. wah yuyu..kemain lagi....hehe..makin gojes la jawabnye...smoga smua urusan dipermudahkan ^_^

    ReplyDelete
  2. kita jadi takut nak pergi sebarang facial lepas baca blog blogger singapore bunbun yang alahan kulit tu ah :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo. tu dia bukan jumpa pakar kulit. tu facial biasa biasa ja.

      Delete
  3. wahhh... mmg kulit yuyu cantik pun. seri nak kawen la tewww...
    ada pakar yang buat analysis ni lebih yakin kan
    thx sharing dear yuyu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. better jumpa pakar terus, apa apa jadi, tak puas hati, boleh consult dengan dia.

      Delete
  4. adeh..kena pegi facial treatment dulu la ni sebelum kawen? abis la den jadi macam aaron ajis nanti hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah. laki yah la over nak buat gak :p

      Delete
  5. wah, buat facial appointment, macam best je..
    tak sabar tengok yuyu kahwin, hihi

    ReplyDelete
  6. wah..siap buat treatment.memg nmpk exclusive siap ade doktor pkr lagi.tp face to face xdala nmpk uneven sgt skin tone yuyu.okayh lagi. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena jumpa juga akak. sebab, saya betol2 harap nanti tak make up sangat. hmm.

      Delete
  7. Replies
    1. kalau product tak mahal mana pun, treatment mahal sikit. hee ^^ tapi puas hati InsyaALLAH

      Delete
    2. treatment brape yuyu? nak bdget..hehe

      Delete
    3. berapa ye akak?hihi nak tahu sgt..harap dpt selesaikan masalah jerawat saya sekarang :(

      Delete
    4. berapa ye akak?nak tahu sgt..harap dpt selesaikan masalah jerawat saya sekarang ni :(

      Delete
    5. dia depends kepada masalah kulit kita, kalau siap rawatan susulan, mesti la mahal sikit kan :)tapi takpe, untuk kesihatan kulit kita juga. yang yuyu, murah je, sebab kulit yuyu cuma tak glow dan tak even.

      Delete
    6. salam yuyu, bole x emel, u punye price dpt brape, i try google, xdpt..kulit sye pun xde la bermsalah sgt..cume kurang glow dan ade pigmentasi.. thanks so much.. ;)

      Delete
  8. Mesti mahal kan... Waaa tamampu... Tsk tsk :'(

    ReplyDelete
  9. wah..da nk kawen..hihi...betul tu kan..better jmpe pakar drpd dok try mcm2 produk yg belum tntu sesuai dgn kulit

    ReplyDelete
  10. yong pun stress nak kawen lg sebulan lebih ja ni.. tp x smpat nak bt facial sbb sibuk siapkan thesis.. sob3x

    ReplyDelete
  11. wa yuyu, bestnya siap pegi klinik kulit..

    kita takde pun yuyu.

    kita sekarang tgh sibuk fikir, booking man2 patut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa. tapi kena juga buat facial. sebab memang kalau boleh nak make up nipis je. biasa biasa je. hmm :'(

      Delete
  12. jom makan supplement shaklee untuk pulihkan kulit dari dalam..


    http://akutaksunyi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. huhu.semoga dapat kulit wajah yg diigini =)

    ReplyDelete
  14. Amboi yuyu.. gojes. rezeki tu.. Happy wedding nanti :)

    ReplyDelete
  15. Waa..siap buat treatment la..besnye..good luck

    From:bride2be

    ReplyDelete
  16. hrga dia mcm mna?mcm mahal jer tmpt gini

    ReplyDelete
  17. i doubt DRx Clinic ada dibuka d brunei huhu

    ReplyDelete
  18. wah...x sabar tgok yuyu kawen :) semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkanNya ;)

    ReplyDelete
  19. lepas baca blog beauty blogger dari singapore ( bunbunmakeuptips.com ) , takut tgok pusat2 pakar kecantikan nie. terus nasihat ibu kakak jiran nenek jangan pergi. sometimes, the result didnt turns out well.

    hope, yuyu punya result meletop-letop dan bertambah seri =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia bukan jumpa pakar, dia g buat facial treatment dekat tempat biasa biasa la. yang yuyu jumpa, memang pakar kulit sendiri. :)

      Delete
  20. bestnya jumpa pakar kulit.. hehe ;)

    ReplyDelete
  21. hamboi...g pakar kau...konfom meletop2 dia punya harga...

    ReplyDelete
  22. mahal x kak yuyu zulaikha??

    ReplyDelete
  23. lepas ni 5 batu notika dah silau, kapal2 semua karam, sebab nampak UU Juleka nya glow....apa2 pun pcm doakan semuanya lancar okehh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakaka..PCM ni :p

      Dr Fuh pon doakan yg terbaik jugak. In Shaa Allah berjalan lancar :)

      Delete
    2. hahah. pok cik mat tak berapa gebu niiiii!! foine. nanti kalau dah nampak dari 5batu notika, jangan lupa tegur :p

      Delete
  24. salam yuyu..baper kos treatment n product die tu? su nak taw la..sbb skin su pon terok..takot p sana t..tb2 tanjat beruk plak plak price die..

    ReplyDelete
  25. hamboi!!berseri-seri ler nanti tawen..

    ReplyDelete
  26. Hehe. Yuyu cun melecun la lepas ni kan..moge urusan dipermudahkan. Aminn

    ReplyDelete
  27. uncle dulu main tempek bedak Kutikura je...

    haha

    ReplyDelete
  28. kita tak pernah pgi facial .. lepas yuyu update ni terasa nk pegi la plak.. waduh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee. make sure cari tempat yang betul tau. sebab takut nanti dorang buat sambil lewa. :)

      Delete
    2. ade jugak macam tu ye .. ish3

      Delete
  29. salah satu tips sebelum nak kawen kene jumpa pakar kulit dulu. hihihi

    ReplyDelete
  30. hi yuyu...apa jadik dengan SKII yuyu tu? meh jual kat akk half price dik. pls contact akk k 019-6891590.

    ReplyDelete
  31. perghhhh mesti mahal ni.. confirm x mampu, tgk pun tau dah.

    tapiiiii.. suka sentry ni!~ semoga berjaya dapatkan ape yg yuyu mauuu


    youu look vogue the vassss ehehe

    ReplyDelete
  32. Wahhh semangat betul yuyu niy.
    All the best k! Tak sabar nk tahu pkmbgn.
    Harap2 positif la nnt. Aminnnnn... =)

    ReplyDelete
  33. yuyu..brape yuyu kena charge dkt DRx tu ye overall? :)

    ReplyDelete
  34. Ala.. Zaty dah 7 bulan kawen, baru Yuyu nak bagitau.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. yuyu pun baru tau la pasal ni ^^

      Delete
  35. Wah persediaan yg terbaek sblm bergelar pengantin baru, hehe. Moga akk cntk berseri di hari bahagia nnt ye =)

    ReplyDelete
  36. jap akak, bahan2 dlm product nie dibolehkan ke .. was2 je .. huhu

    ReplyDelete
  37. semoga urusan yuyu di permdahkn..:)

    ReplyDelete
  38. tu la..jmpa pakar kulit g bgus kn..mai ni ada mslah kulit cepat terbakar..hurm...brape kos nyer yuyu?

    ReplyDelete
  39. yuyu: product tu mang dah ade ke? Produk rawatan berdasarkan kulit ke ape? Kalau tona kulit tak sekata cmne lak? Takutlah nak g rawatan ni.. Fobia tengok kat tb guna laser2 bagai.

    -Hidayah, Peserta Pencarian Gadis REVOC-

    ingat lagi tak kite? http://cekelatmanih.blogspot.com/2013/05/festival-belia-putrajaya-13.html :)

    ReplyDelete
  40. perh.yg tesusun tu semua kena pakai kt kulit muka or ada pakai kt badan sekali?

    malas nye nak pakai. (kalau me la)

    btw, god luck. nnto share mcm mna kulit muka n kos pergi sna skali jmpe consultant diorg tu mahal x ...

    ReplyDelete
  41. wah... kak yuyu nak kahwin dah! tahniah kak. :) love ur writing always.
    muaaahhh,

    ReplyDelete
  42. wuuuu banyaknya nak kena pakai..
    btw nak tanya,kak yuyu pakai produk apa ek untuk rambut?
    kan banyak sangat produk sampai tak tahu nak pilih..kak yuyu cerita la plak pasal rambut.hehe

    ReplyDelete
  43. yuyu jgn stress2 ok..klu stress,sila mkn eskrem..nyum3 :)

    ReplyDelete
  44. Kakak yuyu dah nak kawin? cam tak caya je, baru tau ni..Semoga dipermudahkan segala urusannya.. :)

    ReplyDelete
  45. Yuyu dah memang natural beauty.. Kena jaga pemakanan & amalkan pengambilan supplemen tambahan mula dari sekarang kalau nak kulit cantik & berseri di hari bersejarah nanti.. Akak cadangkan Yuyu amik Set Flawless atau Set Kecantikan Shaklee.. Boleh refer SINI atau SMS akak kalau nak tau lebih lanjut.. Memandangkan Yuyu ni bakal raja sehari & akak pun memang peminat Yuyu & blog Yuyu ni, so akak akan bagi special price just for you.. Kira advanced present for ur wedding la ni.. ^_~

    ReplyDelete
  46. yuyu, mahal tak consulation kat sana? mya macam interested je :))

    ReplyDelete
  47. yuyu..I'm intrested la..sebbab muke bella sebsitif skit..kalau yuyu budget dlm bpe ye..?

    ReplyDelete
  48. maaf ye nak tegur skit, dah lama saya perhatikan yuyu ni.. harap yuyu baca..
    yuyu sekolah agama jadi cuba jaga sikit cara pemakain yuyu tu.. tak melambang bkas pelajar sekolah agama,, gmbar dengan tunang rapat2 rasanya tak perlu kott.. maaf sekali lagi kerana terlalu lantang..

    ReplyDelete
  49. Apakah Tujuan anda yuyu untuk membuat entri yg lagha , tidak langsung memberi faedah kepada agama Allah swt . kebanyakan orang menulis blog adalah orang hipokrit , menunjukkan kehidupan diri untuk tontonan ramai . mengapa kita perlu menunjuk ? untuk mendapat pengiktirafan ? untuk mendapat nama ? untuk dikenali ? . ingat yuyu , apa tujuan kita didunia . bukankah lagi bagus membuat entri mengenai Islam . Ingat yuyu dunia dah semakin tua , gunakan masa yang ada untuk berdakwah . tak perlu jadi ustazah untuk berdakwah dan mentauhidkan Allah swt. Seandainya Rasulullah saw nabi yang mencintai umatnya masih hidup , adakah ini yang kita hendak tontonkan kepada baginda . fikir2 kan lah .

    ReplyDelete
  50. Salam. kak yuyu, boleh tak email sy brp harga semua product yg kak yuyu beli? plus dgn facial treatment sumela. mcm berminat la. tp student kn. tkt mahal sgt plak huu.pleaseeee hee nura_asuree@yahoo.com. Thnks :)

    ReplyDelete
  51. salam yuyu.. boleh tak email harga untuk buat rawatan muka kat sini... terasa macam nk try... tp kena tengok kos dulu... hihihi...
    faradyana@hotmail.com

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)