HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, May 19, 2014

Tips Mix & Match.

Assalamualaikum

 
hai, cik tengkorak tanya, dah makan belum? :)


benda-benda kaitan dengan shopping serah kat yuyu. kaki lenguh tawaf satu mall bukan satu masalah. tapi la ni kan dah memudahkan kerja kita, buka laptop, smartphone kita ka, dah boleh shopping satu kontena. kita sama kan? kan?

selalu dah kan tengok review orang lain pasal nile.com.my . kali ni, korang baca pulak review dari yuyu. kalau korang termakan review ni ke sampai kopak wallet, benda biasa la tu. yuyu pun pernah jadi bila baca review orang pasal nile.com.my. tskk.

benda boring website biasa, kalau jual kasut, kasutttttttttt ja sampai habis page. kalau baju, bajuuuuuuuuu ja sampai muak pulak nak tekan next page. tapi kat website ni, kau tulis lah dari apa benda nak beli. semua ada. baju? kasut? untuk laki untuk pompuan? novel? power bank? vacuum? ambik kau!


dua buku okay. walaupun kecanggihan smartphone melampau zaman sekarang, boleh je download dalam ipad, baca bila bila masa, tapi, lain wehh, feel tuuu, feel, best dapat pegang sendiri buku yang kita beli. ye dak?



bagi yuyu, benda ni bagus la, nak apa, order je dengan nile.com.my , lepas tu silalah bermalas-malasan di rumah kalau perlu. 

dalam masa 24jam, kalau rumah area boleh COD, pap nanti abang senyum simpul simpul malu datang merempit hantar, bayar je kat abang tu. alaa. malu tauu :')


apak banyak sekali arung shopping. huhu. tension -.-'


kalau belog lain cakap nile.com.my menawarkan harga paling murah di alam semesta, tolonglah percaya. first time tengok website tu pun dah yuyu beli belambak. apa yuyu heran tengah bulan ke tak. yang penting, harga yang ditawarkan selaras dengan nafsu membeli belah yuyu. bhahahahaha. gelak jahat. 

sini, ada la sikit sebanyak idea dari yuyu suaipadan dengan apa yang yuyu beli. murah, tapi nampak ada class tersediri. gituu.


Contoh 1:
hitam, dan kelabu adalah warna kegemaran sezaman. campak la baju hitam, nescaya yuyu akan reti padankan dengan apa juga halangan yang diberi. ewah. tapi hitam saja so boring. apa kata try macam ni, simple wa cakap, tapi sesuai sangat kalau nak lepak ke, nak attend event ke, tak gitu?



Boots : SOLD OUT (tapi kalau teringin, ada yang hampir sama, try SINI  RM38.80)
Bawal Dahlia : RM15.90
HandBag : RM24.80



Contoh 2:
kalau acah-acah sweet, skirt paling best nak pakai. kena sikit warna soft. Allah. rasa macam Princess of the Day. try la long dress, tuck in dalam skirt, pakai handbag cute, kasut pastel, selain rasa macam perempuan, tapi selesa dia boleh pakai pakai sampai malam.



Mini HandBag : RM39.80


Contoh 3:
selalu kalau pakai Abaya hitam ke, jubah hitam ke, apa-apa la, mesti kita nak pakai dengan kasut hitam, beg hitam, tudung hitam. Allah. boring okay. yuyu suka try benda baru. try kasut neon, hambek, satu kilometer ke hadapan dah orang nampak. tak la suram suriram ram ram sangat.


Skull Head Design Shoe : SOLD OUT. tapi try cari banyak lagi kasut best di SINI.


well, *sambil asah kuku*, semua barang cantik-cantik, kita boleh dapat bawah harga RM50 kalau dengan nile.com.my kan. sapa kata nak cantik, kena mahai mahai kauu. tak lah, yuyu selalu cari yang murah, tapi cantik dia, macam harga ntah berapa...

sebab tu la kalau lepas ni korang termakan kata-kata manis dari review ni, korang ilek je la ye. ala, sekali sekala reward shopping banyak banyak, apa salahnya khennn. ihik :')


opss, lupa nak bagitau, ni pulak jam hadiah untuk adik, dia suka la cenggini.

Korean Gaga Fashion Watch. SOLD OUT dah okay. tapi kalau nak cari jam, try cari SINI.


ni beli barang barang fesyen, esok lusa ada duit lebih sikit, tak pun pau duit suami, nak beli pulak oven kat nile.com.my . ingat nak buat Pavlova sendirik, tak pernah pernah tercapai hasrat murni tu. ingat hape, kan dah cakap, website ni ada macam-macam. website ajaib la.

apa-apa, sikit sebanyak harap korang terjebak untuk shopping sakan di NILE.COM.MY . bhahahah. gelak jahat lagi.

terima kasih sudi baca :)

38 comments:

  1. Replies
    1. dah kopak duit. kira-kira balik, hmmm. telan ayaq liuq.

      Delete
  2. Replies
    1. oh yaaaaaa! pergi shopping sekarang :p

      Delete
  3. Replies
    1. kalau dah cantik cantik, kena la beli :p

      Delete
  4. Replies
    1. wah size sama dengan akak 35. ok nak skodeng jugak bukan semua tempat ada jual size 35 ni

      Delete
  5. cntik & berpatutan hrga untuk match semua ni =)

    ReplyDelete
  6. yuyu...Roman Design HighHeels cantik sweet sangat tengok okay...sabo2. haha

    ReplyDelete
  7. contoh 3 contoh paling hebakkk! akak tak nak ikuttt.... haha

    ReplyDelete
  8. macam2 yuyu ni..ade je gaya2 terbaru die,,,hehe

    HandMade Cotton Jubah

    ReplyDelete
  9. tu sebab saya memilih untuk tinggal jauh dari kota...kalau tak mesti abang ni selalu datang rumah..hehehe...

    ReplyDelete
  10. geram tengok Roman Design HighHeels dengan boots tu..
    ni ghaser gatai je tangan nk membeli nih

    ReplyDelete
  11. yuyu...nile.com harga berpatutan..thank you

    ReplyDelete
  12. Kuat menyopping la YuYu nie ..hehehe tapi kalau dah suka & boleh suai padan apa salahnyerr ..Yg penting kita hAPPY

    ReplyDelete
  13. kasut dia yg hitam tu bapak kacak!!!

    ReplyDelete
  14. bestnyee.. dulu tengok review kak fatin liyana.. semua cantik2.. dah termakan dengan kata2 manis nie..huhuhu...

    ReplyDelete
  15. memang jadi tak tentu hala masuk website nile.com.my tuh .. kita mmg selalu beli barang kat situ pun heheheh tak payah nk sesak dengan orang ramai kat shopping mall

    ReplyDelete
  16. x de gents ke? Kbnyakan review dr blogger pmpuan nie ha

    ReplyDelete
  17. hari tu baca kat blog namee..
    amboihh kemain nile nih..

    ReplyDelete
  18. sama la kita. haritu terbaca kak blog fatin liyana. sampai pukul 2 pagi duk browse semua benda. last-last, habis seratus buat beli dress ngan aksesori. tapi tak nyesal pun. :D

    ReplyDelete
  19. baru 2x beli kat nile.com tu..mmg berbaloi2la... hrga jauh lebih murah dri tempat lain..

    ReplyDelete
  20. pengaruh rakan sebayaaa ajak shopping hehe..murah weii giler xbeli =)

    ReplyDelete
  21. wah bestnya kak yuyu...comel betul posing2

    ReplyDelete
  22. Tutu skirt beli kt mane sis? Heee

    ReplyDelete
  23. yuyu. nak tanya. saiz kasut yuyu bape ye? sy "kecik" cam yuyu juge. hehe. suka sgt stail yuyu. sy pon cam berminat nak beli online. tp cam xde saiz kecik je. takut beli nnti mmbazir.

    ReplyDelete
  24. yuyu. nak tanya. saiz kasut yuyu bape ye? sy "kecik" cam yuyu juge. hehe. suka sgt stail yuyu. sy pon cam berminat nak beli online. tp cam xde saiz kecik je. takut beli nnti mmbazir.

    ReplyDelete
  25. OMG! Yuyu thankyou so much! Memang murah! Berbaloi-baloiiiii!!

    ReplyDelete
  26. Ahaha..comel je senyumnye tukang hantar punn

    ReplyDelete
  27. cantiknya kasut booth tu dengan long sleeves tu

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)