HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, July 19, 2012

Blogger-blogger Awesome di Blogopolis | Entry Bergambar

Assalamualaikum

sampai hari ni yuyu rasa lagi aura syoknya join Nuffnang Blogopolis. event tu grand gila babeng macam event kak Nita Sarawak. kerlasss gitu. walaupun yuyu datang lambat sejam atas desakan takde transport, tapi sampai saja Ballroom di Hotel Concorde, oh sangat tidak mengecewakan. *cecececeeee*

Blogopolis. ramai antara kita kita tahu kan pasal conference ni. dan ramai blogger otai yang jadi speaker Blogopolis, kak maqhia, abang nara, wendy, kak anna joe, dan belungguk lungguk lemon lagi. yuyu tak terlepas untuk mengutip ilmu berbelog di sana. rugi tau sape tak join. rugiiiii. rugiiiiiii sangat. 

awal awal pagi dah eksaited macam ni. biasalah. Yuyu Zulaikha -.-'

Official emcee Blogopolis. Sofea Fea kembar Irma Hasmie sikit kembar Hanny Madu sikit.

amik gambar skema dengan abang Ariff Shah, abang Zarul Umbrella, Cik Epal, abang Eyriqazz dan ProfHariz. demm. yuyu adalah versi dua kali ganda ProfHariz. kemetotnya yuyu T_T

kalau kira balik, gambar yuyu dengan Cik Epon masa event ni adalah patblasratusjutanamplohnamribu. banyak kemain.

akibat kebuasan kak Maqhia, gambar menjadi blurr tak semena mena. -.-' Elia pun tak nak bekerjasama dengan yuyu untuk hasilkan gambar yang penuh ayu. penat yuyu control ayu tau. bhahaha.

yuyu rasa, abang Ariff Shah ni la blogger laki paling hensem. bhahah. muka dah ala ala Zizan Nin. tapi beliau hensem sikit la dari Zizan Nin. study obersi pulak tu. 

bakal Blogger. sanggup datang Blogopolis demi kutip ilmu. bagus nya. semangat yang amat beliau nak berbelog lepas event ni. kemain kann.

       
dengan kak Anna, kak Maqhia dan abang Denai. fine. baru tahu nama owner DenaiHati tu nama Amir. mati mati ingat nama beliau Mohd Denai ke, Abdul Denai. T_T

mempersembahkannn! bakal wajah baru website Nuffnang! 

dan paling paling paling paling besttt, bila yuyu dapat jumpa blogger kecintaan yuyu abad ini. XiaXue. beliau antara blog yang yuyu selalu baca sebelum yuyu ada belog lagi. sorry Wendy! yuyu tak reti photoshop! ni je yang mampu. huhuhu

a'ah. So True. huhu. bestnya puji diri sendiri ^ ^

nampak tak ada aura kaler merah cahaya putih tu? tu la aura semangat nak berbelog yang baru. bhahaha. tipu !

banyak ilmu berbelog yang yuyu kutip dari Blogopolis hari tu. rasa macam bapak la noob campur bangang  yuyu ni dalam berbelog. lepas daripada event tu, macam-macam azam yuyu plan demi kebaikan sejagat belog yuyu. huhuhu. nafas baru la kunun kununn nyeww. 

bukan setakat untuk berbelog, walhal kitorang yang join ni dapat juga motivasi untuk kehidupan. antara satu yang yuyu suka sangat adalah "jadi diri sendiri" dan "rebut peluang". berbelog secara ikhlas akan buatkan penulisan entry kita akan lebih menarik dan berkualiti, waluapun sekarang, berbelog dah macam satu platform untuk cari populariti. 

 
agreed!

lepas ni, kalau ada apa apa peluang jangan la rasa malas nak join. selain dapat banyak ilmu, masa ni la kita nak tengok betapa naif nya kita selama ni. huhu

terima kasih sudi baca ^^

90 comments:

  1. wahh beznya yuyu semua femes ames ni..hehe

    ReplyDelete
  2. bhahahahah best2 dapat jumpa ramai blogger
    walaupun sepanjang hari kena sakat lalala
    best jugak dapat jumpa yuyu nieh .. hiks

    ReplyDelete
  3. Memang berbaloi join blogopolis... Kita senyum2 jer tapi Hakak segan nak bergambo hihihhi

    ReplyDelete
  4. alallalaa. bestnye kak yuyu. hee . ohhmy. kak yuyu comel berhijab harimau bintang. oww. i like :P

    ReplyDelete
  5. bestnye. nak jugaaak jadi cam yuyu yang comel ni ^^

    ReplyDelete
  6. wahh, bestnya sis yuyu dapat join..:)

    ReplyDelete
  7. kena bayar kan nk join event nih? x mampu la yuyu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa.. tu kan investment kita. ^^ kumpul kumpul la duit untuk benda yang kita minat~

      Delete
  8. woahhhwoahhh..seronok kemain kak yuyu yee..
    bestnye ! ohsemmm ! :D

    ReplyDelete
  9. kaka yuyu, hahaha ayat ni boleh masuk melodi :DD

    "abang Ariff Shah ni la blogger laki paling hensem. bhahah. muka dah ala ala Zizan Nin. tapi beliau hensem sikit la dari Zizan Nin. study obersi pulak tu."

    Ehem ehem :DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha.. dia abang la. yuyu ni kecik lagi :P

      Delete
  10. tetiba nak komen d sini..yuyu mmg ketot la..tp comel(bukan mengampu)akak nak tau apa rahsia yuyu berjaya dlm taip2 entry blog ni...jan kedekut erk...

    ReplyDelete
  11. bestnye yuyu dapat g sana :) ado cik epal skali... awww


    p/s: yuyu jangan lupa beli majalah wanita edisi bumper raya cover lisa dan yusry eh.. ada cite dni di page 100-102 ^__^ jemput baca. hehe

    ReplyDelete
  12. my face yuyu taknak kenalkan? haha.. ade terselit kat belakang cina pakai baju putih tu. haha

    ReplyDelete
  13. seronak - tp mcm ta ramai je...cantik kak epon tu

    ReplyDelete
  14. wahh.bestnye yuyu dapat pergi blogopolis nie.. >.<

    ReplyDelete
  15. thanks for sharing !

    hm.. kongsi la lagi, ilmu ape yang disampaikan kat sane tuh...
    asu dok jauh,, susah nak pegi takde transport..wuwuwu

    ReplyDelete
  16. yang datang semua memang awesomeee la

    ReplyDelete
  17. best..seronok je nmpk yuyu kat situ

    ReplyDelete
  18. Waah! Bestnyaa!! Rugi Lia tak join hari tu.. :(

    ReplyDelete
  19. Fuyoo , akak the superstar so cute .
    Nak muka Kak Yuyu yang comel tu .
    Akak , make up kan kita .
    haha , abaikan

    ReplyDelete
  20. Wah, kemain ramainya blogger femes yang Mieya tak kenal lagi T.T

    ReplyDelete
  21. Bestnyer...
    Memang berguna ilmu ni especially buat blogger..
    Tp macam Myra susah kot nak join, perlukan pengorbanan untuk ke sana ;)

    ReplyDelete
  22. teringin jugak jumpa semua blogger. timba ilmu lagi.

    ReplyDelete
  23. Tahniah yuyu dah sampai ke tahap popular dah ni.. rata2 sapa tak kenai yuyu kecik comey ni... sis, er... belum masa lagi kot. Masih tak berani... Berblog ni pun suka2 jugak.. tapi kagum dgn bakal blogger tu... gigih jugak n berani! kagum! kagum!

    ReplyDelete
  24. meriah banget ni sis acarannya..

    ReplyDelete
  25. bestttt nyee yuyu.. mst mcm2 dpt kn.. rugii rugiii

    ReplyDelete
  26. rambut wane pink !! come nye ..hensom nye lah 'zizan nin ' tu ..hahah

    ReplyDelete
  27. terbaiklah cik yuyu sangat2 stuju, terasa rugi plak xdapat pergi event nih huhuhu sobsosbsob (TT)

    ReplyDelete
  28. salam yuyu,, macam mana nak ada peluang,, event mcam ni salu je buat kat kl la,, slangor la,, buat la tour sikit for such events,, round malaysia cikit,, bagi semua rasa,, terkengsot ati blogger negeri lain,, sob3, btw,, nuffie still the best! :D

    ReplyDelete
  29. nak join tapi mahal gila fees dia T_____T

    ReplyDelete
  30. okay , nnt ada event gtaw laaa.huhu , nak join gak

    ReplyDelete
  31. ALHAMDULILAH..
    ADA JUGAK BLOGGER MELAYU CAM KOWANG
    YANG MEWARNAI DUNIA PENULISAN.


    TERBAIK LA YUYU!

    ReplyDelete
  32. Countdown to Ramadhan...
    :)

    Salam sayang,
    Al- Quran Digital Edisi 2012

    ..................................................................
    Quran Digital ini mempunyai keistimewaan tersendiri apabila dibekalkan dengan sebatang pen yang boleh membaca ayat per ayat dan surah per surah. Sentuh saja mata pen pada mana-mana Ayat atau Surah, pen ini akan mengeluarkan bacaan mengikut Qari mana yang kita pilih. Tidak tahu atau kurang faham membaca Al-Quran bukanlah lagi boleh dijadikan alasan untuk kita malas membaca dan mempelajarinya, kerana kita boleh mempelajarinya dari bacaan yang dibaca oleh Qari-qari yang dipilih. Al-Quran ini lengkap 114 surah/30 juz dan telah mempunyai kelulusan KDN dan Hologram dari Kementerian Dalam Negeri.

    Hubungi saya Fatin 013 3347923 untuk mendapatkan harga istimewa. Jaminan setahun dan penghantaran percuma.

    http://kisahdongengfatinadawiah.blogspot.com/2012/07/al-quran-digital-2012.html

    ReplyDelete
  33. bestnyewww dapat pergi even2 macam nie... Ya Allah... bilalah ena layak join sekali.. hewhewhew

    ReplyDelete
  34. hari ni rase macam nampak k.yuyu dekat pudu la..betul ke ye? huhu

    ReplyDelete
  35. ingatkan dah cukup tinggi, sekali jumpa prof hariz, oh my.. dia lagi tinggi daripada saya. heheh

    nice meeting u for the second time :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan dah cukup hensem. Sekali jumpa Ariff Shah, oh my.. dia lagi hensem daripada saya.

      Delete
  36. Untung la jadi yuyu. Nanti yuyu pulak yang jadi speaker :D

    ReplyDelete
  37. Replies
    1. bhahaha. lambat kannn saya abang zarul ^^

      Delete
  38. cmne nak dapat tahu Nuffnang ade buat event-event mcm ni ek akak ? Mohon bagitahu Y.Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kena la selalu bace belog nuffnang dik oii.. ada kat home nuffnang ^^

      Delete
  39. Bestnya Kak Yuyu dapat jumpa Xiaxue ! :D Saya pun suka baca blog dia. And I really like her personality :D

    ReplyDelete
  40. bestnye yuyu dpt pergi . . . all the best in blogger ^_^

    ReplyDelete
  41. wah..bestnya yuyu.. profhariz tu memang tinggi betul orangnya

    ReplyDelete
  42. ruginya x join :( xper2..x der rezeki lg kot :(

    ReplyDelete
  43. wah bestnya korang semua.. nak minta ajar Yuyu la kalau macam ni.. heheheheheh...
    Yuyu bukan kemetot tapi durang tu yang tinggi sangat.. hehehehehehe. (^_^)

    ReplyDelete
  44. Subhanallah, awk mmg sgt comel <3,suka baca blog awk

    ReplyDelete
  45. seronoknya!!! bila lah peluang sy pulak nak ke sana...

    ReplyDelete
  46. best best best laa knn....hehehehe

    ReplyDelete
  47. xtau pun ada event ni...huhuhu...lau tau mesti i join.. i baru berjinak2 dlm dunia blogger nih..

    ReplyDelete
  48. ye..dapat rasa jugak semangat yuyu tuu..=)

    ReplyDelete
  49. best kan event tu? huhu

    gambar kita berdua dah x de.. kak sha terdelete..wuwuwuww

    ReplyDelete
  50. teringin sangat nak join... tapi tak terjoin lagi. sedih tawww. :(

    ReplyDelete
  51. wahh~ bestnya..selalunya, event2 yg besar mcm ni blogger2 yg hebat je dpt join kan ? haritu jumpe kak yuyu segan nak tegur..^^

    ReplyDelete
  52. bestnya.. x taw pun ada event ni =,='

    ReplyDelete
  53. bestnya kak yuyu dpt jumpe kak maria & cik epal, hihi :)

    ReplyDelete
  54. bestnya kak yuyu dpt pegi blogopolis tu, jumpe ramai blogger famous, hihi :)

    ReplyDelete
  55. ni antara blogger yg famous ye.. bertuahnya cik yuyu.. semoga saya menjadi antara blogger yg famous suatu hari nanti. hehehehe...

    ReplyDelete
  56. Alamakkkk... Akhirnyaaaaaa penantian demi penantian Yuyu update jugak. Ekeke

    Best sangat dapat jumpa ngan yuyu. InsyaAllah ada rezeki kita jumpa lagi

    ReplyDelete
  57. Bestnyeeeee...Yuyu, tunggu nanti kita g sana sama2 yer =)

    ReplyDelete
  58. syoknya dapat jumpa blogger2 yg lain ^__^

    ReplyDelete
  59. U inspired me Kak Yuyu. But I'm not hope be exactly like u, I'm just make u as my Idol. Good luck in future kak Yuyu & Love read ur blog. So cool! :)

    ReplyDelete
  60. yuyu, ain rentap gambar yuyu ni utk entri ain. kalau yuyu marah yuyu tua :p

    http://aindzaya.blogspot.com/2012/07/entri-bergambar-6-tips-blogging-awesome.html

    ReplyDelete
  61. ariff shah tu roommate abang saya dulu di Russia :)

    ReplyDelete
  62. yuyu. cm ne nak g event nuffnang??

    ReplyDelete
  63. best nya,event mcm gini utk smua blogger la ye? x kira yg baru berjinak2 n yg femes2 ye yuyu?

    ReplyDelete
  64. Em... tumpang tanya? Nuffnang tu ape...?

    ReplyDelete
  65. adik comel. rasa macam terharu baca entry ni. rasa macam perasaan akak baru balil conference cikgu english peringkat antarabangsa di persada jb. melta. huu. baguslah gitu. nuffnang mahukan Blogger yg ikhlas sbb akak tgk ramai Blogger yg kejar duit and update tahahapehape. last2 dr glemer org dh menyampah (anak berak pun kau nak hapdet.apekes???)

    ReplyDelete
  66. Wow, tahniah Yuyu dapat pergi.

    Rasa lebih semangat untuk terus berblog.

    ASsalamualaikum, salam perkenalan dari saya - Asyrof.

    Dah lama saya follow blog yuyu ni tapi hanya baca dan jarang tinggal komen.

    Apapun Yuyu idola saya dalam blog.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)