HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, May 7, 2015

Jalan-Jalan: Langkawi Art in Paradise | 3D Art Museum

Assalamualaikum


selalu kalau korang mai Langkawi, mesti naik Cable Car, pi Makam Mahsuri, masuk Underwaterworld, tengok sunset kat Chenang, last day baru shopping chocolate kat HiG, terus marathon pesanan mak untuk beli pinggan mangkuk kat Idaman Suri. kan kan kan? 

i'olls dah faham sangat dah dengan aktiviti para pelancong ke pulau i'olls. *sambil tiup kuku*

lepas ni, masuk la pulak 2nd World Largest 3D Art Museum; Langkawi Art in Paradise, dekat ja dengan Cable Car. dia punya besaq, sampai ada tiga tingkat, siap ada sembilan seksyen yang pasti meng-overloadkan kapasiti memory card camera hampa semua.

syoq tahap nangis hingus segan nak keluar. susah nak describe.


hujung April hari tu, yuyu bawa family. time tu tengah promo, orang Langkawi, RM15 ja sorang. gila tak pi, murah weh. kalau hari biasa, sorang RM30. tapi, masih berbaloi la kalau compare dengan iCity, RM35, tapi kiut je tempat. ihiks. sorry. :p

najirah. junior sekolah yuyu di Maktab Mahmud. la ni kerja kat Art in Paradise. single :p


mempersembahhkannn..

masa di entrance, kita akan nampak pengenalan pasal ilusi optik. supaya takde la terkejut terus tengok 3D nanti. *pening mata*


masa masuk kat tempat tu, mula tengok lukisan depa, macam, hmm, biasa ja, tang mana 3D dia. tapi, bila ambik gambaq, baru nampak. haaa. make sure duduk kat point yang betol la, nanti ada guideline untuk bergambar masa masuk sana nanti supaya gambaq nampak lagi real.

 time ni je la pun dia mampu bajet comel. jap lagi jangan harap la. sebab bini dia mesti bagi arahan tegas. bini dia gila gambaq. :p


  cari Habib Muhammad. huhu. comel gila dia blurr sorang-sorang kat situ. 


kami pi berlapan, suami, Habib, emak, adik-adik yuyu. tapi depa tak banyak dalam gambaq yuyu, masing-masing dok posing-posing sana sini. ada siap terus wechat kat boyfriend. haish. apa laa budak-budak la ni. -_-

Habib paling senang, orang dok menggila dalam tu, dia rilek ja tidur.

 nampak real kannn :)

meditasi. yoga tahap moksya. malas nak riak bagitau semua orang.


Habib! jangan terjun! ibu janji ibu akan selalu jadi ibu yang comel lepas ni!

 Peah! tak kelakar la awak pakai spender ketat cenggitu! malu la

maleficent muslimah

 amik kasut je tau, amik hati dia sekali, baby cubit telinga. *gedik gila!*

sampai hati sayang amik hati dia sekali. nangis dalam belon la!

biar lah. biar baby balik kampung mak. ana orang fadang fasir la.. -_- 

 huh! tau pun bersusah payah cari baby time baby takde! biar lah burung hering itu sambar sayang sebelum petir meyambar! rasakan! *Habib tak bersalah dalam hal ni*

okay lah. kita baik baik balik okay. cepat terbalikkan kucing gemok itu. bai. -_-


banyak gila gambar. sebenarnya, ada banyak lagi gambar dalam camera yuyu. banyak yang lawa sangat. tapi nak upload semua, jenuh la lumpuh jari i'olls mengedit. yang ni pun dah tiga hari nak siapkan satu entry. 

tak silap yuyu, ada lebih 20+ artis dari yang melukis lukisan 3D ni. dan dorang adalah generasi terakhir yang membuat lukisan 3D. lepas ni, takdak dah. tskk. lepas ni guna photoshop ja kot. tskk sekali lagi.

janji tauu, lepas ni, kalau mai Langkawi, try la masuk Art in Paradise Langkawi. tau tau nak kata apa. bangga jugak sebab kat kampung halaman ada bendaalah ni. kedua terbesaq dunia okay, terbesaq di Malaysia.

buka setiap hari, dari 9am-6pm. 

 syoq sampai senyum telinga-ke-telinga :D


p/s : Habib demam. taip entry pun siap dukung dia. 


terima kasih sudi baca :)


28 comments:

  1. best..kte pun dah pergiiiiiii...ada entry di blog juga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tengok dah :p amboi. lagi kretif!

      Delete
  2. Cute sangat korang bertiga. Love u yuyu

    ReplyDelete
  3. Yuyu dress2 labuh selalu beli kt mna? Kita tinggi 148cm jek T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuyu lagi la. 138cm je :p selalu alter je laa

      Delete
  4. Wahhhh more realistic compared to penang 3d museum. Tp ada jgk yg real. Blh la jenguk2 klu nk compare.. http://daricahayamataku.blogspot.com/2014/11/3d-museum.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. best tauu. kat sini ada macam-macam 3D

      Delete
  5. i saw you on that day . nmpk habib menerap atas lantai sbb nk ambik gmbar dia . comel ja .

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. kannn. tapi kalau pi sana, nampak macam lukisan biasa ja. tengok balik kat camera, baru woaaaaa!

      Delete
  7. kat pd pun ada lukisan 3d gini. blm sepat pergi lg hihi.

    ReplyDelete
  8. Cantik lukisan 3D tu.. wah mesti pegi ni..

    ReplyDelete
  9. Olololo... comelnyeer baby tuw (blog walking) hehe

    ReplyDelete
  10. eeee besnya! awat habib comel ngat aih! mak dia pon comey patutla habib double comey hehe

    ReplyDelete
  11. Yuyu,dekat i-city,3d museum dia harga rm15 je,bkn rm35. murah jugak.. hehehehe

    ReplyDelete
  12. ritu masa pi langkawi xda lagi.. nangis ah camni..

    ReplyDelete
  13. Pas ni poie leh torai...haish 2x p sana xtau pon ada benda nih....tq yuyu 4 info

    ReplyDelete
  14. lawa nya gambar2. pandai depa semua berlakon HAHA

    ReplyDelete
  15. cantik nyer tie dye jubah/dress tu..boleh tahu beli kat mana yer??

    ReplyDelete
  16. bestnyer..ni yg tak sabaq nak p langkawi tahun depan ni

    ReplyDelete
  17. Bestnya! Actually tak pernah lagi sampai langkawi.. Huhu.. Kesian betul la hidup seorang Rosmiza nih.. By hookor by crook mesti kena pegi gak nanti nih..

    ReplyDelete
  18. Bestnya kak yuyu... Satgi kalau ada kesempatan, nak pi lah.. teringin lepas tengok gambaq
    missdeen13.blogspot (mai baca)

    ReplyDelete
  19. Wow art in paradise jg ada disini selain pattaya wkwkwkw.
    http://www.wisatakeren.com

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)