Tuesday, February 26, 2013

Sesi Kecantikan Bermula.

Assalamualaikum

dah lama tak sharing menyering bab kecantikan ni. dulu pernah la share, tetiba ada plak yang cakap:

 "muka hudoh, ada hati nak tulis pasal mende cantik-cantik ni, puihh".

amboi. siap puih. mungkin beliau tak kenal peritnya kena herdik hidup-hidup balik, mungkin. kalaulah beliau kena herdik hidup-hidup oleh Yuyu Zulaikha, barulah beliau kenal erti sopan santun dalam mengatur ayat. 

huh. *sambil tepis tepis habuk tepi bahu dengan takabburnya*

minggu lepas, yuyu reward diri yuyu dengan mencuba Hansaegee. ini adalah antara contoh termakan dek review banyak blogger akan product Korea ini. tak berupaya bajet cool lagi, yuyu telah order tiga product tersebut. tskk. kenapa aku cepat sangat termakan kata kata orang? kenapa? kenapa? T_T

Sensitive Sun Cream SPF50+, Sulfur Nose Pack & Pore Serum, Charcoal Mineral Mask. habis duit dalam sekelip mata. janji tau Hansaegee. awak jangan kecewakan hati kite. janji bagi kesan cantik kat kite tauu. :')

15minit selepas product sampai :
tak menyempat. yuyu tau. tapi ni la kali pertama yuyu pakai nose pack. tolong la bagi peluang. tolong la korang. ni bukan masalah jakun, ni masalah selalu perasan hidung cantik. p.a.d.a.h.a.l. 

ia mempunyai kuasa sedut yang tiada tandingan. rasa macam nak bertumbuk dengan diri sendiri masa nak bukak mendealah ni. 

nahh mempersembahkann!
okay, ni lepas kali ke dua pakai. kalau yuyu tunjuk hasil yang kali pertama pakai, mestilah ada yang heart attack secara tiba tiba. sapa yang nak baca belog yuyu kalau dah semua heart attack nanti? habislah populariti belog Yuyu Zulaikha! -.-'

tapi perkara daebak mengenai nose pack ni, ia didatangkan dengan pore serum, ia menjalankan tugas untuk mengecilkan pores demi melenyapkan blackhead dari pandangan hidung. mari beri tepukan gemuruh untuk Nose pack + Pore serum ini. *clap! clap! clap*


2 jam selepas sampai product:
tak habis dengan ketidaksabaran pakai nose pack, yuyu terus try Charcoal Mineral Mask. haruslah pakai dua atau tiga seminggu. hatta Yuri SNSD yang cantik putih mulus tu pun tak pakai setiap hari, tahu. 

saya berwajah hitam, namun hati saya Alhamdulillah, lembut sangat. siap baca 10 Tokoh Idola Muslimah tau. heee, anda semua haruslah contohi saya :')

khasiat arang untuk mengetatkan pores dan mengawal lebihan sebum adalah tidak boleh disangkal lagi dan kehebatannya tidak berbelah bahagi. sekarang, kita sama sama beri tepukan gemuruh sekali lagi! *clap! clap! clap!*

sehari kemudian:
 

Hai. saya Princess Yuyu Cute Zulaikha sehari selepas guna nose pack, mask, dan sedang memakai sun cream. ihik. baru pamper-kan muka sekali, terus nak tukar nama kann. mengada tau yuyu ni.

lima point tiga bintang untuk Sun Cream ni, selain bertindak membidas ray yang jahat dari terkena kulit, ia juga bertidak sebagai make-up base. kat situ kita dah jimat banyak dah. bau pun sedap sedap mata memandang, bahu memikul je. dan paling penting, tak melekit.

***
jadi sekarang, sebab yuyu sendiri dah try sendiri, yuyu memang suggest lepas ni, korang pulak try. kita boleh tengok hasilnya dalam sekali pakai. benda baik kan, mestilah kita patut sama sama cuba. try ke website dorang untuk secara tak menyempatnya order : www.hansaegee.com

p/s : ini adalah sponsored post ye. jangan fitnah cakap tiru blogger lain buat product sama. cili kang!

terima kasih sudi baca & selamat menjadi cantik yang sihat :) 

119 comments:

  1. Replies
    1. mana adaaa. kulit yuyu sebelum ni ada masalah sikit la :) kering

      Delete
    2. kannn.tengok macam x de masalah,memang dah comel ! ^^^^

      Delete
  2. X de Product untk Lelaki ke Yuyu hahahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laki boleh je nak guna apa. huhu. TOP pakai ni kot yang muka dia lawa :p

      Delete
    2. Hi there, hafiz hafizol..you can try The Face Shop products, it have a 'for men range' and it's awesome you know! =D
      Btw, i love the posts in your blog Yuyu, anyway, im a newcomer in blogging,...do have a visit in my blog, http://www.parklee324.blogspot.com/...maybe i can learn from you, Yuyu? =) TQ =D =D

      Delete
  3. wao! kesan yg sgt dhsyat! harus mncuba produk ini. tmbah plak produk ini dr korea. yeah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. tapi bagus la. Sun Cream dia daebak.

      Delete
  4. elehhh pakai camera 360 mmg la flawless..puii

    ReplyDelete
  5. aww , kak yuyu cute gile:)
    nak try gak lah . mana tau kot kot bertukar jadi secomel kak yuyu ke ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii. huhu. patut try tauu. lagi lagi nose pack dia. ^^ boleh tengok benda tajam tajam melekat. ewwww~

      Delete
  6. MASK DIA TU YANG MABELESSSSSSSSSSSKAN NEK :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mask dia best. lepas pakai rasa kulit macam lembab je :)

      Delete
    2. okay fine, cu pun dah terorder ni -..-"

      Delete
  7. Ramai blogger dah buat review pasal produk ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. sebab dia bagus, sebab tu orang. termasuk la yuyu ^^ kalau benda tak bagus buat apa review kann :)

      Delete
  8. halal ke? bahan2 nye ok ke?

    ReplyDelete
  9. mungkin mmg hanya utk org yg cantik2 je kot. haha ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada. semua jenis manusia boleh pakai. hatta mak yuyu pun try mask dia. :p

      Delete
  10. Assalam, ceh makin berseri nampak... hehhe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. huhuhu. lepas pakai, memang la berseri sikit ^^

      Delete
  11. utk satu set ni berapa harga anggaran ek yuyu order?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nose pack tu RM18.9 + Sun Cream tu RM81.90 + Mask RM11. haa :)

      Delete
    2. nosepack tu kite tgk dkt website dia rm37 laa akak yuyu :)

      Delete
    3. okay total beratus jugak demi utk penjagaan muka yg sihat dan cantik ! :) huhuhu

      Delete
    4. awat sub cream mahal beno? okay mesti sin cream tu mmg betol2 berkesan klu pakai ni :)

      Delete
    5. alamakk! tersalah bagi harga. thanks tau sudi betulkan.

      tapi sun cream tu bagus la bagi akak. akak guna setiap kali nak keluar. tak melekit.

      Delete
  12. Comel la yuyu nie..Pakai apa2 pun tetap cute.. Hehe.. >_<

    ReplyDelete
  13. comel je cara yuyu review. nanti lau da bertmbah2 halus mulus, yuyu boleh apply tuk jd ahli snsd jugek. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. mana ada. SNSD siap apply jadi blogger tau :p

      Delete
  14. Yuyu,awak da sedia cantik la sayang..hehe..akak pon nak cuba lah produk ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kulit saya bermasalah la akak. kering sangat. try pakai mask tu, memang bagus jadinya :)

      Delete
    2. oh yeke?hehe..tengok putih beseri je...btw,thanks a lot yuyu for ur wonderful blog!like 100 x..hehe

      Delete
  15. Replies
    1. takkan TOP pown minat yuyu jugak ?? haha :D
      ohsem la yuyu nie :)

      Delete
  16. yuyu, first time comment blog yuyu, slalu jadi silent reader je, tapi kali ni tak tahan, dah ramai dah review produk ni kat blog,, haaaa, nak beliii!
    nak tanya, nose pack dengan mask tu , satu kotak berapa helai? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu. lain kali, rajin je la komen. tak gigit la :')

      yang nose pack tu, ada 10 helai, yang mask tu, ada 2 keping. :)

      Delete
  17. Kak yuyu.. baju putih tu.. rasanya kene tukar gambar.. agak nipis baju tuh... nampak yg dalam.. lepas baca ni boleh la delete..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yunk, baju tu biasa je. lagipun akak pakai baju tidur kat dalam. tangan panjang. huhu. ^^ pakai

      Delete
  18. Mcm best sajaaa product ni nak try laaa hihi

    ReplyDelete
  19. makin cantik la yuyu zulaikha lepas nie...hehe..

    ReplyDelete
  20. nampak lagi segar muka yuyu lepas guna product ni.jual on9 je ke?

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum,
    mmmmmm comey! comey! nampak segar bertenaga tu ;)

    ReplyDelete
  23. sun cream tue leh pki mcm kita pkai krim pelembap siang ke?berminyak x?

    ReplyDelete
  24. tekezut okayyy tgk nose pack tu lepas ditanggal (-.-")
    hihihi.

    ReplyDelete
  25. ala tomey2 cik yuyu ni....mau try jugak la..kot2 brtukr jd mke yuyu..hahaha

    ReplyDelete
  26. lelaki pun boleh ke yuyu?...ni muke bermasalah gk ni..masalah blackhead

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok gak ni...mane nk beli ni yuyu ohsem?...nk bagi lagi hot dr aaron aziz & TOP...hohoho

      Delete
  27. er..produk ni ngn daiso pnye sama x agak2?ehan pon tgh nk cuba2 produk korea ni..

    ReplyDelete
  28. ok . nak beli ! kumpul duit bebanyak !

    ReplyDelete
  29. sama ja ngn entry fatin liyana..cuba wt sl produk len plak...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami diberi product untuk dicuba, sekian :)

      Delete
    2. cik epal pon buat juga..buat la yg lain plak..sma je dgn FL

      Delete
  30. awesome yuyu!!! saya kena cuba ni,,skang cuba shiseido mask jer :D

    ReplyDelete
  31. eh eh,,pic yang last tu nampak mcm diana amir la..seriesss ni

    ReplyDelete
  32. ena sampai sekarang nak cari cream warna hitam tu.. rasa tak puas pakai yang tang idong tu je.... huuuuuuuu

    ReplyDelete
  33. okeh jom ramai ramai try & jadi comel mcm sis Yuyu

    ReplyDelete
  34. akak yuyu mmg dah cantek.. pakai apa pn cantek. heee

    ReplyDelete
  35. Anyonyoooo nomeeiiii.. Yuyu hangg pakai pe pun mmg da omeyy cumaa lg senangg pakai ni tak payahh makeup.. pore pun takdaa kn yunk.. terbaikkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua orang ada pores la ieqah gaja ^^ cuma yuyu punya tak besar. huhu

      Delete
  36. Nak kulit macam kak Yuyu~ kulit Ain sensitip sgt T__T

    ReplyDelete
  37. wahhh!!! kak yuyu kenal yuri snsd rupanya..saya pun minat! hehe btw, muka kak yuyu memang dah cantik+comel tau!

    ReplyDelete
  38. Entri kita sama Kak Yuyu,tapi produk saya guna lain sikit. Kesannya pun Daebak(hebat). Made in Korea jugak.

    http://missdaisukiaki.blogspot.com/2013/02/memanjakan-diri.html

    ReplyDelete
  39. yuyu beli ke dapat sponsor produk nie??

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas dapat sponsor, terus beli untuk kegunaan selamanya. haa. selamanya gitu~

      Delete
  40. Ingat, makanan yang sihat juga main peranan penting tau. kalau sekadar pakai product je, makanan tak jaga, tak bagus tau :)

    ReplyDelete
  41. muka sis berminyak dan banyak blackhead...

    ReplyDelete
  42. cantik nya yuyu ,
    d mana nak dpat produk nie ?
    Kat watson or guardian ada tak ?

    ReplyDelete
  43. amvoiiii comelnyaaa...
    sungguh berkesan u... jeragat pun lari weii.. hehehehe

    alhamdulilah..
    ;)

    ReplyDelete
  44. untuk semua ; Entry ni adalah sponsored post. jadi, ramai la blogger yang buat entry macam ni. bukan tiru tau :)

    ReplyDelete
  45. produk ney mmg djual on9 je ea kak yuyu?
    ada kdai sndiri ta kak?
    hehhe bnyk tnye skit

    ReplyDelete
  46. comelllnnyyaaa kak yuyu .teringin nak pakai mask segala tapi terpaksa mengejar masa ^^'' nak pakai krim muka pun kena cpt-2 ~

    ReplyDelete
  47. kat kedai takde ke ek ? beli online payah sikit T_T

    ReplyDelete
  48. Kecantikan yuyu semakin terserlah setelah memakai produk tersebut....thumbs up

    ReplyDelete
  49. Nasib baik bagi tahu sponsor post ye yuyu.. heheh

    ReplyDelete
  50. salam yuyu. rajin nya menanjakan kulit muka.hehe.tang tepek kt hidung tu, sis paling tak suke sebab time nak cabut tu, berair2 mata.sakit..hehe..

    ReplyDelete
  51. heyhey! ^_^ first time terjun kt sni, mcm best je mende tu.. seyes bekesan ke kak yuyu? >terasa nk cuba ni<

    ReplyDelete
  52. teringin nak memiliki.. harap kat watson ada benda2 mcm ni walaupun jenama lain

    ReplyDelete
  53. bestnyer...nory biasa gune brand Daiso je yg rm5 seketol...hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. brand daiso tu okay ke? nose pack ke apa yg u pkai tu?

      Delete
  54. Jom singgah RedCreations, banyak kraf felt murah kat sini.. Ada DISKAUN!

    http://redcreations3.blogspot.com/

    ReplyDelete
  55. hahaha..kelakar la yuyu..comel lak tu..akk suka baca blog yuyu <3

    ReplyDelete
  56. memang lawa hasilnya. kulit cantik betul. yuyu tak nak sponsor akak ke?heheheheheheeeee

    ReplyDelete
  57. 2/3/2012. Jumpa Yuyu kat MidValley Megamall, apapun saya tetap menyokong yuyu sebab saya pun orang Langkawi :)

    ReplyDelete
  58. wahhh..kalau kulit bermasalah boleh pakai ke??huhuhu..takut laa

    ReplyDelete
  59. Akak jaga muka ye sblm hujung tahun ni? Goodies akak comel. BTW, Lya ade mention nama akak kt blog Lya tau. Sempena GA yg akak bt harituh :D

    ReplyDelete
  60. kalau bab kecantikan, memang baca mcm air dan terus tinggalkan komen. NEXT

    haha

    ReplyDelete
  61. Nina pun ada pakai y nose tu. Cik fatin liyana pakai. Nina pun apalagi. Order terusss. Hihi

    ReplyDelete
  62. WANT TO HAVE A FAIR SKIN?
    INGINKAN KULIT CERAH?
    CALL / SMS 016 271 5447

    - Can be applied all over the body - face, hand, leg etc.
    - No exfoliation
    - Organic & Halal
    - Special Promotions offered

    ReplyDelete
  63. aihh... cantik mba yuyu..
    itu efektif ngga ya buat hidung? mau kita review juga di blog nih

    ReplyDelete
  64. salam, boleh la try product nie nanti... Jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga menarik bagi produk Shaklee

    ReplyDelete
  65. i pun penah try yg nose tu b4 ni.mmg best.after ni bleh la try yg mask tu plak

    ReplyDelete
  66. kt guardian ke watson ke xde ke cik yuyu

    ReplyDelete
  67. salam kenal dari indonesia..
    Produk ini bisa dikirim ke Indonesia kah ?

    ReplyDelete
  68. Hai Yuyu..Banyak dah baca post Yuyu sblm2 ni.. Comel je org nya..hehe. Arini baru teringat belum follow rupanya..Teringat, terus folow..hihi. Pakai mask2 ni semua memang best.. Rasa kulit segar je kan lps tu..^_^ Anyway, slm perkenalan Yuyu..

    http://nurkids2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  69. Peluang pendapatan buat ANDA!!!TANPA MODAL!!!
    Jana Duit RM900 Sehari Tanpa Modal! Asalammualaikum kepada semua sahabat, sedara mara, dan semua rakyat Malaysia.. Daripada berFB tak ada hasil, bagus berFB yang ada hasil, Saya ada nak perkenalkan satu program dari US, yang boleh membuat pendapatan sampingan. Free register, tiada apa2 bayaran di kenakan.. Tiada tipu muslihat. Tak perlu jual barang, dan kerja sikit2 je. Syarat kelayakan: Anda ada facebook dan tahu komputer sikit2. Anda hanya perlu open link di bawah dan register sebagai member. Lepas register terus dapat upah USD 25, bersamaan RM 80.00 lebih kurang. Dah tu, anda akan dapat link anda sendiri... pastu apa lagi? Copy link anda atau copy terus semua ayat saya ni, and paste kat facebook atau apa2 saja yg anda tahu, mcm email, tweeter dan sebagainya. Setiap orang yang open link anda, anda akan menerima ganjaran sebanyak USD 10 atau RM 30.00 lebih kurang. Mudah kan!!! Duit anda boleh pilih, samaada duit masuk akaun terus atau cek (akan dipos terus ke rumah). Kalau dah faham sila klik link di bawah ye. Selamat mencuba..

    Copy & paste link ini... http://Youthweeklypay.com/?invite=49227

    ReplyDelete
  70. Usaha yg baik utk kekal cantik! akak nak suggest produl halal muslim SILKYSITY SKINCARE yang mmg 100% terjamin. Bleh check kat web KKM. skincare untuk sume jenis kulit yang lebih best kulit lebih lembut, cerah, dan nampak lebih muda. First time cuci muka pun dah rasa best sgt2 coz xde chemical bahye. more info bleh whatsap segera untuk dapatkn harga promo hingga menjelang Aidilfitri. Gerenti puas hati ! (019-2663580)

    ReplyDelete
  71. terkejut aku tengok yang black mask tu.haha..nak tanya yg pore strip tu sakit tak kalau cabut? dulu pki biore pedih giler (mungkn pelekat dia kot) smpi merah 1,2 hari..

    Jemput baca deh. :D
    http://littlemommylotte.blogspot.com/

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)