HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, December 20, 2012

Sila Jeles Dengan Saya.

Assalamualaikum

macam mana kalau yuyu buat korang jeles tahap nak cekik leher sendiri, kendian korang hentak kepala kat dinding selow selow sebab kalau kuat karang sakit pulak? aww. keji la yuyu ni khonn. tapi tak kira, keji pun keji la.

buat bagi korang jeles macam ni. hikhik.

yuyu ada bau kejelesan amat sangat di sini. heee :D


Samsung NX1000 dah ohsem dah. kaler pink pulak tu. okay. ohsem kali namblasriburatusjuta. 

sekarang simpan untuk patplohtigariburatus saat sat kejelesan korang itu. baca sambil ilek bebanyak. hikhik. kali ni, flagship ciptaan Samsung (Smart Camera)  akan memudahkan kita kita semua yang hidup inginkan kesempurnaan namun mudah.  tatabahasa huduh, tak bermaksud tuannya pun huduh. sekian.

apa yang penting? kerjasama! bukan. yuyu sangat sopan santun! betul, tapi untuk entry ni bukan.

yang penting, dengan adanya fungsi Remote ViewFinder, kita boleh download application (iOS atau Android) tersebut di smartphone kita, kendian guna Smart Camera macam yang yuyu punya, NX1000, untuk control gambar dari kamera kita dengan hanya guna smartphone bila melalui wireless.

lepas tu kan kan kann, kita boleh share terus dari Smart Camera seperti yang yuyu ada yang kiut giler siap kaler pink tu (perlu ke mencari publisiti di sini?) ke Smartphone kita (iOS/Android) supaya memudahkan sesi meng-upload ke Facebook, Picasa, Photobucket, Instagram atau Youtube.

inilah perkara daebak abad ini! korang ada? -Oo- terus kembang hedong sebelah je.

sebab Smart Camera NX1000 adalah yang paling mampu beli, maka, sampai fikir sebelum masak, yuyu tanpa segan silu beli. sekarang rasa hidup amat bermakna. lagipun kalau beli sebelum 31Disember2012, boleh dapat lens 50-200mm secara percuma. rugi la benda hebakk lepas tu dapat percuma pula, kita tak beli kan :)


nampak tak WiFi connectity di situ? Smart Link? dan Share Wifi? terus ada banyak banyak kat hati.


pilih, pink untuk yang kiut, putih untuk yang gojes, hitam untuk yang ohsem. yuyu pilih pink, sebab yuyu tahu yuyu kiut. heee ^^


dan ni pula, gambar gambar dari NX1000 sendiri. tanpa filter atau edit hokeh.

Focus

Brightness

Selective Colors.

ohsem, bukan? mesti ingat, dengan Smart Camera Samsung ni, kita boleh control gambar dari SmartPhone kita cuma dengan application Remote ViewFinder. ehh. skemanya ayat yuyu ni. booo yuyu boo.

maka, marilah jadi geng yuyu. kita berjemaah pakai Samsung NX1000 dengan kembang hedongnya. heee. macam ni  -oo- . tapi haruslah tau, kalau nak beli, lebib baik sebelum 31/12/12 tau, kalau tak, lens 50-200mm tu saja pun dah RM999. kalau beli sebelum tarikh tamat, boleh dapat percuma.

percumaaa.. percumaaaa.. percumaaaaa.. *-* (terus ada suara dalam kepala otak memasing)

fuhh. baiklah, dah rasa lega dihati untuk share perkara daebak ini. harap korang eksaited tahap gaban dan terus tak nyempat untuk beli dengan kadar super segera dan jadi geng yuyu.

kalau nak beli atau tengok harga atau tengok specification beliau yang comel itu, silalah jangan segan silu untuk ke sini : http://www.samsung.com/my/consumer/camera-camcorder/smart-cameras/nx-cameras

terima kasih sudi baca :)

137 comments:

  1. yuyu beli kat mane ni? so,total harga sume bape? *jelessss*

    ReplyDelete
  2. Jeles _ jeles _ jeles najihah tgk :)

    btw najihah suke pink sangat_sangat :)))

    ReplyDelete
  3. Wahhhhhh! santek gilo gilo gambar dia o.O

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhhhhhhhhhhhh cantek wooooooooooo

    ReplyDelete
  5. okay yang ni mmg kena jeles.my dream kamera,berkenan sebab tgk dalam cite korea dulu >.<
    kak yuyu,nak pakai ni memang kena ade smart phone ke?sng nak transfer gambar ea?

    ReplyDelete
  6. untung larh kak yuyu,awesome gler cam tuh...nak jgak ;) jeles tahap gaban nih...

    ReplyDelete
  7. amboihhh.. bukan maen lagi.. pinjam 1thn bley ? heee O.o"

    ReplyDelete
  8. wahhhh...comeinyaaa...nak beli jugak!

    ReplyDelete
  9. berapa harga kamera ni yuyu? kalo nk dpt lens percuma tu nk kne beli kat mane kamera tu? ke semua kedai bg percuma?

    ReplyDelete
  10. yuyu!!!! sangat jeles!!! penk pulak tu.... yuyu x mau kasi giveaway cmera ni ke?hehehe

    ReplyDelete
  11. waaahhhh??harga camera ni brape yuyu?

    ReplyDelete
  12. jeles gila kak yuyu ! nasib saya x hentak kepala kt sini smbil baca entry akak ni . btw brapa harga nya kak ??

    ReplyDelete
  13. cantik sangat..~~! jeles nih~!!!! huhuhu..kak yuyu follow la blog yura jugak~ :)

    ReplyDelete
  14. klo boleh yuyu bg kat emel ye tkt sy tak tertgk komen yuyu kat cni...huhu..

    ReplyDelete
  15. yuyu kasi kat kita lah camera casio exilim yg dulu too. ekekeke:D

    ReplyDelete
  16. Samsung Galaxy Camera ke? Ke lain?

    ReplyDelete
  17. wahh byk betul sis yuyu nya camera.. memang smart fon tu... tak silap ena baru keluarkan?? sgt jeles ngn sis!

    ReplyDelete
  18. yuyuyuyu ehh yuyu je. :P nak tanya harga yuyu beli. berapa ratuspuluhjutabelasribu? hehehe :P *sekali lagi*

    ReplyDelete
  19. dah jeles sangat nih! huhuhuh lari report mak.. hahahah

    ReplyDelete
  20. okay tersangat la jelessssss disini T.T

    ReplyDelete
  21. akak dah lama jeles dik...sebelum ko beli kamera tu lagi pun...waaa... nak gak yang putih!!!

    ReplyDelete
  22. haishhhh. jelesnya ! yuyu nie memang tau ! Ngee >.< hahaha

    nak nak jugak kamera tuh ! :DD

    ReplyDelete
  23. Jeles kak yuyu ada smart camera. Nak juga!!

    ReplyDelete
  24. okay memang tersangat sangat jeles dengan kak yuyu.

    ReplyDelete
  25. ecece. ada unsur riak di situ :P
    hmm, mnt gak tp dh ada samsung s3. s3 pn dh ok kot huhu.

    ReplyDelete
  26. yaiyyy! berjaya buat korang jelesss! heee! ^^

    ape pun try la g website ni www.samsung.com/my/smart-cameras . detail pasal semua ni.

    ada yang rm1999, ada yang rm2000, murah jee kalau banding camera brand lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuyu cantik nya camera nii,,,jeless nyerr,,nak jugakk

      Delete
  27. perghh terbaik lah yuyu. pink lagi. kesukaan mek cah. jeless kejap. :P

    ReplyDelete
  28. semuanya kaler pink...pinky betol la yuyu nie...
    emm jelesnya....huhuhu

    ReplyDelete
  29. teruja akak baca ni yuyu oiii...dengan penuh intonasi lagikk...cuma belum dapat nak kembang idung sesama dengan yuyu, mengidam dalam kepala je boleh setakat ni..haha

    ReplyDelete
  30. jeles.................................................

    ReplyDelete
  31. Waaaa berkenannya. Lebih lebih tengok spec nya boleh focus macam tu dan main main selective color. Okay lah. Cunnn

    ReplyDelete
  32. ahhhh...dah fall in love dgn ini camera..nak beli..nak beli!!!

    ReplyDelete
  33. Bukan yuyu dah ada kamera ker yang warna coklat...ohhh..kaya la yuyu ni..

    ReplyDelete
  34. Auchh !! Serious dah rase tercekik. Nak jugak..nak jugakkk. Sungguh adorable. Naissss.

    ReplyDelete
  35. Terimaaa kasihh lah sebab YUYU nak hadiah kan pcm kamera ni (terharu sangat dah nihh)....(^___*)

    ReplyDelete
  36. awesome gila kak yuyu. sangatlah comel kamera tuuu.

    ReplyDelete
  37. sekarang ni memang aku jlesss sgt .. huaaaaaa nak mcam tuuu .. tp x pa.. ingt kat samsung galexy camera.. hehee

    ReplyDelete
  38. Huishhh..biar betul lepas 31 dcember nanti lens dia kena beli??... sobsobbb.. sedih hati kerana tidak ada duit untuk membeli kamera tu... @_@

    ReplyDelete
  39. arghhnak jugakk. yuyu belanja lebih afdhal ;3

    ReplyDelete
  40. hari tu baru tengok kamera ni. ahh geramm.

    ReplyDelete
  41. nekkkkkkkkkkkk,cu tak jelesssss :P

    ReplyDelete
  42. Hebakkkk..hebakkk...hebak.... Super Ohsemmmm ni..

    ReplyDelete
  43. Errr Aaron tu apa cer? Ha ha lau x guna bleh pos kat akak..Hak Hak Hak..

    ReplyDelete
  44. WARGHHHHHHHHHHHHH!! YUYU JAHAT!! Tak nak kawan >_< Rasa cam rugi lak beli canon dslr 1100d tu! rasa cam nak baling je dslr! huhu.nak satu camera camnik ><

    ReplyDelete
  45. WAH,MMG COMEL..TP KAK BUI DH TERBELI NIKON..UHUKSSS

    ReplyDelete
  46. untunglaa ada duit...... sob sob

    ReplyDelete
  47. alaa~yuyu lmbt sgt bg tau psl kamera ni....dh tbeli kamera samsung yg lain...

    ReplyDelete
  48. Hanye mampu sedut napas dalam2 sambil buat muka ketat macam jari tersepit lif sebab da beli kamera baru sobs sobs sobs..

    ReplyDelete
  49. mst 'aaron aziz' yuyu jelesh kan?huhu

    ReplyDelete
  50. terima kasih sudi jeles semua. huhu.

    nnti yuyu dah samapi Langkawi, InsyaALLAH, yuyu reply ya. sekarang tengah siap siap nak balik dahh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuyu disebabkan yuyu sya malam ni jugak p beli...jenuh ha mencari kedai cemera yang jual jenama samsung kat langkawi ni....skrg dah dapat dah...cuma kena tunggu next week sebab nak colour pink kena order....yuyu beli berapa yer kat kl...nak banding tengok kl dengan harga langkawi....

      Delete
    2. wahhhhhh... semangatnya reyna ni. huhuhu.. berapa harga kat Langkawi??

      Delete
    3. hehehe,,,sebab dulu bekenan j1 tapi time tu tak de duit,,,rina beli 1799,,,

      Delete
  51. WOW .. PINK KALER .. I JELES U .. HHAHAHA

    ReplyDelete
  52. comel nya camera pink pinnk ni yuuuyuuuuuuuuuu waaaaa

    ReplyDelete
  53. kak yuyu, jealous giloss ni!! berapa harganyaa??? tolong bagitahu.

    ReplyDelete
  54. okeee.terlebih jeles sampai hentak kt lantaiii -.=

    ReplyDelete
  55. Okey foine yuyu foine!!!!!!! Jeles.haha

    ReplyDelete
  56. cantik color pink berapa harganya...?

    ReplyDelete
  57. X aciiiiiiiiiiiiiii, nak jugak!!!!!!!!!!!!!! >.<

    ReplyDelete
  58. waaaa kejelesan melanda.. kiutnyaa pink tuuuu

    ReplyDelete
  59. hamboii beli lagi .
    dahtu yg casio haritu punya nak buat apa ?????????????

    ReplyDelete
  60. wow yuyu..maveles la camera tuuu
    mmg jeles nihhhh..adess >,<

    ReplyDelete
  61. Ya Allah! nak jugak nak jugak! :3

    ReplyDelete
  62. aaa....jeles! memang da lame idam da bile da tgok kt kedai samsung...wuwu

    ReplyDelete
  63. mesti mahal kamera ni...tak jeles pun.brg dunia je tu.haha..

    ReplyDelete
  64. Kak Yuyu !! Samalah dengan kita tapi kita punya black kaler . Awesome kaaan !! Kezen kita kata kamera tu macam dslr tapi versi kecik ;)

    ReplyDelete
  65. mesti mahal kamera tu..tak jeles pun.haha.barang dunia je tu

    ReplyDelete
  66. demm . seronoknye jadi yuyu zulaikha !!!!! :D

    ReplyDelete
  67. waaaaaaaaaa bestnye :) ah comel ~~

    ReplyDelete
  68. Salam Yuyu...

    Yuyu beli kat Samsung juga ke yang dapat lense free tu? How much?

    ReplyDelete
  69. Datangla kejelesan saya:)

    http://inijojomerah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  70. Harga dia sangat mampu beli. di mid valley yuyu tengok RM1999, di pavilion RM2000. haa.. banyak jenis harga, tapi still murah kalau compare dengan mana mana brand yang lain. sebab dia dah la smart, kiut, mini pulak tu. :)

    ReplyDelete
  71. lama dah tak gi Mid Valley.. kat mudah stated RM2699!! kat digital mall RM1599 tapi takde lens percuma. ..so camner?

    ReplyDelete
  72. Comelnya camera ! Wifi tu penting . Hehehe .

    ReplyDelete
  73. nak satu kak yuyu..hehehe :) *nampak tak bau-bau kejelesa disitu*

    ReplyDelete
  74. ala..nak satu kak yuyu..*sambil kenyit-kenyit mata* :)

    ReplyDelete
  75. Pakai kamera phone buruk je.. T_T

    ReplyDelete
  76. Comelnya camera macam tuannya..Jeles sgt2

    ReplyDelete
  77. yuyu ni sja lah,
    kita dah lama berangan nak pkai nx1000 lps tgok kdrama to the beautiful you.
    siap buat wistlist lg nak beli kamera neh tp smpai skang xdpt nak beli2 lagi
    doiyai. jelesnya

    ReplyDelete
  78. yuyu ada dekat blog kite..kite balas post yuyu ni..hehe..jemput2 :)

    http://abouthanim.blogspot.com/2012/12/jeles-dengan-yuyu-zulaikha.html

    ReplyDelete
  79. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

    ReplyDelete
  80. bestnya yuyu pink lover jugak ke? love it!

    ReplyDelete
  81. jeles dengan kak yuyu . saya peminat cler pink jugak . hehe .

    jemput singgah and follow saya . http://azarinarahin.blogspot.com .

    ReplyDelete
  82. eh serious nice !!!!!!!!!!!! beli katne ???

    ReplyDelete
  83. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  84. Ala, macam mana ni kalau jeles ya. terpaksa la pakai samsung nx100 juga ni. hehe

    ReplyDelete
  85. kak yuyu .camera sebelum ni?? so ,ade 2 camera la ni atau trade-in ??hihi

    ReplyDelete
  86. Ok ! SAYA SANGAT JELESSS DENGAN YUYU ;D

    ReplyDelete
  87. YUYU, camera ni boleh call atau message x?

    ReplyDelete
  88. cantikknyer.. yuyu, jelesnyerrrr...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)