HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, February 17, 2015

REWARD 1: OKONOMI Sushi

Assalamualaikum

selamat tahun yang tak berapa nak baru. semoga para pembaca semua dilimpahi dengan semangat yang jitu untuk mencapai apa yang diimpikan dan senantiasa dilimpahi rahmah dari Allah s.w.t. ewah. ada macam penulis majalah SOLUSI tak? 

tahun lepas asyik tulis pasal mengandung je. tup tup, dah ada anak dah kan akak yuyu ni. tup tup anak dah 3bulan. eh. cepatnya masa berlalu. macam semalam je bertarung kat dewan bedah.

penat jugak kan ada anak ni. masa Habib dua bulan, mana menang tangan. kami laki bini siap buat shift jaga.

"ko jaga dia dulu, aku nak tido. nanti aku jaga pulak"


eh, mana ada. kami suami isteri amat berbahasa.

dah masuk 3bulan ni, baruuu la merasa rehat sikit, dah Habib mula pandai main sendiri. hoi. masa ni la kami asyik nak mereward diri kami. asal ada masa lapang je, pi situ, ada lapang lagi jaa, pi sana. tak lapang pun kami pi sini sana. -.-'

reward ni sangat penting buat newly parent. ini akan buatkan kita rasa lebih enjoy dalam kehidupan baru yang serba mencabar tu. (mencabar sebab ada anak. apakah?) atau ini sekadar alasan untuk menikmati keriangan bersama-sama? entah la.


First Reward
first reward kami adalah SUSHI. sushi adalah makanan yang kami paling gemarkan dari bertunang membawa ke alam perkahwinan hinggalah masa yuyu pregnant. tapi start Habib lahir, memang tak merasa la kauu.


kalau nak reward diri dengan rasa sushi sebenar, kak yuyu cadangkan adik adik waze cari Publika Solaris, Duta Mas. kendian, please cari OKONOMI! 



Tekak Malaysia
pada hemat seorang blogger, sekalian sushi di OKONOMI adalah mengikut citarasa kita-kita bertekak Malaysia. apa tidaknya, kalau sushi Firecraker nya mengadungi tahap kepedasan orang nemsmilan. kesian si suami terpaksa menelan bergelen-gelen air. lagi pedas, lagi sodap katanya.


inilah Firecraker Sushi yang digempar-gempurkan tadi tu. kite acah-acah nak makan je, kesianlah dak Habib kepedasan menyusu kalau ibunya turut serta.


 kite nak request kat OKONOMI, lepas ni please buat sos sambal belacan. ihik >.<

Katsu Curry Sushi! yang ni pilihan terbaik yuyu. saja test, tau tau sedap yakmat! Allah. terliuq pulak tengok gambaq ni. dengan rasa curry ala-ala jepunnya, dengan ayam goreng rangup tidak terhingga itu, dengan rasanya yang penuh kenikmatan, hari ni juga paksa suami bawa lagi. 

selalu kalau tempat sushi lain, rasa sushinya adalah sama. plain. petak. ewah. tapi ini betul-betul macam sushi yang dihidangkan dari opah bersambil sengseng lengan baju diletakkan pulak sushi tadi di bawah tudung saji. kampung habis.



Custom Sushi
dan. di sini lah juga, satu-satunya tempat yang menyediakan custom sushi. akak yuyu bagi tigabelas bintang untuk perkara ini. ini adalah disebabkan best wey pilih sendiri. berebut rebut dengan suami nak pilih, tak nak sama dengan suami. nasiblah tiada adengan bertumbuk akibat terlalu excited sangat tu.

ish. malu pulak kelihatan kurang sopan :p


kau pilih la base apa kau nak, filling kalau teringin seafood ada, tapi alang-alang laki belanja, pilihlah premium, ihik. harga sama ja. 


pilihan suami. sedap. nyesal tak curi curi tengok dia pilih apa. -.-'

pilihan isteri. kahkah. rupanya yang yuyu lagi sedap. memang harapan la nak share dengan onejet. sedap yakmat!

seram juga tengok chef OKONOMI buat sushi. main tick je base, filling & topping mana kau nak, tup tup, sampai depan mata, sedap lagi lawa presentation dia. kalau yuyu jadi chef, belum tentu ada rupa sushi gamaknya.

bab harga kat sini, Alhamdulillah. belum pernah lagi ada yang komplain mahal. berpatutan dengan apa yang kita telan. bab Halal pulak.yes, jangan takut, sebab yuyu ada tanya personally dengan pihak pengurusan dorang, OKONOMI adalah HALAL.

Chef dia hebat okay. tarik tarik ramuan, goyang-goyang bahu, tengok tengok siap. hoi. apa ni.

nangis tengok ni! kek green tea! tak tahu nak describe macam mana. korang kena try je. tskk.


ni first reward kitorang. dan first reward ni memang memuaskan kami laki bini. lagi-lagi buat fan number satu sushi. ewah. berbaloi sangat  selepas bertarung dengan kepenatan yang tiada tandingan. nasiblah Habib tido je memanjang. 

kalau nak cari OKONOMI, di Publika Solaris, betol betol sederet dengan Old Town White Coffee. kat luaq tu kann. senang jaa. 


Habib kirim salam :'p

second reward pun, kami pilih makan juga. selepas OKONOMI, kami pilih makan di FRICKLES pulak. eh. nanti lah yuyu update entry baru. 

syoq jugak noo reward diri ni. 

terima kasih sudi baca :)

43 comments:

  1. SYOKNYA KAK YUYU..HAHAH..HABIB COMEL

    ReplyDelete
  2. mcm sedap je nk p sini. ops montot habib omeyh angat

    ReplyDelete
  3. okay terliur tgk sushi ni. harga mcm mn yer? mahal tak

    ReplyDelete
  4. Bilaaa nak makan sesamaa lagi ni hahhh.

    ReplyDelete
  5. hahaha.. lawak yuyu nihhh.. memula muja try sushi kwn muja buat,, sejak sushi king ada kat kelate ni,, tak pernah rasa lagi,, pe tah lagi yang okonomi ni,, one day nak try sushi king dulu,, heee

    ReplyDelete
  6. menarik la plak onokomi sushi ni. Menu pun perghh best nie

    ReplyDelete
  7. waaa sedapnya....meleleh air liuq...

    ReplyDelete
  8. Ni entry review product jgk ke apa ni? Heheh

    ReplyDelete
  9. terliuqq ceq tgk shushi tu yuyu oiii mcm sedap je..
    padahal xde la...suke bebeno...haha..
    ahaha...comeiii habib tidoqq

    ReplyDelete
  10. Sedapnya makan sushi! Nak jugak! Tapi takde geng.. Sebab hubby kite tak suka sushi.. Huuu..
    RosmizaAliDotCom™

    ReplyDelete
  11. Salam Yuyu... salam kenal... bestnya baca entry ni... ada baby ada reward tapi saya memang takleh makan benda2 mentah ni.. pernah member bagi sushi katanya makanan sihat... tapi bila sushi tu lalu tekak terus mata terbeliak... nasib tak muntah... lepas tu kalau depa ajak makan makanan jepun, diorang pastikan ada makanan yg dimasak... hehehe apa pun tahniah untuk anak pertama... permata hati tu

    ReplyDelete
  12. Wah syoknya... Anak saya pun dah 6 bulan tapi sampai sekarang kami tak de masa untuk makan2 gitu semua... Kalau ada pun mesti kebetulan celebrate besday anak buah ke, pergi atas jemputan ke.

    ReplyDelete
  13. NAK KEK GREEN TEA!!! TERLIUQ !! T_T

    ReplyDelete
  14. nampak selera sgt.. trus rasa lapa, paling best yg banyak cili api tu..

    ReplyDelete
  15. alahai lamenye tak makan sushi, sekarang dah keje dari rumah jarang kelua kecuali urgent je, dulu opis dekat sogo memang sokmo gak makan sushi ni... selalu makan sebab dulu sibuk diet huhu...

    ReplyDelete
  16. Tumpang sini untuk menjamu mata... best la Yuyu... best laa...

    ReplyDelete
  17. terliur nye...dh lama tak makan sushi

    ReplyDelete
  18. jemput singgah :)

    http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/01/malaysia-best-blog-2015.html

    ReplyDelete
  19. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2015/01/malaysia-best-blog-2015.html

    ReplyDelete
  20. Nak Cuti Ke Medan danau toba
    nak tengok harga and itinerary
    visit my blog http://percutianmedan25.blogspot.com
    or whatsapp: +62821 6201 7001

    ReplyDelete
  21. Nak Cuti Ke Medan danau toba
    nak tengok harga and itinerary
    visit my blog http://percutianmedan25.blogspot.com
    or whatsapp: +62821 6201 7001

    ReplyDelete
  22. oh my Allah.. terus rasa macam lapar tahap dewa. ahhh. :'(

    ReplyDelete
  23. wuaa, nanges tengok sushi sedap macam tu .

    isk, isk, isk, sedapnye....

    ReplyDelete
  24. Assalammualaikum yuyu.. sweetnya u olss.. moga bahagia sampai jannah.. ameen... Jom follow my blog kawan-kawan
    http://itsfarziana.blogspot.com/
    tq ;)

    ReplyDelete
  25. Tu dia...tengok gambar je dah lapar

    ReplyDelete
  26. Singgah sini
    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
    Jemput join segmen saya yg terbaru ni ye..

    Segmen Mencari Bloglist blogahbar

    Senarai Peserta

    Mari sama2 kita berblogwalking kenali rakan blogger anda..

    ReplyDelete
  27. Tak pernah makan shushi..sedap ke?

    ReplyDelete
  28. ya allah yuyu... memg terliur abeh tengok sushi tu. masa gmbar firecracker tu tak menarik sgt sb nmpak malaysia abeh..hehe.. tp bila smpai gmbar2 bawah yg ada mcm kuah n cheese leleh tu...arghhhhh!!!!! seteresssss...mcm nk pegi mkn sekrg juga...huhuhu

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  29. Lama nak makn shushi..tapi tak dpt lgi

    ReplyDelete
  30. Sedapnya sushi yg ada ayam crispy tu.Teringin Huda nak makan.Nice entry.Meleleh air liur menengoknya.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)