HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, June 7, 2012

Super Duper Meriah ♥

Assalamualaikum

yuyu ni spesis semangat kesukanan. dari kecik, sukan dan yuyu tak dapat dipisahkan. antara sukan yang yuyu monopoli suatu ketika dahulu yakni seperti Congkak, Tengteng dan Lastik Burung. oh. eksaited kemain bab-bab ni. sampai la bila besar, jasmani tak mengizinkan. maka, terpaksalah hanya jadi peng-support semangat kesukanan.

saya juga adalah athlete sukan berbelog paling kacak abad ini. terima kasih.

bukti jelas menunjukkan semangat kesukanan yuyu, baru baru ini, yuyu telah kemain eksaited memeriahkan S.O.X Grand Finale, Time To Boom. tolong la tolong la tolong la. rasa macam tak boleh nak taip ni, nak Drum Dance Hoop je ni. 

siyes cakap (siap buat muka ketat, hentuk tangan kat dinding patblas kali), mula-mula rasa segan sangat bila Nuffnang invite untuk ke sana. ye la. S.O.X kan. yuyu ni dah spesis U.O.X tak lama lagi dah kena X.Pax dah. tawakkal je la pergi demi mensedut keseronokan hidup.

namun akhirnya, tanggapan awal yuyu tuntas meleset. sampai saja di MABA Stadium, nafsu serakah nak teruskan menikmati keseronokan di sana telah membuak buak. umpama bubur kacang hijau emak membuak pantas lalu tumpah ke lantai lalu yuyu kena marah dengan emak lalu satu hari yuyu mogok makan T_T

Hoop! inilah kali pertama yuyu menyaksikan perlawanan BasketBall. tahukah anda, mereka mem-bounch bola sambil rilek rilek menketedarah cekodok pun boleh. teruja yuyu tengok. ada yang ganas ganas, ada yang chilek cok kok lu. SMK Durian Tunggal adalah terhebakk masa ni. 

Drum. inilah acara paling meriah. tak tak. acara paling super amat meriah kemain. Drumline. macam macam kreativiti dorang gunakan untuk nampak paling ohsem. lagi ohsem dari Yuyu Zulaikha. Choong Hwa menang dalam acara ni. foine. memang kena akur, doranglah yang mempunyai idea paling romantik dalam drumline. siap bagi roses untuk pihak lawan. 

Dance. perlawanan antara Cheerleader. Vulcanz All-Girl adalah team yang menang. memang memang. team ni lah paling nampak kreatif, lagu best dan nampak sangat bersemangat. nasiblah yuyu membajet comel di sana, kalau tak, yuyu turut menari nari tau. fuh. nasib.

Spot me! walaupun blogger lain semua di seat VVIP dan sepatutnya yuyu pun di sana, namun atas desakan nak rasa super meriah, maka, yuyu pun merempat la di celah-celah Highschoolian


Yuyu Zulaikha adalah pensokong semangat kesukanan. Majulah sukan untuk negara. hojeah.

walaupun sepatutnya event start pukul 9am dan settle semua dalam 6pm, tapi akhirnya 9pm baru selesai semuanya, namun dahku hepi tak ketahuan hala. memang rasa tak rugi la support semua ni, sambil layan Mizz Nina dan Altimet membuat persembahan.

paling syok bila tengok semangat dorang yakni spesis adik-adik yuyu. muda muda tapi berbakat. yuyu yang kurang muda ni pun tak mampu nak berbakat sangat macam dorang. nahhh nahh. ahkak Yuyu bagi adik-adik flying kiss dari Langkawi. ikhlas ni. mmuah.

bagus la Celcom ni, disamping memberikan perkhidmatan telco murah dan best, tapi dorang tak lupa juga untuk berikan hepi hepi untuk pengguna dorang. macam bagi cekedis secara percuma, wajiblah orang suka. kan kan. barang percuma. hikhik.

sebelum tu, meh meh support dorang. vote mana mana team yang hebakk di SINI 

terima kasih sudi baca. :')

63 comments:

  1. kakak yuyu main lastik ka ?? comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la.. akak johan 2 tahun berturut turut suka lastik tu :)

      Delete
  2. Replies
    1. bhahaha.. oh sorry tergelak. second la.

      Delete
  3. seronoknya dapat tengok semua aktiviti tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangat sayang. lagi lagi bila dengan kawan!

      Delete
  4. hebakkk lah yuyukk !! nape tak join cheers sekali sayang ?? ngee~

    ReplyDelete
  5. bestnya. btw, nuffnang tu macam mna kita nak tau cara nak dpt income eh akak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangat sayang :) macam mana nak tengok? tengok kat earning sayang :)

      Delete
  6. wahh , ieqa baca pun sambil lap peluh ni , terasa bahang kesukanan sampai sini ! Kak yuyu yang kacak sangat bestttttttt !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuyu kat sana memang peluh peluh pon.. aircond rosak jap :P

      Delete
  7. best laa....

    http://qasehkuwardah.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Kak Yuyu comel la !!
    Yuppp , majulah sukan untuk Negara !!
    Love Malaysia !!

    ReplyDelete
  9. wahhh, seronoknyew mereka... untunglah sis dpt tgok.. ^.^.. u cute in pink dear... comey like sweety pie.. ^~^

    ReplyDelete
  10. best la dapat g tgk acara sukan...besok yuyu jgn lupe tengok harimau malaya mengaum plak....

    ReplyDelete
  11. rajen bebenor ye yuyu g ke event cm tu hehee

    ReplyDelete
  12. bhahahaha penyek la yuyu dok cecelah budak2 ramai tu hehe tetap ohsem :)

    ReplyDelete
  13. majulah sukan utk negara..huhuhu

    ReplyDelete
  14. wah. meriah bebenor SOX ni . npe kak yuyu ta bawa mie skali?
    boleh melepaskan nafsu serakah kita bersama sama . hewhew :P

    ReplyDelete
  15. kak yuyu lah audience paling comel kat situu :')

    ReplyDelete
  16. yuyu nape chubby sgt pipi tu.. hikhik

    ReplyDelete
  17. kak Yuyu main lubang tikus x?? hehehe =]=]=]

    ReplyDelete
  18. Eh...pesal pcm terbaca dan terkomen nih....grrr.....

    ReplyDelete
  19. huk alohhhhhhhhhhhhhhhhhh,lambat komen pulok arini,hihi...... yuyu memang bersemangat :)

    ReplyDelete
  20. serious teringin nak join event yang cemni . Akak kalau ada invited dari nuffy join benda-benda cemni , hasut lah dorang suruh invite haikal sekali . *buat muka seposen*

    HAHA ;p

    ReplyDelete
  21. wah, tak sangka aktif bersukan.

    ReplyDelete
  22. salam.mohon buat pautan link blog pemikirkampong.blogspot.com.tq

    ReplyDelete
  23. hhihi macam2 aktiviti kak yuyu. yg penting aktiviti sihat ;)

    ReplyDelete
  24. player basketball ensem x yuyu?haha

    ReplyDelete
  25. laa...ni ke yuyu..cun!!hehe
    salam 1 blogger hihihihikkk

    ReplyDelete
  26. wah ambik gambar semua nk peace je

    ReplyDelete
  27. salam yuyu. =) simple n cute je dia. take care ya dik. sis jln2 jup khatam kn entry2 sblm nie ea.hehe

    ReplyDelete
  28. yuyu sokong team mana euro 2012 ni?hehehe

    ReplyDelete
  29. tgk muka kak uu mang tau kak uu terorrr lastik burung . hukhuk

    ReplyDelete
  30. whoa..mesti kak yuyu berpeluh ketiak kan ..hahahha...gurau je..bukan apa, bagus aktif sukan dan dapat sihatkan badan :)

    ReplyDelete
  31. amboi gnas main lastik..xnmpk la akk di tgh2 org rmai tue..kecik sgt

    ReplyDelete
  32. best nya dapat pergi..
    nape Lala x pernah dapat nak pergi :((

    ReplyDelete
  33. wahhh seronoknyeee! :) lama pulak tu program nih :D

    ReplyDelete
  34. wow bestnyerw,,bleh jdi mcm diorang? ~_^

    ReplyDelete
  35. MABA stadium ke, MBMB STADIUM YUYU.... =p

    ReplyDelete
  36. huyooo ada basketball lah. handsome tak? :P

    ReplyDelete
  37. wah! macam menarik je program ni

    ReplyDelete
  38. wahhh mestiii besttt kan tgk live macam tu..
    akk dulu pemain netball utk state perlis tp lepas injured terus tak bersukan lagi sampai skrg huhu

    ReplyDelete
  39. Rajinnyee yuyu pi support ! Bagus betul . Kalau i confirm bosan hehehehehe :D

    Yuyu omeyy , take care!

    ReplyDelete
  40. sis yuyu,tq sudi terjah blog saya dan comment..maceh2 dear..muach!!!!!

    ReplyDelete
  41. lain kali, yuyu masuk lah sekali. jgn jadi penyokong je. hehehe

    ReplyDelete
  42. kalau rajin jom follow sini

    mrsaibis.blogspot.com
    ^^

    ReplyDelete
  43. hahahahaahahaha... sukan Congkak, Tengteng dan Lastik Burung yer... sukan gak tu kan..
    mesti sentiasa juara la ni kan.. :)

    ReplyDelete
  44. comel ! :D
    follow me back ! ;)
    http://aqilah-abdullah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  45. I love you Hanis Zalikha

    ReplyDelete
  46. eh silap, I love you Yuyu Zulaikha

    ReplyDelete
  47. ehh jadi penyokong je cik yuyu ?
    yuyu sangat comel :)

    ReplyDelete
  48. majulah sukan untuk negara.. demi menjaga yuyu yang comel.. hihi. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)