HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, April 3, 2011

Adakah Ini Choomel?

Assalamualaikum ^^

 

entry kali ini pendek sangat sangat. cuma nak kongsi dengan korang sesuatu yang chooomel. 

petang tadi yakni bukan malam atau pagi, yuyu ke kedai makan berhampiran. untuk melantak laksa juga bihun sup ohh iloveyou. sedang makan dengan perot bersuka ria, tiba tiba yuyu terdengar satu perbualan antara dua kanak kanak choomel.

Budak A : weeyy, hang darjah berapa?
Budak B : aku darjah 1.
Budak A : syok dak p sekolah? hang dok kelas number berapa?
Budak B : syokk ooo! aku pandai ooo kat sekolah! aku dok kelas number 1!
Budak A : wahh! hang pandai la! semua hang reti la?
Budak B : hang tanya la semua aku tau!
Budak A : wehh 6800 darab dengan 1000 berapa weh?
Budak B : hmm. senang ja. 10000 la. aku jawab at sekolah hari tu
Budak A : wahhh! cepat la hang jawab! 75 tambah 100?
Budak B : 200 la! hang ni tak reti ka?
Budak A : wahhh! laju la hang jawab! hang ni terror la! aku baru pra-sekolah. hmm.        tahun depan la.

hikhik. choomel tak Budak B tipu Budak A tu? yuyu tergelak sakan masa tu. Budak B tipu hidup hidup dengan yakin nya. Yang Budak A pulak, asal jawab cepat tu, terror lagi dahsat la. heheh.

p/s : tidur awal. kesihatan tak mengizinkan.

Terima Kasih Sudi Bace

110 comments:

  1. hahahha...kanak2 mcmtulah....c.z yang tengah prktikum lagilah...mcm2 budak2 pra sembang lagi kelakar

    jom baca nih yuyu
    Bagaimana Jadikan Wanita Gembira dan Rasa Disayanggi

    ReplyDelete
  2. akak reti math tak ?
    mestilah reti ! hebat gile tauu .
    ------------------------------------
    1apek + 1apek = 2apek
    1nyonya + 1nyonya = 2nyonya
    2apek - 1nyonya = jatuh lah nyonya !

    *sy terkena dgn budak 4tahun . sobs sobs . smpai harini sy ingat . moral , jgn blagak . hahahaha

    ReplyDelete
  3. haha kak yuyu , comelnyee !

    kurang asam betul budak tu tipu .
    mentang2 lahh pra sekolah .
    haha;D

    ReplyDelete
  4. kemsalam syg kat budak tu.. +) kecik2 pandai mnipu..ish22...haha

    ReplyDelete
  5. wah..dgar bangge nyer die tipu kawan die...
    comel2.. :)

    ReplyDelete
  6. kesian kena tipu hidup hidup .
    mcm pernah buat je dulu :D

    ReplyDelete
  7. haha~ nakal tul budak A...yuyu, jaga kesihatan k.. =)

    ReplyDelete
  8. hahah!! comel.... tapi seyes lawak..

    ReplyDelete
  9. that so cute...kanak2 suka kata apa je ikot hati dorang...sal baik buruk pon x knal g~heee...menipu??? silap2 tipu pun dia tak tau maksudnye kan ngee~

    ReplyDelete
  10. yang penting muka kompiden.. jawab selamber.. pastu wat² terkejut kalau org dah tau.. hahaha...

    ReplyDelete
  11. haha bgus laa math bdk2 zman skarang :)

    ReplyDelete
  12. hahahahahaha..apakah??????

    yuyu..p tdoq kaih!!

    ReplyDelete
  13. ngiahahaa comel la kut..ayoyo~

    ReplyDelete
  14. hahaha comel sangat ( atas paksaan yuyu ) >< !

    ReplyDelete
  15. SERIOUS COMELLLLL! SIAN YUYU, MOGA CEPAT SEMBUH YEHHH

    ReplyDelete
  16. budak2 kalau diorang sembang memang comell sgt haha

    ReplyDelete
  17. comela budak2 tu sembang. haha.. salah betul ke diorang x kisah. sapa cepat kira pandai la. haha.

    ReplyDelete
  18. HAHA kejam sungguh budak B tu hee ^^
    memang pandai KELENTONG budak tu =DD

    ReplyDelete
  19. huaaaa ~ comelnya mereka tu kak yuyu.. semoga kak yuyu cepat sembuh naaa :)

    ReplyDelete
  20. SERIOUS LAWAK HABIS.ASAL SIS YUYU TAK KIDNAP JE DEPAN TU.BOLEH BAWAK MASUK DLM BELOG COOMEL NI XD

    ReplyDelete
  21. hahahaha~choomel la^^

    yuyu,jom tidur awl!^^

    ReplyDelete
  22. kanak kanak memang comel dan kelakar
    huehuehue

    ReplyDelete
  23. HAHA...budak2 kecik...mcm2 perangai ade....tp ni lawak...HAHA :)

    ReplyDelete
  24. hahaha..sumpah comel. kanak2 ribena ;D

    ReplyDelete
  25. sis, ada blogger kata cb punya bckground mcm sis punya. betol ke? sowei la kalau ye. cb guna pakcik google mncari. hehe

    ReplyDelete
  26. kehkehkeh ini memang dasat , kecik kecik dah pandai menipu muehehe ^^

    ReplyDelete
  27. hahaha..chumel chumel..rase macm pena buat jer kecik2 dulu..tipu adik..hee ,yuyu p tidoq!! get well soon..=)

    ReplyDelete
  28. haha..memang lawak betul mati2 dak tu kena tipu.. :P

    ReplyDelete
  29. hahahah,, budak kecik,, cehh,, haha

    ReplyDelete
  30. Heheee.. Mmg kelakar tp sebenarnya ada sesuatu yg trsembunyi.. Kita ptut contohi budak tu-tp bkn cara kira tu ye..heeee..
    Contohi sifat keyakinan yg tinggi..:) Biar salah tp yakin tu ada:)

    ReplyDelete
  31. auww comelnya budak A & budak B tu. tapi budak B tu nakal betul tipu budak A lahh. so sweet. take care yourself. cepat sembuh ye yuyu :D

    ReplyDelete
  32. hahaa comelnya budak budak tu :D

    ReplyDelete
  33. budak- budak sekarang memang kejam dan nakal.. huhu

    ReplyDelete
  34. SEMOGA CEPAT SEMBUH SAYANG! Abang SM sentiasa menantimu!!! Muah, haha.

    ReplyDelete
  35. tu la, kdg2 confidence level tu sgt penting even utk org dewasa pun :)

    ReplyDelete
  36. haha..teror xtentu hala betoi..pandai sungguh budak tu noh..nak belanja aiskrim la kat dia.. :D

    ReplyDelete
  37. hehe..lawok lawok..nih mkn laksa guna duit rm5 yg ilang aritu tu ker?

    ReplyDelete
  38. haha..due ekor budak terpinge..;p

    ReplyDelete
  39. oh teringat smn dulu2 time kecik2.

    ReplyDelete
  40. haha.. sengal jek bdak2 due org neyh taw ! XD

    ReplyDelete
  41. hoho..comel..
    kesian budak pra sekolah yg tak tahu apa2..
    pengajaran kat sini..kalau takda ilmu senang nak kena tipu..hehe

    ReplyDelete
  42. Chegu Zubir : hehehe.. yuyu rasa dorang sangat choomel :)

    ReplyDelete
  43. azie.iya : hahahaha.. sengal kan dorang! kena kan kita :p

    ReplyDelete
  44. eyjalukman : hahah.. jahat betol.. yuyu tengok budak B yakin sangat :p

    ReplyDelete
  45. amranaiman : hahahaha.. tak kenal la sayangg ^^

    ReplyDelete
  46. mysara : hhehehe.. ni budak yang nakal :P

    ReplyDelete
  47. Biela: hehehh..dia yakin sangat kann :P tak macam tipu~

    ReplyDelete
  48. fatin_dhira95: hahahah.. awak pun same rupenye ^^

    ReplyDelete
  49. farah wahedda : hehehehe... yuyu paksa kata choomel ek ^^

    ReplyDelete
  50. Khumaera Ismail aka Habibi Hamid : terima kasih akak ^^

    ReplyDelete
  51. La Dolce Azila : hahahah.. rasa macam nak lepuk dorang kann ^^

    ReplyDelete
  52. La Dolce Azila : hahahah.. rasa macam nak lepuk dorang kann ^^

    ReplyDelete
  53. krole : hehehehe.. yuyu suka sangat.,. dia nampak confident ^^

    ReplyDelete
  54. farhah dzarif : heheheh.. comell kannn ^^

    ReplyDelete
  55. mynameismy : ohh tidakk! yuyu rasa tersimpul malu :')

    ReplyDelete
  56. MAMA MIRZA : hahah.. budak A memamng percaya hidup hidup tauu ^^

    ReplyDelete
  57. nasib baik tak simpul biawak..;P

    ReplyDelete
  58. 1 - 2 = jawapan nye 2 jatuh sbb ditolak oleh 1..wakkaka

    ReplyDelete
  59. Oyie: hahahah.. dorang nak kelentong kita memang pandai :P

    ReplyDelete
  60. Lulu caldina : tak lega lagi sakit perot tu.. hmm~

    ReplyDelete
  61. ♥yaya budak suka embun♥ : sat laa! nak p tidoq dah la ni T_T

    ReplyDelete
  62. azi nur : uwaaa! kate la memang choomel ^^

    ReplyDelete
  63. (: gebangkembang :) : waaaaa T_T jahatttt!

    ReplyDelete
  64. Nurulbadiah Lai : heheh.. sebab dorang choomel kot sayang ^^

    ReplyDelete
  65. Mohamad Raziq Syahmi : hahahah.. pandai tipu je ^^ heheheh~

    ReplyDelete
  66. zieha hisham : hahah.. tahu tak pe... kesian budak A T_T

    ReplyDelete
  67. syairahmohdanuar : hahhaah.. comel juga kan sayangg <3

    ReplyDelete
  68. Izyan Masri: hahahha.. nak kidnap dorang buat header sis ^^

    ReplyDelete
  69. Hazrina Erin : jomm sayanggggg ^^ tak sabar nak tdor ^^

    ReplyDelete
  70. zazaw : heheh.. mari lepuk dorangg ^^ sape suruh choomel sangat kan :)

    ReplyDelete
  71. BooBoo : hahaha.. dia tipu dengan yakin kan :)

    ReplyDelete
  72. khairiyah : choomel kan cara dorang berborak :p

    ReplyDelete
  73. CikBulat : hahaha.. rilek la.. nak buat cam ne ^^

    ReplyDelete
  74. Nadhirah-chan : heheh.. dia tipu dengan yakin pulak mase tu tau ^^

    ReplyDelete
  75. Syazana Nordin : hahaha.. awak pun same ye?? piat telinga kangg <3

    ReplyDelete
  76. SILA KIDNAP DIORANG YG COMEL KEBABOM TU UNTUK DIPAMERKAN KAT BELOK SIS YUYU.XD

    ReplyDelete
  77. COMELNYE kanakkanak. ehe :)

    singgah petang,IRINBLOGSPOT...

    ReplyDelete
  78. haha..mereka sgt chomel..mesti akk dok gelakkan depa ja time tu kan??hahaha..cuba lau akk ckp "slah lah dik.."agknya ape respon depa??haha..

    ReplyDelete
  79. serious ke ada budak camni?
    serious lawak

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum

    nak tergelak baca post akak yang ni

    ReplyDelete
  81. LISTEN LIVE MALAYSIA RADIO ONLINE4,THR GEGAR,MANIS FM,ERAFM.AND MORE RADIO TO LISTEN CLIK >> click to listen
    watching malaysia tv online,tv1,tv2,tv3 and more to watching click > click to watching
    WATCHING LIVE MOVIE FREE FOR WATCHING CLICK > CLICK TO WATCHING
    listen indonesia radio online click > click to listen

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)