HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, August 28, 2014

Saya Sebuah Aqua Blue

Assalamualaikum

hai, kite lah Yuyu Zulaikha yang suka tinggal belog berkepam lelame tewww. -.-'


entah la korang, sekarang ni, yuyu lebih laqha dengan kehidupan sibuk sebagai bakal mak mak dan bini orang. padahal, banyak wey benda nak share dengan enkorang semua. cuma selalu cari masa dan tenaga je nak taip entry panjang-panjang.

ni tengah seronok lain macam nak buat entry baru. bukan sebab idea banyak, tapi sebab tak sabar nak blogging guna "Aqus Blue" yuyu. ihik. kite ada "Aqua Blue" baru. siap bau kedai lagi tauu.


HP Pavilion Notebook 15 yaw! untuk kami laki bini buat kerja dan mengutip hiburan. huhu. 


benda-benda macam ni, memang kena cari yang betul-betul sesuai dengan lifestyle kita. setakat beli untuk tayang kat orang, tak best la, orang lain boleh beli lagi lagi hebat. tapi kalau beli yang betul-betul sesuai dengan keperluan kita, memang lepas tu kita dapat guna dengan banyak la. pulang balik modal nanti,

bagi yuyu dan suami pulak, HP Pavilion Notebook 15 memang sesuai dengan lifestyle kitorang. dia berbisnes & buat recording lagu, yuyu pulak kerja dari rumah je kan, kadang-kadang jumpa client kat luar, memang patut la ada notebook sebijik.

sempat okay nak buat kerja kat cafe. hehe


ni baru tengok suami meniarap, tak tengok lagi yuyu meniarap, melintang, membujur.


lagi lagi macam notebook ni. lawa baq hang. biruuuu je. rasa tenang nak buat kerja. selalu kalau notebook, mesti atas je berkaler, ini tak, atas, tepi bawa, siap dalam pun kaler biru okay. tak sabar nak tayang kat enkorang. huhu.


selain kaler biru yuyu tu, ada je Natural Silver, Snow White, & Vibrant Red. boleh pilih ikut kesukaan masing-masing. tapi yuyu asyik tengok Aqua Blue je dari awal. hmm



latest version. Microsoft 8. semuanya dipenuhi dengan ciri-ciri terkini Baby Blue i'olls ni. 1TB pulak tu, senang keje suami nak buat recording. banyak sangat storage dia. 


speaker BeatsAudio wehh! tau la macam mana sedap tak sedap sound dia. ini adalah ultimate fav suami untuk HP Pavilion ni. kalau tak, bertangguh-tangguh suami buat recording, tak semangat dengar sound. 


best kalau beli dari notebook ke, pc ke dari HP ni. harga dia memang affordable yet reasonable. bayangkan lah Baby Blue yuyu tu pun baru RM1,999 je. terbeliak bijik mata! siap ada 30 Minutes Express Repair untuk kerosakan notebook kita nanti. bagus la. takde la berjanggut tunggu seminggu macam selalu.

selain HP Pavilion Notebook 15&14, ada juga HP Pavilion x360 yang siap boleh lipat jadi tablet, Allahhh! ada juga HP ENVY 15 Notebook PC yang ultimate canggih untuk korang pilih. semua dilaunchkan pada tarikh yang sama. 

mana tauu, lepas ni termakan ayat-ayat ohemjay yuyu, lalu teringin beli untuk memenuhi keperluan korang, please check sini tau : http://bit.ly/hpkupukupu


dah pernah tengok TVC HP ni?


terima kasih sudi baca :)

25 comments:

  1. Bestnya nak biru jugak!!! alohai... chomel chomel la... suka

    ReplyDelete
  2. wooow mahal gak tapi berbaloi la..

    ReplyDelete
  3. Bestnya dah ada lappy baru.. Akak pun tengah menabung nak beli lappy baru ni.. Bolehla try usha2 aqua blue mcm yuyu ni.. Hehe.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  4. cantik sangat kaler biru dia!!! tergoda digoda menggoda sgt eh warne tersebut.... <3..

    ReplyDelete
  5. mengancamnya yang warna merah tu T_T haih rasa nak beli pulak.

    ReplyDelete
  6. cm nak rembat sebijik je kaler merah tu.. hehe

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum..sekadar bertanya..bukankah hp itu jenama syarikat keluaran israel...kurgkn promosi brang2 seperti ini...maaf jika salah...

    ReplyDelete
  8. saya tak mampu la yuyu...
    yang RM 1 k pun kena himpun setahun duit tu...

    ReplyDelete
  9. Fuhhh macam best...kejap nak korek tabung ayam..hahaaha :P

    ReplyDelete
  10. perghhhh,, cantik giler kot,, dulu rasa berkenan ngan sony,, sekarang yg ni menggoda gak,, huhuu

    ReplyDelete
  11. Cantiknya aqua blue. Semoga yuyu tabah menjalani hidup sebagai seorang mak buyung. Tak sabar nak tengok baby.

    ReplyDelete
  12. uhwaaa cantiknya. classy. function pun.. perhh.. alangkah seronoknya kalau masuk u nanti boleh rembat laptop ohsem gini.. hehehe

    ReplyDelete
  13. boleh touch screen tak yang ni?
    kadang dah terbiasa nak touch-touch ni...tak mau dah pegang tikus. hehe

    ReplyDelete
  14. memg lawa sgt notebook tu yuyu.biru memng mengancam. =)

    ReplyDelete
  15. comelnyaaaaaa...aish!
    tak2 ..asus MG ni ok lg ni
    sedia berkhidmat lg
    skrin 15"+ mmg sedap tgk ..
    besau! puas!

    dh lme gne display besar ni nnti mesti xbes dh kalau terpaksa guna yg kecik :)

    not bad jg harga tp kalau spec hebat ok sgt dh ni

    ap spec lappy yuyu ni ..
    boleh share?

    ReplyDelete
  16. wahh...i want the red ones! *rambang mata

    ReplyDelete
  17. comel cik yuyu nie...babybump pun dah menonjol...comelkan...

    nanti follow my blogtau : http://madamsurianie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. comel..kecik mcm yuyu..hehehe

    nanti dtg terjah blog yaya ye kawan2..http://eddyayaharraz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Comelnya laptop tu..dulu2 lapto warna hitam kelabu je..sekarang colourful..harga pon murah..jom jemput ke blog saya
    http://akmalrusyd.blogspot.com

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)