HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, November 29, 2013

Officially Penulis Majalah ♥

Assalamualaikum

masuk minggu ni, dah empat kali dah penulisan yuyu terpampang di Mingguan Wanita (MW). yeah! Alhamdulillah. sekarang yuyu dah jadi penulis (columnist) untuk Diari Blogger Mingguan Wanita. terima kasih sangat untuk pihak MW sebab sudi bagi peluang besar macam ni.

awal-awal tu masa dapat email dari kak Netty untuk offer ni, ya ALLAH, terkejut tau, dah reply, lambat pulak respond dia. lambat pun dua hari weh. jenis tak nyabar kan. -.-' jenuh resah kehulu kehilir setiap sudut rumah. 

jangan lupa baca setiap minggu tau. :)


start dari hari tu, setiap minggu, kerja yuyu sekarang adalah untuk mencari idea untuk tajuk baru. diari baru. khas untuk tatapan semua pembaca belog yuyu, juga untuk pembaca setia MW. aww. sweet kan konon-konon.

semuanya bermula dengan menulis belog, lepas tu awal tahun ni pun yuyu tengah berjinak dengan menulis buku, insyaALLAH, siap nanti, dah publish, yuyu bagitau okey. sekarang pulak, berjinak dengan penulis di majalah. tapi tajuk lebih serius la kann.

bagi yuyu, semua ni pengalaman dan peluang baru. kadang-kadang, walaupun sibuk sangat, tapi tetap enjoy. sebabnya, yuyu memang suka berkongsi cerita dengan orang ramai. seminggu sekali okay la kan. sebab. blog. aku. pun. tak. selalu. update. sekian.

apapun, janji okay? setiap minggu beli Mingguan Wanita! RM3.30 boleh baca Diari Blogger dari Yuyu Zulaikha. haa. gitu promote diri sendiri di persada dunia kauu. ada topik fesyen, ada tips motivasi, ada juga share pasal pengalaman. ala. kite baru nak berjinak-jinak.

jumpa di Diari Blogger setiap minggu di Mingguan Wanita tau.  :')


***

oo lupa, nak bagitau. reward diri sendiri untuk peluang baru ni, tau tak apa? hee. shopping barang online sampai RM300 di website HiShop.my . huhu. lepas shopping, terus rasa bersemangat nak buat kerja keras lagi. cececeyyy.




lepas ni, wajib subscribe website HiShop, sebab dorang selalu ada offer best best. yuyu beli sampai RM300 pun sebab tak tahan sangat dengan promotion dorang. heh. untuk korang, siap dapat RM20 cash voucher kalau korang beli atas RM99 menggunakan code :

KUPUHS

sampai 31/12/2013 je okay. sekarang, jadikan HiShop website kita shopping okay? (facebook.com/hishopmy) . bagus lah untuk reward diri sendiri setiap bulan supaya lebih motivasi bulan depan. :D



terima kasih sudi baca :)

73 comments:

  1. Tahniah yuyu. Jadi inspirasi buat ahkak walau tau impian jauh lagi utk dicapai. Satu pencapaian yg sgt membanggakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Caiyok caiyok akak. Saya pun impian jauh juga. Rezeki. Percaya je. :)

      Delete
  2. waaa murah rezeki yuyu =) tahniah yuyu ^^

    ReplyDelete
  3. Tahniah yuyu. Nanti kite bace tau hehehe

    ReplyDelete
  4. auwwww tahniah atas kecemerelangan yuyu dalam dunia penulisan..

    dr blog ke buku.

    TAHNIAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alooo. Terima kasih awak. ^^ Alhamdulillah.

      Delete
  5. Tahniah! Sharelah resepi dapat jadi kolumnis MW.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu. Ada resepi. Tapi resepi buat masker ^^

      Delete
  6. tahniah yuyu comel, nak kawin makin murah rezeki. hikhik :)

    ReplyDelete
  7. Tahniah. u r multitasking girl. hihi anyway I am using ronasutra too. :) best

    ReplyDelete
  8. Tahniah.. seronoknyaa.. mesti best kan? huhu..

    ReplyDelete
  9. tahniah kaka yuyu..all the best in y0ur life..;D

    ReplyDelete
  10. murah rezeki nak kawen ni.tahniah kak yuyu ^^

    ReplyDelete
  11. tahniah yuyu....tp akak ada prasan yg kat sebelah ruangan gambar blogger tu ada tulis kukukecik....keluaran yg bertajuk "berkongsi kisah hidup di blog "...

    ReplyDelete
  12. dah tahap retis dah ni... jgn lupa kawan2 nanti ye... ;)

    ReplyDelete
  13. wah! pasni nk beli la mjlh wanita..hehe..

    ReplyDelete
  14. tahniah...adusss...mcmne nk menulis neh...lau bg kt ak komfirm menangis..dop reti wehh nop nulis...

    ReplyDelete
  15. Tahniah..mula2 xprasan belek punyer belek mw eh eh yuyu lah

    ReplyDelete
  16. wahhh. tahniah yuyu. bukan senang nak dapat peluang macam ni kan. ;)

    ReplyDelete
  17. tahniah yuyu,, mesti makin lagi MW lepas ni,, fuh fuhhh

    ReplyDelete
  18. nekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk,adore nekkkk!

    ReplyDelete
  19. fulamakkk... tahniah kak yuyu!! dah jadi penulis majalah sekarang ini.. :)

    ReplyDelete
  20. Wah! Tahniah2. Semoga terus success dlm dunia penulisan. Nah, bunga api special! Pom! Pom! Pom!

    ReplyDelete
  21. congratssss cik yuyu. Rezeki nak kawin ehehhehe

    ReplyDelete
  22. yeayy!!
    dh bace MW..dh bace gak cite Yuyu..best3!!
    yeayy!! tahniahh :)

    http://nzaodonut.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. Tahniah yuyu! Seronoknya dah jadi penulis terkenal sekarang ;)

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah.. taniah kak yuyu :)

    ReplyDelete
  25. tahniah yuyu..smoga semakin maju dalam karier dan kehidupan..:)

    ReplyDelete
  26. congrates yuyu.. i'm proud of you.. satu ketika dulu teringat masa blog yuyu masih baby sama dgn blog una.. then yuyu naik hehehe proud of you since then selalu baca tapi tak sempat komen .good luck ^^

    ReplyDelete
  27. wahhh...bestnye... saya ni mood berbelog kejap datang kejap pergi..mcmna lah nk tulis majalah...hehehe..

    jempu baca entry baru sy.. jana pendapatan melalui online. :)

    http://belogsiorkid.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. tahniahh yyuu :) perhaps yuyu blh share pengalaman melancong yuyu ^^

    ReplyDelete
  29. waaaa glemer dah kak yuyu. semoga penulisan akan dapat memanfaatkan bangsa dan memberi ilmu yang akan menambah saham di tabung akhirat.

    ReplyDelete
  30. wawhhh..rezeki bride to be hehehehe.. oke, mau beli MW heheheeh..

    ReplyDelete
  31. Tahniah yuyu! moga kerjaya berkembang dan rezeki dipermudahkan. amin... =)

    ReplyDelete
  32. halamak..kalau ada majalah lelaki khususnya..blh pcl tunjuk bakat :)) ..anyway tahniah Yuyu

    ReplyDelete
  33. eh awak. bulan lepas saya sesaje belek-belek majalah wanita nie. tibe terjumpa ruangan yuyu.. senyum sorang saya baca.. huahuahua.


    congrats yuyu.. ohsem la awak nie.

    ReplyDelete
  34. nak kupas sket kesah fashionista kecundang,sedih bila tgk bebudak hijabi amatur dok menggedik terikut2 gaya semasa yang adakalanya x sesuai langsung untuk orang islam pakai.contohnya,did it ever occured to you yang burung hantu tu adalah symbol satanism and occult?korang dok bangga2 la sangat tayang owl sana sini,bila trend owl pakai owl,trend skull pakai skull,men hentam je ikut2 janji trend kan....sok lusa symbol hippies pun korang pakai tanpa tahu symbol tu asalnya adalah cross yang dipatahkan dan diterbalikkan,sbb hippies menolak agama....i wont be surprise to see bebudak melayu carry this look.fashion hijabi kat malaysia ni pun belum refine lagi,banyak mess and serabai....too many colours,to many layers,sarat....fesyen pun syok2 sendiri je....sedih.berfesyen biarlah ada ilmu dan betul,especially yang pakai tudung ,jangan dgn pakaian anda nampak anda sendiri yang memperlekehkan agama

    ReplyDelete
  35. Tahniah Yuyu...rezeki untuk bakal pengantin...:)

    ReplyDelete
  36. tahniah dh jd columnist...:)
    check out my blog: https://comfortandblissfullife.wordpress.com/

    ReplyDelete
  37. Homestay Cheng Melaka . Double Storey House. Harga berpatutan.
    http://nurshafiqahcoklat.blogspot.com/2013/12/berminat-untuk-menyewa-homestay.html

    ReplyDelete
  38. Congratz yuyu..rezeki org nk kawin kn..hehe
    Salam dan hai semua..jika berminat nk order bunga telur boleh visit blog saya di vistanaastilla.blogspot.com atau like page saya dan tgk2 album .. ada pelbagai design bunga telur untuk sebarang majlis....juga menerima tempahan hantaran..mengikut citarasa pelanggan..pakej-pakej menarik disediakan..
    https://www.facebook.com/pages/Bunga-Telur-Vistana/232940753539873?ref=hl
    Iklan skit yuyu..TQ ye :)

    ReplyDelete
  39. tahniah yuyu. yes, rezeki bakal pengantin kan :)

    ReplyDelete
  40. terima kasih semua. doakan yang terbaik untuk kebaikan sama sama ya. :)

    ReplyDelete
  41. mcm sama jer jubin lantai tu dgn umah kiterrrrr hahahahahaha

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)