HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, April 21, 2011

Buffered Earning Tinggi. Kejadah! Ko Berbelog Sebab Duit Ke?

Assalamualaikum ^^
okay, jujur yuyu tengah jeles kemain dengan BE cik epal yang  belambak tak ketahuan hala tu. kalau di banding kan dengan yuyu umpama rumput dengan KLCC. bila la nak belambak mengada ngada macam cik epal kan. tapi masih bersyukur dengan jumlah BE yang yuyu dapat sekarang.

tajuk di atas adalah satu komen yang yuyu terima dari seorang blogger untuk entry lepas pasal BE yuyu. 

siapa yang tak nak duit? cepat cakap sini. jangan jadi hipokrit la sampai tak nak duit. bukan nya payah bebanao nak dapat sampai tak nak kan.

sampaikan ada cakap, "derr, wa berbelog bukan sebab duit derr". tapi cuba tetiba Nuffnang bagi RM1k, tak ke terkinja kinja happy? ala, tok sah melampau la sampai 1k, kalau Nuffnang bagi RM100 pun, mesti lagi pasti senyum telinga ke telinga kan.

itu seperti bonus kepada kita dengan usaha kita menepek bijik kat belog dan usaha kita kerah dengan gagah idea dari kepala otak.

dulu, yuyu langsung tak ambik tahu dengan Nuffnang, tapi kawan yuyu ( WOOT WOOT) lah yang buat kan yuyu sedar, betapa penting nya dapat BE ni. ya, sekarang yuyu sedar, yang yuyu perlukan BE juga. walaupun yuyu tak demand dapat tinggi tinggi, cukup la kalau dapat banyak mana pun. sebab :
  • at least, lepas la buat bayar duit broadband yang kita guna selama ni. dah lepas dah. tak sia sia kita guna broadband kalau dapat pulangan balik. tak ada la nak harap kan duit dari PTPTN. macam kita pergi keje, dapat elaun minyak la konon nya.
  • dapat duit lebih sikit, boleh kumpul kumpul beli apa apa yang kita nak. hasil sebulan yuyu berbelog, tambah sikit duit sendiri, yuyu dah boleh beli notebook sendiri. tak ke tu satu yang manis? kalau harap emak, yuyu dapat duit dengan beleter. rasa macam dah besar sebab tak guna duit emak dah.
  • buat kita rasa bersemangat nak berbelog. tipu la tak bersemangat. nuffnang bagi free RM50 pun, dah terkinja kinja cium cheque Nuffnang. rasa macam nak pulun lagi berbelog bagi dapat lagi banyak kan?
  • boleh hargai pembaca. hasil Nuffnang yuyu bulan lepas, telah pun yuyu kongsikan dengan pembaca yuyu sikit dengan buat Ferrero Random GiveAway. tak ke tu boleh merapatkan hubungan kita dengan pembaca? 
  • ringakan beban poket. kalau BE kita dapat banyak, dah boleh buat beli apa apa yang kita suka nak beli kasut baru, lipstick baru, semua nya yang baru pun boleh. tak pun, kumpul banyak banyak buat bayar duit muka kereta.
semua nya yuyu nampak dapat Buffered Earning dari Nuffnang ni mendatangkan kesan positif. kalau kita fikir negetif, negetif la kesan nya. konon nya, "aku berbelog bukan untuk duit". tapi cuba dapat sikit duit dari Nuffnang? suka tak?

"lari dah tujuan ko berbelog, ko berbelog sebab duit je ke?". tak salah la kalau niat kita baik, tapi kita selitkan dengan benda baik juga. bukan kita dapat duit dengan cara haram. kita berusaha dan dapat hasil yang halal juga kan.

dan semua ni macam kita bekerja. pulun sikit, dapat la lebih sikit. cuma nya, jangan la sampai kita buat keje kotor kan. nak dapat traffic tinggi supaya BE bulan ni tinggi juga, sampai kita buat lahanat kat blogger lain. haish -.-'

sapa nak bagi free macam ni? dapat sikit, bersyukur lah, sebab tu rezeki. dapat lebih pun bersyukur bersyukur bersyukur, sebab itu juga rezeki. syukur la, sebab musabab, dengan dapat sikit habuan, kita rasa usaha kita lebih berbaloi

p/s : kalau rasa tak suka dengan orang yang dapat BE, tolong senyap je ye.

Terima kasih sudi bace :)

105 comments:

  1. kak yuyu..mna ada orang pernah puas ngan apa orang lain dapat..cemburu sakit hati..hasad dengki memang dah ada..adah sokong kak yuyu ok..^_^

    ReplyDelete
  2. yuyu sgt baik hati... :) tahniah... :)

    ReplyDelete
  3. sy paling kaya hidup ngan nuffnang.. dah dpt rm.64 sen... wow.. giler cool.... sumpah kaya... =.= hahahahahhahaha!.. nak bayar duit bateri wireless mouse ni pun tak lepas

    ReplyDelete
  4. ok la tuh.. cik tqah punye 4.50 tak bergerak2..BE xpnh dpt..huhu

    ReplyDelete
  5. nk wtpe dengki kt org yg dpt BE kan kak yuyu.. bkn kte pun kasik duit tu, nuffnang gak . ish. haha.

    kak yuyu klu free2 dtg la blog dayana ye :), menanti kehadiran nih.

    ReplyDelete
  6. pergh. entri perli aku. aku dah la baru eksaited dapat BE utk 1st time :(

    ReplyDelete
  7. yg bising tu jelesh xdpt BE.. cube dpt BE tgk......

    ReplyDelete
  8. lepas 1st cashout, mira dah xde BE huhuhu..campaign pun keciput je..jd lemah semangat la pulak..

    ReplyDelete
  9. rezeki tu......

    fuh...

    dengar2 1st nuffnang lagi 200 cukup 1k..

    dasyat tu....

    hihi

    ReplyDelete
  10. kak yuyu pon hebakkkkkk dpt b.e. beratusan.... kite brape sen jek... T___T... tp xpe la... berbelog bukan sebab duit kan.. keh3... :) troskan usaha anda yek... haha..

    ReplyDelete
  11. hipokritlah tu siapa yang tak nak BE kan yuyu. :)

    ReplyDelete
  12. hihihihihi..gelak sipi-sipi kt tepi toilet..kiter ngyer BE just 0.50sen..biasalah newbie..hikhikhik

    ReplyDelete
  13. sy lgsg x phm apakah be be nie.haiyoyo.kesian sy -___-'

    sy blogger br, xde pon nuffnang.wuu wuu T.T

    ReplyDelete
  14. tahniah!! untungnya dapat BE tinggi kan..tapi tu semua bgantung usaha kita..

    jijah sokong sume kata2 yuyu tu..

    jijah BE tak pernah dapat pon..kihkihkih

    ReplyDelete
  15. kalau nak jeles ngan orang yang dapat BE leh x yuyu.... hehehe

    ReplyDelete
  16. dulu ader jugak niat nak dapat duit, tapi sejak tak naik2 ni, redha jerla..kembali pada niat asal berblog~,hahaa

    ReplyDelete
  17. i pon mulanya tak tau langsung sal nuff ni.blog just for hobi.but bile dh tgk org smbg sal nuff.mula teruja.tipu lah kata tak suke duet kan.but jgn terlalu gopoh n taksub dh lah.kena lah usaha keras utk jd hebak cm cik epal tol tak.cik yuyu pon tak kurang hebatnya. =)

    ReplyDelete
  18. masing2 da pendapat masing.
    tp tu mmg satu semangat tuk nk berblog.*muka penuh series

    ReplyDelete
  19. org yg kecoh tu jeles dia tak de BE,,,kan..hee...

    ReplyDelete
  20. jom singgah velog saye juga...dan jgn lupa folow...heheheh

    ReplyDelete
  21. nana nk dpt BE brpe taun lagi pn xtau la..... nuff bru 0.30sen dr mula2 stat blog smpai la skrang...xtau dh nk wat cmner....T_T

    ReplyDelete
  22. uu tgk jugak tadi cikepal dapat BE skali gempakkkk earning dia...

    rezki masing2 kn..lebih usaha,dapat lebih la kan..hehe

    ReplyDelete
  23. tengah bersyukur le neh..walaupon hasil belog ada singgit!! ingat boleh beli ceklat dak mia..sekali dia kata u have another 49 hengget to cash out..wat the cat!! hahahaha
    *sila kasi pembaca anda kepada saye..boleh???..mmuuaahhh

    ReplyDelete
  24. ecah sokong la yuyu..x ske bila ada yang komen ckp "aku berblog bukan sebab duit.." hipokrit ja sume tuh..mule2 boleh la ckp cmtu..bila tengok kengkawan dapat cheque sana sini mesti punye ada perasaan nak jugak..usohler kome nipu teman..aje nyer ye kome ni pun..haha

    ReplyDelete
  25. kekadang jealous gak tengok org lain berblog dapat pendapat banyak2...tapi bila dipikirkan balik, rezeki masing2...yang penting kena usaha lebih...tak gi tue????

    ReplyDelete
  26. Wah, bestnye yuyu...berrychibi tak pernah pun dapat apa-apa daripada Nuffnang..hehe...

    ReplyDelete
  27. ala...dowg yg byk ckp tu msty jeles sbb yuy dpt BE dr nuffnang..sbb dorg xdapat..heee..:)

    ReplyDelete
  28. best nye...tp siyes ckp nih xreti la psl mende nih..tunjuk ajr ku sifu!..=)

    ReplyDelete
  29. sokong sokong.. setuju setuju.. haha..
    sapa yang tanak duit.. jumpa seposen tgh jln pon kutip.. haha... best la kak yuyu..

    ReplyDelete
  30. haha betul2.. boleh wat cover yuran broadband..xterpikir pulak.. :P
    ape2 pun yg paling penting kite nak cari adalah Redha Allah Taala..itulah nikmat yg yg tersembunyi.. :) nice entry cik yuyu

    ReplyDelete
  31. tepat sekali...sokong Yuyu 100%!;-)

    ReplyDelete
  32. fyna da dapat BE utk thn nih.
    hhuhuh..

    ReplyDelete
  33. Saya 46sen minggu ni..ok lah tu..kumpul2 buat beli tali kasut nanti..hah!

    ReplyDelete
  34. berblog sebab rasa nak berblog lah kan. dapat duit tu bonus lah. huuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  35. mila cuba nk pham pasal nuffnang,trafik BE bagai
    tpi smpai skank xphm² nk jugak cuba
    ade sape bole tunjuk ajar????

    ReplyDelete
  36. huhuhu^^

    yuyuyuyuyu.....dorang tu jeles la yuyu . bia kan jela .

    yuyu yang dapat duit . dorang dapt hati je . sakit . huhuhu

    ReplyDelete
  37. cisss bukan nak baclink. tahu lah pemes! haha

    ReplyDelete
  38. Niat yang baik pasti akan dibalas baik

    ReplyDelete
  39. Alhamdulillah.....

    rezeki, suke2 goyang kaki sape nak bagi?

    itu kan atas usaha kamo,

    perah keringat siang malam nak menaip,
    perah otak siang malam nak wat cite best.

    TAHNIAH yuyu dah sampai ke peringakt ni =)

    ReplyDelete
  40. BE tu pon saya tak tahu pape..
    biasa la say abru lagi nak berblog..
    yuyu aja la BE tu camne nak dapat.. dan camne le dapat

    ReplyDelete
  41. suka dgr kawan2 dpt BE..
    sedangkan diri sndiri x dapat2 lg huhu..

    x pe..x de benda yg mustahil dlm donia kan ;)

    ReplyDelete
  42. alaaa, tadi baca entry cik epal, skg yuyu. both gempak2 punya BE, huaaa jeles2 hehe

    ReplyDelete
  43. bestnye...kite baru 12 hengget..join yuyu nye contest tak menang plak....dush2!

    ReplyDelete
  44. ye betul, tak suka sila senyap...bilalah dak kecik ni nak follow eh..ekeke

    ReplyDelete
  45. nuff xpenah bagi duit kat ai..sedih betul!

    ReplyDelete
  46. teehee~ yup. walaupun niat sbnrnye bukan nak duit semata-mata, tapi kalau dah rezeki, Alhamdulillah~ ;)

    ReplyDelete
  47. jelesnya org dapat duit nuffnang banyak2 ni..sy nak beli roti pun tak lepas. sedih..huhu

    ReplyDelete
  48. wah, hebakkk yuyu....

    diorang tu kalau bukan sebab duit, xpayah la letak iklan nuff tu kan yuyu??

    ReplyDelete
  49. benda dah ada dpn mata kita amik..

    bukan kejar duit semata-mata..tp dah dpt...syukur

    ReplyDelete
  50. bersyukur dgn apa yang kita dapat..kalau rezeki tu masih kurang bagi kita,cuba usaha untuk dapatkan apa yang kita nak..insyallah kita akan dapat kepuasan yang maksima..:)

    ReplyDelete
  51. BEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ... bulan nie BE xdtg ..hdeh, T_T

    ReplyDelete
  52. Whaaa, jeles!! Sofiey xnah dapat BE.. ;(

    ReplyDelete
  53. kak yuyu,
    smpai skrg pn kita tk tao apa BE tu . haha

    ReplyDelete
  54. huhuhhh bile plak nk dpt . dpt seposen pon ssh..huu

    share la yuyu..kekeke

    kongrets yuyu sbb brjye smpai tahap ni .. go go ! ^^

    ReplyDelete
  55. sape yg ckp BE tu x pnting??meh dil tlg cepuk org tu..hehhe..
    penting wat..

    ReplyDelete
  56. earning Nuff sampai ke sudah RM0.50 jek.. sabo jer la CE...

    ReplyDelete
  57. biase la tu yuyu..
    ade orang jeles..
    ade orang jadikan blogging sebagai kerjaya.

    ReplyDelete
  58. dier jeles tu dik.. cuba tgk kat blog dia, ada tak tepek iklan nuffnang tu.. kompom ader punya lah hehehe

    ReplyDelete
  59. Betul tu, yang penting jujur ber blog. Jika dapat rm10 pun syukur,yang penting halal.

    ReplyDelete
  60. sape yg tak nak tu yuyu???bagi kat aisya laaa.haha

    ReplyDelete
  61. syoknya dpt BE...pe salahnya kan. ta pape ta diorg yg hipokrit tu.poyo ahh. ok yuyu bak sikit BE

    ReplyDelete
  62. huwaa..ni yang mish nak hasad dengki ngan yuyu nih..nak bomoh yuyu skang!!!!hahahaa..punye busuk hati..gurau je sayam!

    aihhh.....tahniah yuyu...sebab dh cash out hari tu..semoga rezeki hari mendatang lebih murah yea...:)

    ReplyDelete
  63. wah..bestkan dpt BE..yuyu jom singgah blog akak..(klu sudi tgk..tq)

    ReplyDelete
  64. hikhik..tau psl BE tu pun lpas bce entry CE ngn yuyu la..
    nuffnang pn xde..nk merase BE camane?hehhe


    deme jles la tu xdpt BE banyok cenggitu...biarle deme

    ReplyDelete
  65. cpahniza nk wt further study..sob sob~ klu dpt mcm cik yuyu kecik kn best...huuuuu

    ReplyDelete
  66. BE oh BE..baru first time nak merasa cashout nuffnang..

    ReplyDelete
  67. ada ke otang yang tak nak duit?? Penipu besar la tu.

    ReplyDelete
  68. kak yuyu , jealous tgk followers kak yuyu . kita punye mcm pasir dgn langit ke 7 ~ btw , suka kak yuyu (:

    ReplyDelete
  69. sape taknak duit..kan yuyu kan???

    ReplyDelete
  70. jeles la tu smpai ckp mc tu... huhu.

    nak tnya boleh... sebenarnya apa BE ni & macam mna nak dpt BE???... ^^

    ReplyDelete
  71. baru nak mula berblog ni..
    dlm lima bulan ade la limabelas ringgit...

    ReplyDelete
  72. grr... bilo den pulak nihh??? :D

    ReplyDelete
  73. hihi saya tak reti nak dapatkan duit dari BE cane?

    ReplyDelete
  74. betul2 sedih sangat cek terbaru dari nuffnang tak sampai.. 50 ringgit tuh..byk kot

    ReplyDelete
  75. he3, Bdk Botak dapat sikit ja xmcm cik YUYU, tapi alhamdulillah...

    P/s: TQ sudi follow...

    Entry terbaru Guna Shareholic Untuk Kongsi Blog Yang Korang Suka... (",)

    ReplyDelete
  76. kak yuyu kite takfaham la pasal BE nih...sume yg ade kat nufng tuh langsong kite takpaham..penat geldeah satu satu....ummm

    tapi kan kak yuyu..myb org yg komen mcam tuh kan..dye jeles kott..manusia kann

    ReplyDelete
  77. hmm tu lah setuju dgn yuyu.kecik ati kadang2 sentap bile org cakap sherah and org2 blogger mcm kite yg dpt BE banyak sikit je dah kate kite gila duit lah ape lah. well the fact is zaman sekarang money is everything even nak masuk toilet pun pakai duit gak an.despite blogging is fun memang im enjoying blogging n kawan blog pun baik2 semua :) kalau rezeki tuhan nak bagi care tu kita nak ckp ape.they just jeles kite boleh kasi duit kat mak bapak or even not rely dekat parents walau belum kerja kan :) i love u mami dedy! :P

    ReplyDelete
  78. ain dah lama tak dapat BE. sedih. :(

    ReplyDelete
  79. bestnye dpt be..ika ni baru je start..memang jauh beza laa ngn akk..

    ReplyDelete
  80. hebat nye yuyu dpt beli laptop dgn blogging

    ReplyDelete
  81. totally agree with u. anyway just keep on with what you love to do (^_^)


    btw, i nak tumpang promote. Nak cari Maxi Dress & Maxi Skirt cantik? Jom usha link ni

    http://of-a-woman.blogspot.com/2011/04/kegilaan-maxi-dress-maxi-skirt-di-mana.html


    http://of-a-woman.blogspot.com/2011/04/cont-kegilaan-maxi-dress-maxi-skirt-di.html

    ReplyDelete
  82. KIHKIH.MIMPI JELA YAN NAK DAPAT BE MCM SIS YUYU DENGAN CIKEPAL TU XD

    ReplyDelete
  83. SIS YUYU,DAPAT BE BANYAK NANTI,BANK IN KAT YAN SEPARUH YE.KEHKEH.TIBA2 XD

    ReplyDelete
  84. salam yuyu..kli pertma comment blog yuyu..br ari ni terbaca.banyak sangat pengetahuan yang dapat.btw seha nak tnya psl nufnang ni..seha xfaham lah.mcm mne nak wat nufnang ni..huhuhu *malu~*

    ReplyDelete
  85. Yup stuju.. MJ nie BE selalu dapat tp smpai sekarang xcecah RM 100 pun..huhuh.. 1BE ada dapat sen2 je, plg tinggi cuma RM11 je..:( Tp takpe, dah bersyukur..:)

    ReplyDelete
  86. wah bestnya yuyu..

    aku lum pernah lg dapat BE..

    blum ada rezki kot..

    ReplyDelete
  87. haha,entri menambah smangat berblogging...fuhhh~

    ReplyDelete
  88. blogging hobi, dapat duit bonussss.. :D

    ReplyDelete
  89. rezekilah semuan i

    kalu nak berusaha
    taknak memang tenganga jelah. betul tak yuyu? haha!

    saya pun macam tak bik kisah sangat nuffnang ni,
    tapi, nak jugak merasa uitnya. hehe


    jemput ke belog saya :

    http://comelvscomot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  90. Assalamualaikum

    duit nuffnang tu kita boleh guna kearah kebaikan.tak semua orang suka dengan rezeki yang kita dapat.kalau dah ada duit sendiri tak payah la kita susahkan mak ayah

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)