HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, July 2, 2012

9 Surah-Surah Pelindung.

Assalamualaikum

Surah Fatiha melindungi diri daripada salah satu marah ALLAH.

Surah Yaseen melindungi diri daripada dahaga di Hari Perhitungan.

Surah Waqi’ah melindungi diri daripada kepapaan dan kemiskinan.

Surah Mulk melindungi diri daripada azab kubur.

Surah Kauthar melindungi diri daripada ancaman musuh.

Surah Kafiroon melindungi diri daripada mati dalam kekufuran.

Surah Ikhlas melindungi diri daripada munafiq.

Surah Falaq melindungi diri daripada kecelakaan.

Surah Naas melindungi diri daripada bersangka buruk.

Quran Wanita. makin femes pulak Quran. siap ada Tafsir, Tajwid dan panduan khas dan penting buat wanita.  yuyu dapat di SINI . rasa lebih bersemangat pulak nak baca bila tengok Quran cantik macam ni.

macam macam tips, hadith, kisah kisah khas untuk wanita,  dalam Al-Quran ni. hmm. lengkap bukan?  dah nak Ramadhan ni, apa kata beli sebuah dua :')

***
SubhanaALLAH.

Lepas yuyu baca ni di Tumblr, rasa macam terpanggil pulak untuk kongsi sama-sama. Biar kita sama-sama dapat perlindungan ALLAH melalui surah-surah dari Quran. Bukti ALLAH Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. DIA berikan Quran sebagai pelindung buat kita. Sweet kan ALLAH ♥ 

Ia mungkin bermanfaat sangat buat kita ni. Ya, kita-kita zaman moden ni, zaman yang banyak rintangan buatkan kita semakin jauh dari Quran. Jauh juga kita dari perlindungan dari ALLAH. Nauzubillah. 

Sebagai ilmu dan peringatan buat kita semua. Ni mungkin sebahagian saja. Walhal, seluruh isi Quran itu sendiri memberikan kita manfaat. Semoga kita semua mendapat kebaikan dan perlindungan daripada apa yang telah disampaikan. Aminn Ya Rabb.

Selamat Beramal :')

45 comments:

  1. tapi kalau dah tade masa sangat, bahagikan pada dua,jika boleh solat bacalah arabnya,dan jika uzur,bacalah tafsirnya....semoga kita berada dalam lindungan Allah swt... perbanyakkan membaca al-quran agar beroleh syafaat di akhirat kelak,insyaAllah...

    thanks share ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMINNN ya Rabb.. cuma sekarang ni, kita selalu ketepikan semua tu.. hmm~

      Delete
  2. perkongsian yang terbaik..thanks for sharing

    ReplyDelete
  3. selamat beramal :)) jangan siakan hidup kita, selagi kita masih bernafas di bumi tuhan selagi tuh, ambiklah peluang mempelajari al-quran..kan cik yuyu :DD
    terima kasih atas sharenya ^^

    ReplyDelete
  4. sharing is caring.thanks yuyu.

    ReplyDelete
  5. bagus perkongsian mcm ni.. teruskan ye~

    *serius rindu yuyu, sampai ke mimpi :( pcye tak ?

    ReplyDelete
  6. thanks 4 da info dan selamat beramal~ =) btw kiutnya al-quran yuyu tu.. very the purplish~ <3

    ReplyDelete
  7. wah.. nice sharing yuyu.. thanks :)

    ReplyDelete
  8. jeles..
    yuyu dah ada al quran wanita tuh..
    purple plak tuh..
    huhuu

    thanks for sharing.
    :)

    ReplyDelete
  9. insyaAllah sama2 amalkan dan moga2 Allah memberkati ;)
    thanks kak yuyu sebab share ..

    ReplyDelete
  10. Ya allah kakak . thanks for the sharing

    ReplyDelete
  11. sama2 muhasabah diri... terima kasih for sharing yuyu ^_^

    p/s: yuyu. jom komen, kritik, kutuk blog deno.. nak tak? heee :)

    ReplyDelete
  12. salam sobah.. shbt jom join pertandingan poster.. :) ayuh kite berdakwah. ♥
    http://satumakna4u.blogspot.com/2012/07/jom-berposter.html

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..kite nak tambah boley??hehe..
    surah al-kahfi..bilamana kite bace hari jumaat..maka terhapuslah dosa2 kita start dari jumaat yang lalu..err..macam tulah bunyiknye..hee
    insyaAllah..same2 kite praktikkan okay?thanks akak share info :)

    ReplyDelete
  14. share benda agama.
    banyak manfaatnye yuyu..
    alhamdulilah

    ReplyDelete
  15. alhamdulilah..nice entry dear <3

    ReplyDelete
  16. yuyu , terjemahan dia indon or melayu quran ini ?
    cover tu macam kain je fara tengok ?

    ReplyDelete
  17. kak yuyu ada tumblr ? nk follow...

    ReplyDelete
  18. kak yuyu comel..buat ain rasa terkedu 42 saat sat..dah bp lama ek tak buka alquran..sadisnya diri ini...

    kalau rasa CREATIVE, ARTISTIK, GEORGEOUS, ADORABLE, FASHINABLE,OWESOME clik sini : Konspirasi Blogger Kreative 2012
    Jiwa daku sedang berperang

    ReplyDelete
  19. Assalam, semua surah2 itu sangat mudah untuk kita hafal.... cuma kita saja yang malas nak menghafalnya...

    ReplyDelete
  20. tq yuyu utk info ni.. mmg tngah cari quran.. rasa nak beli yang ni.. boleh beli buku cantik2..boleh jugak beli quran cantik2.. =)

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah.
    Thank You kak Yuyu sebab sudi kongsi dengan bloggers lain :)
    Moga Allah berkati usaha dan niat akak :)

    ReplyDelete
  22. terima kaseh yuyu sudi berkongsi dengan kami semua... berguna sangat entry nie taww.. ;)

    ReplyDelete
  23. yuyu boleh x nak share pos ni =). bgus utk yuyu jgk sbb dapat pahala double ;)

    ReplyDelete
  24. TAMBAH LA LAGI ILMU UNTK DIKONGSI BERSAMA,,,

    ReplyDelete
  25. thanks sis 4 da sharing . Sangat berguna . syukran ;)

    ReplyDelete
  26. caye baru lagi dlm blogger ne..hrap yuyu dan blogger yang lain boleh tunjuk ajar allif cam ne nak jdi blogger yang berjaya mcam yuyu..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)