HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, June 2, 2012

Seorang Kawan

Assalamualaikum

Rembat Google. Google rilek je bagi.

kawan seramai mungkin, selain meluaskan ukhwah, InsyaALLAH, kita adalah dapat Kawan Sejati. 

terima kasih sudi baca :')

78 comments:

  1. Replies
    1. tawan? huhuhu.. macam tawan gunung everest pulak ^^

      Delete
    2. haha,sje buat bhase manje2..kui2

      Delete
  2. kawan sejati kawan yg bule share everything. bule terima kelemahan dan kelebihan yg kita ada. terbaik dunia akhirat :)


    sayang sahabat <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn kannn kannn.. doakan kita untuk kebaikan di akhirat ^^

      Delete
    2. ok..mugkn kluar tajok..ae tak tuto nak buat kotak comment cenggini??TQ

      Delete
  3. tapi kak yuyu ada gak yang kawan makan kawan.depan nampak baek.blakang?? herm :'/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu org kata kawan snang cri, sahabat blm tentu :-)

      Delete
  4. kawan senang nk dpt tp shbt ssh nk dpt..bila dh dpt shbt,hargailah mereka :)

    ReplyDelete
  5. Assalam, kawan sejati nie memang susah kita nak cari lebih2 lagi mereka yg sanggup bersusah payah bersama dan bersenang2 bersma... Yang pastinya kawan "plastik" memang ramai...

    ReplyDelete
  6. susah nak cari kawan yang betul-betul susah senang bersama kan yuyu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah. Selalu nak senang sama sama je.

      Delete
    2. kalau la ada yang susah senang bersama,onie respek yang teramat sangat..that's why bermula dari diri kita ni kita kena menjadi sahabat yang terbaikkan,insyaAllah

      Delete
  7. Amboi speaking2 :) Memang susah nak cari kawan yang betul2 paham perasaan kita ok :) KAWAN MAKAN KAWAN !

    ReplyDelete
  8. kak yuyu,, ape kte kak yuyu buat tmpat kotak mesej..? pnat kite carik.. xnak lah antr2 email.. hmm !

    ReplyDelete
  9. gue ucapin awak kretif dan moga terhidmat dalam khayalak wahdah
    islamiah....

    ReplyDelete
  10. nak kawan dengan kak yuyu jugakk lahhh :D *kenyit kenyit mata*

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum yuyu..
    memang dalam persahabatan sangat susah mendapatkan yang benar" berkata jujur didepan kita, tapi janganlah takut untuk mempunyai banyak teman.

    salam kenal dari negara tetangga.
    love u yuyu imoet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam ,hai rakan negara jiran. Agreed!

      Walaupun susah cri sahabat, kta kena juga b'kawan :-)

      Delete
  12. yups agree.. senang je dpt kwn ni.. yuyu pun konsider kawan zuan gak an? hehe... tp yg the best, is rare to be found..

    ReplyDelete
  13. kawan sejati memang sukar dicari, kawan bergembira ramai, kak zulaikha jom baca sini :) http://sayaabel.blogspot.com/2012/06/orang-miskin-yang-sebenar.html :))

    ReplyDelete
  14. kawan senang di cari. sahabat sejati satu dalam beribu

    ReplyDelete
  15. yuyu..terus rasa buka sem nati nak tegur yuyu jadi kawan kalau terserempak.sebelum ni serempak dah lapan ploh kali kot tpi senyum2 je segannn nk tegur :)

    ReplyDelete
  16. ciri ciri kawan sejati ialah kawan yang boleh memimpin kita ke syurga :)
    semoga kita sama-sama menemui teman sejati suatu hari nanti ^^v

    ReplyDelete
  17. setuju tu. susah nak jumpa kawan yang akan berkawan dengan kita sampai di akhirat. kalau dah ada tu, jaga lah dia sebaik2nya..

    ReplyDelete
  18. Kawan sejati sukar ditemui melainkan kita sendiri yang bijak mencari. ^^

    ReplyDelete
  19. Kawan tak leh sentap2...jap2 friend jap2 unfriend...isshhkkk...

    ReplyDelete
  20. kawan yg ramai boleh dicari .. tapi, sahabat sejati itu susah nak jumpa kan ...

    ReplyDelete
  21. friend in need is a friend indeed! :P

    ReplyDelete
  22. kawan time ketawa senang nak dapat...kawan time menangis tu susah nak dapat...kan yuyu ?

    ReplyDelete
  23. kwn kita boleh jumpe merata2 tempat tapi sahabat yg sejati sukar dicari... kwn ini umpama kita memegang belon, sekali kita lepaskannya, kita tak dpt nk temuinya lg..^.^

    ReplyDelete
  24. "..yuyu di kurniakan beberapa ketol Sahabat..."

    ketol ea? ha3.

    Sikit sangat yg b'gelar Sahabat, boleh dibilang dgn jari.

    ReplyDelete
  25. A friend in need is a friend indeed!

    ReplyDelete
  26. kawan. kawan yg baik ialah kawan yg mendoakan kawannya yg lain ketika dia berjumpa dgn Allah. :)

    semoga semuanya dapat sahabat yg baik baik.

    ReplyDelete
  27. kite hruslah berkawan dengan hati yg ikhlas
    jngn menentukan sifat kwn mcm kau harus setia , kau hrus jujor and balalala....tapi diri sendiri jadah haramnya melampau.Yg penting klau nk kwn yg baek , diri kite kene jdi kwn yg baik dulu .tak gitu kak yuyu?

    ReplyDelete
  28. kadang2 kita boleh jadi kawan sejati kepada orang..tapi orang takleh jadi kawan sejati kepada kita..

    Entry terbaru saya "Nuffnang Vs ChurpChurp"

    ReplyDelete
  29. wahhhhhh kite pun nak nages *tetibe*

    ReplyDelete
  30. salam. kita pun semalam baru lepas buat entry pasal kawan. agaknya hari berkawan jugak kot. yuyu jemput lah bace. malu lahh nak tayang blog.hihii

    http://erlinabungakembang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. SP rasa nak nanges ..haha .. kak yuyu gempak :D

    ReplyDelete
  32. yuyuyuyuyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. hahha syu prnah ada kawan yang tikam bkalang hhuhu sedihh

    ReplyDelete
  33. Hmm nak cari kawan susah memang susah.Cari kawan senang memang senang. Cuma sekarang ni kita saja jadi kawan susah senang.

    ReplyDelete
  34. setuju, semoga kt semua blh jadi kwn sejati buat semua teman baik kite :')

    ReplyDelete
  35. Ha'a. Memang susah nak cari kawan yang sebenar..:D

    ReplyDelete
  36. kak yuyu...kat hostel, sy sor2 je..jln sorg2..mkn sorg2 .... sedih2 tapi bila pikir2 baik mcm ni daripada kwn yg tikam belakang kita yer dakk //???

    ReplyDelete
  37. Tapi bagi saya , Kawan , Rakan , Teman , dan Sahabat mempunyai erti yang tersendiri. Maybe kita boleh jumpa ramai Kawan , Rakan dan Teman , tapi sukar untuk bertemu seorang SAHABAT.... ^^

    ReplyDelete
  38. Bagi saya sendiri , Kawan , Rakan , Teman dan Sahabat , masing-masing ada makna tersendiri. Maybe kita boleh jumpa ramai sangat Kawan , Teman dan Rakan , tapi amat sukar nak bertemu dengan seorang SAHABAT , sebab SAHABAT ni terlalu istimewa.... hehe

    ReplyDelete
  39. boleh tak nak jd kawan kak yuyu? hehe! ^^

    ReplyDelete
  40. Dulu kita ingat, kawan yang ada dengan kita memang kawan sejati. Tapi sekarang, lepas ditimpa kesusahan, baru kita tahu dia siapa. Nampaknya, kita belum jumpa lagi kawan sejati kita :(

    ReplyDelete
  41. semoga kita pun boleh jadi kawan yang baik ye akak :)

    ReplyDelete
  42. Saya blogger baru jom join segemen saya,,,, ini dan ajak kawan2 yang lain yer..... yer....

    http://ciffahmimalomuchacha.blogspot.com/2012/06/segmen-1-malaysia-1-blogger-1-generasi.html

    harap dapat join

    ReplyDelete
  43. ramai ramai kawan, tak semestinya semua boleh jadi sahabat ;)

    ReplyDelete
  44. Sampai hari ni akak masih sedih sebab kehilangan kawan yang sejati akibat SLE walau pun dah berapa tahun entah.Lebih2 lagi bila ingat malam dia nak meninggal tu lebih kurang jam 12 lebih, dia call akak ajak berbual.Dia meninggal lepas subuh pagi tu.

    ReplyDelete
  45. betul yuyu...semoga kita akan dapat kawan yang betul2 "kawan" dengan kita...

    AMIN..

    ReplyDelete
  46. kawan senang nk cari...sahabat susah nk cari...(:
    Al-Fatihah utk arwah sahabat sy ;')

    ReplyDelete
  47. kawan yang suka cakap belakang harus dihindari...habis keluar rahsia kita..sebab dia suruh orang rahsiakan apa yg dia sebarkan...then yang sorang lagi sebarkan and suruh rahsiakan jugak..last2 semua orang tau..erk..dem! =)

    ReplyDelete
  48. adakah saya seorang kawan yuyu ? haha .. :(:

    ReplyDelete
  49. Betul tu sis, susah nak jumpa kawan yang benar2 ikhlas berkawan dengan kita. :(

    ReplyDelete
  50. ha..betul tu..Kalau hidup lagi pun dah xingat, apatah lagi dah xde anti..nauzubillah..

    ReplyDelete
  51. Berkawan biar seribu, yang terbaik kalau tak dapat seribu, satu mesti ada dalam seribu itu.. Insyaallah ada ja yg sentiasa mendoakan kita.. tambah-tambah mcm awak yg comel ni yuyu..

    ReplyDelete
  52. kawan gembira senang nak cri, kawan ajak nangis meleleh2 hingus, payah nak cari

    ReplyDelete
  53. kawan sejati memang susah untuk dicari..=)

    ReplyDelete
  54. kawan-kawan..bukan senang untuk dicari dan yg memahami jiwa kita..>.<

    ReplyDelete
  55. sob.. sob.. sayu pulak baca entry ni.. :(

    bape keratlah kawan yang sanggup sediakan fatihah bila kite dah takde nanti??

    #Nasihatdirisendiri#

    ReplyDelete
  56. A'ah. Time kita senang, berduyun-duyun kawan tumpang senang. Time kita susah, takde sorang pun nak tolong... Lumrah hidup.. ;)

    ReplyDelete
  57. after your death...ntah ade ke tidak kawan akak masa nie...

    jom yuyu kita geng..ehhe

    ReplyDelete
  58. kitaa taw..kitaa letewww kan.. hahahaha..
    pasann..mehh pangg sedassss kat ieqahh

    ReplyDelete
  59. sahabat yg selalu ingatkan kita dgn Allah, tu baru sahabat dunia akhirat :)

    ReplyDelete
  60. Sekaranng ni susah la nak cari... Kawan yang mengaku kita ni BFF dia pun sebenarnya baik di depan je. Kat belakang kutuk.. :(

    ReplyDelete
  61. susah nak cari sahabat sejati sekarang ni.. memang ada sahabat yang mengaku kita ni sahabat dia tapi itu masa kita senang. cuba masa kita susah, mana ada sahabat mengaku kita sahabat dia..

    ReplyDelete
  62. "kawan seramai mungkin, selain meluaskan ukhwah, InsyaALLAH, kita adalah dapat Kawan Sejati." <----nice :)

    ReplyDelete
  63. kawan itu sangat penting dalam kehidupan andai kawan itu betulbetul tahu apa erti kawan yang sebenar. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)