Wednesday, April 6, 2011

Adakah Ini Choomel 2 ?

Assalmulaikum ^^

korang ingat tak lagi budak yang terror lagi hebakkk dalam matematik tempoh hari? muhahah.

jumpa lagi yuyu dengan beliau. tapi kali ni dengan Budak B dan Budak C pulak. budak lain. Budak B datang dengan Budak C untuk beli bihun sup. tak pergi sekolah. haish. nakal betul.

Yuyu : aikk. hawat tak pi sekolah? habaq kat cekgu baru tau.
Budak B : hehehe. mak tak gerak. (kejut)
Yuyu : apa laa. macam mana nak kerja besaq nanti? besaq nanti nak jadi apa?
Budak B : hehehe. nak jadi Jutawan.
yuyu: hahaha.. jutawan tu apa?
Budak B : heheh. tak tau. 
Budak C : wehh. aku nak jadi Jutawan gak!
Budak B : hang ni! aku nak jadi jutawan, hang pun nak jadi gak. hang jadi wartawan la.
Budak C : wartawan tu apa?
Budak B : sama gak dengan Jutawan tapi wartawan dia dok kat atas.bilik dia kat atas. jutawan kat bilik bawah.
Yuyu : betoi betoi. kak nak jadi wartawan la macam tu.

hehehe.. comel kan.  entah apa apa la yang Budak B tu pikir pasal Jutawan dan Wartawan tu. tergelak yuyu kat kedai makan masa tu.

macam macam la ragam budak tu. apa yang yuyu tengok dari Budak B ni, dia ada keyakinan diri yang tinggi. bagus. bukan senang orang nak ada sifat tu. tapi budak B ada.

p/s : wahhhh! banyak pulak yang Join Ferraro Random GiveAway tu. agak nya, yuyu kena tambah hadiah lagi ka? jo join ^^

Terima Kasih Sudi Bace ^^
SHARE:

108 comments

  1. comel2.
    pandainya bebudak ni.
    kalu tambah pun bagus jugak tu kak yuyu.
    hehe.
    ramai dpt merasa dpt hadiah.

    ReplyDelete
  2. eh eh , comel je budak tu . aisehh . confident tinggi .

    ReplyDelete
  3. hahahahah....bagus betol buat buat tahu ini kan

    ReplyDelete
  4. gadis kepastian: alaaa alaa.. tak mo cenggitu... uwaaa! sikit hari nanti, yuyu pun kena tinggal adek :(

    ReplyDelete
  5. sumpah comeyyy..heee
    besaq nanti nak jd jutawan lar..

    ReplyDelete
  6. alahaiiiii..haha comel!!
    dah lama tak merasa layan bebudak camni.. :)

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cari hadiah best untuk yang tersayang?

    ReplyDelete
  7. hehe comel je budak-budak tu. suke layan kerenah budak-budak cmtu. :)

    ReplyDelete
  8. cik yuyu, jom la juin bloglist kite :)
    http://zieyrasulley.blogspot.com/2011/04/jom-juin-bloglist-kite.html

    ReplyDelete
  9. alahai.. comel jer budak budak ni haaa.. jtawan duk tingkat bawah.. hahahaa..lawok juge deme yer

    ReplyDelete
  10. cik fza : hahahah. chomel kan cara dia tipu :P


    tu la pasal.. adehhh... nak tambah kot.. tengah pk :P

    ReplyDelete
  11. hahaha. giler lawok.. penat gelak... hahah

    ReplyDelete
  12. hehehhee comelnyeh..
    suke dgr budak kecik cakpa tapi lagak macam org dah besar walaupon ape yg dye cakap bukan betol ponn

    ReplyDelete
  13. KAT LANGKAWI NI BANYAK BETUL BUDAK2 COMEL YE.KIDNAP SATU SI YUYU UNTUK YAN XD

    ReplyDelete
  14. KALAU DIA DEPAN MATA,MEMANG DAH KIDNAP BUDAK B TU.XD

    ReplyDelete
  15. suka entry nie..:)

    tak pnjang2 sgt..tapi bermakna

    ReplyDelete
  16. as cute as usual :)
    wow, ada 99 org tgh onlinee kat blog yuyu time me singgah ni..hebatnya yuyu :)

    JOM vote MZ kalau sudi!

    ReplyDelete
  17. sy nak jadi budak B..haha...;p

    ReplyDelete
  18. http://kapieartslover.blogspot.com/2011/04/siapa-follower-kapie-sila-baca.html

    kak yuyu, ada tag kak yuyu... bye, kak yuyu.. :')

    ReplyDelete
  19. budak2 pandai ckp..sonok dgr

    ReplyDelete
  20. comel...bnyk ckp ek budak ni suke suke

    ReplyDelete
  21. hadiah wajib tambah!! hohooho~
    maera nak jd wartawan ar gitu..mau skodeng yuyu..lalalalaa~

    ReplyDelete
  22. Pycah Abd Rahim: kannn.. dia macam yakin je walaupun tipu :P

    ReplyDelete
  23. ADZA IRDAWATI aka MAK DARA: kan kan ^^ walaupun dia tau dia tipu :P

    ReplyDelete
  24. hahaha..
    lawak2. dengan yakin nya jawapan budak tu. :P

    ReplyDelete
  25. haha..chomell la budak2 2..
    kalo jmpe bdak2 2 kem slam ea...:)

    ReplyDelete
  26. pandai budak yang tipu kawan dia tuh. dah besa boleh ganti usop wilca! hahahaha

    ReplyDelete
  27. budak2 la ni memang pandai becakap..
    ada yang cakap ikut apa depa rasa..
    ada jugak yang bercakap merepek2 saja..
    hehhe

    ReplyDelete
  28. HAHA. comel jee. kena tipu bolat2. hik hik.

    psst/psst: mintak tambah hadiahhhh!! XD

    ReplyDelete
  29. BUHAMAD: hahahah.. orang yang tak tahu, men percaye je ^^

    ReplyDelete
  30. wan farah : tak nak! nak jadi wartawan :P boleh dok atas sikit :P

    ReplyDelete
  31. Jiji-Fify: sengal kan dia ^^ heheheh... ingat jutawan tu ape la :P

    ReplyDelete
  32. Amiera Hilton : yuyu pun suka melayan budak :P walaupun tahu tu tak betol :P

    ReplyDelete
  33. zieyRa suLLey© : wowww.. buat beloglisttttt ^^ nakkk!

    ReplyDelete
  34. mizzkechique: sape comey g?? yuyu ke Budak B?? ^^

    ReplyDelete
  35. waaahh tecik2 da pk nak jadi jutawan kan!!baguih2.

    ReplyDelete
  36. yuyu, kawen je, nti lagi macam2 ragam anak sndiri =D

    *hihi tak pasal2.

    ReplyDelete
  37. tambah..tambah..tuk orang peknen akak ni kena la lebeh..

    ReplyDelete
  38. aduii comeynye budak ditulis dan budak yg menulis tuuu! hihi. yuyu ni ske cekodok gak ek. meh calit2 kite jadi geng cekodok nak?
    hehe salam-salam syiom tgn akak meh. nak kenal ni.

    ReplyDelete
  39. haha...kadang2 bila tgk jawapan budak kecik mmg nak tergelak
    Katak Puru boleh dimakan???"

    ReplyDelete
  40. hye, baru jer follow yuyu...... salam kenal kenalan....

    ReplyDelete
  41. haha..budak2..comel je dnga perbualan dorg kan..

    ReplyDelete
  42. Bella Ayub : heheh.. dia buat buat tau je kan ^^

    ReplyDelete
  43. comelnya! bebudak macamni lah kalau bercerita ;D

    ReplyDelete
  44. *47!k@# : heheheh. dia yakin saje kan :)

    ReplyDelete
  45. elinLARH : tu la..dorang men cakap je ape yang dorang dengan.. padahal Jutawan tu kan orang yang banyak duit -.-'

    ReplyDelete
  46. Pembawa_Wacana : alaa... cuba la cakap comel macam saye ^^

    ReplyDelete
  47. Izyan Masri : tak mo! lebih baik kidnap amik kat sis ^^

    ReplyDelete
  48. Izyan Masri : dia banyak cakap... pot pet pot pet je mulut dia ^^

    ReplyDelete
  49. nur amalina athman : heheheh.. terima kasihh ^^

    ReplyDelete
  50. Mama Zharfan : uishhh.. ape pulakk.. nuhh.. ade blog sampai 400 ++ tauu ^^ heheh

    ReplyDelete
  51. diyana : tak lehh.. yuyu dah cop dah :P

    ReplyDelete
  52. ('',)kapie_art'sLover('',): hehehehe... nak bace sat ^^

    ReplyDelete
  53. Saiful Bahari : comel macam yuyu banyak :P

    ReplyDelete
  54. awjan: bila la saya nak ada anak kann :( nak gak dengar dia cakap.

    ReplyDelete
  55. farah wahedda: hehehe.. budak tu banyak cakap supaya banyak kena lepuk :)

    ReplyDelete
  56. OHH BANYAK POT PET EYH,CONFIRM COMEL TAHAP DEWA NI.JELES.KAT SINI TADA BUDAK COMEL T_T

    ReplyDelete
  57. Khumaera Ismail aka Habibi Hamid: hahahah... wartawan tak bes. dok bilik atas.. penat ^^

    ReplyDelete
  58. Nyze 二ザ Crazee : besar nanti dia mesti tak malu sikit ni kan :)

    ReplyDelete
  59. yang melayan budak pun lagi chomel!!!!!

    ReplyDelete
  60. bila diorang dah besar nanti, yuyu tunjuk entri ni kat diorang..
    hehe. mesti pipi merah2 diorang tu nanti.. :P

    ReplyDelete
  61. comeynye.....

    rindu plak kat adik saya...
    dia cakap kawan baik dia nak jadi pensyarah..dia plak nak jadi cikgu je..heheh~

    xbercita2 besar la adik saya 2..huhuu~

    ReplyDelete
  62. Adam bin Ahmad : hahahaha.. tapi tangan dia tak berpusing ^^

    ReplyDelete
  63. teringat zaman kecil-kecilan dulu...hehehe...cikgu tanya nak jadi ape...??polis cikgu...askar cikgu....jururawat cikgu...ceh..konon time tu itu jelah pekerjaan yang ada....sampai masa taknak pulak..hehehehe..

    ReplyDelete
  64. haha..comel sungguh.. over confident ye..=)
    mentang2 la..wartawan ngan jutawan bunyi lebih kurang same...

    ReplyDelete
  65. teringat pula pada zaman budak2 dulu.. sama lah situasinya mcm budak tue.. cpt btul masa berlalu kan?

    Entri Terbaru Saya :
    Video Seks Anwar : Permainan Politik yang Jijik dan Memalukan!

    ReplyDelete
  66. diana: selalu nya, dorang merepek ja kann ^^

    ReplyDelete
  67. Mira Amirudin : klakar dan choomel kann ^^

    ReplyDelete
  68. yatie's EPISODE :yee ^^ akan di pertimbang kan :p

    ReplyDelete
  69. Miss Marquis: heheheh.. kan :P lawak tapi choomel :P

    ReplyDelete
  70. cikcleopatra : hahah.. dorang tak tahu :P

    ReplyDelete
  71. O'gosh : ehhh.. akak pregnant ya??? wahhhhh! chommel ^^

    ReplyDelete
  72. ♥yaya budak suka embun♥ : heheheh.. comel kannn ^^

    ReplyDelete
  73. Ija Zambry: ehhh.. heheh.. nak kenal akak juga la ^^ saye yuyu :P

    ReplyDelete
  74. .::: Princess MOMOY :::. : dorang choomel kann :P macam macam ragam :P

    ReplyDelete
  75. alahai,yuyu pun layan je kecomelan dia tu...

    ReplyDelete
  76. comeeell jeeeee budak2 tuuu. sembang pulak ngn kak yuyu yg comel. heee. :D

    ReplyDelete
  77. kecik2 dh pandai nak jdi jutawan kan. hehe

    ReplyDelete
  78. wah wah wahhhhh...dear..bebuddak tu punya angan2 melangit sungguh..ekekeke seb baik derang tak sebut awan nano..erkss ade kena mengena ke? huahuahu

    ReplyDelete
  79. KALAU DAPAT BUDAK2 MCM TU.KITA KENE KIDNAP BERAMAI2.AHOOYY XD

    ReplyDelete
  80. ASSALAMUALAIKUM

    MEMANG COMEL POST NI.BUDAK-BUDAK MACAM-MACAM RAGAM.KADANG-KADANG SERONOK SEMBANG DENGAN MEREKA

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)

Blogger Template Created by pipdig