HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, December 27, 2012

Wedding Kakak ♥

Assalamualaikum

---------------------------------------------------------------------------------
kredit kepada We Luv Peplum untuk busana yuyu sepanjang entry ini.
---------------------------------------------------------------------------------

bulan ni, bulan paling jimat beras. kenduri kawen sana sini sinun sunan sanun. agak lapar, boleh yuyu ngadap mana-mana kenduri kawen. yuyu suka la bab-bab menyahut seruan untuk berjimat dengan cara macam ni. selain boleh berjimat, boleh juga mengurangkan insflasi negara.

ini statement budak finance yang tak grad lagi tau. -.-'

Sabtu lepas (boooo.. dah lapuk dah yuyu.. booooo), yuyu ngadap kenduri kawen kakak yuyu. okay. tipu. yuyu takde kakak. tapi senior yang yuyu dah nyusahkan dia selama lima sem berturut turut. jadi, kira kakak lah kan kan kan? 


antara hadirin hadirat sidang majlis yang hadir masa tu, yuyu lah paling muda. dah muda, sopan santun berbudi pekerti pulak tu. yang lain semua senior yuyu. sebab, dari semester satu, yuyu lebih rapat dengan senior. jadi bila sem lepas dorang dah grad, _________________________ (sila isi tempat kosong). tskk T_T

masa kenduri tu, bila dah boleh ngadap balik muka senior, tetiba rasa macam nak ajak dorang buka buku subject Real Estate, sesama ulangkaji kat rumah kenduri macam kami ulangkaji kat kelas dulu. yuyu rasa happy tahap kamehame haaaa ♥ ♥ 

         
       OfficialPhotographer : Zulhilmdin.                                                  bakal pengantin

di sana, sedang pengantin sibuk dengan kenduri dia, kami kami ni sidang hadirin hadirat pengerusi majlis ni sibuk bincang pasal kenduri kami. Kak Amoi dengan Abang Ali nak kawen masa raya cina, Kak Huda dengan Abang Shrek nak kawen awal bulan dua, yuyu pulak nak kawen bulannnnnnn..

heeee. supriseeee! sila buat buat terkejut tau. yuyu pun tak nyabar dahh. asyik orang lain je kawen. lalala.


hantaran i-Mac tuuu! O.O terjojol bijik mata masa tu! ada photobooth lagi. Omai! Omai! tu yang eksaited lebih. masa tulis ucapan, yuyu tulis dalam bahasa Arab. rasa macam ustazah pulak masa tu. dah la tandatangan yuyu pun jawi. baiklah. yuyu seorang ustazah pilihan. *muntah warna warni cepat*

dannnnnn......

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

inilah pengantin! Kak Dayah dan Abang Latip! untung kak Dayah, dapat suami Imam Masjid. sejuk limpa ginjal usus trakea salur darah semua. dorang bercinta dari dedua tak mumayyiz lagi, sampai la sekarang dah kawen. awww~ sweet sangat! masing masing tengok masing masing membesar dan matang.

_________________________________________________________________________________
kepada Kak Dayah Abang Latip,
semoga dimurahkan direzeki, bahagia hingga akhir hayat cepat dapat anak yang soleh & solehah, dan hubungan diberkati ALLAH dunia dan akhirat. Aminnn
.
_________________________________________________________________________________



         
dan OOTD yuyu pada hari kejadian adalah peplum dari We Luv Peplum . sesuai dengan ketaksuban fesyen zaman sekarang. sana sini orang pakai peplum. dahku juga taknak la ketinggalan ketaksuban duniawi yang fana ini. hikhik ^^

sekarang dah siap bercorak, dah ada banyak design dan dah ada warna warni warnu. okay! buat buat pengsan sambil mata pejam, tangan kanan order peplum baru.

terima kasih sudi baca :)

101 comments:

  1. alahai comelnya yuyu. btw, lawa baju :D

    ReplyDelete
  2. la...ngatkn akak yuyu btul2...senior rupanya, hahaha...waktu cam ni mmg jimat beras...jnji rajin jew p tiap jemputan tu...ya yuyu bla lgi?

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hahahahha! ko je yang perasan kannnn.. amboii.. kecik toet macam tu pun ko nampak! :p

      Delete
  4. Assalam, comel pulak YUYU... paling kecik dikalangan hadirin yg hadir.. jgn marah... ^_^

    ReplyDelete
  5. cumel nye la yuyu ni. aww aww :)

    ReplyDelete
  6. Pi kenduri kawin.. Tp bayak gmbr yuyu dari pengantin.. Kikiki ki.. Nasib baik comey..

    ReplyDelete
  7. lawo baju..yuyu nak tanyo.peplum yg yuyu pakai ni ape namenyer kat we luv peplum tu??

    p/s: yuyu nak tawen da ea..wiwittttt

    ReplyDelete
  8. ahhhh.. bajuuu yuyu semua cantik2. jeles2.. ohhh kakak senior rupanya.. kalau dia baca entry ni, congrate on her wedding ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. dah anggap macam kakak sendiri dah. heee ^^

      Delete
  9. walamak terbaik..... hijau kak yuyu auw2... hehe......

    ReplyDelete
  10. Pi kenduri kawin tp bnyak gmbr yuyu dr pengantin.. Kikiki nasib baik comey... Yuyu... Yuyu...

    ReplyDelete
  11. Pi kenduri kawin.. Tp bayak gmbr yuyu dari pengantin.. Kikiki ki.. Nasib baik comey..

    ReplyDelete
  12. hai yuyu comel sangat. kecik molekkk :D

    ReplyDelete
  13. comelnye kak yuyu.. bju pun kiut.. hihihi =)

    ReplyDelete
  14. bakal pengantin tue.. :p
    btw betol larr cincin di jari yuyu..

    ReplyDelete
  15. atotototoooo..kecik molek je..teringin nak jumpa yuyu. nak ukur ketinggian sape lagi comel! hahahah xD

    ReplyDelete
  16. sweety yuyu with lovely dress. kita doa yuyu cepat kahwin juga, :) cant wait.

    ReplyDelete
  17. yuyu paling kecik dari yg lain .. huhu ...
    comel :)

    ReplyDelete
  18. peplum ad jugak ehh untuk size comel2 cemtu . awesomee . nak cari jgaklahh !

    ReplyDelete
  19. comey kemain..=)

    weet-weet..i saw that ring!! =D

    ReplyDelete
  20. okay, hijau peplum yuyu tu i loike! :D

    ReplyDelete
  21. salam.. yuyu peplum yuyu beli tu size ape ek? ke kat we luv peplum tu yuyu tempah? hehe.. kite saiz sama so sy x berani nak beli siap haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try tanya dorang, tempah bleh tak?? tapi yuyu punya XS la.. hehehe :)

      Delete
    2. untuk tempahan atau pertanyaan boleh terus ke laman web kami ya www.weluvpeplum.com =)

      Delete
  22. Kite nak g KLCC dulu. nanti kite reply & publish semua komen ye. papai ^^

    okay. gedik gile -..-'

    ReplyDelete
  23. sapelahhh photog yuyu kawin nt kan kan kan?mesti annas eskey!!! yeayy!!

    ReplyDelete
  24. seriously ,comel la yuyu pkai bju tu..:)

    ReplyDelete
  25. comey nye cik yuyunieewwwww jeless titeww

    ReplyDelete
  26. baju yuyu beli ni saiz ape ea? ss ada x? dh lama cr peplum ni tapi takut je tak ngam dgn badan yg kecik ni :(

    ReplyDelete
  27. punya la kecik kak yuyu, leh duduk satu kerusi dgn kawan -,-

    ReplyDelete
  28. Okey. Nampak cincin kat jari yuyu. Hehehe. ^^

    ReplyDelete
  29. Terima kasih Yuyu sebab sudi pakai baju kurung Peplum dari We Luv Peplum
    bagi yg berminat nak dptkan kurung peplum ni boleh terus ke laman web kami www.weluvpeplum.com atau FB kami We Luv Peplum.

    Ada saiz XS sampai ke XXL. nak tempah ikut ukuran sendiri pon boleh =D

    ReplyDelete
  30. comeynya yuyu kite ni... penulisan pon comey.. muntah warna warni siap.. wow.. nak kena beli peplum jugak ni. nak jugak ada satu.! hehe =)

    ReplyDelete
  31. yuyu..cantik baju...beli kat mane???

    ReplyDelete
  32. tunggu kenduti yuyu pulak lepas ni..hehehehe

    ReplyDelete
  33. ok tetap tunggu entry pasal yuyu kawin pulak..bila nie kak??

    ReplyDelete
  34. comelnyaaaa yuyu pkai peplum.. ena raya tahun depan bru nak beli baju ni.. ahakx.. btw, selamat pengantin baru kepada 'kakak' yuyu ye.. sangat2 cantik la dia, semoga bhgia hingga ke syurga.. amin

    ReplyDelete
  35. CANTIK PEPLUM TU,KAK BUI PUN TERINGIN NAK PAKAI..NNT2 LAH KAK BUI REMBAT 10 PASANG..HAHAHA

    ReplyDelete
  36. tuh lah , skrg memang tgh trend baju peplum nih , hda pon tgh survey ag , mane tau dapat yang murah dan cantek . awwww .

    ReplyDelete
  37. Pleasе let me know if уou're looking for a author for your site. You have some really good articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'ԁ аbѕοlutеly love to write some content for youг blog in exchange for a link back to mine.

    Please blast me an emaіl іf intеreѕted.
    Regards!
    Here is my website escorts manhatten

    ReplyDelete
  38. huishh comeilah sis yuyu pakai peplum kaler hijau gitu..;D

    ReplyDelete
  39. ingatkan kakak yuyu tpi akak senior rupanya ..btw,baju akak lawa hikhikhik ;)

    ReplyDelete
  40. yuyu, lepasni buat entry pasal yuyu kawen pulaksss okayssss hukhuk.
    mesti malu tahap giga :P :P :p

    ReplyDelete
  41. omeyy nye kak yuyu nie taw..cantek bju 2..

    ReplyDelete
  42. bila turn kak yuyu lak nie???
    xsabar daa taw..isi entri..kak yuyu yg kawen. hoho!

    ReplyDelete
  43. Replies
    1. anak rokian & eswan & rosman. bff ida & iena :p

      Delete
  44. kak yuyu..bila lagi nak update pasal tunang?? cepatlahhh..nak tengok gambar pleaseeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  45. Yuyu, material yuyu pakai oke tak? Selesa?

    ReplyDelete
  46. Wah !! Yuyu Zulaikha nak kawen,, hik hik :) Semoga cepat dapat jodoh kak :')

    ReplyDelete
  47. keciknye yuyu..same comel macam kite..
    tp kite lg comel kot...hihiii :)

    ReplyDelete
  48. kecik dan comel, my first impression when i look at u :)

    p/s moga yuyu cepat2 kawen jugak, dan jangan lupa ajak :P haha

    ReplyDelete
  49. Kenapa yuyu bawak botol air pink tu pergi kenduri. Huhu. And yuyu paling cute rasa nak picit2 je.

    ReplyDelete
  50. lambat pulak cu ngomen kat entri nek sorang ni...nekkkk,tak sabarnya tunggu majlis nekkkk,bahagia je rasa cu ni :D

    ReplyDelete
  51. sabtu ritu eh wedding ek? sebab nampak yuyu kt kl sentral dengan baju yg yuyu pakai tu la

    ReplyDelete
  52. Assalamualaikum.... Bangga tengok YUYU sbb YUYU tak jadikan ketinggian sebagai penghalang utk berfesyen... u look very very very very gorgeous.... :D... mmg minat YUYU yang comel nih..

    ReplyDelete
  53. macam kenal je tempat ni kak yuyu... ni kat surau al-khafi yang dekat pinggiran tu kan???

    ReplyDelete
  54. yuyu, pinjam baju!!! hahaha!!!
    ehh takpela, sokei, tak jadi.
    macam tak muat ajeeee... =D

    ReplyDelete
  55. Cantik2 belaka terutamanya yang baju ijau tu :)

    -> ❤ TechKini.com

    ReplyDelete
  56. comey yuyu... ble lagi nak makan nasi minyak tu.. pergi kenduri kawin je hehe ;D

    ReplyDelete
  57. tengok gambar tu. lantas jejari meng'google' tinggi yuyu zalikha.. and I found that in Yuyu's entry, tinggi yuyu ialah 140 cm...papepon, u tetap comel,hehe :) Feel free to visit my blog http://jomsinggahblogamy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  58. photographer sebelah tu kacak la yuyu -..-

    ReplyDelete
  59. yuyu dah sampai seru....bila tu...bgtau la...

    ReplyDelete
  60. Yuyu...awk ni mmg owhsome sesangat sbb akk yg dh 3 series nie pun dok lalok hari2 nk kena buka blog awk..kalau tak leh jd sasau...apapun semoga Allah merahmati YUYU Zulaikha yg super duper cute nie..dapat bb lagi akk nk bagi nama YUYU Zulaikha gak..boleh?

    ReplyDelete
  61. eh, tu kak atilia. gemoknyaaaaaaaaaaaa kak ati

    ReplyDelete
  62. fuyooo cantiknya yuyu. saya pun menggila dengan peplum sekarang ni

    ReplyDelete
  63. macam budak darjah enam. hihih tapi comel n nampak matang. :D

    ReplyDelete
  64. kecilnye. umur berapa yuyu ni? bru ptama kali dtg sini.

    ReplyDelete
  65. Bila nak update pasal engagement Yuyu pulak? :)
    Btw, congrats on your engagement! ^^

    ReplyDelete
  66. Yuyu you are so cute... Luv ur green peplum, badan kecik tapi nmpak berhati besar!

    ReplyDelete
  67. Huhu , akak Yuyu tecikk jer.. Comel pula tu.. Nak tackle boleh tak ? Hgehehe. ;)

    ReplyDelete
  68. wahhhh kak yuy punya turn bila pulak :D tak sabar nak tengok kak yuyu naik pelamin :D mesti comel jee. hee ~

    ReplyDelete
  69. alahaii comelnya kak yuyu. bila pulak kak yuyu nak buat knduri kwen ni? hehee

    ReplyDelete
  70. for real? mcm form 1 je..ngeh..lupe nak beri sala..haha..assalamualaikum..cya~

    ReplyDelete
  71. Comel sangat Yuyu berpeplum ijo.. Hikhik! Tengok orang pakai cantik jer, tapi diri sendiri nak pakai rasa tiada keyakinan diri.. Huhu..~~

    ReplyDelete
  72. akk comel :) sy baru dlm blogging ---> http://nurirmasyuhairahyusof.blogspot.com/

    ReplyDelete
  73. eh cantik . ade nampak seri wajah pengantin. haha =B

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)