HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, November 25, 2013

Trip to Australia I : Beyonce The Mrs. Carter Show

Assalamualaikum

I look and stare so deep in your eyes 
I touch on you more and more every time
When you leave i'm beggin you not to go 
Call your name two, three times in a row 
Such a funny thing for me to try to explain 
How i'm feeling and my pride is the one to blame 
Yeah, cause i know i don't understand 
Just how your love can do what no on else can


ingat lagi tak lagu Beyonce yang ni? Crazy in Love feat Jay Z. yuyu baru form2 masa lagu ni tengah top. punya la suka, nak download tak boleh, balik dari tusyen je, pukul 6 dah tencangak tengok Hitz.Tv semata-mata nak dengar lagu Crazy in Love. start dari tu, setiap lagi Beyonce, mesti menjadi favorite yuyu. 

dia punya hardwork, memang nampak dari setiap lagu dia. gitu.

awal November ni, yuyu dapat offer dari Pepsi untuk turut serta dengan para pemenang peraduan SMS Pepsi. bercuti di Australia sambil tengok duta Pepsi perform adalah satu perkara kau akan tak lepas sepenat dan sesibuk mana pun kau dengan preparation wedding kau tak lama lagi. siyes takkan lepas.

jadi, untuk entry pasal Australia Part I ni, yuyu nak kongsi dengan korang pasal konsert Beyonce The Mrs Carter Show dulu. selamat menjamu mata!

Perth Arena, 0700pm. walaupun baru 7malam, tapi manusia dah penuh di sana. semangatnyaa. Perth Arena adalah tempat khusus untuk segala jenis konsert di Perth. jadi, lepas ni kalau Justin Bieber ke nak buat konsert besar besaran di Perth mahupun Jalil Hamid, haruslah buat di sini ya. sekian.

underdressed. sedih gila. rasa macam nak blah terus je dari situ. style orang Malaysia, kalau nak ke konsert pakai macam nak lepas KLCC je. ilek. tapi style dorang kalau nak pergi konsert, dah macam nak pergi dinner dengan Dato' K pulak.  

ingat tau, lepas ni kalau nak join mana mana konsert luar dari Malaysia, sila pakai bling-bling habis. 

simpan buat bahan cerita untuk cucu-cucu nanti. gitteww.

walaupun konsert tak mula lagi, korang boleh bayang kan macam mana kalau dah tempat tu penuh? gila arhh. jauh beza gila-gila dengan konsert kat Bukit Jalil hari tu.  

konsert sepatutnya pukul 9 malam. tapi dari 7malam lagi, penonton dah bersorak nama Beyonce. terharu gila la kalau yuyu ni Beyonce. ada yang siap nangis sebab dia, ada yang sanggup bayar $1630 semata-mata untuk dapat tempat paling best masa konsert ni. gila arhh sampai tahap tu. yuyu punya tiket pun baru $189 (RM604.80), tu pun Pepsi sponsor.


pembukaan konsert dengan lagi Run The World. suara live Beyonce, best sangat sangat sangat. memang patut la dia dapat peminat dan sanjungan yang tinggi. 

masa mula mula Beyonce perform pun, memang kami ni jerit-jerit. gila tengok semangat gila dia. kami yang jerit ni pun rasa penat. dia menari tak berenti, nyanyi kuat pun, orait je atas stage. mana la dia dapat energy  lebih tu. 

dari seat yuyu, nampak macam ni la. walaupun tak zoom kamera. best kan? sound perfect, lighting gempak. apa lagi kau nak.


 
zoom sikit. thanks Simonce :')


di sana ada dua stage. dari stage utama, Beyonce terbang okeh ke stage lagi satu tu. terbangg! terbang dengan tali la. -.-' masa tu orang sorak, macam nak runtuh Perth Arena. berdoa je semoga mampu kahwin juga tanpa cacat cela dek runtuhnya stadium. haa. 


zoom lagiii. hehe. jeles pulak tengok VVIP audience. Beyonce siap sign siap lap peluh, bagi kat dorang. peluh pun takpe la. asalkan Beyonce. kannn.


konsert kali ni dengan penampilan  Beyonce yang terbaru. style rambut yang baru. pendek paras bahu. awww. lagi cantik! ekslusif kami dapat tengok dulu okay.

apa pun, gila puas hati la malam tu. dapat experience tengok konsert luar Malaysia, tempat pulak best, memang sampai hari ni teringat lagi dalam kepala otak. bagi yuyu, Beyonce sangat friendly. dia pandai ambil hati peminat. banyak buat lawak, bagi kami rasa tak muak nak tengok dia sampai dua jam. 

balik dari Australia, terus yuyu download habis lagu Beyonce. setiap kali dengar lagu dia, mesti teringat Perth. aww. insyaALLAH tahun depan, plan nak datang lagi. Amin.  

para pemenang contest SMS Pepsi dan para media. blogger pun media tau. ihik ^^


tahniah buat pemenang-pemenang contest SMS Pepsi. usaha dorang selalu join kontes, siap ada yang pernah ke Grammy Award memang hadiah tau. sorang pakcik tu, bulan depan pi UK pulak tengok bola. pun menang hadiah dari Pepsi. next time, mana mana contest dari Pepsi, kita join okay? janji?

mesti selalu buka website Pepsi ( www.pepsimalaysia.com ) atau page Pepsi ( facebook.com/pepsimalaysia ), untuk update kontes dorang. sebab selalunya hadiah dari Pepsi, mesti best best. 

apa pun, terima kasih buat Nuffnang sebab sudi pilih yuyu sebagai salah seorang media. terharu sampai rasa nak terjun bangunan empat tingkat :'( terima kasih juga buat Pepsi untuk peluang ni dan untuk layanan sangat baik di sana. lepas ni janji minum satu tin Pepsi!


terima kasih sudi baca :)

40 comments:

  1. Replies
    1. akak kaki kontes, mesti selalu dapat hadiah kan :D

      Delete
  2. hihi..memg patut blur sikit2 kt beyonce tu.cekciii... XD

    ReplyDelete
  3. tak ajak kite kite nim ikot pon tsk tsk T.T

    ReplyDelete
  4. minum satu tin je ke! hahahaha :p

    ReplyDelete
  5. WOW..Style habis....Tengok konsert Beyonce tu...

    ReplyDelete
  6. goshhhh beyonce kott >__< best nya yuyu..

    ReplyDelete
  7. Untung la yuyu..dato ctdk pun ke sana jgk hari tu

    ReplyDelete
  8. YA ALLAH bestnya yuyuuuuuuuuuuu... tak sabar nak tengok gambar yuyu pegang beruang koala pulak,, ekekekee

    ReplyDelete
  9. Seronoknya Yuyu! Kita tak sampai Aussie lagi. Mesti banyak pengalaman baru kan3...

    ReplyDelete
  10. sue ann! ooo! ada beloh rupanyaaa! woaaaaa!

    ReplyDelete
  11. Wahhh bestnya! You are so lucky galll! :)

    ReplyDelete
  12. wah, dapat g australia + konsert beyonce! jeles u..:)

    ReplyDelete
  13. sis yuyu comel, ole-ole mana? nak peluh beyonce gakkk..

    ReplyDelete
  14. peluh pun nak ? haha
    adoi ..memacam org skank ni ..
    penuh org kan .
    beyonce legand ! suara dia mmg sedap n tangkas menari :)

    ReplyDelete
  15. Wahh..bestnye dpt pegi konsert kt Perth..
    Sape2 nk order bunga telur untuk sebarang majlis boleh tgk blog saya visit blog saya :)
    Macam-macam design ada dan harga sgt berpatutan :) http://vistanaastilla.blogspot.com/
    Facebook: http://vistanaastilla.blogspot.com/ ..TQ :)

    ReplyDelete
  16. Ape la nk bangge sngt dgn beyonce tu, emm :'(

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)