HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, November 2, 2012

Doa & Pintu-Pintu.

Assalamualaikum

Salam Jumaat kengkorang. seperti sedia maklum paklum, selain hari ni dilipatgandakan ganjaran amalan, hari ni juga antara hari yang ALLAH berkenan sangat untuk memakbulkan doa para hambaNya. bila kita dah usaha sehabis kederat yang mungkin, sekarang ni, penting untuk kita berdoa.

Sebab berdoa adalah cara kita berhubung dengan ALLAH, supaya Dia mengizinkan sesuatu yang kita impikan menjadi realiti. heee. macam ayat Akademi Fantasia kan?

Salah satu doa yang yuyu suka amalkan dan menggesa seluruh pembaca belog yuyu, ya tuan puan sekalian, untuk amalkan juga doa ini, adalah Doa Pembuka 12 Pintu. kalau yang dah tau, jadikan entry ni sebagai peringatan sama-sama, dan untuk yang tak tahu lagi, jangan segan silu amalkan. tau tau tau :D

rembat Google


apa lagi yang kita nak kan. kalau cantik macam Yuyu Zulaikha (sila munta kalau perlu), tapi selalu dapat cinta pelesu, asyik lemah dan kecantikan tak diberkati buat apa kan? kaya tahap gaban tapi kekayaan cuma beri keburukan dan bawa kepada neraka, kan kan? 

semoga entry ni memberi sikit sebanyak manfaat untuk semua sebab musabab doa ni sangat berguna kita amalkan. amal bukan setakat hari Jumaat, hari isnin, hari raya, hari jadi, hari gawai, hari ini kau datang riang, pun boleh diamalkan.

p/s : tunggu tau. nanti ada mini Giveaway untuk korangss. ihiks ^^

terima kasih sudi baca :)

38 comments:

  1. Terima kasih atas perkongsian ilmu ini sis yuyu :)

    ReplyDelete
  2. makaseh yuyu. Eza nak print out la doa tu :)

    ~moga bermanfaat untuk kita smua :D InsyaAllah

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing. may Allah bless you =')

    giveaway? yayy! hihi

    ReplyDelete
  4. syukran jazilan atas perkongsian doanya

    ReplyDelete
  5. thanks for the info
    xsbr utk give away! hihik ^_^v

    ReplyDelete
  6. perkongsian yang bagus..thanx yuyu...sama2 kita amalkan..:)

    ReplyDelete
  7. perkongsian yang baik..insyaallah diamalkan,.=)

    ReplyDelete
  8. thanks yuyu kerana meingati kami semua..hehe


    ok x sabar nak tunggu itu mini giveaway.. :P

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah ... sama2 lah kita mengingati antara satu sama lain ya..

    thanks yuyu

    http://eadressbaju.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. salam kenal.. already follow.. follow me back yer.. insyAllah boleh diamalkan nie...mengingatkan org pun dapt pahala!

    ReplyDelete
  11. Ameen InshaAllah, beautiful Du'a :D

    ReplyDelete
  12. dulu tetiap hari kak sha baca doa ni budak kecit..skang ni je selalu skip2..huhu..mekaseh mengingatkan..^_^

    ReplyDelete
  13. perkongsian yg baik... terima kasih yuyu from kak deno di dlm wad :)

    ReplyDelete
  14. patutlah kak yuyu selalu dimurahkan rezeki . Ini rupanya rahsia dia . thanks kak ;)

    ReplyDelete
  15. tq 4 sharing yuyu...dh siap2 print dh :)

    ReplyDelete
  16. Kak Yuyu kita nak SPM ni.Doakan kejayaan kita tau tau?
    Kita amik 9 subjek tau.9A+ InsyaAllah.Moga kak Yuyu
    terus dimurahkan rezeki dan terus AWESOME! m_m//

    ReplyDelete
  17. khutbah jemaat yuyu dangat berkesan :)

    ReplyDelete
  18. jom join contest...hadiah sgt sweet untuk parent anda!!!

    http://syierahalf.blogspot.com/2012/11/contest-i-love-my-parent.html

    ReplyDelete
  19. yuyu..boelh xplain fadilat doa pintu nh?

    ReplyDelete
  20. terima kasih ye yuyu sebab berkongsi doa ni.. :)

    ReplyDelete
  21. tq yuyu sudi share doa ini..InsyaALLAH akan diamalkan :)

    ReplyDelete
  22. thanx yuyu..yana nk share bley yer

    ReplyDelete


  23. terima kasih :)
    I tak pernah jumpa doa ni.

    ReplyDelete
  24. moga ALLAH membalas yg lebih baik utk mu krana sudi berkongsi kebaikan..

    ReplyDelete
  25. Thank kayu Veli much ye akak. HEHE :D

    ReplyDelete
  26. NAK MINTA KEBENARAN UNTUK COPY DOA YEE

    ReplyDelete
  27. nak minta kebenaran utk print doa yee

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)