HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, May 15, 2015

Konon Berhenti Blogging

Assalamualaikum

sekarang ni, macam dah rajin update entry pulak. kadang setiap hari jugak la. entah lah, tetiba ada mood lepas tu rasa macam semangat terlebih nak share pasal life. kalau tak share pun, lebih macam nak buat diari la. nanti Habib besaq, syoq sendiri ajak dia sama-sama baca.

rasa rugi pulak tak share time pregnant dulu. kalau tak, time stress, boleh baca. confirm sedu sedan baca balik. huhu. dah tak share kat blog, gitu-gitu je ingat time pregnant dulu. 

pernah sekali tu, rasa macam nak delete ja blog. nak berhenti blogging. malas sangat dah nak update apa-apa. lepas tu, biar blog lama tak update. tetibe, ishh, rindu la pulak. idea time tu mencurah-curah. time tu, baru sedar yang yuyu memang dah sebati dah dengan blog. dah ngam sangat dah kot.



siap masuk NST tau (2010) :p


dari 2008 yuyu ada blog. mula share pasal kebosanan dok kat UIA ja. bosan dengan exam. share sikit lirik lagu. share pasal resepi sambal bilis tanpa cara-cara dia. seriously yuyu? -_-

2010 baru gian blogging. zaman blog nak up. time tu blog orang tu, blog orang ni asyik cakap pasal "Yuyu Zulaikha". kahkahkah. famous la kononnya kann. baru nak up la weh. bagi arr chance. masa tu la sehari sampai tiga empat sekali. tup-tup dah 2015. tolak tambah, dalam lapan tahun jugak la yuyu dengan Blogger. boleh panggil 'blogger senior' dah kot. 'blogger tua' pun takpa la. lulz

harap-harap la start tahun ni, banyak lagi benda yang yuyu boleh share dengan korang. yang manfaat sikit la. kalau tengok entry lama-lama dulu, Allah, tampar muka sendiri.

jadi, sempena nak ambik aura baru, ewah, yuyu nak minta kerjasama dari korang :
1) bagi satu atau beberapa soalan, insyaAllah next entry, yuyu akan jawab.

2) idea entry yuyu yuyu boleh share


terima kasih sudi baca :)

39 comments:

  1. masuk paper lg..glamour si kupu-kupu kecil ini..

    bw dr housewifearts.blogspot.com

    hm...nak tnya apepon tak tahu..nntilah..

    mgkin yuyu boleh kongsi tips2 untuk new mummy out there..pasti membantu

    ReplyDelete
  2. boleh tak nak tanya soalan, mcmn nak jd comel mcm Yuyu..huhu :p

    ReplyDelete
  3. ehemmm kitaa ismpan lagi original paper awak ni sayangg :)

    ReplyDelete
  4. share la camne cari duit kerja sndiri smbil jaga anak..awesome tu...huhuhu

    ReplyDelete
  5. wahhh comey .... lama juga dah kan yuyu 8 tahun tu

    ReplyDelete
  6. share lah pasal belajar resepi masakan yuyu selepas berkhawin.

    ReplyDelete
  7. Yuyu.. share mcm mana yuyu boleh terbuka hati nak buat blog.

    ReplyDelete
  8. Share psl cabaran be a new mom. Hihii

    ReplyDelete
  9. Share cara nak berfesyen dengan tubuh kecik molek kiut miut cam yuyu. Sy rasa ramai yang kat luar sane saiz kiut miut ni rase tak berani nak berfesyen. Hehe.

    ReplyDelete

  10. PASTU MCM MANA YUYU BERGAYA, SUKA TGK YUYU IN FASHION.. EVEN BADAN KECIL PANDAI BERGAYA

    ReplyDelete
  11. Salam yuyu.

    Orang cute, memang comel sokmo..😊
    Apa perasaan ada anak? 😊

    ReplyDelete
  12. Kak yuyu, buatlah entry pasal aqiqah habib yg masuk astro tuu. Saya tak dapat tgk yg kt dlm astro tu sebab saya takde astro. hm.

    ReplyDelete
  13. Kak yuyu, buatlah entry pasal aqiqah habib yg masuk astro tuu. Saya tak dapat tgk yg kt dlm astro tu sebab saya takde astro. hm.

    ReplyDelete
  14. Share pasal kecantikan boleh? Dan jugak fashion :) hee tq Yuyu

    ReplyDelete
  15. Share psl style yuyu pun saya setuju juga. Tp saya berminat nk tahu cara yuyu bekerja dr rmh & mcmna pngurusan financial yuyu. Sbb saya observe, yuyu ni tak spend duit melampau2. Nmpk lifestyle yuyu sgt berhemah and simple2 je jd org kbanyakan (tak kaya mcm saya ni) blh bljr & follow lifestyle yuyu :)

    ReplyDelete
  16. BMI normal tak sebelum kahwin dan selepas kahwin? kita petite jugak, tinggi 146 je. susah nak naik berat tambah2 bila study degree.

    maybe boleh share how to maintain body health especially untuk yang size kecik2 ni. hee :) others macam style untuk bg nampak tinggi selain kena pakai high heels. haha

    ReplyDelete
  17. or maybe boleh share sejauh mana yuyu dah berubah dari sebelum kahwin sampai dah ada baby habib. hehe surely banyak and maybe boleh inspire other women out there. :)

    ReplyDelete
  18. senior blogger fuh lame tu 8 tahun...kadang2 memang tak tau dah nak hapdet ape dala blog ni...

    ReplyDelete
  19. entry pasal baby je n married life lepas ni yuyu...

    ReplyDelete
  20. jengguk menjengguk

    jemput singgah ke blog saya
    http://85mutiarabeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. share pasal fesyen, kecantikan muka macam mana akak jaga, make up, dan anak. Wahhh banyaknya request.

    ReplyDelete
  22. kak yuyu menulis bila ada idea je ke? maksud saya, bukan ke nak menulis dan timbulnya idea tu kena paksa diri kita menulis? Kalau takmemang berhabuk sampai bila2 la blog. Saya dulu blog followers sampai beratus tapi bila throwback balik post awal2, rupanya banyak masuk giveaway, follow sebab nak follower back haaaa lepastu rasa macam takde guna sampailah saya tukar url dan saya mulakan balik blog saya dengan post psl kehidupan saya.

    Malah, kak yuyu pun pernah komen di blog saya. Hiks malunyaaa bila ingat balik.

    ReplyDelete
  23. Yuyu..share la mcm mana yuyu bf habib klu tgh kluar jln2..hehe. gna cover ke atau cmne..

    ReplyDelete
  24. bestnya kalau yuyu dah amek keputusan blogging balik hehe

    ReplyDelete
  25. macam mana cara yuyu perkenalkan blog yuyu selain guna social media..

    ReplyDelete
  26. hai yuyu.. pertama sekali nak tanya,kenai lagi dak ngan cheq?haha :P
    okay-okay,ni serius... so, after bersalinkan habib macamana yuyu bahagi masa untuk update blog? adakah yuyu akan bangun pada malam hari ketika habib dah sampai new york?haha.. soalan serius k,sila jawab :P


    pastu teringin nak baca cerita santai yuyu macam dahulu kala tu,rindu ngat aih...

    ReplyDelete
  27. nak yuyu share pasai aqiqah habib di astro ria, boleh ? tenkiu :)
    ank kita sebaya beza bulan je.hihi

    ReplyDelete
  28. eh tadi dah send ke eh? mcm taktahu send ke tak if dah then sorry hehe. nak tahu financial planning yuyu!! mcm ane start kerja sendiri without kerja 9 to 5 job.. sbb nak jadi cam yuyu T__T

    ReplyDelete
  29. try buat entry sal step2 pakai shawl tp simple n senang nk gayakan..mesty best ni k.yuyu

    ReplyDelete
  30. wah wah siap masuk paper lagi tuu..

    ReplyDelete
  31. Share la mcm mna nk kmpul duit blog.

    ReplyDelete
  32. Camner leh follow blog yuyu ni weiii..he3..salam knal yunk..

    ReplyDelete
  33. Tak nak bagi soalan. Just nak cakap, Welcome back! :)

    ReplyDelete
  34. macam nak naikkan confident level mcm yuyu? heee

    ReplyDelete
  35. dulu pernah terserempak dengan kak yuyu masa kat yuyu singgah mcd dekat bukit jalil semata-mata demi nak beli patung hello kitty. so nak tanyaaaaa, dah banyak mana koleksi hello kitty kak yuyu pastu boleh tunjuk tak? hihi lagi satu, dah jadi ibu Habib ni still nak collect hello kitty dan bagi tak kalau Habib nak main? haha

    ReplyDelete
  36. Yuyu share la pasal apa2 pon.. Kite tetap suka baca!😊😊😊

    ReplyDelete
  37. bestnya sampai pernah masuk paper.. kekadang time pregnant tuh pembawakan budak yang menyebabkan tak suka nak bukak blog dan update..

    ReplyDelete
  38. Yuyu share la macam mana boleh buat duit just dari kita tulis blog? Ada kawan sy kata kalau pembaca klik sekali satu blog tu, blogger tu dapat duit, tapi kalau under nuffnang la (kalau xsilap sy la dia cakap camtu). So, kalau 10 org readers bukak blog Yuyu, makin masyuk la duit tu Yuyu dapat. Betul ke macam tu? Yuyu share la ye :) oh btw, selamat berpuasa Yuyu, and stay awesome as always! :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)