HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, May 25, 2014

Tips Make Up Simple Dengan Sendayu Tinggi

Assalamualaikum

asyik kalau upload gambar kat Instagram, orang tanya pakai make up ke tak, macam mana make up simple la, pakai eye-shadow apa laa, entry kali ni, yuyu share je la dengan enkorang semua hal-hal make up harian yuyu. Allah. rasa macam Michael Phan tak berapa nak jadi pulak.

tapi tips make up je la. tak larat la dengan boyot boyot macam ni nak buat tutorial pepanjang. terberanak kang. 

tips ni bagus untuk hadik-hadik hakak-hakak kalau nak keluar cari kabinet kopi kat IKEA ke, takpun makan-makan dengan suami ke, habis sangat pun sesuai untuk jalan-jalan. takde la meriah sangat sangat muka. simple tapi nice. 

basically, yuyu punya make up, memang sangat nipis, sebab yuyu fikir untuk senangkan ambil wudhuk dan nak re-apply make up tu. kalau tetebal, alaa, malasnya nak tenyeh pulak make up remover. enkorang semua pun mesti fikir benda yang sama kan?

#nofilter . nampak macam tak make up khenn, make up sebenarnya. ni masa nak jumpa client.


apa yang diperlukan?
kalau untuk daily make up style macam yuyu, selalunya, yuyu pentingkan jenis barang make up. eyeshadow + lipstick + foundation paling penting. bedak tu penting juga, kalau yuyu, yuyu sedar diri sikit, kalau dah betul kulit tak berapa nak cerah, pilih je kaler Beige.



eyeshadow : mesti pilih yang pekat, calit sikit, warna dia jelas. paling yuyu minat Sendayu Tinggi Professional Make Up. please pilih Seductive Rose. satu palet tu ada kaler rose + dark brown + light brown (almond). settle hidup kalau ada satu palet ni je. kalau buat smokey eyes boleh, highlight boleh, contour boleh. jimat banyak tau. sekali pakai tahan satu hari kalau tak berwudhuk.

lipstick : untuk nampak simple sweet, kaler mesti nude atau pinkish. sweet je orang tengok, tak garang sangat. mana-mana pun, event ke, kerja ke, jalan-jalan sekalipun, yuyu selalu pakai  Sendayu Tinggi  Lip Sensation Duo Function. please pilih Seductive Pink. kaler ni nampak macam nude je. Allah. sweet sangat. pakai sekali lips gloss dia, nampak lebih menyerlah.

foundation : benda ni sangat penting. banyak foundation yuyu try, mesti nampak muka kusam dan amat bercapuk dan tengah hari nampak oily Nauzubillah dan tak best. nangis. sekarang yuyu try  Doll Skin Foundation dari Sendayu Tinggi juga. tahan lama dan muka nampak lebih sekata. kalau selfie #nofilter pun boleyy.

bedak : alang-alang semua mende guna Sendayu Tinggi, press powder pun Sendayu Tinggi juga. huhu. Simply Gorgeous best, sebab muka nampak lebih natural. siap ada cermin dalam dia. senang nak touch up masa kat kaunter mamak tauu. :')

mascara : yuyu prefer washable punya mascara. senang nak cuci masa wudhuk nanti. macam-macam brand boleh cari. banyakk sangat dah. please pilih yang washable. waterproof memang la best tak camuk, tapi sekali nak cuci, Allahhh.....


ini pun dah cukup untuk mana-mana event. simple? stylish? sweet? bolehh.

eyeshadow ittew antik angat kan kan kan? :')


selepas banyak banyak kali try and error barang make up, yuyu lagi suka Sendayu Tinggi. sebab kaler dia paling mewah di alam semesta. calit sikit ja. sebab tu macam semua barang make up yuyu dari brand tu. support local brand okay. best! harga pun reasonable.

engkorang kalau nak try make up sesimple cenggini, ni la tips nya. simple kann. yang penting, pilih product dan kaler yang betul. biar muka kita nampak bermaya sikit walaupun simple. :')

terima kasih sudi baca :)

72 comments:

  1. Replies
    1. ni yg buat sy nk melompat2 pg sendayu tinggi outlet @ watsons...cantik..simple.

      Delete
    2. ST mmg best..cer try foundation dia yg kiutmiut tu dollskin..๐Ÿ˜†

      Delete
  2. Simple tapi still cantik. Nice tps, kak Yuyu :)

    ReplyDelete
  3. Menarik... lembut nampaknya..
    http://akuanakpahang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Comel. Kak Yuyu make-up pun macam tak make-up.. Nampak natural je.
    Saya tak suka pakai make-up. Tapi suka tengok orang pakai make-up. Hihi...

    ReplyDelete
  5. akak tak pakai apa2 pung tetap comel... ^^

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..simple but nice kan yuyu..lagi satu mesti pastikan produk yang kita nak gunakan tu serasi dengan kulit..halal lagi suci..hehe..singgah ukhwah dan komen..

    ReplyDelete
  7. yeayyy!
    macam simple.. kena try belajar dah ni..

    ReplyDelete
  8. part mekap nipis2 biar senang nak amik wuduk tu sy sokong 100%. kadang pompuan ni lagi utamakan kecantikan sampai sanggup x solat kononnya syg nk tanggalkan mekap yg tebal2 tu utk amik wuduk, hmm kata org, hidup biar sederhana, tu je nk share teeheeee~

    ReplyDelete
  9. Simply gorgeous yuyu..ramai jgk eh yg guna doll foundt tu

    ReplyDelete
  10. fiza pula malas nak makeup..pakai sunblok dan bedak compact ja. Sedih..tahap malas yg amat sgt.

    ReplyDelete
  11. cantik sangat ! it is nice to see u keep it simple on everything.

    ReplyDelete
  12. simple but nice :) so sweet lorrr

    eriqueetiqaz.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. still comey kalau x make up pun.. hihi.. :)

    ReplyDelete
  14. nice and comel.. hihi saya pn make up simple skg. malas nk tebal-tebal dah. paling ketara now eyer liner pn tak mo pakai da. hik hik ^_^

    ReplyDelete
  15. look natural. cantik. nak tanya untuk kening guna apa ye? macam mana nak lukis bagi cantik mcm yuyu? dah try tgok cara2 dekat intenet tapi masih gagal. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk kening, insyaALLAH nanti yuyu try buat tutorial. simple :)

      Delete
    2. Dollskin nie menyumbat liang pori x?

      Delete
  16. Best yer tgk simple je yuyu makeup...haish cm nak cuba jek try ST hehhehe

    ReplyDelete
  17. nice sangat..kn la cuba sendayu tinggi pulak

    ReplyDelete
  18. thanks for the tips..produk sendayu tinggi nih bole cari kt mna? :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada kat watson? kalau tak dulu macam susah nak pergi outlet dia...:)

      Delete
  19. cam best jek...lelagi yang part lipstick tu...

    ReplyDelete
  20. yeah.. sendayu tinggi is absolutely best! Thanks yuyu share the makeup tips.. Suka yang nampak natural! Orang utaqha ckp segak ngan simple cket ya dak? Hehe.. ;)

    ReplyDelete
  21. sukee sangat sweet & simple, nk try gak la...:)

    ReplyDelete
  22. Cantik! Simple & natural look. I like...;)

    ReplyDelete
  23. kalau nak makeup awak secara percuma nak tak ? www.loradash.com .. instagram kita : lora_dash . jum yuyu .. ! <3

    ReplyDelete
  24. kak yuyu pakai foundation sendayu tinggi tu kaler apa?

    ReplyDelete
  25. Sweet!..

    Owner www.mosumartdesign.com

    ReplyDelete
  26. yesss...mmg best produk SendayuTinggi tu yg best dollskinfoundation..nmpk smooth n pakai sikit ja..da aummm..akak ni pengguna ST..heee๐Ÿ˜†

    ReplyDelete
  27. yeayyy..mmg superr produk ST ni..tambahan dollskinfoundation tu..pakai sikit je da oke..akak ni mmg pengguna ST..hee๐Ÿ˜†

    ReplyDelete
  28. nice one adik!! simple tapi cantikk

    ReplyDelete
  29. Salam Berkenalan Yuyu.. ; ) Simple dan sgt practical...Cara yg I sgt suka... ; )

    ReplyDelete
  30. wah! comelnya kak yuyu..sweet n simple..

    ReplyDelete
  31. simple and sweet sgt


    http://fixmonthlypaid.com/?id=43629

    ReplyDelete
  32. mascara yg sis pkai brand apa yg x waterproof?

    ReplyDelete
  33. syomelnye... sapa sebelahtu.. hikhik..

    http://sihatmenawanitupasti.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. eyeliner yuyu pakai brand apa?

    ReplyDelete
  35. ์•ˆ๋…•ํ•˜์„ธ์š”? Twinscraftlife is here~~ pls visit our blog! We sell cool handmade products^^ ๊ผญ ์˜ค์„ธ์š”~~~ twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  36. Yuyu pakai apapun ttp comel! Btw eyeshadow tu mmg cun.. : kelebihan vitamin c

    ReplyDelete
  37. cantik :)

    view produk kesihatan http://www.farmashealth.com.my/

    ReplyDelete
  38. Lol saya guna je balik blusher dekat eyelid mata.

    ReplyDelete
  39. kalau saya kena letak bnyk sket foundation.al maklumla, bekas jerawat bnyk.huhu...

    ReplyDelete
  40. Cun ... Simple tapi nampak awesome..

    ReplyDelete
  41. simple tp cantik! ye la btul gk ckp yuyu, nt nk solat apa sume payah

    ReplyDelete
  42. Foundation nie menyumbat liang pori x?

    ReplyDelete
  43. kiutnyaaa... hihihi... btw smple n nice sis yuyu... daebak..

    ReplyDelete
  44. tengs y..
    Artikelnya menarik n moga membantu juga buat pembaca yg lainnya
    oya klo untuk kaos kaki muslimah saat ini sperti apa y..

    ReplyDelete
  45. muka nampak babyface..comel sangat la...simple tapi cantikk...=)

    ReplyDelete
  46. muka nampak babyface..comel sangat la...simple tapi cantikk...=)

    ReplyDelete
  47. maksih ya sarannya..
    maksih ya infonya sangat menginspirasi dan bermanfaat sekali..
    oya kalau untuk info soal tempat jual baju senam wanita terbaru saat ini ada tau gak?...
    salam sukses

    ReplyDelete
  48. tipsnya keren
    terimakasih ya telah mau berbagi dengan kami..
    untuk tren kaos kaki muslimah saat ini yaitu motif hena yang membuat penmpilan wanita lebih cantik ...:)
    salam sukses

    ReplyDelete
  49. makasih, buat referensi nulis nih..
    mampir kesini juga sis/gan Tutorial Trend Fashion masakini
    atau ada yg mau Khusus untuk dewasa/pasutri download video+++ Indo Lengkap 2015

    ReplyDelete
  50. Beautiful eye shadow shade! Very simple & elegant.. I will be more than happy if you could check out my beauty blog too! http://rhemaglitz.blogspot.com/
    p.s i will follow every blog that follows me! ❤ xoxo

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)