HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, November 12, 2015

UMobile Testdrive.

Assalamualaikum

best tak guna UMobile?

hoi. best gila-gila lah. sampai addicted pulak mulut ni dok bercakap pasal data connection UMobile setiap kali pegang phone. serius okay -_-

secara jujur, ni pertama kali yuyu guna UMobile. lepas tu sekarang, rasa sangat berpuas hati yang melampau. bayangkan bila buat testdrive dengan UMobile menggunakan applikasi iOS Open Signal, resultnya jauh lagi bagus dari telco yang yuyu pakai selama ni. dan lagi jimat. ergh. kenapa baru tahu sekarang?

kalau korang nak test power telco yang korang pakai sekarang ni, masing-masing, downloadlah "Open Signal" di iPhone korang. alaa. takbest lah handphone tercanggih di alam, tapi coverage alahaii... siput sedut sangat. ihik :p

tengoklah coverage UMobile di sekitar Dataran Merdeka. punyalah meluas ke selurus Lembah Kelang. :')


on the way nak balik rumah mertua di Sungai Buloh, singgah sat kat Restoran Jejantas. amboi result speedtest UMobile kat sini. tak mengalah okay. 

time pi rumah kak ipaq kat Puchong, laju sangat data connection dia. nak Google pun, tak susah nak loading sampai ke Subuh dah. haha.

semalam masa keluar ke Damansara, lambat sangat beratur tunggu nak minum, sempat la online dulu. punyalah smooth je nak google itu ini guna UMobile.


sepanjang pemerhatian yuyu testdrive UMobile menggunakan Open Signal, apa yang pasti adalah, data connection dia sangat berpuas hati weh. bayangkanlah kau takkan stress time jem kalau rilek je kau boleh layan Dubmash dalam kereta.

paling best apa tau, selama ni, yuyu guna telco lain la, tipikal telco yang menjanjikan semuanya best, tapi, akhirnya hujung bulan aku maki ja, tapi UMobile, sebab selama yuyu guna  dah kat KL, Selangor, Melaka, Negeri Sembilan dan Johor, tetap network kuat, data connection dia laju juga, seperti yang di gempargempurkan.

jadi, kami laki bini, siap janji nak tukar UMobile ja. wallahi.

lepas tu, dengan plan-plan UMobile sekarang, memang memenuhi kehendak kita semua, sebab, UMobile adalah telco yang menitikberatkan soal kekuatan data connection kita. semata-mata nak kita happy. seharian kita perlukan data connection yang bagus. nak cari direction time keluar rumah, nak Whatsapp apa lagi, nak update dengan client lagi, semua perlukan data connection yang kuat kan.

Facebook lagi, Instagram lagi, lepas tu buka sikit tutorial makeup kat Youtube. ihik :p apapun, memang berbaloi kalau dengan UMobile, bukan saja berpuas hati dari segi data connection dia yang laju, tapi boleh jimat dengan kadar panggilan dan SMS dia.

hang try la check plan-plan UMobile :




terima kasih sudi baca :)

14 comments:

  1. Yeay..(angkat tangan)
    saya pun pakai U mobile data plan..
    sgt berpuas hati setakat ini...

    ReplyDelete
  2. wow...iphone 6 tu jadi perhatian..hihi..

    ReplyDelete
  3. setuju sgt...Fida pun pakai U mobile baru dalam 2 bulan..data internet dia memang Awesome!!

    ReplyDelete
  4. Sama la kita, baru je last week bertukar ke umobile. Murah, laju & best! Haha

    ReplyDelete
  5. iphone > DG, haha,

    http://no-ordinaryblog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  6. dah lama guna umobile.murah dan laju =)

    ReplyDelete
  7. Baru guna umobile tapi tak reti camane nak guna mobile data. Dah on mobile data pun still tak dapat online. Kena aktifkan apa-apa ke?

    Blur sungguh =.=

    ReplyDelete
  8. UMobile semakin mendapat perhatian.. dulu susah nak dpt line kan.. skrng dah upgrade.. hehehee.. :)

    ReplyDelete
  9. okay nanti qila nk gak aa tukar hihihu

    ReplyDelete
  10. semua kata u mobile best..camni ky pun nak tukarlah sbb si cel tu slow yg amat..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)