HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, March 12, 2013

Perkongsian Make Up.


Assalamualaikum 

tahukah anda mengenai keterujaan yuyu minggu ni? please, cakap nak tahu please! huhu. syok sendiri sangat.   

sebelum ni, kalau nak make up, yuyu akan pakai terus bedak. sebab nak simple kan. lepas tu, beberapa saat kemudian, touch up balik. tskk T_T tapi tu dulu! sebab sekarang yuyu baru beli FCC All-in-One BB Cream!  Barang baek dari Farmasi Colour Cosmetics (FCC). K-Pop sangat tau siap pakai BB Cream bagai. 

terima kasih kepada classmate sebab suggest yuyu pakai BB Cream. kononnya rimas asyik tengok touch up sejurus sejam kemudian. korang touch up dlam KTM, depan Baskin Robbins, kat counter KFC takpe pulak kann -.-'

ingat tak entry yuyu pasal HiShop dulu? yuyu ada make over dengan FCC kan kan kan? masa tu, yuyu dah takjub tahap kamehamehaa dah. yuyu suka tekstur muka (tekstur pun bolehh) yang macam tak make up langsung. tak tebal, tak rasa rimas. padahal tengok cermin, dah confuse, Ayumi Hamasaki ke, Yuyu Zulaikha ni. bhaha. ini tahap perasan paling tinggi.


namun, hakikatnya, dorang cuma guna barang make up seperti biasa, tepek cukup-cukup kat muka, dan mulakan rutin make up seterusnya. ya, tu la rahsia tapi mekap, tapi macam tak mekap". Bermula hari tu, yuyu percaya, product FCC ni sesuai untuk kita semua. 

sebelum ni tak pernah tahu pun pasal FCC, masa di event haritu baru tahu. rupanya ni product import dari Istanbul, Turkey, oleh orang Melayu kita kita jugak. Product Halal tauu. ingat nak kena Halal dengan suami isteri je ke? elehh. malu tau citer pasal ni. huhu. barang make up pun kena la halal juga. 



balik dari event, terus cari outlets FCC kat Facebook PAGE dorang, serkup kepala pun tak buang lagi. jenis tak reti sabar -.-' . nasib la, harga tak mahal mana. yuyu pun terbeli eyeliner no:01, bedak no.08, dan blusher no:03 juga.  Sekarang dapat tahu ada FCC All-in-One BB Cream pulak, dengan segara beli pulak BB Cream.



tambah sikit contact lens hijau, terus jadi Taylor Swift. heee ^^ 

yuyu pilih medium to dark tone. masa touch up hari tu, make up artist FCC cakap, tone yang medium sesuai dengan kulit yuyu. BB Cream ni jugak multitasking. selain beliau bertugas sebagai make-up base, beliau juga menjadi pelembab (Macademia Oil), sun block, dan pencerah (Silk Protien). tahniah awak yang bekerja keras ni. teruskan usaha! Daebak!

yuyu syak, Lee Ming Ho pun pakai BB Cream FCC juga kot. tengok la kulit dia. -.-' opss! dorang ada cakap nak cari rakan niaga, kot kot korang nak try juga, boleh la call kakak tu terus, 03 - 51911510/2192, tak pun PM di Facebook dorang. senang sikit nak dapat FCC lepas ni! Yaiyyy! 

lepas ni, kalau korang beli BB Cream ni, jangan lupa share di belog juga tau. sama sama kita share rasa happy kita dengan masyarakat umum. tak baik tau kedekut.

terima kasih sudi baca :)


71 comments:

  1. kak yuyu nampak lebih cantik kalau make up biasa2 je.. kan? tapi orang cakap produk ni bagus.. nanti lah nak try cuba.. hik3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi akak, product ni bagus sangat la. sebab kalau kta pakai, mcam tak bagai.

      Delete
    2. tak lawa la, better tak pakai...

      Delete
    3. Selesa, sejuk, tidak berminyak, wajah nampak natural tapi kulit gebu kan Yuyu...
      Jom beli satu FCC BB cream.. boleh order online dengan kami :-)

      Delete
    4. dekat watson ada x produk nih??

      Delete
  2. hehe. pon boleh usap-usap bedak tabur baby je kt muka. terasa mcm baby jap u alls. hahah. aqis pnah dgr psal FCC ni kak. mcm best. tnggu msyuk lahhh. hihiih

    ReplyDelete
    Replies
    1. try beli BB Cream dia je pun takpe. sebab kalau pakai BB CReam, kekal lama muka kita.

      Delete
  3. kita kurang tahu pasal makeup makeup ni yuyu. Tapi mungkin jugak boleh start try produk ni pulak lepas ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee. bagi yuyu okay la yang ni. harga pun takde la mahal mana. Halal lagi. yakin nak pakai

      Delete
  4. salam yuyu,
    nice la bb cream tu.tp ok jgk kalau yuyu pakai tone g fair sikit sb yuyu kan cerah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. macam gelap sikit pulak dengan kulit yuyu. takpe, lepas ni try yang light tone pulak.

      Delete
  5. cumel cik yuyu.. kecil2 cumel gitu :D

    ReplyDelete
  6. Before this blogger Fatin Liyana pun ada review pasal product ni.now yuyu pulak..seems like product ni betul2 awesome la.hehe :)

    ReplyDelete
  7. bb cream dia berapa ringgit yuyu ? ok , kiss cepat .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rm39.90 je. tapi tahan. best pakai. macam tak pakai :)

      Delete
  8. nice one dear!akk pin nak try jugak la..hehe

    ReplyDelete
  9. yess dah boleh jadi k-yuyu jlo zulaikha ayumi hamasaki dahh. untung lahh :P

    ReplyDelete
  10. yuyu...cam lain plak dalam pic ni la...

    ReplyDelete
  11. NOW,ONIE PUN RASA SERONOK :P

    ReplyDelete
  12. lain la kak yuyu.. hyeheh ena lebih suka tengok kak yuyu tnpa mekup yg heavy ni... lg lg omey! nmpak kebudak budakan di situ.. =3

    ReplyDelete
  13. wahhh ,, nak kena search kt fb gak nie ... teruja lak ngan bb cream dorunk :)) thanks yuyu for sharing >__<

    ReplyDelete
  14. wahhh,, nak view kt fb gak la , teruja lak dgn bb cream tue .. thanks to yuyu for sharing :))

    ReplyDelete
  15. alamak dah lama akk xmake up dek.. tak sempat... hehehe..

    ReplyDelete
  16. Teringin juga nak guna FCC! tapi make up sebelum nieyh pun banyak lagii.. so ta bole membazir, tssskk =="

    ReplyDelete
  17. ololo..tomeynye yuyu.. FCC orang kata best n terbaik.. :)

    ReplyDelete
  18. yuy cantikkk!!!!!!! yuyuu cantikkkk!!

    ReplyDelete
  19. cute!look natural la akk..:)..
    btw,mna nk bli ek??

    ReplyDelete
  20. cute n look natural la akk..:)
    btw,mna nk bli produc nie??nk try..hehehe..

    ReplyDelete
  21. kakyuyu this product ada jual dekat manemane shop or limited dekat kedai diorang je ?

    btw. singgah singgah ke blog saya :) .Saya harap kakyuyu tak keberatan :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.facebook.com/pages/FCC-Farmasi-Colour-Cosmetic/243474712339625?fref=ts try tengok

      Delete
  22. Natural itu lagi org suka kan akak :D

    ReplyDelete
  23. i love asmidayu zulaikha with natural make up / without make up.. leb leb leb ;)

    ReplyDelete
  24. selalu tgk yuyu mekap tebal...hari nie nampak pucat lak :)

    ReplyDelete
  25. part terus tukar jadi taylor swift tu yg tak tahan tu. naseb memang cumil :P

    ReplyDelete
  26. rasanya akak macam pilih kod yang tak sesuai dengan akak.. tu yang nampak kusam... i mean lebih gelap dr warna kulit asal.. tu yg jadi mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe. gelap sikit, nampak macam mila kunis sikit. bhahah :P

      Delete
  27. err...ok eh..kene la tergoda lagi nampaknya...

    ReplyDelete
  28. kak yuyu.sesuai x untuk kulit bminyak?

    ReplyDelete
  29. hooo mcm teruja plak tgk FCC ni...hikss

    ReplyDelete
  30. yuyu,,bb cream tu memang ikut semua kulit ke??kalau ikut semua kulit teringin juga untuk mencuba,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi yuyu, BB Cream tu sesuai untuk semua jenis kulit. sebab yuyu kulit sikit kering, pakai sangat okay, emak yuyu kulit berminyak, pakai pun okay juga, :)

      Delete
  31. Erm.. nina xsuka pakai bb cream. :(

    ReplyDelete
  32. yuyu try sk2 plak...org cakap antara yg terbaek....hehehe

    ReplyDelete
  33. salam yuyu..

    samela..yaya pun suke dgn fcc ni..ade bli foundation dier..sangaat best n very recomendd utk org kult bmnyk mcm yaya..huuuu..lepas yuyu kate psl bb cream dia ni..blehla yaya bli bb cream ni plak..thanks yuyu! ^_^

    ReplyDelete
  34. wah leh tukar jadi taylor swift ni yang sis nak ni

    ReplyDelete
  35. cun ar cik yuyu...mekup pon cun, xmkup pon nice ja face yuyu...^_^

    ReplyDelete
  36. nampak parut "harry potter"..hiihihih

    ReplyDelete
  37. nk parut "harry potter" kak yuyu..hihih

    ReplyDelete
  38. muka yang last tu nampak matang :")

    ReplyDelete
  39. mahal tak??? seswai tak utk muka oily2???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga RM39.90. tapi sangat okay bagi yuyu. bagi kulit oily, okay je :)

      Delete
  40. tapikan...bila tengok balik,,muka yuyu lagi sesuai bila make-up simple je,,tak terlalu over,,sbb yuyu dah cantik,,

    ReplyDelete
  41. tapikan...bila tengok balik,,muka yuyu lagi sesuai bila make-up simple je,,tak terlalu over,,sbb yuyu dah cantik,,

    ReplyDelete
  42. KALAU PAKAI BOLEH BUATKAN MUKA KITA JD CANTIK TAK?HIHIHI

    ReplyDelete
  43. ooo,, yang fl share hari tu,, rasa nak je,,, hehe

    ReplyDelete
  44. hai sis yuyu @ j-lo.....! sis comel sangat saya suka tengok muka sis yang natural.hehe saya first time dalam blog nie..emmm bole minta tlong sikit tak?? macam mana kalau saya mau follow sis ek??

    ReplyDelete
  45. Td i g low yat...ternampak muka cm yuyu...

    ReplyDelete
  46. agak2 yuyu, boleh tak beli cream ni guna baucer BB1M tu? mihmihmih :P

    ReplyDelete
  47. Nice...comel..jom window shop kat blog kami plk ye..sis yuyu

    ReplyDelete
  48. Nice...comel..jom window shop kat blog kami ya..sis yuyu

    ReplyDelete
  49. Yuyu,akk baru beli FCC.Tak sabar nak cuba dan nak share dalam blog.

    ReplyDelete
  50. saya nak mintak share testimonial yuyu untuk BB Cream ni boleh?

    ReplyDelete
  51. Salam Yuyu.. good review about FCC, siap bagi example actor kesayangan ramai Lee Ming Ho lagi.. hihi..
    Yuyu.. akk nak tumpang post sikit yer pasal FCC BB cream ni.
    Indeed BB cream sekarang dah jadi Fenomena.... senang dan ringkas.. dah tak gaduh nak bawak sebeban skin care, foundation bagai kalau nak travel... BB cream aje dah cukup buat muka nampah fresh dan yang penting stay sepanjang hari.
    Uniknya BB cream FCC, tak berminyak macam sesetengah BB cream lain... dia absorb into the skin...so muka akan rasa selesa.. tak melekit.. cooling. So bagi peminat BB cream juga yang ingin mencuba jangan tunggu lama2.. Please grab one :-) Bolehlah click2 blog kami untuk membeli atau menjenguk product FCC yang lain.... Terimakasih Yuyu

    ReplyDelete
  52. telah berjaya dipengaruhi oleh yuyu zulaikha utk beli produk ni.haish!!!

    ReplyDelete
  53. hey there and thank you for your information – I've definitely picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this site, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I'm complaining,
    but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and can
    damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords.

    Anyway I'm adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon.

    Also visit my webpage ... how can you get your boyfriend back

    ReplyDelete

  54. assalam. aku nak let go bbcream farmasi colour cosmetic atau lebih dikenali sebagai fcc bbcream. reason nak let go sbb xsesuai dgn kulit. aku kulit kering tp fcc ni lebih sesuai untuk kulit minyak. baru pakai 2 kali. nak let go RM29. aku bli light to medium tone. ade dua je pun tone kaler. apa yg pasti bb cream ni sgt wangi. aku terbayang2 koko bila pakai bbcream ni. rs nak makan je hehe. kalau minat leh contact 01112248901

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)