HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, May 29, 2013

Kesejahteraan Handphone.

Assalamualaikum

di Benteng Martello, Jakarta. credit pakaian daripada Nia's Collections


sekarang handphone dah sangat penting kan. phone yuyu ni, selalu sungguh bunyi. kadang kadang bangun solat Subuh pun, dah ada whatsapp pasal bisnes. tu baru pagi, kalau tengah hari, petang, malam? tak rasa banyak pula call satu hari tu.

harap tak dapat la apa apa kesan jangka masa panjang dengan guna menatang henfon ni sangat. keje kan. nak tak nak, takkan nak usung celah ketiak mende ipad. besaq sangat aihh.

masa bercuti di Indonesia dulu, kesalahan besar terhadap diri sendiri adalah tak banyak plan pasal kesejahteraan henfon. jadi, bila bawa phone, nak Instagram satu hal, nak check email lagi, nak facebook bagai lagi, apa lagi guna camera phone setiap sudut Indonesia.

jadi, battery flat taknak ngalah. masa petang tu dapat email dari cliet, tiba tiba nak balas tak boleh, sebab bateri phone dah habis. tskk T_T penting kot. takde rezeki untuk audition jadi host tivi tau. besaq sangat peluang tu.

lepas tu, masa kat Magnum Cafe kauu, tak boleh nak tangkap gambar setamak mungkin, sebab bateri henset juga. malas sangat nak usung mende Nikon 1 yuyu. tu juga satu kesilapan besar tak buat perancangan untuk henset.

jadi, balik Malaysia, terus cari terus Power Bank


power bank sangat membantu pada era manusia terkejar dengan dunia sosial network sebegini. ewah. dah macam nyawa kedua henset kita. kalau yang tak aktif sangat travel okay la. yang aktif kemain bagaikan Yuyu Zulaikha (gilis diri sendiri dengan mesin rumput), banyak luangkan masa luar rumah, power bank amat penting.

kalau korang nak power bank bagus, yuyu suggestkan jenama Pineng. yuyu dapat dari website TheFaizIbrahim ni. sebab power bank yang jenama Pineng ni bagus sangat. siap boleh tahu peratus energy power bank tu terus. boleh la plan kan kalau nak keluar.

lagi best sebab kalau nak phone kita fully charged, dia akan stop charging, jadi takde la bateri phone kita overcharge. tu yang bahaya kalau overcharge. cepat rosak bateri. haa.

ada plug dua kaki tau. nak travel overseas senang sangat. :')

bagus la power bank dari TheFaizIbrahim ni. sebab selalu tengok power bank lain macam tak berkualiti sangat. yuyu punya ni 11200mAh je, tapi boleh charge sampai 7-8 kali juga la. design pun lawa. macam bongkah emas je. yuyu ambil hitam, sebab tunang yuyu suka guna, syian dia pulak yang metal nampak fashionista gituu. huhu.

sekarang power bank dah jadi benda wajib dalam handbag yuyu dah selain Galaxy S3 mini yang selalu busy dengan notification Instagram ( @yuyuzulaikha ), eyeshadow untuk sentiasa nampak segar, lipstick untuk nampak cantik, dan semestinya kecintaan setiap masa Lotion Mustajab Dunia Herb guna untuk hilangkan stress dan legakan lenguh berjalan :')

boleh la kalau korang teringin ada juga power bank kan. kualiti, yuyu boleh jamin la sangat bagus, sebab ada warranty 1tahun lagi. kalau nak tahu lebih lanjut, try check sini:
website : TheFaizIbrahim.com  Facebook : The Faiz Ibrahim  Blog : TheFaizIbrahim
terima kasih sudi baca :)

62 comments:

  1. power bank memang amat2 penting skarang ni saya paham hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu. terima kasih sudi memahami. eceh :p

      Delete
  2. dayah pon nak beli power bank. parah bateri fon asyik kong je...huhu

    ReplyDelete
  3. Macam bagus sahaja, penggunaan power bank tu.. :)

    p/s: Lotion mustajab tu memang takkan lupa bawak kan kak yuyu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus sangat la untuk orang yang kurang di rumah, hee. Mustajab wajib tauuu!

      Delete
  4. mana enset nokia tu? O: haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkan la nak letak semua phone. yuyu ada 3 phone. huhu.

      Delete
    2. ohh.. baru tau.. haha. okeh kakak kechik ^_^

      Delete
  5. wahhhh... Thanks kak kecik comel lote aum aum... Nak kena beli jugak nie satu. ihiks

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. yg 11200mAh ni dalam RM150 pos ke SM RM10 SS RM15 ;-)

      Delete
  7. saya pon rasa power bank sngt penting.tp xdpt beli lagi.hihihi

    ReplyDelete
  8. Pineng la sayang huhu bukan Penang :p

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. eh sama warna!!, so far pakai sgt okayyy.:)

    ReplyDelete
  11. Hampir sume entri akk letak lotion mustajab. ni kire family dlm beg tu ea? haha

    ReplyDelete
  12. nak kena beli lagi satu power bank ni,sebab ritu yg bos kasi mampu 2 kali cas je,sadis nauuu T_T

    ReplyDelete
  13. saya pun beli dari The Faiz Ibrahim jugak. Sebab ada baca testimoni jenama Yaobo (ntah nak eja mcm mana) ada yg cepat rosak. hopefully Pineng ni boleh tahan lama untuk yg kaki henpon mcm saya juga ;-)

    ReplyDelete
  14. saya pun ada order juga dri The Faiz Ibrahim ni.ada baca testimoni..powerbank ni best.walaupun dri China tapi berkualiti. Body powerbank pun dari besi. tak sabar nak tggu sampai ;-)

    ReplyDelete
  15. teringin nak beli power bank ni tapi tiap kali keluar je terbeli benda lain...hehehehehe

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. mewahh je nampak. kalau kak yuyu ambik kaler gold boleh arr partner dgn komici. hihi

    ReplyDelete
  17. mewahh je nampak. kalau kak yuyu ambik kaler gold boleh arr partner dgn komici. hihi

    ReplyDelete
  18. Ada jugak tepikior nak beli power bank ni . boleh guna time tedesak nak cas henfoNNN :D

    ReplyDelete
  19. wahhh! kita pun ingat nak beli powerbank dari faizi ni.. cousin irine kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. rasanya, faiz ibrahim tu cousin kak irine :) bila mention pasal power bank, terus tringat entry kak irine pasal gold power bank jenama pineng yg kak irine beli dr faiz ibrahim.

      Delete
  20. Saya pun beli powerbank dengan the faiz Ibrahim

    ReplyDelete
  21. nak gak beli one day kot,,, kalau ada fulus,, hehe

    ReplyDelete
  22. Memang sangat penting ! Kite ke hulur ke hilir dalam handbag mesti ade powerbank ! So bertambah berat laa

    ReplyDelete
  23. maipn ngah mencari2 power bank yg ssuai..ye la klu kt luar cpt sgt bateri ni hbs...

    ReplyDelete
  24. dah lama survey powerbank tp takut dapat yang tak ori, terima kasih yuyu =)

    ReplyDelete
  25. Power bank skrg mmg popular dah..sbb senang kalau bateri hp wat hal ader backup..tp Asyik guna camera compact jer..hehe..senang nak ambil gmbr, mls nk bwa camera besar2 sbb berat kan bag dan sakit bahu..hihi..hp pun xcanggih sgt nak ambil gmbr byk2 kan..hihi..nak jumpa yuyu lah satu hari nanti..wehuuu..

    ReplyDelete
  26. Yeah! Kite pon dh pakai powerbank pineng!

    Power save pon ye. So far kite charge phone dh 4 kali guna powerbank pineng,
    peratus baki PB masih ade 50% lg! Best.

    Kite pon beli from TheFaizIbrahim! :D

    ReplyDelete
  27. power bank penting sekarang nieee..

    ReplyDelete
  28. yuyu beli yg ni berape eh?saya pnya yb biasa jer..yg 3000mAh jer..sekali charge dah abis..

    ReplyDelete
  29. info sangat bagus.. nak gak tahu harga power bank tu.. senang jugak ade ni.. ^^

    ReplyDelete
  30. lahh 1st pics tu ingatkan kat Kelly Castle di Perak tuu

    ReplyDelete
  31. ok x yuy guna galaxy s3 mini? Hana ngah dlm process nk beli satu... btw, power bank tu berat x?

    ReplyDelete
  32. memang nak cari power bank...thanks for info....

    ReplyDelete
  33. bakal mendapat.... xsbr nk memilikinya...design dia power!!

    ReplyDelete
  34. powek bank tersangat la penting..
    hihi..

    ReplyDelete
  35. Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
    purely handmade jewelries~
    쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://fifteenpril.blogspot.com/
    http://twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  36. baru jek g family trip guna power bank. super awesome okay. sgt membantu kalau2 kita nak g holiday yg sgt lameeeee

    ReplyDelete
  37. tak sangka power bank pom sudah menjadi perkara yg penting ..

    ReplyDelete
  38. memdhkn prjalanan dgn power bank ni kn ....

    ReplyDelete
  39. Nak tanya. Baru plan nak beli. Tapi nak placing order tetiba tang nak pilih colour tak kuar plak list colour. Mmg kene bukak pc order ke?? Takleh order thru phone ek? Eh sori la tertanya kat sini lak. Haha

    ReplyDelete
  40. memang sangat2 membantu power bank ni.. Lagi2 ketika emergency n bateri fon dah low..

    feel free to visit my blog http://alyaniadnan.blogspot.com =)

    ReplyDelete
  41. memang sangat membantu.. lagi2 kalau bateri cepat habis..

    feel free to visit my blog http://alyaniadnan.blogspot.com =)

    ReplyDelete
  42. macam-macam kemudahan sekarang nikan.
    nak travel senang dengan powerbank ni:)

    ReplyDelete
  43. hai semua member blog jum lah lamai2 melawat teratak saya ..

    ReplyDelete
  44. ada effect pada fon ker kalo overcharged? sbb before nie guna powwerbank yooba tp pakai a few time then fon mcm cpt weak after using yooba tu...

    ReplyDelete
  45. Assalam, yuyu. Nak tanya ni, since Yuyu guna S3... Charger yuyu rosak tak ? :\

    ReplyDelete
  46. Stress tahuu bila smartphone suka habis batteri. Nak nak bila kita memang perlukan handphone tuuuu. Power bank harus ada bagi pengguna smartphone pada era ini !! HAHAHA

    ReplyDelete
  47. Boleh mati akal kalau dua benda nie xde...

    ReplyDelete
  48. Join my first GA :)

    http://masnayli.blogspot.com/2013/06/giveaway-pertama-bulan-jun.html

    ReplyDelete
  49. nak cas power bank tu. berapa jam yew?

    ReplyDelete
  50. Nak cas power bank tu. Berapa jam ye ?

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)