Friday, April 19, 2013

Minggu Menyayangi Perut Sedunia.

Assalamualaikum

minggu lepas, minggu "Menyayangi Perut Sedunia". di mana, kita haruslah menunjukkan rasa sayang kita terhadap perut merut kita. jadi, plan kami untuk mencari tempat makan paling sedap dirancang secara rapi. ohh, "kami" yang dimaksudkan di sini merangkupi seorang perempuan dan dua lelaki.

kata sepakat adalah ke Restoran Burger Bakar Abang Burn di Seksyen 7(Ampang). berikutan Burger Bakar adalah menduduki trending makanan teratas sekarang ni. dan Burger Bakar Abang Burn adalah  trending restoran paling mesti pergi. 

okay lah. mesti ikut perubahan semasa. okay?

Yuyu Zulaikha + Onejet (tunang) + Nirwan Izhan (bakal abang ipar). kami namakan team ini sebagai Team Kiut. sebab team ni ada orang kiut. yuyu la orang kiut tersebut. ihik ^^. mohon ahli pasukan Team Kiut yang lelaki tak kisah untuk turut menjadi kiut. 

kami plan untuk seharian kosongkan perut kami. ni adalah strategi kami untuk berkenyangan di Burger Bakar Abang Burn. rugi wehh pergi sana makan secoet je. beger dah la besar gedabak, meatball dah banyak kemain. sapa yang akan menyesal kalau perut dah kenyang tapi kena habiskan makanan sedap?

jadi, sebagi satu satunya peserta perempuan Team Kiut, yuyu memilih untuk try meatball Abang Burn. dengar kata meatball Abang Burn sedap sesangat.

 
10ketul tambah dengan 5ketul wedges, RM9.90 tak rasa murah sangat ke? jadi, ni la menu wajib try.

manakala ahli pasukan Team Kiut yang laki pula order Burger Bakar Abang Burn. hoi. menangis wehh rasa burger bakar ni. kalau tak, macam mana la sampai boleh ada 14 restoran seluruh Malaysia kan. padahal tak sampai setahun lagi. tskk T_T apa la hebat sangat manusia zaman sekarang.

kagum nih.

5minit je tunggu meatball sampai. bapak arr cepat sini. jadi penjimatan masa di situ ya. masa yang jimat boleh kita buat borak borak dengan ahli pasukan Team Kiut tentang kesedapan makanan masing masing. 

suka gila kami malam tu, tunang dan bakal abang ipar yuyu, adalah manusia yang makan paling banyak. tu pun walaupun habis banyak makan, tapi tak kenyang kenyang lagi. tskk T_T dah la, dah laaa korang, kalau ada yang tak mampu drive nanti, macam mana nak balik rumah. 

sibuk nauu dorang. customer penuh la kata khonnn.

yang perempuan sila makan meatball je la. ngeri sangat la tengok kalau sampai jadi macam ni. teeheee ^^

puas hati sangat la malam tu, sampai masa nak tidur pun, masing masing whatsapp cerita pasal meatball abang burn ni. sebab murah satu, puas hati la dapat rasa sos lain meatball dia. lain dari lain. cepat dah satu hal kan. korang patut try la walaupun sekali seumur hidup. 

jemput ajak mak abah makan meatball abang burn hujung minggu ni ya semuaaa. :')

untuk tujuan bantuan, korang boleh tengok tengok Page dan website Burger Bakar Abang Burn ni  (facebook.com/abangburn) & ( www.abangburn.com). siap ada Page & Website lagi u'olls. 

terima kasih sudi baca :)

93 comments:

  1. Wah.. tengok gambar pon dah tahu mesti sedap kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sedap. meatball rasa daging sangat.

      Delete
    2. Dah makan dah yuyu. sangat sangat sedappp, ni yuyu la ni, terjebak dah kiteee heee

      Delete
  2. sedapnya yuyu..makan dekat seksyen 7 yew?ramai orang tak.yummy.serius teliur tgok

    ReplyDelete
    Replies
    1. raamaiii. tapi ramai macam mana pun, dalam 5 minit, sampai la. huhu

      Delete
  3. sedap bebenor ke kak yuyu??
    aritu kite pegi tp meatball dah abiss..
    sob3 xsmpat nk merase.

    ReplyDelete
  4. sayang oii.. seksyen 7 tu kat shah alam dear.. kalo kat ampang plak bertempat di dagang avenue :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. taman dagang la. kahkahak. yuyu ni T__T

      Delete
    2. owh =,=' igat kat shah alam.apa pun terliur punya pasal nak p cari sampai jugak la nnti :D

      Delete
  5. terliur ..

    yuyu ni dkt seksyen brape ?

    ReplyDelete
  6. yuyu kuat makan tp menten kecik!! sekian..hikkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tskk :'( harap lepas ni naik 5kg lagi. aminnn~

      Delete
  7. owh..beger gakor abg burn mmg terbaik.. oleh krn rumah sya berdekatan dgn tempat tersebut maka hamper setiap minggu lah saya kesan.. ehem... terbaik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untungnyaaaaa.....huhuu

      Delete
  8. sedap bebenor ke yuyu?
    kite pegi aritu dah abeh meatball nyer..
    sob3 kempunan nak rase T_T

    ReplyDelete
  9. pergh ! sungguh tergoda dengan meatball ituwwwww :D

    ReplyDelete
  10. Amboi Yuyu,,, makan tak bagi kat kita..

    kita nak satu jerr bebola tu :)

    Yuyu boleh tlg like artikel saya, saya ada join competition.
    http://blog.zalora.co.id/wanita-hebat-dalam-hidup-saya-ibu/

    maaf spamming.

    ReplyDelete
  11. Bestnye dapat makan besar,..bile lah leh join k;yuyu yang comel nim ek .. sdp..yummy.

    ReplyDelete
  12. mula2 FL,pas 2 irene n now yuyu plak.hehe.cm pakat ja hampa na

    ReplyDelete
  13. ahh. sedapnye tengok.. *terus rasa laparr* ;)

    ReplyDelete
  14. sekrg klu buka blog blogger yg top sume dah update ttg meetball abg burn nie...korang nie mmg sepakat...best bca...gmbr mengancam...telan ayaq liuq ja ler...nk pegi jauh sgt..huhuhu

    http://www.wadahberbicara.my/

    ReplyDelete
  15. ehh baru prasan corak tribal kita hampir sama la yuyu..hehehe

    http://www.wadahberbicara.my/2013/04/cara-steam-muka-sebelum-guna-mask.html

    ReplyDelete
  16. yuyu mekap..hehe biasa x mekap sgt .
    best la you makan2. :)

    ReplyDelete
  17. Wah! sedapnya. Jemput baca juga..

    http://missdaisukiaki.blogspot.com/2013/04/dimana-harusku-cari-ganti.html

    ReplyDelete
  18. hi, Assalamualaikum.I'm Wannie. best entry2 disini. datang singgah blog saya yea. Salam ukhwah :)

    http://hazwanimahabob.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. semua bloggers dah merasa kesedapan meatball ini.saya kena try ni..hehe

    ReplyDelete
  20. klu abg burn buat burger RM1 lagi lah seronok! hehe. hda sanggup beratur panjang dan tunggu :D

    meatball tak cuba lagi. tapi akan mencuba secepat mungkin?

    ReplyDelete
  21. Alamaaakkk nampak sedapnyaaaaaaaaaa !

    ReplyDelete
  22. klkr lah gmbr yuyu makan burger tuh dgn mimik muka..
    kena kepit burger kt hujung tkt daging brgr tersembur keluar..haha

    ReplyDelete
  23. wa! semua dah pi..xpi lagi..sarawak xde branch ke?

    ReplyDelete
  24. minggu nie suma entry pasai meatball abg burn...adoi!..xleh jadi nie...kono heret somi den poie wiken nie...

    ReplyDelete
  25. sedappp nyaaa.m xper xper.. bulan 6 nak serbu sana.. hehe!!

    nampak si kembar iena n ida !!!

    ReplyDelete
  26. tak try lagi.. ramai para blogger dah try.. hurmmm hurmmmm

    ReplyDelete
  27. woahh sedapnya ! 4hari lepas akak fatin liyana ada pon updte pasal meatball BBAB, lepastu 2hari lpas cik epal, semalam sis Irine Nadia, harini akak Yuyu pulak , nampak betapa kuatnya pengaruh Meatball abg burn. hehe. Takley jd, kena try jgk ni. knapalah langkawi takda BBAB :'(
    kena gerak AlorStar la nmpaknya ~

    ReplyDelete
  28. hahaaa... klaka lar yuyu nie.. :)

    ReplyDelete
  29. hehe...sy boleh merasai kak yuyu menikmati meatball tu ngan sepenuh hati. hee~ muka tunang kak yuyu sebijik mcm muka bakal abg ipaq kak yuyu. mcm kembaq plak. hmm...gmbaq kedua sblum gmbaq last tu, nmpak mcm ada kak ida ngan kak iena.

    ReplyDelete
  30. nice!haha.satu lagi burger bakar kaw kaw!
    http://luqihereandthere.blogspot.com/2013/03/burger-bakar-kaw-kaw.html
    try la tgk link ni!

    ReplyDelete
  31. eh kita nmpk twins :3

    ReplyDelete
  32. over tauuu yuyu ni makang burger. dah la tak ajak kitew kahkah :(

    ReplyDelete
  33. yuyuuuuuu omeinya diaaaaaaaaaaaaaaaa duk kat mejaaaaaaaa,macam adik2 onie :P

    ReplyDelete
  34. Alahaiii semua orang dok update pasal pergi makan kat burger abang burn! Tak bole jadi ni, balik2 M'sia nnt terus carik gerai abang burn dulu ! huhu.

    ReplyDelete
  35. Perghh..besarnya burger..!! terliur tengok.. :P

    ReplyDelete
  36. makin hot la kedai bege ni kalau yuyu yang mengentry kan dia, huhu,, ti gi kl,, ni akan jadi tempat wajib singgah ni,, haha

    ReplyDelete
  37. ehhhh.. knp bertiga..? tu iena ieda ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah pelik,yuyu kte g ngan tunang tapi pic iena ngan ieda...huhuhu

      Delete
    2. aah..yuyu ckp g ngan tunang n abg ipo..tp ad iena ngan ieda..huhu

      Delete
  38. OMG :O nape xde yg dekat dgn area saya, nak jugak merasa =.=

    ReplyDelete
  39. yuyu..nampak macam sedap jer..teringin nak makan juga tapi kita kat kedah..sure tak dapat...sedih..
    kalau rajin jalan2 la kat blog kita..blog kita baru jer lg..

    http://farahaanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. BARU LEPAS BACA ENTRY PASAL NI JUGAK KAT BLOG FATIN LIYANA..
    SEMAKIN TERLIUR LA KAK BUI DIBUATNYA..TIDAKKKKKKKKKKK

    ReplyDelete
  41. akak, tmpat akak blaja dkt ngan jajahan burger bakar kt ampang ke?

    ReplyDelete
  42. yezzaaa... burger abg burn memang sedapp..

    ReplyDelete
  43. Replies
    1. tunggu nyamuk terbang pi bukak kedai kat penang laa..... boleh la kami semua pi penang. hehe

      Delete
  44. Laa... ingatkan nak promote susu vitagen ke apa. Rupanya entry melantak! hahaha.... anyway, tabah la u ol menjejak gerai-gerai kat KL ni... kalau akak memang malas laaa

    Pengalaman Beli Perabot Di IKEA

    ReplyDelete
  45. Sumer citer meatball....dap sgt...

    Mesti cuba...

    http://Sumijelly.com

    ReplyDelete
  46. HAHAHA ni semua team-team giyomi lah ni kan !

    ReplyDelete
  47. amboi mesti sedap tue...lebih2 ditemani org tersayang..ehehhe..:) ;)
    kt dah lama teringin nak maan burger bakar tue, tapi sampai sekarang lum dapat merasa lagi..hum.. :'(

    ReplyDelete
  48. Habis imej di mata sekali pandang Cik Yuyu makan burger. Tapi Cik Yuyu buat tak kisah saja dan siarkan gambar -_-"

    ReplyDelete
  49. bakal abg ipar u nirwan tu coursemate i masa study kat shahputra dulu..hehe...

    ReplyDelete
  50. memang sedap pun meatball kt sana,byk org dok bercakap kan,
    eh,yuyu dah tunang....tahniahhh....
    yuyu mana entry khas tunang,nak tengok jugak..hehe

    ReplyDelete
  51. Hi.
    I am blogwalking.
    If you want to be a glampreneur like me,do visit my blog http://nolyanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  52. Hi.
    I am blogwalking.
    If you want to be a glampreneur like me,do visit my blog http://nolyanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  53. Macam kebetulan pulak hari ni ziarah dua tempat yang cerita pasal burger abg burn ni..memang yummy sgt nampak...sure satu pinggan tak cukup ni..dia punya cheese walla..moist sgt-sgt kan yuyu..

    ReplyDelete
  54. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  55. serius kak yuyu nampak bengis makan makan burger macam tuh,. haahah,. jangan mare,. :P

    ReplyDelete
  56. Cehh!! Yuyu dating nga tunang tu..sho sweet..*jealous sesangat...huhu

    Air liur meleleh dgn laju bila tgk meatball tu..awh! awh!

    ReplyDelete
  57. kerusi dgn yuyu sama besaq..haha

    ReplyDelete
  58. Appreciating the commitment you put into your site and in depth information you
    provide. It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't the same outdated rehashed information.
    Great read! I've saved your site and I'm adding your RSS feeds to my
    Google account.

    Also visit my web site: todotailandiacomes

    ReplyDelete
  59. Τhanκs very іnteresting blog!

    Here is my web sitе; escorts nyc

    ReplyDelete
  60. terliur saya. huhu. memang nak pergi tapi takde peluang dan kesempatan. wife ada ajak dulu tapi malas sebenarnya. teringin juga nak try nanti. Hehehe. Next month lepas balik dari vietnam tengoklah kalau sempat makan burger bakar ni.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  61. Memang sedap!
    Hai kakak cantik dan gorgeous :)

    ReplyDelete
  62. hahaha menakutkan betul lah muka yuyu makan burger tu !

    ReplyDelete
  63. ermmmm yuyu...bakar line waktu orang tengah lapar ni...sedap je gayanya..macam nak kena cuba je ni..tapi mulut pun kecik cam yuyu..nanti orang takut tengok saya makan...sebab kena nganga besar..hihi..

    sukalah yuyu..

    jom lawat blog saya

    http://www.amanne8257.blogspot.com

    ReplyDelete
  64. salam, la...yuyu ni kuar jgak ngan lelaki?xsegan ke kuar dgn dorg, yuyu sorg je pompuan..(bertunang pn, still belumkawen kan?) ;)

    ReplyDelete
  65. okey seriously sedap meatball die , tp service air minum kat situ kureng , maybe sebab dadh terlalu ramai , so tk perasan . but meatball abg burn ini must try ! :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)