HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, March 17, 2013

Perihal Bakal Exam.

Assalamualaikum


tiga hari lagi (20Mac), yuyu akan start exam. hoi. cuak kot. walaupun nampak steady semacam je. memandangkan exam berikut adalah exam terakhir yuyu sebagai seorang student, well, kadang kadang benda macam ni boleh jadi riak.

tapi tetap rasa sedih. sebab lepas tu, yuyu dah grad. dengan grad, bermakna, lepas tu kita akan kerja, lepas tu hilang nikmat cuti semester tiga bulan, hilang lagi nikmat boleh bangun sesuka hati masa hari takde kelas, sebab lepas ni rutin harian kita kerja pukul lapan, menganga, lepas tu balik pukul lima.

bapak boring. *sia sia bapak dipersalahkan*. tapi best juga, dapat duit, kann :') InsyaALLAH, kalau ada rezeki, yuyu akan terus sambung Masters. Aminn. boleh jadi student lagi. okay, kali ni senyum siap keluar air mata banyak banyak. :') :') :')

sepanjang minggu ni, yuyu habiskan masa dengan study. kali ni yuyu buat revision lebih awal. rajin sangat apehal? rasa bersalah pulak dengan diri sendiri sebab rajin sangat. huhu




slip exam puaka. kalau tak bawa ni masuk exam, silalah pecah peluh balik hostel lepas tu masuk dewan balik 30minit lewat. kesiann.


dan ini pula adalah benda wajib ada atas meja sepanjang masa revision.
- Pensil Warna : yuyu akan guna untuk buat nota. sebab, yuyu akan ingat apa yang yuyu warna. lagipun, fakta pasal WARNA adalah menguatkan ingatan. tapi, selebihnya, nota akan semak dengan doodle yang ntah pape. 
- Handphone berfungsi sebagai pemecah hening sunyi. aku. akan. tidur. sejurus. suasana. sunyi. Zzzzz. jadi bila ada MP3 atau radio, baguslah sambil study, sambil perasan yang suara lebih sedap dari Salena Gomez. lalala.
- Lotion Mustajab Pegaga Cool & Refeshing : kalau rasa nak masa study yang berkualiti, haruslah pakai losyen ni di leher dan belakang badan. semangat sikit bila dah badan rasa segar bugar kan. bagus baq hanggg. lagi lagi sekarang Dunia Herb buat promotion, beli mana mana dua Pati Halia atau Pati Pegaga, harag cuma RM30. jimat tahu. try check sini (http://duniaherbs.com.my/dhz1/)
- Cekelat : because my belly rules my mind.. tskk. gangster nya perut yuyu.


tiada yang lain kita boleh berharap, melain ALLAH, satu satunya yang tahu kelemahan kita, dan satu satunya yang mampu mengkabulkan usaha kita. insyaALLAH.


masa ni pulak, macam macam offers yuyu dapat. rancangan tivi la, untuk majalah la, jadi model tudung la, talk di universiti la, Alhamdulillah, tapi terpaksa tolak baik-baik. bukan sebab tolak rezeki, tapi tak boleh tamak sangat. kena tengok kemampuan. InsyaALLAH, lepas grad ni, boleh la terima mana mana offers & invitations. 

p/s : doakan yuyu dapat jawab exam dengan lancar ye!

terima kasih sudi baca :)

64 comments:

  1. okay. tips kita sama. kecuali sapu lotion. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni kena try la Lotion Mustajab tu. kite pengguna tegar tau

      Delete
    2. nazim pengomen pertama. aummm Tahniah nazim . hua hua hua

      Delete
  2. kiss..kiss... good luck for ur exam yuyu... all the best tw...!
    yeye jp lg grad..pastu konvo dpt munge.. hee..(bg smgt sket kt yuyu)
    off9 jap la yuyu...focus2 hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaiyy! tak sabar nak dapat bunga banyak. bhahah :P

      Delete
  3. Replies
    1. terima kasihhh. doa banyak banyak ye :)

      Delete
  4. Semoga semuanya berjalan dengan lancar kak Yuyu! ^_^ Goodluck ;)

    ReplyDelete
  5. Lepas ni nak jadi isteri org plak kan...hehe

    ReplyDelete
  6. Good Luck Kak Yuyu comel..barang2 nak study pon comel je macam tuannye, hehe.

    ReplyDelete
  7. Goodluck Yuyu. Buat yang terbaik :)

    ReplyDelete
  8. Semoga kak yuyu yang comell ini dapat jawab exam dengan jayanya! All the best and goodluck kay! :D

    ReplyDelete
  9. gud luck yer yuyu...semoga berjaya selalu =D

    ReplyDelete
  10. insya'allah kite akn dapat ape yg diusahakan.. sama2 buat yg terbaik & berperang d pkk.. all the best yuyu.. semoga naik berganda2 gpa n cgpa .. amin ya rabb :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnnnn. sebab sem ni tiga subjek je kannn :) aminnn~

      Delete
  11. Lepas Ni apply kerja Kat FLOM lah...

    ReplyDelete
  12. good luck yuyu..:) harap dapat sambung master nanti...

    ReplyDelete
  13. k'yuyu.. gud luck ya.. anis doakan semoga k'yuyu dapat jawab soalan dengan mudah.. gambatte!

    ReplyDelete
  14. kak yuyu..islamic finance susah tak?

    ReplyDelete
  15. good luck sis yuyu. :) buat yang terbaik tau..

    ReplyDelete
  16. good luck dear..
    time2 study kat u mmg best gilaass, bila mai tang keja nnt, bbrpa pkra kena korban.apa2 pun, demi negara yg tercinta, jom lah kita giat kerja..hikhikhik
    btw..jg kesihatan baik2 nah, jwb exam kasik meletop.. :P

    ReplyDelete
  17. all the best nekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... :D

    ReplyDelete
  18. yuyu julaikha !! jgn time exam jawab dgn doodle sudah ler. hihi gdluck yuyu :)

    ReplyDelete
  19. jawab baik2 taw, jgn nanti fikiran terbang pulak kemana pulak kan ;)

    ReplyDelete
  20. comel bekas letak pencil warna tuh....huhu btw, good luck yuyu:)

    ReplyDelete
  21. alaaa comelnye bekas pensel warna tu . bella pun suka jugak guna warna2 kalau buat nota . hihi . all the best ye akak :D

    ReplyDelete
  22. yeay! hp kita sama. SIII. suka!

    ReplyDelete
  23. Semoga dipermudahkan urusan yuyu..amin33

    ReplyDelete
  24. Gud luck tuk pengguna tegar losyen halia..hehe

    ReplyDelete
  25. sue suka guna higlight je..nak mewarna memang tak lah -_- pemalassss..huhu

    ReplyDelete
  26. Good Luck for your final exam. Lepas ni dah boleh practice sikit-sikit jadi suri rumah pulak :P

    ReplyDelete
  27. andes mint tuuuuuu, memang arrrrrrr

    ReplyDelete
  28. kak yuyu, gud luck exam taw :')

    ReplyDelete
  29. awak nie cute je selalu.. apepun semua nak cute.. akak doakan awak dapat jawab with the best afford.. semoga Allah permudahkan segala urusan.. jom puasa esok (,").. selamat beramal yuyu zulaikha...

    ReplyDelete
  30. gud luck sis yuyu...may God bless u..! chayo-chayo!! GANBATTE!!....

    ReplyDelete
  31. Good luck, Yuyu. Semoga dipermudahkan segala urusan. AMIN. :)

    ReplyDelete
  32. Good luck dear Yuyu!semoga dipermudahkan urusan dan berjaya grad!

    ReplyDelete
  33. SEMOGA BERJAYA ADIKKU..^_^

    LOSYEN MUSTAJAB TU KAK BUI ADA BELI JUGAK
    (JASMINE+ROSE)..MMG BEST..

    ReplyDelete
  34. Haii sweety good luck for your exam ya. =)

    ReplyDelete
  35. hey sis yuyu..gud luck 4 ur exam... btw,saya dah follow awak. : ))

    ReplyDelete
  36. semoga berjaya kak yuyu yg comel.^^
    tak lama lagi nak grad pula..best
    nanti saya pun sama jugak =)

    ReplyDelete
  37. all the best kak! :) aqis pon nk final sem 4, kak. lg 2 mnggu jee. doakan aqis jgk :)

    ReplyDelete
  38. gud luck....lpas grad,kawen..hoho

    ReplyDelete
  39. Ada kenangan tak dapat lupa ketika menjawab kertas terakhir exam dulu, entah kenapa tiba2 air mata mengalir bukan sebab tak blh jawab, tapi asyik teringatkan ini kali terakhir bergelar student, ini kali terakhir duduk di dewan exam, ini kali terakhir tengok muka kawan2. Gulp!
    tip-menghilangkan-bintik-bintik-putih

    ReplyDelete
  40. hahahaha Hello kitty tu yang penting kat phone =B

    Goodluck kak yuyu utk final exam ni. Do ur best !!!! *penyapot dari belakang*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai penyapot! akak nak ke Indonesia, penyapot nak pape tak? ;p

      Delete
    2. * kembang kempis idong * haha

      Delete
  41. gud luck kak yuyu, ade hello kitty tuh comel

    ReplyDelete
  42. Terima kasih semua. doa tau untuk exam yuyu ni. cuakkkkk

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)