HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, May 1, 2015

Balik Kampung, Langkawi.

Assalamualaikum


punya lah happy balik Langkawi.


tskk. hari ni, nak balik KL dah. tak puas balik Langkawi (kampung). macam nak dok sini sebulan. macam nak buat pindah mai dok sini terus, ada job ja, fly pi KL. macam tak puas lagi rehat-rehat kat rumah mak. banyak macam lagi la. faham kan perasaan ni?

*nangis tepi langsir mak, jap*

dah dekat 4bulan dah kami tak balik Langkawi. sebab Habib kecik lagi kan. hari tu balik, tak rasa nikmat sangat, sebab panas yakmat. nak keluaq jalan-jalan pun malas. kalau keluaq pun, pi beli cekelat ja. habis cekelat i'olls cayaq.

kali ni kami balik time mendung hujan. sejukkkkk ja kat Langkawi. setiap kali hujan, dengaq bunyi bising atap zink. aloo. teringat zaman kecik-kecik dulu, tidur kat longgok baju time hujan, lepas tu kena marah dengan tok. asal hujan ja, kalau kilat takdak, yuyu akan mandi hujan, balik kali ni, dah hujan lebat sangat, apa nak jadi, jadi la, aku mandi hujan macam tak mumayyiz lagi. kahkah. padahai, Habib siap teriak lapaq susu. :p

setiap kali balik, benda wajib, bawa satu family pi hypermarket, beli keperluan dapur/rumah. dari bawang sampai lah ke sabun. jalan-jalan, makan-makan. bagi depa happy. hari tu, last yuyu shopping kat KL, tension sebab kena GST RM17. banyak wehh. macam-macam boleh buat, tapi, kali ni...

PERHATIAN! TIADA GST DI LANGKAWI! syurga gila shopping time ni. RM30++ jugak la gst kalau shopping banyak ni kat luaq Langkawi. tskk. tension nak mampos.


lagi la rasa macam nak pindah Langkawi. tapi, takpa la, keje kuat kat KL, kumpoi ja la duit dulu, boleh buat rumah kat Langkawi. insyaAllah. amin.

selain shopping, sejak ada Cable Car, asal balik ja kampung, bawa family naik cable car. sampai jemu depa. kali ni, dah ada 3D Art Museum, yuyu bawa pula pi sana. best macam dapat susu RMT kat sekolah rendah dulu-dulu. banyak sungguh gambaq. sungguh. tak sabaq pulak nak update entry baru pasal gambaq 3D tu. ihik :')


 ni, kira teaser laa. 


puas hati la.

dulu bujang tak kawen lagi, boleh selalu balik. boleh kata, setiap bulan, terus booking tiket flight. tiap bulan okay. la ni, dah ada anak, ada laki, tak boleh selalu dah. tiga bulan sekali jugak la. asal keje tak banyak sangat, Habib pun tak banyak ragam, okay la. 

tapi, sekali balik ja, syoq dia lain macam. sebab ada suami & anak kann. syoq sangat bila tengok suami enjoy dengan suasana kampung yuyu, rilek goyang kaki online, sambil minum iceblended RM1 (mana nak dapat kat KL weh). syoq juga tengok Habib asyik lompat happy ramai orang layan dia. aww.


nasib Habib behave dalam flight. hmm. behave la sangat. -_-


p/s: dengaq kata, nak celebrate birthday yuyu kat Langkawi hujung May ni, dengaq kata juga ada reunion sekolah awal June, aihh, macam boleh selalu balik Langkawi lagi ja. lalala


terima kasih sudi baca :)

22 comments:

  1. BESTNYA dok Langkawi tak dak gst!!! lepas ni ore kelate kena gi pengkalan kubur je la kalau nak lari dari gst,, ada la jugak tempat memadu kasih tanpa gst kat klate ni ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. kalau macam tu, pindah pi pengkalan kubu je la :p

      Delete
  2. 1 mei...hari ni cuti ! hehehe..syira singgah jenjalan sini :D

    ReplyDelete
  3. mak aihhh bestnta beli cekelat xdak gst..

    ReplyDelete
  4. Bestnya bercutiiii..=)
    http://hcubeshop.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. bestnyeee... langkawi memang syurga sopinngg... beli cokelet banyak2 pon dah puas hati... neway comey nye cucuk montot badak..kekekeke

    ReplyDelete
  6. Langkawi memang best. Baru balik dari Langkawi sebab honeymoon dengan family. hehe.

    ReplyDelete
  7. omg !!! nie yg buat sy nak pi langkawi lagi nie >__< nk borong cekelat banyak, heaven gila bershopping di langkawi

    ReplyDelete
  8. pi laaa! shopping banyak banyak ":D

    ReplyDelete
  9. seriusss...semua barang xde gst kat langkawi??? wahhhh

    ReplyDelete
  10. habib comeyyy.. :)

    wahhh. banyaknye shopping :)

    ReplyDelete
  11. Best sangat bila dapat balik jenguk family kat kampung. Akak pun x sabar nak balik bulan depan..insyaallah..

    ReplyDelete
  12. dari tahun lepas plan nak pegi langkawi tak pegi-pegi.
    nak tau update pasal langkawi je, lajuu stalk blog yuyu.
    hehe =)

    ReplyDelete
  13. wah bestnyer! kte ni yuyu lama giler dh tak pegi langkawi T.T

    ReplyDelete
  14. wah, syoknya kampung depa kat Langkawi ;)

    ReplyDelete
  15. Langkai,, lama dah x kesana,, kalau pergi ..boleh shpping ngan melawat rumah mak yuyu skli,,
    kita rapatkan persaudaraan.. kita kan bogger,, huhu.. Habib smkin comel.. :)

    ReplyDelete
  16. sopim xde gst bestnyaaaa...
    beli apa tuh yuyu sampai 500++ haha...

    ReplyDelete
  17. pernah pergi sekali je langkawi..seronok..

    ReplyDelete
  18. haha betul betul shopping tu smapai 500+..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)