HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, March 23, 2013

Dah La Putih, Menawan Pulak Tu.

Assalamualaikum

minat yuyu terhadap Fazura dari tengok Pisau Cukur adalah sampai tahap tak boleh blah. pernah dulu kat kat saloon :
"u nak potong rambut macam mana?"
"entah, asalkan jadi cantik macam Fazura. heee"

nampak tak seorang perempuan obses terhadap seorang perempuan yang lain sampai begitu sekali? -.-'

yuyu suka tengok perempuan muka anggun melayu, berbakat dan berkeyakinan tinggi. ini ciri-ciri melampau susah nak dapat pada sorang perempuan. bolehlah tengok ciri ciri ni pada Nur Fazura dan Yuyu Zulaikha.

*krikk kriikk krikkk* kite tau kite wajah jawa jewww. 

tapi, Fazura tak bajet comel macam ni. uhuk uhuk T_T

dan tak heranlah sekarang beliau dipilih jadi official ambassador product terbaru Colgate . kalau tengok iklan TV, ads mana mana website, ada gigi putih, muka lawa, mulut merah makngah, tu la Fazura wajah kesayangan hamba . :')

Sabtu lepas, Colgate merasmikan satu "beauty secret" yang Fazura guna. hamai. hamai. yuyu join tau event tersebut. malah yuyu lah manusia paling bising dok "alaa, cantiknya diaa!" "hok alohh! puteh lepuk laa gigi dia! "kiutnyeww idung iyeww" -.-'

Kami berada di posisi bertentang. hmm. apalah mak beliau mengidam masa mengandung dulu ye. 

 rentetan daripada tema merah dan putih untuk lauching event itu, lipstick merah makngah haruslah menjadi pilihan yuyu. merah kau.

Mr Chris Pikounis dan Fazura, pecah rahsia! Ubat gigi Colgate Optic White adalah whitening formula untuk setiap intipati rumah zaman amat modern ini. Mr Chris Pikounis senyum buat kite cair tauu. lupa dah tunang ada kat mana masa ni. ihik ^^

sekarang dah faham, pehal Fazura lebih yakin dengan masyarakat sekeliling. faham dahh. fahamm.

jadi, sikit sebanyak, okay tipu, banyak sebanyak, yuyu terpanggil untuk tampil men-try juga. ye keee selepas seminggu. entah entah propa. (tampar mulut!) konon konon kan Ubat gigi Optic White boleh putih satu tona lepas seminggu kannnn. pengguna bijak, kena cuba!

Sebelum :

nak senyum pun nak tak nak. dah la gigi berterabur, elak kena herdik je, gigi kekuningan pulak tu walaupun fakta sains menyatakan bahwasanya gigi kuning adalah norma manusia.

Semasa :

haruslah buat ikhtiar sendiri untuk ada juga triplet ni. Berus gigi Colgate 360, ubat gigi Optic White, dan pencuci mulut Optic White. nak senyuman berseri seri tak? nak gigi lebih putih lepas seminggu tak? *_* 

Selepas :
Hipotesis : semakin putih berseri gigi kita, semakin mengada cara kau posing senyum di gambar. gigi lebih putih satu tona selepas hanya satu minggu. tskk. menangis opah-opah kita kalau dapat tahu ni, terlambat dah takde gigi nak guna juga :')

***

ramai yang pentingkan kulit cantik je, gigi, lantak kau la. Muka cantik orang lihat, gigi cantik orang terpikat. haa. gittew. penting juga untuk interview yuyu nanti. harap lepas ni senanglah dapat tempat nak praktikal. sadisnya cari dah sebulan tak dapat. *tekanan emosi*


p/s : yuyu dah try, korang bila lagi? kelik SINI untuk website Colgate 
p/s lagi : Ubat gigi Optic White menyerlahkan seri permukaan luar gigi kita lepas seminggu, tahu. tapi kena la ikut arahan kann. jangan la nak compare dengan jiran pulak, result beza ikut individu. 

terima kasih sudi baca :)

83 comments:

  1. nak tinggalkan tanahair? nak pegi mana??

    ReplyDelete
  2. okeyh blek ni kne terus beli triplet ni pas tu nk gune terus.. agagagagag...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. boleh geng dengan yuyu & fazura :P

      Delete
  3. seiusss ke yuyu pakai benda tu jd putih???? ahhhh.. fazura mmg laa.. xyah make up, mmg dah lawa gile.. geram tgk depan2 dolu2! yuyu comel, ahaks :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius la fad. cerah satu tona. kite tengah pakai dah sekarang :)

      Delete
  4. hihi, lawak la yuyu ni, nenek kita pkai gigi palsu leh gosok gak. hik3

    ReplyDelete
  5. hehehe ada plak terselit gambar mala ngn yuyu.. heheh

    ReplyDelete
  6. minat juga dgn fazura ala ala perempuan melayu terakhir kan..kan

    ReplyDelete
  7. dua dua cantik. aikkk yuyu dan sama saiz dengan kotak KFC dah hehe

    ReplyDelete
  8. pernahbaca lam satu majalah hiburan zaman dulu dulu y intrview dafi af,,n dtanya siapa artis plg cntik bg dafi,,dafi pom menjawab,,fazura *skema punyer ayat hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. dafi pun suka fazura, yuyu lagi la suka fazura.. tapi fazura suka Colgate ^^

      Delete
  9. wah..lawanya fazura,suka tenguk muka dia..hikhik dan betul jugak,fazura xboleh nak bajet comel macam yuyu..huhu yuyu comel..huhu lain kali nak cuba colgate optic white nie.. biar terserlah muka dan kegigiannya hahahahahaa

    ReplyDelete
  10. ala comei..... Hana pulak sebok nk lawa mcm Paris Hilton.. a. boleh x gitu. btw nk tnya ok x pakai ni YuYu? nipiskan gigi x? or tetiba rasa sensitif?

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius tak. sebab yuyu dah guna sebulan dah ni. takde pun rasa ngilu pape :) tapi betul kan makin putih gigi kita :)

      Delete
    2. Salam.. maaf menyampuk. Saya pakai ubat gigi ni satu tube, terus gigi jadi over sensitif. Mula2 ingatkan saya sorang, tetapi suami pun sama.

      Delete
  11. haa kita pun obses dgn fazura.. sgt cantik okey!!>. hehe.. yuyu pong comey gak..

    ReplyDelete
  12. yuyu.. lens yang u pakai tu colour dia tak sesuai lah yuyu.
    u look sick, macam org sakit mata,hehhe. just opinion tau. jgn ambil hati.

    Anyway, fazura and you memang cantik, alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  13. kak yuyu...kte bilik sebelah kak yuyu laaa...i love uu

    ReplyDelete
  14. kak yuyu omeyy...kte dak bilik sebelah..i love uu

    ReplyDelete
  15. EH, Why ar girls adore another girl... same like me , I also adore Fazura.. and yet, Fazura adore Rihanna, How it can be?!!!!!

    ReplyDelete
  16. wahh..nak try la nanti..
    bestnya jumpa Fazura..pika minat giler dekat dia...

    ReplyDelete
  17. fazura mmg cantik. minat dia since gol & gincu :). yuyu kita ada jumpa awak kat daiso, midvalley. kecik jee awak :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. ye ke? malu la macam ni. kite tak tinggi lagi kot masa tu :p

      Delete
  18. FAZURA LAWO GILOOOOO,SUKA TENGOK DIAAAAAA....YUYU PUN LAWAAAAA ,SERIUS NI :D

    ReplyDelete
  19. Fazura memang cantik! suka2.. owh ini la rahsianya ya! =)

    ReplyDelete
  20. cantiknya fazura...
    yuyu... u r so cute dear...

    ReplyDelete
  21. fazura gorgeous, yuyu super cute!!!

    ReplyDelete
  22. YANG MINUM KOPI ELOKLA PAKAINIH..AKAK LA TU..SUKA KOPI..TU YANG BUAT GIGI KUNING.,.,HEHEH

    ReplyDelete
  23. fazura wanita melayu terakhir...lawa dia...yuyu kiut..

    ReplyDelete
  24. comel yuyu..:)
    fazura saya peminat kamu juga.haha

    ReplyDelete
  25. rindunyeeeeeeee nak jumpa yuyu lagiiiiiiiiii.................... wuuuuuu

    ReplyDelete
  26. mcm ne nak dpt ek? kat mne ade jual ?

    ReplyDelete
  27. wahh kak yuyu.. bibir kak yuyu pun merah maknyah.. kelasssssssss gitu! weeeeee

    ReplyDelete
  28. kak yuyu comel laaa . Kak yuyu belajar kat mana sekarang

    ReplyDelete
  29. Selama yuyu pakai dah hampir sebulan Optic White ni, memang tak rasa ngilu ke apa, tapi gigi makin cerah la :)

    ReplyDelete
  30. hehehe...best baca...nakal...

    ReplyDelete
  31. fazura memang cantikkan,,tp yuyu apa bezanya..

    ReplyDelete
  32. makin berseri la pasnih.. nk snding nanti leh tujuk gg.. silau flash camera hihi

    ReplyDelete
  33. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  34. wah kak yuyu. ini tak boleh jadi nih. pasni kena beli gak ah optic white supaya boleh jadi geng ngan kak yuyu :D

    ReplyDelete
  35. "Muka cantik orang lihat, gigi cantik orang terpikat. " nice quote.boleh jadi quote baru utk iklan colgate nie :P

    ReplyDelete
  36. wahh cantik... :)done follow u :)

    ReplyDelete
  37. Yuyu ni comel la... belajar lagi ke? umur berapa?

    ReplyDelete
  38. fazura mmg cantik, sis pun suka!

    ReplyDelete
  39. waaa fazura :) cantiknya die, eh jab baju kurung yuyu yg last tu same ngn kita lol, hikhik

    ReplyDelete
  40. Kalo fazura pkai tradisi mlayu lg sweet mnnjukkn adat ktimuran kita( ´ ▽ ` )

    ReplyDelete
  41. But if fazura wear bju tradisi mlayu i think she will be more beautiful..tnjukkn adat ktimurn kita..( ´ ▽ ` )

    ReplyDelete
  42. yuyu dah cantik dgn cara tersendiri :)
    psl tempat praktikal tu, cuba yuy reg jobstreet. byk tau vacancy utk internship student skrg..yuyu amek finance kan?? ha! berlambak dpt email dr jobstreet tu =)

    ReplyDelete
  43. Pergh.. nak try jugalah nanti. Boleh posing tayang gigi macam kak yuyu!! >_,<

    ReplyDelete
  44. amboi merah makngah hehe.. kak yuyu mai la singgah blog kita.. follow skali klau kak yuyu x kisan ehhehe..

    ReplyDelete
  45. nak try jugak, tp bila nak pi beli mesti habis tsk tsk T___T

    ReplyDelete
  46. cantik sangat fazura kan yuyu??klu pakai tudung lagi cantik kan.:)

    ReplyDelete
  47. cun fazura ;)
    tapi kite nak promote hanez suraya.
    fazura colgate white, hanez suraya aurawhite, hehehe~
    -->Ingin cantik & sihat macam Hanez Suraya ? Dapatkan AuraWhite dengan : RM 150 + FREE SHAKER + FREE 3D WHITENING MASK + *FREE GIFT SET(boleh pilih set) + FREE POS .
    SET A : DETOX PATCH SLIM (GOLD) + GOLD LIP MASK
    SET B : DETOX PATCH SLIM (GOLD) + CRYSTAL COLLAGEN EYE MASK
    SET C : GOLD LIP MASK + CRYSTAL COLLAGEN EYE MASK
    untuk lebih lanjut : http://ieraassyiera.blogspot.com/2013/03/demam-aura-white-harga-promosi-cepat.html

    ReplyDelete
  48. colgate ni memang bagus, dh try. memang berkesan.
    anyway, yuyu memang comel...

    ReplyDelete
  49. nak tanya yuyu. colgate optic white ni, is it halal?
    looking forward for the reply. thankssss =)

    ReplyDelete
  50. cantek giler fazura ni.. aku memang minat kat die... ;-)

    ReplyDelete
  51. Yuyu comel.. blh x ajr care pakai shawl mcm yuyu

    ReplyDelete
  52. Yuyu comel.. blh x ajr care pakai shawl mcm yuyu

    ReplyDelete
  53. Yuyu comel.. blh x ajr care pki shawl

    ReplyDelete
  54. Yuyu comel.. blh x ajr care pakai shawl mcm yuyu

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)