HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, December 5, 2012

Kongsi Kemenangan ♥

Assalamualaikum

saja nak bagitau semua orang, semalam kan, yuyu kann, pergi Nilai 3 kann, beli kannn..... hikhik. gelak tutup mulut segedik mungkin saja buat korang nyampah frust. bajet. -.-'

baiklah. marilah yuyu nak kongsi kemenangan yuyu pada kali ini. 

entry lepas yuyu ada cakap yang yuyu nak berhenti dari bergiat dalam aktiviti shopping kan? paling rajin pun dua bulan sekali. maka, tahniah buat Yuyu Zulaikha. tengok handbag tersergam bapak la indah pun dah tak bernafsu. heels siap terjojol bijik mata lawanya pun, ilek je tak beli. sila cakap tahniah buat yuyu.

tips mudah yang yuyu buat untuk meminimizekan perbelanjaan dan memaximizekan penjimatan (well, ayat wajiblah menjelaskan student Islamic Finance kan) adalah dengan bagi terus debit dan credit card kepada yang dipercayai. tskk.

sepanjang bank card takde kat yuyu, rasa hidup lebih aman. dah tau dah, duit memang ada, nak shopping susah. jadi setiap minggu cuma ambil RM50 untuk belanja di hostel. kan bagus kalau awal awal berbelog lagi buat macam ni, bila dapat duit Nuffnang je, terus berjimat. ni takkk  T_T

lepas ni kena ingat, shopping haruslah dua bulan sekali, demi memberi sedikit reward kepada diri sendiri yang suka bekerja keras dan kiut. lalala

last haritu beli Telekung dari Gaya Creates, buat diri rasa sangat cantik. asyik bercantik depan kawan-kawan je, kali ni yuyu beli untuk bercantik depan ALLAHsedikit sebanyak dengan telekung yang colorful dan material tahap premium, buat kita rasa sangat eksaited kemain untuk solat. heee :D

lepas solat, terus rasa tak nak buang telekung. ittew rashe tejukkkk cangat dengan telekung GayaCreates ni ! :D

beli sebab terkesima dengan akak ni. nak juga secantik ni dalam solat. hikhik 

telekung di iringi dengan tasbih super lawa dan di-wrap penuh class dari GayaCreates. rasa sangat dihargai sebagai seorang pembeli. terharu tau. :')


nasiblah harga berpatutan tau. susah nak jumpa online shop yang jual telekung cantik dan tak jarang macam ni. asyik plain je. tskk. yang ni tak rasa rugi pun nak shopping. lep lep lep GayaCreates.

sebab bulan lepas dah shopping telekung cantik siyes rasa Diva, bulan ni tak boleh shopping dah. duit kepam ketat ketat celah purse tersemat hebakk rasa penyesalan untuk guna. dah umur 23tahun dah. tak lama lagi ittew nak tawen. hee. kena jimat lebih.

p/s : cuma, ada la juga beli senyap-senyap, lepas tu buat konon-kon tak beli, lepas tu suruh orang cakap tahniah sebab pandai berjimat. boleh? -.-'

p/s : lebih baik beli sekarang telekung GayaCreates! dorang tengah sale tau. mana mana telekung, cuma RM199 je sekarang. haaa. O.o

terima kasih sudi baca :)

55 comments:

  1. Tahniah kak yuyu anda berjaya mengawal nafsu shopping huahuahua .. Baru na mintak akak belanja

    ReplyDelete
  2. Kalau boleh beg2 duit sekali bagi kt org yg dprcayai tu... sure jimat habis. :)

    ReplyDelete
  3. cantiknyaa telekung tuu.. nak beli lah rasenyee

    ReplyDelete
  4. cantikk yg.. lepas ni upgrade lg solat2 sunat pulak.. hehe. ^^

    **ohh, patutla x reply.. update blog ghupenye :P

    ReplyDelete
  5. Statment last 2 best.. *x lame lg nk khawin* :p.. -_-' x bg tw pon

    ReplyDelete
  6. Ini telekung macam jumpa kat Bandung je... Harganya Rupiah 122000 (RM38.90)2 minggu lepas aku ke sana... Banyak telekung lebih kurang bentuk tu maaa....

    ReplyDelete
  7. Awwww lawa 200 ratus lebih kan ? ;)

    ReplyDelete
  8. haha.. tahniah kak yuyu . btw, telekung tu cantik sangat . Thanks sbb sharing , huhu

    ReplyDelete
  9. cantek telekung hakak yuyu.i like it!nak satu buleh ^_^

    ReplyDelete
  10. yuyuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,kita tahu awak p nilai buat apa,haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :P

    ReplyDelete
  11. tahniah kak yuyu...
    kerana berjaya menahan hawa nafsu...hehehe
    semoga kekal begini hinggalah kak yuyu berkahwin...
    insya-Allah...

    ReplyDelete
  12. cantiknyaaaa.. telekung skrg dah ada yg warna2kan.. boleh lah terjah and grab satu.. hope ade warna pink.. hehehe

    ReplyDelete
  13. memang cantik teekungnya..harganya pun cantik jugaaaa..:)

    ReplyDelete
  14. Tahniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh :))

    ReplyDelete
  15. tahniah kak yuyu....
    kerana berjaya menahan hawa nafsu utk selalu g shooping...hehehe
    saya doakan kak yuyu,semoga kekal begini sehinggalah ke jinjang pelamin..insya-Allah...

    ReplyDelete
  16. WAH,ADA KALER PEPEL..NAK BELI..NAK BELI..^_^

    ReplyDelete
  17. cantiknya..klu biru ada lg cntik.hihi

    ReplyDelete
  18. tahniah yuyu sbb bjaye mengawal nafsu shopping XD lain kali bwk duit cukup2 utk beli brg yg perlu je...pastu tinggal kredit kad kat umah ^^

    ReplyDelete
  19. santek telekung cm tu..heish..ni nk grab 1 nih

    ReplyDelete
  20. saya selalu baca blog kak yuyu tapi tak pernah pulak nak komen..btw your blog attract me so much..dengar cerita kak yuyu nak datang upm ya?saya harap dapat jumpa akk nnt kat sini

    ReplyDelete
  21. Sy tak pernah suka menunggu ataupun teman kaum hawa keluar membeli belah. Sy harap tak akan ada lagi saat-saat yang membosankan; dan tidak selalu berada ditempat yang paling gembira. Cuma apa yg sy suka, adalah sy ada satu perbuatan meletakkan sesuatu brg pd tempatnya, mengikut gred, saiz & tarikh; kemas, teratur & tersusun.Sy mungkin rasa sedikit marah apabila brg itu di usik secara 'sembarang'. Mata & Otak sentiasa bekerjasama utk memahami dunia; melihat & mentafsir corak lalu lintas yg sukar di duga; terjebak dgn kontradiksi yg menghunus. Kita mengawal diri supaya tidak berlaku zalim & naratif hidup ini adalah sementara.

    ReplyDelete
  22. inilah masanya untuk cantik depan Allah kan :")

    ReplyDelete
  23. cantiknya telekung tu..mesti jenis kain yg sjukkan...BEST!

    ReplyDelete
  24. Beli nk cantik depan Allah apa salahnya...hu hu..

    ReplyDelete
  25. tido dlm iman namanya tu dik Yuyu...hihihi

    ReplyDelete
  26. cantiklah telekong tu... wah..

    tahniah. bagus2.. sepatutnya dari dulu lagi buat macam tu..hehehe. baru tak over berbelanja.. tak sangka dia ada kad kredit ye..hehehehe

    ReplyDelete
  27. Wah yuyu.. dengki saya dapat byk duit kat nuffnag!

    ReplyDelete
  28. tahniah buat kak yuyu sebab dapat kawal nafsu dari bershopping. hiks. yess. again. jumpa telekung yg santekkk. :)

    ReplyDelete
  29. cantikk sangat
    kejap lagi nak gi terjah gaya creates lah

    ReplyDelete
  30. comel laa telekung tu..color pink ada tak??

    ReplyDelete
  31. Lawa giler telekung ni.. Nak jugak! Hehe.. =)

    ReplyDelete
  32. Thanks for your marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you will be a great author.
    I will always bookmark your blog and will eventually come back someday.
    I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice holiday
    weekend!
    Feel free to surf my web site : canada goose

    ReplyDelete
  33. Great delivery. Solid arguments. Keep up the
    great effort.
    Here is my web site ... canada goose

    ReplyDelete
  34. congratulations sis! hehe...pasneh kena lebih brjimat ye...btw telekung tu chantek sgt..titew pon nk 1.. ^___^

    ReplyDelete
  35. tahniah kak yuyu omey..amboi,karang tido dlm solat pulak sbb sejuk..kuikui :D

    ReplyDelete
  36. terima kasih sudi komen semua.

    heee.. susah tau nak berjimat, lagi lagi ada telekung cantik. EH? kaitan?

    ReplyDelete
  37. assalamualaikum..nak tumpang wat iklan jap yer ^^..To those yang mencari2 branded perfume yang murah harganya ,apa kata u guys jenguk2 fb kami iaitu Sistar Online Store. kat situ u guys boleh pilih and lihat pelbagai jenis branded perfume with unbelievable price,seriously.. perniagaan kami masih baru tapi kami tak menjalankan perniagaan dengan cara yang salah iaitu dengan menipu.. perfume yang kami jual sememangnya ori dan saya jamin u guys akan berpuas hati.. jangan lupa like sekali yer ^^

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum..tumpang iklan jap yer heee ^^..to those yang berminat dengan branded perfume such as Polo, Chanel,DKNY and banyak lagi anda boleh visit and like fb kami iaitu Sistar Online Store .. branded perfume with unbelievable price, sememangnya ori dan kami jamin anda akan berpuas hati.. xoxo ^^

    ReplyDelete
  39. nak telekung chantek tu jugak! :)

    ReplyDelete
  40. fenomena tekelung color2 sekarang nie :)

    ReplyDelete
  41. cantiklah telekung yang yuyu pakai...ungu lembut...=D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)