HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, April 21, 2011

Tips Yang Yuyu Guna Untuk Dapat kan Buffered Earning Lebih.

Assalamulaikum ^^


setelah yuyu post entry INI, baru yuyu sedar, rupanya,
  • banyak blogger yang masih tak tahu apa tu BE (BE ni macam duit habuan dari pengiklan la, tu kat banner Nuffnang yang ada iklan macam Maxis ke, Cadbury ke, ape pe je la)
  • ada yang mnengeluh kerana tak pernah dapat BE
  • ada yang mengeluh sebab musabab BE sikit
  • ada yang mengeluh sebab pernah dapat sekali, lepas tu, sekarang dah tak pernah dapat dah.
macam macam kan. jangan bersedih. semua tu kan rezeki kita. kalau dapat sikit, usaha lebih sikit kalau nak banyak.

yuyu pun sama saja dengan korang. bayangkan , selama yuyu berbelog, 15/12/2010 yuyu baru register Nuffnang, yuyu tak pernah dapat apa apa pun BE. dalam account cuma ada RM1. puihh. berbulan bulan dengan RM1 tu.

yuyu tak sedih. cuma yuyu teringin la bila dapat tahu blogger lain dapat mahsyuk kemain. ada yang dapat beli DSLR *hye abang bengg*, ada yang dapat beli Play Station *hye jiran*, ada juga yang buat bayar broadband. jeles kan.

sikit sikit yuyu berusaha. selama yuyu ada account Nuffnang, masa Disember2010, yuyu baru update biodata yuyu kat Nuffnang pada 25February2011. tak pernah dapat apa apa. kecuali RM1. -.-' macam mana nak beli Pump Toe baru.

yuyu pun try macam macam cara. mula berusaha. yuyu cuba banyak tips seperti :
  • update selalu Bio kita kat Nuffnang account. supaya pengiklan tahu kita aktif dan ayat kita tak sama je selama 16 abad.
  • menggunakan ayat hebakk untuk isi di Bio. buat essay yang akan dapat membuatkan pengiklan tertarik dengan kita. takkan la dorang nak pilih yang biasa biasa je kan. cuba pikir ni, kita bos, nak amik pekerja, takkan nak amik pekerja yang datang interview yang bagi resume ayat macam nak budak Tadika yang isi kan.
  • essay yang di buat tak berat hanya untuk sejenis pembaca. seboleh nya, buat ayat yang belog kita sesuai untuk laki dan perempuan, pelajar, pekerja, dan semua la.
  • buat essay biar gempak sikit. ala. auta la sikit. jangan lurus sangat.
  • yuyu dah cuba, bulan lepas, yuyu isi kat Bio yang yuyu "suka cari ilmu, kongsi ilmu, bla bla bla." semua nya pasal ilmu. hasil nya, yuyu dapat BE dari Taylor Collage, Biar Betul (KOSMO) dan beberapa lagi. bulan ni yuyu dapat Cadbury, DIGI Justin Bieber, Biar Betul dan beberapa yang lain. . Cadbury? mesti tahu kan yuyu update ape kan kat Bio yuyu?
  • yuyu pun try juga macam mana nak dapat banyak, bulan ni Cadbury banyak sedekah kat yuyu -.-' boleh la check semua entry yuyu. mesti ada pasal cekelat kan. maksud nya, pengiklan ni pun akan tengok juga, betul ke blog dia ni sekiann.. sekian.. sekiann. ada tak kena menegana dengan dorang.
  • yuyu tingkatkan UV yuyu setiap hari. yuyu takkan bagi jatuh. kalau jatuh, mesti dapat sikit -.-' kalau meningkat, nahhhhhh... dorang sedekah lebih. tenkiu.
  • masa tak dapat BE, yuyu selalu hantar ticket kat Nuffnang, kenapa yuyu tak pernah dapat BE? padahal UV yuyu tinggi. selalu sangat. mungkin dorang rasa annoying gila, maka, lebih baik tutup mulut budak yuyu ni dengan bagi sikit sedekah jariah. -.-' tenkiu.
  • dan yuyu tak pernah berhenti bertanya kat orang macam mana nak dapat duit lebih.
itu adalah cara yuyu ak dapat duit lebih dari belog untuk bayar broadband. sebab musabab emak yuyu nak bayar yuran sekolah adik yuyu yang semakin rakus minta yuran tinggi kat pelajar T_T sedih nya. sila lap air mata guna tisu empuk.

yuyu tak malu untuk tanya orang, macam mana nak dapat habuan lebih banyak. bukan sebab tamak, tapi berusaha meningkat kan pendapatan akibat ekonomi negara sekarang yang memaksa yuyu berbuat demikian. nak beli cekodok pun 3 biji RM1. nak tak nak, kena cari duit lebih.


masa yuyu tak dapat BE, yuyu sabar, dalam bersabar yuyu berusaha. sebab, yuyu yakin Allah akan bantu hamba -Nya yang berusaha. ayat ini nampak sangat kudus kan kawan kawan.

bulan lepas yuyu dapat, bulan ni pun dapat. Alhamdulillah. yuyu bersyukur. kalau esok yuyu tak dapat, yuyu akan berusaha. kalau tak dapat juga, yuyu akan terus mencuba. dan yuyu tak kan lemah semangat dalam nak berbelog, sebab musabab, bagi yuyu dapat BE adalah bonus,  berbelog adalah hobi.

ia adalah dua perkara berbeza.

ye la. berbelog untuk luangkan masa yang terluang. tapi, takkah lebih bagus kalau sesuatu yang kita luangkan membawa pulangan balik? yuyu bersyukur sekarang dah dapat BE walaupun tak banyak macam orang lain. selepas berbulan bulan yuyu tunggu. :'(

tapi korang yang tak dapat, korang jangan bersedih. terus kan berusaha. yuyu tak pernah dapat dalam masa 3 tahun,*sebab tak pernah regiter Nuffnang* rilek je. siap makan cekodok cicah milo je. dah dapat BE, makan Meatball pulak. ada rezeki, ada la. kalau habis tak dapat sangat, cuba korang offer untuk iklan kan business, dapat gak duit.

nasihat yuyu, jangan sedih kalau tak dapat atau dapat sikit. terus kan usaha. dan cubalah tips cikai yuyu tu. (sambil makan cekelat sampai lekat celah gigi)

tak kisah la kalau korang anggap yuyu ajar korang jadi mata duitan. bukan yuyu ajar korang curi duit pun. kan kan kan?

p/s : tips kat atas tu, yuyu cuba dengan pengalaman sendiri. yuyu rasa okay, so yuyu kongsi la. kalau tak tahu, korang tanya! jangan jadi tak tahu sensorang!-.-'

Terima kasih sudi bace :)

129 comments:

  1. Mak Dara br dapat seringgit setengah kekekekekeke.. tips yg sangta berguna tks dik =)

    ReplyDelete
  2. thanx yuyu si pari pari kecik ;)
    nice entry!

    ReplyDelete
  3. Thank you for sharing the tips Yuyu! :))

    ReplyDelete
  4. even cik yuyu da bebel pnjg..still sha terpinga2 tahap bayi baru lahir..still tak tahu mnde mntang BE..
    hukhuk

    nk promote belog kejap bole? :P
    new update ^^
    Sudilah mengomen sejurus membaca..
    Jasa baik anda dikenang,TENKIU.. *terharu*
    http://cikecahmoncet.blogspot.com/2011/04/mimpi-ularapakah-maknanya.html

    ReplyDelete
  5. yuyu zulaikha aka yuyun kalau abang zam panggil...

    thanks info..
    sy pon jahil bab2 nuffnang ni
    tp xde la bodoh sgt.hehehe
    serius jd newbie dlm blogging ni bkn mudah...act strt buat blog bulan 2 aritu just nak cerita pasal diri sendiri joo...
    then bilo kenal abang beng and other otaios cam yuyu...
    baru la tau betapa luasnya dunia ni..
    nk mintak jasa baik yuyu visit my blog..
    then tlg la komen atau pon maki hamun pon xpa..im open..
    harap sgtttt yuyu dpt review..
    nak improve kan ape yg kurang
    smile:)

    ReplyDelete
  6. thanks yuyu..
    cik pulau memang tak pernah dapat BE pun..
    nak hantar tiket kt nuff. tp asyik tak dapat je..
    seyes.. bengang je..last2.. buat xtau je.. x anta2 pn.. grrr

    ReplyDelete
  7. thanks kak yuyu tips tuu ,
    hee~
    susah jugak ek na dapt BE .
    hehehee

    ReplyDelete
  8. saya lagi la dapat 25 sen jer, hehehe... tapi tak pe... nnti nak try tips ni...

    ReplyDelete
  9. yuyu hebakkk ngakkkk...tQ yuyu....tips yang berguna...



    terus p pikir ayat gempak2...


    tipu sunat xpe kan??miahahaha!!~~~


    ^__^v

    ReplyDelete
  10. mekasih untuk tips tu...selama ni memang BE cukup untuk beli choki-choki je....hukhukhuk

    ReplyDelete
  11. Tenkiu peri2 Imut. Entri yang hebakk..Lepas ni nak karang esei pulan untuk cik nuffnang...

    ReplyDelete
  12. dapat duit jgn lupa belanja saya ok?

    ReplyDelete
  13. makaseh kak yuyu.
    BE..BE..BE..BE.BE..BE..

    ReplyDelete
  14. DSLR?? PSP??


    PERGHHHHHHHH....


    DASYAT BETOI PENANGAN BE NI...

    TIPS YG BAGUS NI YUYU

    =P

    ReplyDelete
  15. ooo...camni rupenye...patut la...x dpt2 sebelum nie...hehehe...

    ReplyDelete
  16. hebak betul! dari rm 1 sampai boleh beli netbooook!

    ReplyDelete
  17. igtkan dawa je yg BE rendah. ada lg rendah rupanya. xpe2, jom kita berusaha membodek Nuff sama2. hehe. thanks for the tips, yuyu. kecik2 cili padi. hehe

    ReplyDelete
  18. tip yg bagus ni yuyu nk ikut ah kami2 tak nah dpt pon sodih ajo ah T_T serius tak nah dpt 1 sen pon sadis2 tak reti2 ah bab2 nuff ni wuwu
    fail terus la yuyu,tolong la kami yuyu hehe :P

    ReplyDelete
  19. thanks for sharing yuyu!

    muah.

    ReplyDelete
  20. oh..terima kasih bebanyak akak(^_^)..abes la pakcik nuff..kite bako!!hehe..memaen..btw tanx sgt2 bg tips..

    ReplyDelete
  21. uwaaaaa. saya pon baru ade 25 sen je. tu pon dah lama tgu. hehehhe

    ReplyDelete
  22. wahhhh...baru i tahu rahsia nye...

    maksudnye.....kalau BE tu berjenama yuyu, kena buat byk entry sal yuyu la eh....hekhek...

    gurau je si pari pink!

    ReplyDelete
  23. yuyuyuyyuyuyu !!!!!!!!!!
    thanks for that :)
    terharu sangat . yuyu sangup berkongsi segalanya untuk kitorang ni . :( waaaa nak nangis .
    yuyu nak tisu empu . hihi ^^

    ReplyDelete
  24. thanx 4 da tips =)
    nnt nak cuber la ;p

    ReplyDelete
  25. thanks yuyu...lepas ni jadi kaya..HAHA..

    ReplyDelete
  26. thanks yuyu...lepas ni jadi kaya..HAHA..

    ReplyDelete

  27. haha..kalau dapat BE kn bez..skrang tengah struggle ngan nuffnang ttg membership.. sob3

    Entri Terbaru : PANAS! Dia GAY, tapi suara sedap!

    ReplyDelete
  28. oww..baru ku tahu..
    hehe
    patutla..x der perubahan nye..hee..
    tenkiu ^^~

    ReplyDelete
  29. hahaha. sis. Cb dah letak jawatan dr jadi kuli tunggak Nuffnang. Muahahaha !!

    ReplyDelete
  30. mekaseh yuyu..saya akan berusaha lepas ni!! heee~ ^_^

    ReplyDelete
  31. wahhhhhhhhhhh~

    ceq tulis bio tu pendek2 je .. hee

    tengs share nih ! syggg yuyu lebeyyy ! 6^

    ReplyDelete
  32. comelnya header.jeles nih.hehe.
    dh lme tk dtg sini sbb dh lme tk online:'(

    ReplyDelete
  33. hari tu pernah hantar tiket tanya pasal be,lepas tu terus dapat... tapi earning tak banyak pun sebab malas update entri...hehehuhu.

    korang jangan give up tau, tak dapat,tanya lagi...dan lagi dan lagi :)

    ReplyDelete
  34. tips yang baik & berguna . thanks kak yuyu :))

    ReplyDelete
  35. Tips sgt berguna Yuyu! Tenkiyu sgt2.. Jom ramai2 usaha lebih sikit nak dapat pendpatan sampingan

    ReplyDelete
  36. muahahaha..ahmboi engko siap nak compare jawapan lagi tu..

    ReplyDelete
  37. muahahaha..ahmboi engko siap nak compare jawapan lagi tu..

    ReplyDelete
  38. gud tips...thanks for sharing dik yuyu...^__^

    psst...akak selalu masuk blog yuyu sbb nak belajar dr yuyu cara jd blogger berjaya...dan nak tgk yuyu si pari2...^__^

    ReplyDelete
  39. yuyu..TQ YUYu..takpenah dpt BE lagi..berjanggut tunggu..heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  40. wah! tips yg best..hehehe....if menjadi nak belanja yuyu meatball jugak ah..hehehe...

    ReplyDelete
  41. thank you yuyu! kte pon before ni tak tawu pasal BE ni. pastu aritu asek anta ticket je kt nuffnang haha skali dapat BE bykkk :D takde la byk sgt kan kekke

    ReplyDelete
  42. thank you kak yuyu sayang!! thanks for the tips. Alhamdulillah, wlupun bru 2 bln, nuffnang hajar bergerak lah jugak amount dye. ;)

    ReplyDelete
  43. THANKS KAK YUYU COMEY.HELPFUL GILA ENTRY NI.YAN BARU JE UPDATE BIO LEPAS BACA ENTRY NI :D

    ReplyDelete
  44. TAK SNAGKA PULAK BIO TU MEMBANTU EYH.SEBELUM NI AIN JELING2 JE DENGAN BIO XD

    ReplyDelete
  45. Thankssssssssssssssssssss kak yuyu sygggg kasik tipssss! :D

    ReplyDelete
  46. Thank you for the tips. Memang sangat berguna.

    ReplyDelete
  47. terima kasih atas tips2 .. nak try jugak la..

    ReplyDelete
  48. waaaa...makaseh ya cik yuyu tomey...thankz sudi kongsi pengalaman...seriosly! Baru rgister nufnangg hari ni! Sebab before nie register pastuh lupa password....duk tggu request password xdapat2...last last create yg baru :) Akan cuba segala tips yg diberi. Feel free to drop by my blog.. Komen2 penambahbaikan sangat diharapkan..Mujur lah..Kita org tak creatif :)
    http://veevyulala.blogspot.com/

    ReplyDelete
  49. nak be gak yuyu..rm1 kira ok la tu,sy kosong je ni..errrmm

    ReplyDelete
  50. ahkak masih tak maham walaupon dah rebus air lappy dan minum serta mandi..erksss apekah yg telah kuminum selama hidup ini? Air semut kerengga kah..ayarkkkk...emmmm masih terpikir camne nak jadikan ceklat singgit kepada ceklat ferrero roche kan kan kan
    tips yg sangat berguna tu sayam

    ReplyDelete
  51. Ayeem Jemain : cewahhhhh ^^ ngade laaa ayeem :P

    ReplyDelete
  52. try pakai advertlets.. bukan nk buhung.. lagi kaya dri nuff

    ReplyDelete
  53. thanls yuyu for the great tips.. n ya, haruslah rajin update blog kan? the key is rajin n never give up. yeahhh.. *tibe2 bsemangat?*

    ReplyDelete
  54. sis ! cool laa.
    hikhik..
    saya pun tak reti guna nuffnang.
    baru je register kot.
    saya pun tanak harap sangat.
    tak reti la sis. ngeh ngeh ~
    anyway , i like your style *tibe tibe je , hehe *

    ReplyDelete
  55. mekasih yuyu!!!...tetibe teringin nk update nuffnang tue...hhahhaa..slama nih buta ngn mende tue....

    ReplyDelete
  56. yang pasal update bio tuh mmg betul. aya pon after update baru dpt BE :P hehe

    ReplyDelete
  57. hehe..tq yuyu..BE bukan mudah kan nk dpt..:)

    ReplyDelete
  58. aduyai..syada memg xdpt BE langsung pun tau..huhu

    erm, yuyu..cemana nak tukar template tapi kekalkan saiz kolum ?

    cer lawat kejap :)

    ReplyDelete
  59. oo macam tu rupenye ek. Thanks sebab kongsi akak yuyun!!! :D

    ReplyDelete
  60. heh, tips yg bgune lah akk comel :)


    New entry : http://nadyabubble.blogspot.com/2011/04/orang-ketiga.html

    ReplyDelete
  61. terima kasih kak yuyu.. nak jadi muka tembok macam kak yuyu jugak.. ngeh3..

    ReplyDelete
  62. TQ yuyu, eyna punya baru 3 hinggit ,,, lepas utk top up jek 3 hinggit ....

    tima kasih bagiu tip yang berguna nie ... sayang yuyu ketat ketat :))

    ReplyDelete
  63. Thanks yuyu bg tip nie..sdey nie, bru 30sen...!!sob2..!!

    ReplyDelete
  64. thanks cik yuyu. sudi bg tips. macam nilah community blogger yg kita nak. sama-sama menolong. hehe.


    p/s: cari JEGGING cantik? meh sy share blogshop yg ada jual.

    http://of-a-woman.blogspot.com/2011/04/jegging-di-mana-mendapatkannya.html

    ReplyDelete
  65. thanks kak yuyu kerana telah mengubat duka di hati..hehehe..mira akan usaha lebih..terharu dengan kak yuyu LOVE you..

    ReplyDelete
  66. tq yuyu 4 the tips...nnt nak try...hehehe...

    ReplyDelete
  67. yup..apa yang yuyu cakap tu mostly betoi dan itulah antara tips yang diberikan oleh nuffies ketika saya menghadiri coffee with nuffies tahun lepas..untuk BE, nuffnang tak suka blog yang copy paste,download lagu& movie,...

    target audiance,readers,penulisan dan kesesuaian blog diambil kira bila diberikan BE..

    Congratz Yuyu..u r on the right direction..keep up a good..who know one day u pula terima panggilan "hangat"...

    ReplyDelete
  68. KAK YUYU,NAK TANYA,KAK YUYU STUDY U MANA EYH ? SORRY,SOALAN TAPEHAPE.SEBAB TATAU T_T

    ReplyDelete
  69. waa..mata yuyu ade $$..nak kawan ngn yuyu lah..hahahah

    ReplyDelete
  70. bgus la info ni.

    meh pakat join contest kat cini..:)

    ReplyDelete
  71. nice entry ! leh nabb try nanti..

    skg ni ade 8sen je.. ade ke patot.. haihhh.. nak beli cekelat sebijik pon tak lepas :P

    ReplyDelete
  72. yuyu...memang cara tu berkesan pun.uu buat trus nuff bg byk BE skaligus.yg penting rajin.hehe

    ReplyDelete
  73. waa..tips yg berharge...
    tHanx kekupukecik! appreciate it, hehehe

    ReplyDelete
  74. Thanks yuyu..dari tadi kak zalin (ke untie zalin..he he..) dok search camne nak dptkan BE tu.. nasib yuyu citer pasal ni... sayaaaaaaaaaang yuyu... kalau nak tunjuk kat mak yg yuyu dah pandai buat kuih, meh dtg blog kak zalin ada tutorial buat kuih lagi tu..bye

    ReplyDelete
  75. wa..share the experience with us.. =)

    ReplyDelete
  76. Wah Yuyu!
    tengs for the info!
    tengs bebanyak.. baru tahu skrng!

    ReplyDelete
  77. tq yuyu...ramai2 orang ko lah yang bagi tunjuk jalan..
    HAMPIR NAK PUTUS ASA.. : )

    ReplyDelete
  78. tq yuyu...ramai2 orang ko lah yang bagi tunjuk jalan..
    HAMPIR NAK PUTUS ASA.. : )

    ReplyDelete
  79. yuyu sayang..terima kasih dengan tips ni..i follow ur blog..suka..byk tips dr diri yuyu sendiri..keep it up!

    ReplyDelete
  80. yuyu mekaseh bagi infO tentang BE
    da mula phm cikit² tp nk tingkatkna trafik 2 agk confius
    trafik 2 dOk celah mane?
    bila kita BW ke?

    ReplyDelete
  81. wah gtiu.patotla dari dulu cik tikot punye siggit je.beli eskrim je moleh.hihihih

    ReplyDelete
  82. thanx!! bru phm kalu x sblm nie ad gk blogger ckp bnde same tp x phm

    ReplyDelete
  83. tq yuyu yang bek hati kongsi tips.ase semangat nak berbelog :)

    ReplyDelete
  84. thanks 4 sharing. sy punya limaplohsen je dr dulu smpy skrg.hehe

    ReplyDelete
  85. thanks yeah kak yuyu for da info:)

    ReplyDelete
  86. thanks yeah kak yuyu for da info:)

    ReplyDelete
  87. thanks cik yuyu...saya pn asek tertanya mcmana nak nk dapat buffered earning..

    ReplyDelete
  88. huu.thnks sis yuyu! bergune betol! :D bru je hapdet bio :P hhe

    ReplyDelete
  89. dik yuyu..
    tips yg bgus..
    mmg x reti mngadap nuffnag nih..
    blog just utk suka2 tp klu dpt masyuk..ok jgk kn..
    mmg dr dulu jst dpt rm1 he..adoiii..
    tp nk cuba try tips dik yuyu nih...
    tq.........

    ReplyDelete
  90. sama la kita...tunggu punya punya..banyak tu jugak duit kat akaun nuffnang..rasa sedey, nape tak naik-naik..maybe entri tak mantopss kot...sekarang ni baru la jalan skit duit tu..kena usaha lagi kan yuyu..

    ReplyDelete
  91. saya pon tak penah dapat BE. lam akaun ada dua hengget 25 sen je. wuwu.

    btw, tq for da tips!

    ReplyDelete
  92. tenkiu yuyuuuuu...baiklah sy akan berusaha dr skrg now now!!

    ReplyDelete
  93. nice sharing ye dik..akak ni dah setengah tahun dengan nuffnang,masih lg belum dpt merasa apa2 be..biarlah,x de rezeki nak buat mcm mana..redha jelah.. :)

    ReplyDelete
  94. HI CIK YUYU,

    KALU NAK LEBIH, MEMANG KENA USAHA LEBIH.TU JE CARANYA KAN? PAS TU JGN LUPA MINTA KAT TUHAN.INSYAALLAH TUHAN XLUPA ORANG YG MINTAK KAT DIA DENGAN CARA BETUL.

    ReplyDelete
  95. ooo.. gitu eh..? haha.. thanks coz share.. nnti nk try uat bila da rasa boleh buat.. hehe.. btw thanks skali lagi.. terbaek la kak yuyu nih.. cheer.. oyeah..

    ReplyDelete
  96. thanks yuyu..
    new here..so asenye tkn ader semue tu..:) goodluck yuyu

    ReplyDelete
  97. thnks yuyu.harapnya saya pun dapat jadi macam yuyu.saya nak kene kumpul duit tuk bayar yuran pengajian =))

    ReplyDelete
  98. thanx kak yuyu..coz semua nih mnjawab persoalan kite..hehhe

    ReplyDelete
  99. Assalamualaikum

    terima kasih akak sebab bagi tips yang berguna

    ReplyDelete
  100. Thanks for sharing dear.. memang sangat berguna :)

    ReplyDelete
  101. wah..tips dri yuyu ntok BE.. Terima kasih yuyu
    akan diterapkan untuk menambah BE fida pulak.. Hehe.

    Nuffnang fida bru rm5.00. Haha bilelah nak berubah.

    :D

    ReplyDelete
  102. awww, seronoknye da paham.. ishh, terlambat pulak rasanya..-.-
    btw, tenkiuu akak comel! sengih sampai ke telinga! :D

    ReplyDelete
  103. Maceh YuyU.. Tapi..uisss sgtlaa payahyee nk buat ni..patotlaa asyik mkn cokelat aje..hehe

    ReplyDelete
  104. yuyu selamat berkenalan! Dapat tau entry melaluai facebook yuyu... mulai hari ni nak datang belog yuyu tetiap hari.

    ReplyDelete
  105. salam.haii.yuyu ,thank for the tips..sangat berguna utk new blogger cm sy.. ;)

    ReplyDelete
  106. salam, yuyu..boleh sy tau, BE tu ape ye?hehehe..maaf la, xtau sgt psl nuffnag nie..sy dh ade akaun nuffnag tpi xreti sgt..boleh tlg sy?skrg bru dpt 40sen..hehehe...

    thanks yuyu..;)

    http://hanarasatsuki.blogspot.com

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)