Thursday, January 24, 2013

Sepanjang Langkawi.

Assalamualaikum

sementara yuyu nak siap siap blah ke KLCC untuk event NUFFNANG, adalah lebih baik yuyu update sikit entry belog sepam dua daripada terbongkang atas katil macam orang hidup malas mati tak nak. ni la hidup orang final semester yang ambik tiga paper jewww. 

jewww?? -.-'

jadi pendekkan cerita daripada melalut macam mintak kena debik, seminggu ni adalah minggu KUIS punya mid-semester break, dan sebab tu la seminggu juga yuyu tak update belog. buzy dengan family kann. semalam baru la bertolak balik ke Kelompo. padahal sepatutnya Ahad malam baru balik, tapi atas sebab Jumaat, Sabtu, Ahad yuyu ada hal....

terpaksa la buat buat rela korbankan tiga hari bermakna dengan family. tarik luggage pun macam nak tak nak je. kenapa la Langkawi dan Kelompo tak macam kangkang kera je. pagi pagi, Subuh pun tak habis lagi, yuyu dah siap bertolak ke Jetty Langkawi. sayunya hati dahku. tetiba  dengar lagu Dendang Perantau celah lubang telinga. tskk T_T

 
ya, awal awal pagi yang suram dan hati yang muram. suuuriramram suuuurirammm. sempat la dalam ferry yuyu tengok matahari malas-malas nak terbit. cantiknya tengok Langkawi masa ni, terharu tempat sendiri cantik tahap nak kamehamehaa. jeles penduduk Zimbabwe tauu.

pepagi kalau duduk di luar ferry, dapat la feeling Titanic. angin tiup macam nak tercabut serkop kepala. 

tapi kalau petang, boleh la nampak Dolphin meloncat loncat dengan meriahnya di sekitar pulau kecik ni. kalau pulau kecik tu kita boleh nampak Dolphin, belakang pulau kecik tu, kita boleh nampak ikan Paus

hebakk kan Langkawi. sila baca dengan intonasi sumpah riak, please. *popping collar*

tapi kena la naik ferry waktu petang, sebab Dolphin dan Paus tak keluar pagi pagi. bukan sebab taat dengan perintah mak dorang, kena rotan kalau keluar pagi, tapi sebab nelayan dari Thailand suka tangkap dorang waktu pagi secara haram. tskk. badigol. :'(

mempersembahkan pipi terlebih isipadu saya! -.-' 

subhanaALLAH. sepanjang Langkawi ke Kuala Perlis, tenang sangat tengok laut hijau, matahari samar samar dengan kabus, langit biru kemain. kretifnya ALLAH buat. nampak jelas ikan bilis tengah merempit dalam laut.

cantik kan Langkawi. tempat wa. memang arr cantik

muka orang nangis cekup muka dengan handbag dalam ferry. bhahaha. rasa macam nak terajang diri sendiri.

kalau korang nak tengok cantik cantik perjalanan dari ferry, pastikan waktu paling pagi atau petang. tau. tapi kalau nak tengok orang Langkawi cantik cantik pulak, tengok je Yuyu Zulaikha. hikhik ^^

terima kasih sudi baca. :)

82 comments:

  1. wah beznya..pergi x ajak yew..huhuhu

    ReplyDelete
  2. bestnya walaupun kena cekup....kak yuyu comelll

    ReplyDelete
  3. aaaa nk g langkawi! nk borong coklat hee

    ReplyDelete
  4. haha.. mmg ada ke ikan dolphin tu yuyu comel??? Nanti one day nak pegi honeymmon dekat Langkawa la.... X pernh sampai sana lagi.. T_T


    nak tengok manusia cantik di sana jugak.. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah.. comel. dah siap plan honeymoon lagi :p

      Delete
    2. Langkawa katne? #blur kejap hehehe

      Delete
  5. dah lama tak naik ferry.. last naik 2007. from Bali to Lombok.. and ofkos ley tengok dolphin lompat-lompat manja dalam laut tu.. :)

    ReplyDelete
  6. sumpah , sangat teringin nk pegi sana . :(

    ReplyDelete
  7. Dolphin?aha.sweet la sis ni..anyway sy boleh dikatakan every year pergi langkawi.shoppg cokelat! Hehe. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asal datang Langkawi je cekelattttt je. tau dahh :)

      Delete
  8. Wah! Dah setahun farah tak pergi Langkawi :)

    ReplyDelete
  9. mcm best je ni...nk pergi jgak..:)
    x dpt tgok ikan blis tgok laut 2 pom jdila.. huehue

    ReplyDelete
  10. sekali jer g Langkawi dah lebih 14 tahun tak jengah...bila nak jengah nie....
    Langkawi aku datang...(entah bila...)

    ReplyDelete
  11. Bestnya pergi Langkawi..Nak pergi jugakk !!

    ReplyDelete
  12. wow..melencong @langkawi..best tu..

    ReplyDelete
  13. waa.. canteknye penmandangan tu..
    tapi lebih cantek Yuyu.. *)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aloloo.. SubhanaALLAH... terima kasihhh <3 :)

      Delete
  14. yuyu orang langkawi kn..

    ReplyDelete
  15. tak penah jejak kai ke langkawi..
    jelly oh jelly ;p

    ReplyDelete
  16. nak p langkawi lps nie he3..
    jemput join contest hadia shawl halfmoon lace

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=483378025037786&set=a.483377981704457.101215.436616126380643&type=1&theater

    ReplyDelete
  17. salam..blog walking here...jemput ke butik kami..=)

    ReplyDelete
  18. makin matang penampilan akak :)

    ReplyDelete
  19. aduh bestnye pemandangan tu yuyu...pergh! tak pnah g smpai kat lngkawi tu~

    ReplyDelete
  20. nyesal tak sudah tau sebab bila k sha pegi langkawi november lepas tak dapek jumpa yuyu huhuhuhhuuu

    ReplyDelete
  21. tak pernah sampai langkawi lagi.. tengok orang langkawi je jadi la.. gigi yuyu berlapis ye? org kata org yg gigi berlapis ni selalunya "Maniss..."..

    ReplyDelete
  22. mai tempat ceq noh.. :)

    jom singgah:
    http://pemudattbc.blogspot.com/2013/01/daging-ulama-adalah-beracun.html

    ReplyDelete
  23. kemain lagi dolfin.pnjam sekor nk bela dlm akuarium.

    ReplyDelete
  24. waaa teringin nak ke langkawi. tak pernah lg ke sana.:(

    ReplyDelete
  25. waaaaa MasyaAllah indahnya ciptaan Allah. btw sy suka tgk blouse warna hijau Kaka Yuyu. plus sy suka hijau ^^

    ReplyDelete
  26. yuyu, lah org langkawi ker, nak cekelat leh..huhu

    ReplyDelete
  27. i like pic...sgt2 menarik n comel:)

    ReplyDelete
  28. Comel kak yuyu. macam seri nak kawin je :p

    ReplyDelete
  29. Oh ye? Serius ada dolphin lompat2 ? Hari tu pegi, tapi takde pulak tengok lautnya. Huhu. Kak yuyu memang comel!

    ReplyDelete
  30. wah... bestnya... nak pergi Langkawi jugak :)

    http://gadismerahjingga.blogspot.com/

    ReplyDelete
  31. langkawi mmg cntek... ciss mcmne yuyu boleh uar dr feri ni..jeless jelesss..

    eh tol ke ade dolphin.. ishhh ptg tu tak plak ieqah nmpk,.hebakk hebak

    ReplyDelete
  32. langkawi best ! aritu pegi 5 hari pun rasa xpuas oh! :D

    ReplyDelete
  33. best nye la yuyu asyik ulang alik dr uma langkawi ke kl erk..jd org pulau yg cute la yuyu!hehe....

    jemput singgah ke online shop sy menjual pelbagai tudung bawal & shawl...

    www.cosmoladiess.com

    ReplyDelete
  34. mesti rasa tenang je kan kat sana.. tengok matahari terbit, pulauu.. waaa. bestnyeee.. mmg sdeh sgt bile jauh dr family.. nak buat mcmne, study ... :'(

    ReplyDelete
  35. Btol2..lgkawi memg sgt awesome..kte da penah g 2kali..
    Rse nk g lg je..

    ReplyDelete
  36. wawawawa ..... subanallah ! indahnya langkawi . rasa nak sama2 dgn akak yuyu g sne lah ... ;( akak yuyu ajak kite ye . blh ? ^^

    ReplyDelete
  37. bkn xleyh kua dr ferry ke?hhuhu

    ReplyDelete
  38. N pernah naik ferry g Langkawi.. seronok sangat + penin-penin

    ReplyDelete
  39. niza suka belog kak yuyu taw tak? kih3..

    kak yuyu update lah selalu. :)

    ReplyDelete
  40. jumaat minggu lpas dah trun langkawi..pg sbuh btolak mghrib bru balik..haha..

    ReplyDelete
  41. Tenang hati tengok yuyu tu haaa...hehhe
    btw, mmg comel pun!

    ReplyDelete
  42. nampak ikan bilik merempit paling tak tahan....aduhaiiii dik kupukupu....ni study kat KUIS ye...kalau terserempak sis kat pasar malam tegur2 la ye hehehehehhehehehehe

    ReplyDelete
  43. kte da jmpe dah..huhu. comey la kak yuyu..
    http://wonderfullife911.blogspot.com/2013/01/yes-finally-i-got-it.html

    ReplyDelete
  44. langkawi memang cantek... kite dah penah pegi...

    ReplyDelete
  45. MMG DLM LIST PLAN NAK KE LANGKAWI
    KALAU KAK BUI G SANA,BOLEH JUMPA X..HEHE

    ReplyDelete
  46. sy org perlis tp xpenanh jejak pon langkawi..takut naik feriii

    ReplyDelete
  47. tiap2 tahun pegi lgkwi..this year mayb bulan 6..hihi

    yuyu! tq so much blnja tiket train kat klcc..malunya tiba2..haha

    ReplyDelete
  48. sy teringin nk pegi langkawi...
    tak tahu bila boleh dpt pegi..
    teringin jugak nak naik ferry mcm yuyu..:)

    btw yuyu, awk comel..:)

    ReplyDelete
  49. Yuyu, nanti kawin, zaty nk dtg langkawi la.. Boleh gi jalan2 lepas tu. Bagitau tarikh tau! ^_^

    ReplyDelete
  50. planning nak pi langkawi nanti. Nak pi rumah kak yuyu *flip hair

    ReplyDelete
  51. wah best nyer...nk join..nk join...hehehehe...

    ReplyDelete
  52. dulu g langkawi time mlm..nmpak ustaz je dok bg ceramah kat tibi..huhu

    ReplyDelete
  53. cik yu yu yg comey@ salam kenal n singgah sini ye..

    ReplyDelete
  54. yuyu..sy tempek muka yuyu lam entry ni,,jemput baca yer
    dvafashionistaboutique.blogspot.com/2013/01/mengapa-saya-berbelog.html

    ReplyDelete
  55. hello ! boleh tolong like page ni tak ? https://www.facebook.com/zetaarmario?ref=hl
    thank you

    ReplyDelete
  56. Kalau datang Langkawi, jangan la segan cari yuyu :)

    ReplyDelete
  57. cantik gmbr..ala2 titanic gteww..:D

    ReplyDelete
  58. satu hari nanti saya nak ke langkawi juga. sebab tak pernah lagi ke sana

    ReplyDelete
  59. Tak pernah lagi sampai Langkawi.. Huhu.. Satu hari nanti In Shaa Allah bakal jejak kaki ke sana.. =)

    ReplyDelete
  60. langkawi memang satu tempat yang menarik. rasa nak pergi lagi.

    ReplyDelete
  61. Nak pergi langkawi lagi taun ny. . kat mana nk cri sis yuyu?

    ReplyDelete
  62. Nak pergi langkawi lagi taun ny. . kat mana nk cri sis yuyu?

    ReplyDelete
  63. klaw pergi langkawi , kat mana nk cri sis?

    ReplyDelete
  64. yuyu nanti kte nak g langkawi. jd pemandu pelancong la boleh? hehe~

    ReplyDelete
  65. waaaaaaaaaaa,,, bestnya langkawi! :D comel sgt dia! :) jemput singgah ke blog kalau sudi :D

    http://santanmanis.blogspot.com

    P/S: alahaiii... bilalah Yuyu zulaikha nak terjah blog aku... hahhahaha :D krik krik krik

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)