HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, January 7, 2013

Teaser : My Engagement Day.

Assalamualaikum

sekarang yuyu dah tukar status. status dari "single" kepada "engaged". ya ALLAH, rasa macam baru semalam saja baru bertunang, semua perasaan takut, syukur, malu, seronok, tak hadam hadam lagi. padahal.....

majlis pertunangan diadakan pada 17 Disember 2012 lepas. fine. dah lama dah kan. tapi tak hebah mana mana pun. yang tahu pun berapa ketol manusia saja. sedara mara, kawan-kawan baik, dan photoG. semuanya serba ringkas, tapi memenuhi kehendak dan keperluan 1Malaysia *okay. sangat tetibe* 



masa ni, kita takkan tahu untuk pilih mana satu perasaan yang kita patut rasa dulu. terharu dulu ke, sebak ke, tak pun rasa gementar nak sarung cincin dulu. 
Alhamdulillah. this is a step nearer to a new beginning. InsyaALLAH.

Yuyu Onejet. ni antara hantaran dari yuyu untuk tunang yuyu.

heee. dah la, teaser je pun kan, kan? malu pulak yuyu nak berbelog pasal ni. rasa segan macam kena kenyit mata dengan mamat hensem membajet romeo seboleh mungkin pulak. *kedip mata berkali-kali sambil pintal rambut*

InsyaALLAH. akan bersambung dengan entry lebih panjang...

hmm. kot

Terima kasih sudi baca :)

238 comments:

  1. Replies
    1. congratz yuyu..mcm muda lg la yuyu ni..


      jom singgah
      http://beritasini.blogspot.com/2013/01/piala-sumbangsih-2013-hai-o-mahu-lunas.html

      Delete
    2. congratz yuyu..mcm muda lg la yuyu ni..


      jom singgah
      http://beritasini.blogspot.com/2013/01/piala-sumbangsih-2013-hai-o-mahu-lunas.html

      Delete
  2. Replies
    1. hi semua..
      i terjumpa satu blog yang baru usianya 3 hari..
      tapi komen dalam tu wow!!!
      trafik dia pun i rasa membanggakan bagi blog yang baru di buka 3 hari...
      elok u all pergi tengok : http://astanakandis.blogspot.com/

      i buat blog sendiri kenapa tak jadi macam tu ye?
      dah macam2 i buat untuk blog i..
      maybe i tak ada bakat dalam penulisan..

      Delete
  3. wow xsabar nk tunggu yuyu update full entri. hehehe tahniah tau. <3

    ReplyDelete
  4. eh..dah tunang..baca tajuk td ingat propa ja ..memain..mcm selalu..haha..anyway..selamat mengahrungi masa2 bertunang..n smoga cpt2 melangkah ke gerbang perkahwinan..fuhh..

    ReplyDelete
  5. cantik kek tu.... beli kat mane?
    anyway.. selamat bertunang.. :)

    ReplyDelete
  6. Wahhhh diam2 je, tahniah kak yuyu, cepat2 update full story taw :DD

    ReplyDelete
  7. Owh tahniah cik yuyu,,,

    Xcaye cik yuyu tng...igtkn tjuk td main upenye.,bnar,,,,tahniah2 ;-)

    ReplyDelete
  8. tahniah! kawen jgn lupe jemput :P

    ReplyDelete
  9. Cantiknya! Comel sangat yuyu! Nanti kenduri kawen jemput la kite :')))) hehe. Congrates akak :)) bertuah si jejaka tu ;D

    ReplyDelete
  10. yuyu sgt comelll! <3 congrats! slmt mendrikn majid pula. hiks ^^

    ReplyDelete
  11. comel yuyu..tahniah okaii.nnt nak kenuri jemput acik jugek..nak perabih lauk yuyu..kikiki..

    ReplyDelete
  12. Comel nya gambar yuyu ! Tahniahhh ! :3

    ReplyDelete
  13. Tahniah yuyu..btw sapa tunangan yuyu ni..eee saja bg semua tertnya2 :p

    ReplyDelete
  14. Kehkeh update jugak pasal ni . Tahniah kak Yuyu . :)

    ReplyDelete
  15. x saba nak tgok muka tunang yuyu <3

    ReplyDelete
  16. tahniah sis yuyu.. cepat-ii kahwen

    ReplyDelete
  17. Tahniah tapi kenapa tak jemput heeee

    ReplyDelete
  18. Tak tahu pun yang kak yuyu dah bertunang.. Btw tahniah kak yuyu :)

    ReplyDelete
  19. yuyu..yuyu tipu ea..ingat main2 tak di..yuyu kan suka main2..tahniah yuyu..semoga berkekalan hingga saat ijab kabul..

    ReplyDelete
  20. alhamdulilah, dah jadi tunangan orang rupenye gadis comel ni. semoga dipermudahkan untuk perancangan seterusnya. amin :)

    ReplyDelete
  21. yuyu..tipu ea..hihi selalu yuyu propa je..btw tahniah!! moga berkekalan hingga ijab kabul nanti..:D

    ReplyDelete
  22. kalau kami nk sponsor photographer on wedding yuyu ley tak?

    ReplyDelete
  23. congrats kak yuyu. tak lama lg nikah le nii. alahai kak yuyu yg comel :)

    ReplyDelete
  24. waaa dalam senyap senyap. hihi
    tahniah kak yuyu :D

    ReplyDelete
  25. suka cara Yuyu bersederhana. :) moga ALLAH redha

    Mabruk alaik.

    ReplyDelete
  26. tahniah, tapi lebih baik rahsiakan pertunangan, dan hebahkan perkahwinan. btw happy for you, and barakallah. semoga diberkati :)

    ReplyDelete
  27. wahhh ! teringin pulak nak kawen :P
    tahniah kak yuyu ! comel je dia..

    ReplyDelete
  28. yuyu.. :D https://www.youtube.com/watch?v=OoDoh94Dnl4

    ada nama Onejet situ.-vokalis- bakal imam yuyu eyh?

    ReplyDelete
  29. Tahniah yuyu...special nya nama tunang yuyu

    ReplyDelete
  30. Tahniah yuyu.. senyap-senyap je ye.. ^_^

    ReplyDelete
  31. taniah adik kecik....semoga berjaya mnengapai cita dan cita. in shaa Allah

    ReplyDelete
  32. tahniah yuyu...
    tak lama lagi berkampung lagi la para blogger..
    kali ni kat rumah yuyu lak..:)

    ReplyDelete
  33. congrats kak yuyu! semoga kekal sampai kahwin lah ye. amin! kak yuyu comel lah! hehee

    ReplyDelete
  34. Tahniah k.yuyu :) tak sabar nak tunggu sambungan

    ReplyDelete
  35. Cantik akk Yuyu., huhu tahniah akk~ ^^

    ReplyDelete
  36. Tahniah yuyu..status kita sama.......;-)

    ReplyDelete
  37. tahniah kak yuyu... akak nmpk cntik sgt :)

    ReplyDelete
  38. nak tgk tunang akak!! heee comei nya !!!

    ReplyDelete
  39. wah . kak yuyu dah bertunang la . teringin pulak saya nak brtunang lepas ni . hihi XD

    ReplyDelete
  40. tahniah yuyu!!cantik sangat...bila nak letak gambar tunang.hehehe

    ReplyDelete
  41. Tahniah buat Yuyu dan pasangannnn ;)

    ReplyDelete
  42. AIE,BUDAK SEKOLAH RENDAH MANA BOLEH BERTUNANG..HAHAHA..
    JGN MARAH YUYU,KAK BUI GURAU2 JER
    TAHNIAH MY DEAR SWEET LITTLE GIRL
    HRP2 KEBAHAGIAN SENTIASA JADI MILIKMU..syahdu tetiba..^___^

    ReplyDelete
  43. wah...congratz yuyu!
    tgok yuyu tunang rasa mcm nk tunang plak la! hehe

    ReplyDelete
  44. thniah akak dh jd tunang org..hehe...onejet..siapekah dye ye..hehe

    ReplyDelete
  45. hepinyerrr dengar yuyu dah melangkah setapak ke hadapan dlm hubungan.tumpang hepi,..smoga ianya berkekalan hingga ke jinjang pelamin,..aminnn

    ReplyDelete
  46. tahniah yuyu,..tumpang hepi,...smoga berkekalan hingga ke jinjang pelamin,..

    ReplyDelete
  47. sudah menjadi tunangan orang..congrats yuyu

    ReplyDelete
  48. Tahniah yuyu...chomel jer bdk tecik ni tunang

    ReplyDelete
  49. Tahniah yuyu...chomel jer bdk tecik ni tunang

    ReplyDelete
  50. Tahniah Yuyu.. Yuyu nampak sweet sangat. Nanti update lagi eyh ? Letak gambo bebanyak ! :D

    ReplyDelete
  51. Tahniah Yuyu...bila hari bahagia utk ijab-kabulnya?

    ReplyDelete
  52. wahh tahniah akak comel. Selamat menjadi tunangan orang >.<

    ReplyDelete
  53. tak sangka yuyu dah bertunang.
    tahniah ye kak yuyu

    ReplyDelete
  54. Patutlah hari tu on 17dis orang wall post kat fb kak yuyu *tahniah yuyu* bagai ingat dorg ucap untuk story akak jado cover majalah tu. Rupanyaaaaaaaa tak sangka, dalam diam :p

    Tahniah kak . Jangan tunang lama-lama . Hihi

    ReplyDelete
  55. tahniah ye zulaikha..hehe


    guys..follow me k..

    http://herdiaryoflife.blogspot.com/2012/12/peplums-ada-dijual-di-sini.html

    ReplyDelete
  56. tahniah kak yuyu,mane muke tunang?nak tgok jugak :D

    ReplyDelete
  57. Salam dik.mabrouk!!hapy for u.moga kekal ke syurga.cepat2 nikah tau :-)

    ReplyDelete
  58. wuah tahniah yuyu..bla le tarikh kwin?

    ReplyDelete
  59. wow siryes seyh?? ini mmg kejutan ni. baru best. ahakk. tahniah akak, moga jinjang pelamin makin dekat lepas ni :)

    ReplyDelete
  60. tahniah kak yuyu, omey sangat ^___^

    ReplyDelete
  61. kak yuyu. congratsc tunangnya. kiut sgt2 kak yuyu tau.

    ReplyDelete
  62. tahniah yuyu !
    tahun ni langsung majlis ke ? hehee :D

    ReplyDelete
  63. tahniah kak yuyu, macm tk caya je dah tunang.

    ReplyDelete
  64. 17 Disember . birthday saya ! <3 :)

    ReplyDelete
  65. 17 Disember ? Birthday saya ! <3 :)

    ReplyDelete
  66. alaaa sikitnya gambar yuyu..
    nak lagi pliz.. =D

    ReplyDelete
  67. congrat yuyu...hop hepi ever after...

    ReplyDelete
  68. congrats yuyu..hop hepi ever after..;-)

    ReplyDelete
  69. tahniah yuyu!!
    semoga pnjg jodoh n kekal bahagia hingga ke syurga.. :)

    ReplyDelete
  70. Terima kasih semua. doakan yang baik baik untuk semua ni :)

    ReplyDelete
  71. allhamdulillah tahniah dik yuyu.. akak x sangka adik dah bertunang dlm diam..
    and akak respect adik sbb x publish ur personal things at here...
    wahh really respect u!! congrates and insya allah.. akak doakan bahgia hingga ke akhr hayat kelak.. amin

    ReplyDelete
  72. Wah dah bertunang iyaaa yuyu hihi , Congratulation :) <3

    ReplyDelete
  73. wahhh dah bertunang dah sis.. diam2 ubi berisi.. alhamdulillah, tahniah!

    ReplyDelete
  74. WAHH...dalam diam yea yuyu..

    Congrat yuyu yg comel!hehe

    Smoga kekal hingga ke jinjang pelamin, anak cucu dan akhir hayat!

    Regards,
    zuhra@cosmoladiess.com

    www.cosmoladiess.com >>> Untuk shawl,tudung bawal & inner pelbagai pilihan terbaru!

    ReplyDelete
  75. wahhh..congrats..congrats..congrats sis Yuyu! XD

    ReplyDelete
  76. comellllnya sis yuyu! tahniah for your engagement day dear <3

    ReplyDelete
  77. Tahniah yuyu,,,kahwin jangan lupa jemput hikhik,,,,

    ReplyDelete
  78. Dimanakah gerangan gambar tunang lelaki nye...=3

    ReplyDelete
  79. Congrats akak yuyu sayangssss! <3

    ReplyDelete
  80. tahniah yuyu :)
    jeless nyaa dia dah buat majlis tunang ;) tak jemputt ponn :P hehe.
    semoga sampai ke jinjang pelamin and kekal smpai ke syurga Jannah, In Sya Allah , Amin :)

    ReplyDelete
  81. congrate yuyu..Alhmdulilh..da jdi tunang org..leps ni
    tgu jdi wife org pula..^_^

    ReplyDelete
  82. wah..tak sangka2.. sangat2 tak sangka.. diam2 je dia kan??hehehe..tahniah yuyu...semoga berbahagia hinggalah ke akhir hayat.amin...

    ReplyDelete
  83. Tahniah Yuyu.
    semoga dipermudahkan semua urusan Yuyu, kebahagiaan Yuyu adalah kebahagian semua orang..

    kalau la bole, bagi la tunjuk gambo Encik Onejet tu :)

    ReplyDelete
  84. Tahniah Yuyu..

    Tak puas tengok, xmau yang B&W nak tengok real plzzzz...heheee

    ReplyDelete
  85. Tahniah Yuyu!

    Kek tu secomel orgnya.

    ReplyDelete
  86. Cantikkkk!!!!!! congrate, yuyu... selamat bergelar 'tunang'..

    *kebetulan, cahaya pun baru gak pegang title 'tunang'.. >_<"

    ReplyDelete
  87. congrats dik yuyu!!! u look sweet and cute as usual :)

    ReplyDelete
  88. hope kli ni more main2 ye yuyu... tahniah ye...

    ReplyDelete
  89. wahhhh yuyu da tunang..tahniah yuyu..semoga berkekalan..majlis kiter lebih kurang tarikhnyer..selamat dah jd tunangan org..alhamdulillah..;)

    ReplyDelete
  90. Salam.

    Err.. Speechless. Haha. Congrats little yuyu. Dah besar dah la.

    ReplyDelete
  91. tahniah yuyu... teringat kenangan lama...

    ReplyDelete
  92. assalammualaikum wbt

    thniah adik comel .. ptt la x stiap entri ad je terselit bab kawen2 ..
    rupanya .. hehehe .. pape pn .. congrats ye dik .. smga dpjgkan jodh hga akhr hyt ..

    ReplyDelete
  93. Blog anda tersenarai dalam blog terbaik saya 2012.. lihat list dalam blog saya malam nti ok...

    ReplyDelete
  94. Mabrouk alaik kak Yuyu comel ! Lebih banyak kak Yuyu dapat barakah lepasni.

    Semoga cepatcepat nikah. dan kekal sampai syurga. jadi isteri solehah.

    sy ada jual buku, the great of muhammad. boleh buat hantaran. RM110 shj. free postage taww --> https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/421168_264684886993232_1042433704_n.jpg

    inbox sy di facebook.com/ainulhusnammjra

    ReplyDelete
  95. mabrouk alaik! lebih byk barakah kak Yuyu kita nii.. :')

    moga cepat nikah. jadi isteri solehah ye..

    ni sy ada jual buku The Great Of Muhammad. RM 110 shj. boleh jadikan hantaran nnt :) https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/421168_264684886993232_1042433704_n.jpg

    berminat boleh inbox sy di facebook.com/ainulhusnammjra

    tumpang gembira...... :')

    ReplyDelete
  96. wah..congrate ye..semoga smpy ke jinjang pelamin..seterusnya till jannah ye..amiin..xD

    ReplyDelete
  97. tahniah!!!sangat2 cantik..

    p/s : cam xcaya lak yuyu da tunang

    ReplyDelete
  98. Mcm tak caya pulak akak comel ni dah bertunang. ingtkan main tipu2 lg mcm dulu, hehe. Comelnya akak ^_^ Tahniah!

    ReplyDelete
  99. semoga cepat fly teros atas pelamin..hehe

    ReplyDelete
  100. yuyu dah tunang lah.. siapa oneject tu . curious sangat nak tahu . ha3

    ReplyDelete
  101. tahniah budak kecit! semoga dipermudahkan ke langkah seterusnya..

    ReplyDelete
  102. laaaaa,,, npe baru nak gitau ni,, congratulations!!!!!! single men outside,, do be frustrated,, hahaha

    ReplyDelete
  103. Tahniah and semoga di permudahkan..darah manis ni kena jaga-jaga..

    ReplyDelete
  104. Wahhhh da tunang da si comel ni.. congrates yuyu!
    cpt2 naik pelamin... cpt2 dpt baby mcm My...:D

    ReplyDelete
  105. congrate kak yuyu :) hikhooookkkkk ! akhirnyee tukarr da statuss .. hekhekkk :) happyy selaluuu kakka :)

    ReplyDelete
  106. wahhh...mabrouk kak yuyu..macam tak sangka dah ada tunang dah akak >_<

    ReplyDelete
  107. Tahniah atakk comey ... semoga berbhgie :D

    ReplyDelete
  108. tahniah Yuyu... semoga sampai ke jinjang pelamin dan bahagia sampai ke akhir hayat.... comel nya Yuyu.... (^_^)

    ReplyDelete
  109. Terima kasih semua yang sudi doakan yang baik baik. terima kasih sangat. ni teaser je. nanti dah nak kawen, baru yuyu update kot. heee. doa semua berjalan lancar. yuyu takut pulak :)

    ReplyDelete
  110. Assalam, tahniah YUYU... dah tunang rupanya...

    ReplyDelete
  111. taniah kak Yuyu .. 17 dec tu birthday kita :D

    ReplyDelete
  112. Congratz dik.rase cm muda lg.semoga kekal ke peringkat seterusnya ;)

    ReplyDelete
  113. Tahniah dik yuyu..semoga dipermudah langkah seterusnya..di wajah nampak happy n berbunga bunga giteww..comey sangat sangatlah....hihi

    ReplyDelete
  114. tahniah yuyu! terkejut dapat taw yuyu dah bertunang ..ain sentiasa suppot yuyu with love <3

    ReplyDelete
  115. Congratulations Yuyu Zulaikha !
    follow my blog :) http://muslihahhassan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  116. tahniah yuyu!! semoga segalanya berjalan dgn lancar sehingga ke hari yg bermakna :)

    ReplyDelete
  117. TAHNIAH, kak Yuyu ! I'm soooo happpyyyy for youuu... Semoga berkekalan hingga akhir hayat (:

    ReplyDelete
  118. Congrat Kak yuyu :))) semoga berkekalan hingga akhir hayat ....

    ReplyDelete
  119. tahniah sis yuyu..semoga berkekalan hingga akhir hayat..:)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)