HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, December 10, 2013

Save-The-Date (Pre-wedding Photoshoot)

Assalamualaikum

tak sangka hoi, dah sampai tahap tengok gambaq pre-wedding sendiri. tahun lepas, asyik berangan photoshoot pre-wedding dengan bakal suami. tu pun, pinjam muka Aaron Aziz untuk berimaginasi sebagai bakal tunang. loser gila. T_T

mulanya, kami tak rancang pun untuk buat apa-apa pre-wedding photoshoot. ala. nanti-nanti lepas kawin pun orait kan. tapi, bila dah ada offer dari Official Photographer kami ( The Puteh Production ), eh, best juga ada pre-wedding bagai ni. kenangan kan sebelum kawin. baru la dua-dua gelabah sedar diri sikit lagi berapa hari lagi majlis.

bertemakan putih, kami sedondon pakai jeans dan baju putih. lokasi photoshoot, semuanya di Putrajaya (Masjid Besi & Taman Hijau). banyak yang buat photoshoot di sana. kiranya macam tempat wajib la kot kan. antaranya Che Ta. haa.

tak nak bebel boleh? korang tengok gambar je la ye

tak sangka, dulu cuma kawan, sekarang seminggu lagi kami akan jadi suami isteri. 

dari dulu sampai sekarang, selalu yuyu tanya diri sendiri. kenapa dia pilih yuyu? kenapa mesti yuyu? 

awal awal photoshoot, Onejet ni macam kekok sikit, kebanyakan gambar, semua sama je pose dia. ala, terlebih bedung kot. -.-'


you are my perfect definition of complete life. 

okay lah, asalkan dia tak kisah yuyu renek, yuyu pun tak kisah la dia ada double chin. ihik ^^


free-style pose dari Onejet. tak habis-habis Kamen Rider dia, terpaksa redha je ikut. T_T

satu-satu ujian Alhamdulillah, kami berjaya lalui. semua ujian tu, mematangkan kami untuk ujian selepas berkahwin. InsyaALLAH, dia penyebab yuyu lebih kuat sekarang. :)


dari rasa benci, lepas tu rasa senang hati, berkawan, bertunang, makin rasa lagi senang hati. yuyu paksa diri untuk terima dia. Alhamdulillah. sekarang, ada pula rasa bahagia. 

semoga yuyu dapat menjadi isteri yang senantiasa cantik di mata, mampu menjaga telinga dia dengan berita gembira, mampu menjaga lidah dia dengan makanan penuh selera, mampu menjaga hati dengan memberikan dia selalu rasa bahagia, malah, mampu menjadi isteri di dunia dan syurga di sana. Amin. 

Save The Date : 13.12.2013 Langkawi


dannnn, banyak lagi sebenarnya. tapi takpe la, nanti yuyu update lagi kot. takpun buat tatapan kami berdua je. hee.




seminggu lagi. TUJUH (7) hari lagi. asyik bangun tidur, eyebag sekilo je sebab goodies bag tak habis-habis lagi isi barang. macam mana nak cantik ni. tskk.

***


bekerjasama dengan team The Puteh Production sangat sempoi. dorang tau macam mana nak buatkan kami selesa untuk photoshoot. yang kayu macam Onejet pun, nampak sangat natural dalam gambar kan. dorang sendiri sempoi sampai rasanya macam kawan-kawan je. buat lawok paceqhoh!

InysaALLAH, team The Puteh akan jadi Official Photographer & Official Videographer sepanjang majlis perkahwinan yuyu nanti. ya ALLAH, terima kasih banyak banyak tau.

terima kasih untuk The Puteh please like dan follow dorang tau. (Instagram : ThePutehProduction), (Page: ThePuteh Production & The Puteh Production KL Photography ). 


terima kasih sudi baca & doakan keberkatan majlis nanti. :)

96 comments:

  1. kak yuyu nmpk comel lah :)) sedondon kot. tahniah kak

    ReplyDelete
  2. subhanaALLAH sama cantik sama padan... sweet kamu berdua

    salam dari www.akupenghibur.com

    ReplyDelete
  3. tahniah yuyu! sorry tak dapat datang

    ReplyDelete
  4. Pcm doakan Yuyu dan budak jantan tu menjadi pasangan yang bahagia, diberkati Allah, diberi ketenangan jiwa, dan dapat melayari bahtera rumahtangga dengan aman damai, tanpa tsunami..ok...nanti keluarkan baby comel2...ehhh...haha...(baru perasan wedding date yuyu sama dengan blogger Soleh Ahmad @ Ady Budika)..

    ReplyDelete
  5. kak Yuyu comel sangat. Memang sepadan. Saya doakan agar kak Yuyu dan pasangan kekal hingga ke akhir hayat. :) Dan , semoga tabah & cekal dalam menghadapi cabaran dalam rumah tangga yang akan mendatang. Goodluck for you :) Tak lama lagi tu. Tahniah akak. Hihi ^_^

    ReplyDelete
  6. so sweett!!!! :) congrats kak yuyu

    ReplyDelete
  7. Ya Allah, suka tengok video save the date kak yuyu. ok nangis sambil tersenyum kuar gigi arnab :')

    ReplyDelete
  8. akak yuyu nape cantik sangat..heheh.. teringin arr nak jumpa kak yuyu. >_<

    ReplyDelete
  9. congrats kak yuyu, semoga majlis berjalan dengan lancar. amin :)

    ReplyDelete
  10. sama tarikh ngan che ta kawin ni

    ReplyDelete
  11. Tak sabar tengok gambar wedding pulak :p Tahniah kak yuyu..

    ReplyDelete
  12. yeay yuyu dah nak kawin... selamat pengantin baru yuyu.. congratulation *bunyi kompang sikit* :)

    ReplyDelete
  13. moga dipermudahkan..tahniah yuyu n bkl suami..

    ReplyDelete
  14. yuyu.. tahniah!!!

    jaga diri, get enough rest n make sure u look prettier than other people on that day. semoga masjid yang dibina kekal hingga ke akhir hayat. amin :)

    ReplyDelete
  15. yuyu.. tahniah! get enough rest. n please.. please.. please.. be prettier that other people okeyh! semoga masjid yang dibina kekal sampai akhir hayat kalian berdua. amin :)

    ReplyDelete
  16. kak yuyu comel. in sha ALLAH sehingga ke jannah nanti. amin. :)

    #congrats ^^

    ReplyDelete
  17. tahniah yuyu zulaikha & One jet. haritu pernah terserempak dengan yuyu & One jet nie kat shopping mall. tak sangka dia bakal husband yuyu hihihi..

    semoga majlis berjalan lancar ye yuyu :D

    ReplyDelete
  18. selamat menempuh alam rumahtangga kak yuyu :) awwww kak yuyu dgn tunang comel sangat tau.

    ReplyDelete
  19. Tahniah yuyu.. N Selamat pengantin baru :) so sweet both of u.. Memang sepadan sangat.. Semoga kekal ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  20. Tahniah yuyu. N selamat pengantin baru :) so sweet both of u.. Sangat sepadan.. Semoga kekal hingga ke akhir hayat ♡

    ReplyDelete
  21. nekkkkkkkkkkkkkkkk,maaf sangat nekkkk..cu tak dapat piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....cu doakan dari jauh naaaa.. kamen rider tu...kelakar ah nek ni,hik...

    ReplyDelete
  22. Tahniah yuyu.. N Selamat pengantin baru :) so sweet both of u.. Memang sepadan sangat.. Semoga kekal ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  23. Tahniah! Nati cepat2 dapat baby comel!

    ReplyDelete
  24. Bergelinang ayaq mata xdapat p last minit.. xdpt nak tolong.. tak dapat nk tgk onejet ngn yuu nikah.. allah :( sedih baq ang.. sobsss.. semoga bahagia hingga akhir hayat syg... kita doakan :)

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum,
    Tahniah. Semoga semuanya berlangsung dengan lancar.

    Selamat pengantin baru, moga bahagia hingga syurga

    ReplyDelete
  28. tahniah kak yuyu.sepadan sgt! hehe .semoga majlis berjalan lancar ^^

    ReplyDelete
  29. Sungguh indah ciptaanMu Ya Allah...tahniah yuyu..Semoga kekal hingga ke akhir hayat.. :)

    ReplyDelete
  30. Sungguh indah ciptaanMu Ya Allah..tahniah yuyu..semoga kekal hingga hujung nyawa...

    ReplyDelete
  31. super sweet! love the video. congrats to both of you :)

    ReplyDelete
  32. cantiknya kak yuyu... mesti ada sesuatu yang istimewa ada kat kak yuyu..tu dia pilih akak ;) btw, akak and si dia secocok sangat.. :D hope kekal hingga akhir hayat.. amin ^_^

    ReplyDelete
  33. Sweetness overload!! :") Vee pulak rasa happy gilaa tgk korang berdua :) Alalala.. God bless your marriage, dear sister! Smoga majlis berjalan dengan lancar yee.. xo

    ReplyDelete
  34. tahniah yuyu ! tak sabar tengok korg kahwin :)

    ReplyDelete
  35. waouuu , so sweet . In shaa Allah , smoga K.Yuyu menjadi isteri penyejuk mata suami . Semoga Allah permudahkan urusan k. yuyu n keluarga .

    ReplyDelete
  36. tahniah yuyu, tapi kalo boleh jgnla duk rapat rapat sgt, kan belum halal ^^ peace Y

    ReplyDelete
  37. Ida dok tahan dr nangis tgk video yuyu ni...ya allah baru tgk video yuyu. Kalau yuyu kawen nanti camne? :( dahla teman yuyu nikah...takut kt yg nangis beriya-iya dr pengantinnya :(

    ReplyDelete
  38. ya allah..ida dok tahan nangis masa tgk video yuyu ni :( ni baru tgk video. Belum tgk live yuyu kawen..takut kt yg nangis beriya-iya dr pengantinnya :( tskk...

    ReplyDelete
  39. Wah, mesti makan tak kenyang, mandi tak basah kan sebab risau sangat. Tak senang duduk dah kalau lagi seminggu je majlin. Moga deipermudahkan yuyu. All the best. Moga jadi Isteri solehah ^^

    ReplyDelete
  40. wah sweetnya..tahniah akak yuyu..:) nk pergi wedding yuyu sebab dekat je tp tak boleh la plak..emmm :)

    ReplyDelete
  41. comelnya kak yuyu..kecik je..hehe
    tahniah kak,semoga kekal bahagia hingga ke Jannah
    InsyaALLAH ;)

    ReplyDelete
  42. tahniah yuyu,smoga apa yg di rncangkan berjalan lncar semuanya.amin

    ReplyDelete
  43. sesungguhnya part kamen rider tu memang lawak...hahaha. tahniah kak yuyu & semoga majlis berjalan lancar. :)

    ReplyDelete
  44. wow, damn sweet! yang lelaki hensem, yang perempuan comel. Sama padan!

    ReplyDelete
  45. nanti cpt2 update entry perkawwenan.. sweet sgt ! happy for both u. <3

    ReplyDelete
  46. sweet nyee...smoga mjlis brjalan lancar. n bhgia selalu oke.

    ReplyDelete
  47. comelnya . semoga hubungan kak yuyu dan bakal suami berkekalan >)

    ReplyDelete
  48. sempoi gle gmba pre wedding yuyu..
    x pkai baju pengantin mcm org len pn..
    ni yg nk wat jgk..
    hihi

    ReplyDelete
  49. nak nangess arr yuyu ! kecomelan yang overload ^_^

    ReplyDelete
  50. Subhanallah , comelnya ! especially kak yuyu .. Semoga kekal and bahagia dengan suami untill jannah kay .. hehe .

    ReplyDelete
  51. comelnye kak yuyu..simple but nice..ehekk

    ReplyDelete
  52. yuyu... tahniah.
    orang yang selalu suka kutuk2 orang lain tu adalah orang yang sangat cemburu dengan kelebihan orang lain tau. Jangan pernah rasa jatuh dengan mereka2 nie tau. :)
    Barakallah

    ReplyDelete
  53. lawanyer...comel lah korang berdua.....any way tahniah yer.....

    ReplyDelete
  54. so sweet lah korang......comel angat.....by the way tahniah... semoga perkahwinn ni kekal hingga ke jannah....

    ReplyDelete
  55. berapa hari je lagi.. semoga semuanya berjalan dengan lancar yaa yuyu

    ReplyDelete
  56. so sweet =)
    pic yg last tu nmpak sgt muke korang same tau!!!

    ReplyDelete
  57. nice posing.. Alhamdulillah... Tahniah

    ReplyDelete
  58. Rasa sebak lak tgk korangsss ...



    Uwaaaaaaa!! *tisu pleaseee*





    :') insyaAllah... cinta korang sampai syurga yaaa

    ReplyDelete
  59. korang memang cute..hehehe..inshaAllah smpai la org kesana ye yuyu...

    ReplyDelete
  60. hee, congrats yuyu. happy wedding in advance !
    mesti excited gila n senyum memanjang
    =D

    ReplyDelete
  61. Tahniah yuyu.. Semoga bahagia hingga ke jannah..

    ReplyDelete
  62. tahniah yuyu ! renek tak penting, yang penting COMEL ! ;)

    ReplyDelete
  63. comel kecik je..semoga berbahagia selalu.

    ReplyDelete
  64. salam kenal yuyu,
    tahniah, semoga bahagia hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  65. Salam kenal Yuyu,
    Semoga bahagia hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  66. Hi yuyu.. Tak sabar nk tgk gmbar wedding yuyu :)

    ReplyDelete
  67. wow yuyuuuuuu ! cantik. Tahniah dah un bergelar isteri. Moga baitul muslim yang dibina diberkati Allah. aminnn.
    Btw yuyu. Rase macam kenal taman tu. Tim rase bukan Taman Hijau nama dia.
    Taman Saujana Hijau.. dekat sangggatttt dengan rumah Tim. Area Presint 11 kannn?
    Tim salu joging situ pagi2 dgn family. Memang wowww sangat taman tu.Cantikk ;)

    ReplyDelete
  68. Salam. Awww congrats kak yuyu! moga kekal sampai ke Jnnah Amin :) <3

    ReplyDelete
  69. tahniah ye yuyu.. Lepas ni dah xleh panggil cik yuyu.. Tp kena panggil Puan Yuyu.. :)

    ReplyDelete
  70. SALAM..TAHNIAHH...SEMOGA DIPERMUDAHKAN
    http://classic-home-decor.blogspot.com/
    PILIH LA CADAR YANG CANTEKK2 KAT SINI SBG HADIAH KAWEN ;)

    ReplyDelete
  71. Tahniah! Very nice story! j
    om shopping handbag di Kedai indah plak.. thank you.

    Let's visit my link :
    http://kedai-indah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  72. kenapa yuyu ckp yuyu bercinta lepas kahwin ye? tak paham sgt la konsep ni. ce citer ce citer....

    ReplyDelete
  73. waaaa, suka lah tengok kak yuyu punya gamba pre wedding. anyway, congrates akak :)

    ReplyDelete
  74. Tahniah, mcm pernah tgk yr hsbnd..mybe geng..hehe

    ReplyDelete
  75. yuyu... macam mane nak masukkan vido vimeo dlm blog eh? kite buat tak jadi laaa..ajarkan pleaseee

    ReplyDelete
  76. tahniah..semoga bahagia hingga ke anak cucu

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)