HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, December 28, 2012

Cover Girl Dara.com Januari 2013 | Yuyu Zulaikha

Assalamualaikum

komersial sangat tau tajuk entry yuyu kali ni.

kite nak bagitau ni, Dara.com edisi Januari 2013 kan, kite jadi Cover Girl. hikhik. kite malu la nak bagitau semua orang, sebab kite memang pemalu, tapi kite nak bagitau juga. tak kire. hikhik sekali lagi siap tutup mulut.

sejak dua menjak tiga menjak awal tahun 2012 ni, banyak pulak benda-benda glamer femes emes febeles  (over sangat) yang yuyu dapat. yuyu pun tak semena-mena rasa sangat tak boleh blah untuk bajet femes juga. tapi, membajet je la mampu. padahal banyak benda yang kena fokus. study la, praktikal la, kawen lagi (tunggu hint lepas ni. heee)

Alhamdulillah. ada juga yang cakap "untunglahh, dah ada blog banyak followers" "boleh la, dah memang banyak orang kenal, masuk TV lagi" 

tapi, perjalanan untuk dapat semua tu, tak semudah yang kita selalu nampak. sungguhpun dahku sendiri tak kejar semua kepopularitian itu. namun, kalau ada offer apa-apa yuyu beriya terima, tu pun tengok juga kelas dan hal hal bukan laqha yang lain. kalau ada, terpaksa tolak bebaik. well, berbudi pekerti amalan mulia. -.-'


malu pulak tengok muka sendiri bergelimpangan di kedai kedai majalah. 


termasuklah offer untuk jadi Cover Girl Dara.com. rata rata manusia kat mukabumi ni mesti tau Dara.com. yuyu mula berjinak tengok majalah ni start masa yuyu pakai tudung. tapi menyimpan hasrat untuk jadi Cover Girl yuyu kuburkan serta merta. sedar diri. dengan tak cukup banyak inci ni, mana la layak kann. jadi yuyu cuma tak miss je la baca setiap edisi (kipas kipas)

sampai la satu hari dapat satu email dari kak Ina, untuk ambil yuyu jadi cover girl. time tu rasa macam kak Ina ni menipu besar je. malas la tanam cita-cita menggunung tinggi dan mengeksaited bukan bukan.

tapi bila tengok kak Ina siap call, siap bersungguh sungguh nak juga yuyu jadi covergirl, yuyu sikit-sikit mula tanam rasa syok membawa nak mati. dalam celah tu pulak, tarikh photoshoot bersilih ganti, tiket pun kena rescheduled tauu. sanggup dahku. dugaan macam macam. jerawat lagi ngade terjojol sana sini.

sampai saja Karangkraf, mekap mekap, baru la di situ rasa sangat-sangat gembira tahap gaban. gaban pun tak pernah rasa gembira macam yuyu. nak happy awal awal macam segan, sebab dulu pernah dapat offer jadi covergirl satu majalah ni, bila dah syok sendiri, tetiba takde respond. tskk. sedih tauu. macam nak serik.

tak nak la yuyu cerita banyak pasal Dara.com ni kan, korang sendiri la pulak kena gigih dapatkan Edisi Januari 2013 di pasaran. hikhik.

kalau nak banding yuyu dengan korang yang lain, korang lagi layak tau. dah la yuyu ni ketot je, nak join benda benda meraih kepada populariti ni macam susah la banyak. tapi tu semua mitos semata mata. Allah jadikan kekurangan kita beserta dengan kelebihan. kalau kita nampak kelemahan dan kelonglaian kita je, maka, result yang kita dapat adalah apa yang kita rasa dan fikirkan.

yang lain, lepas usaha, doa dan tawakkal, kita kena percaya pada rezeki. ada orang mengidam sangat dapat masuk TV la, magazine la, tapi tak dapat, bukan maksud takde rezeki, ada tapi rezeki bukan arah macam tu, mungkin kerja ke, anak bini ke, kengkawan ke

hambekkk. aku dah membajet fadhilah kamsah seboleh mungkinnnn.

kena la sentiasa rasa bersyukur. ada hikmah kenapa ALLAH bagi dan kenapa tidak. macam yuyu sendiri, teringin sangat dapat kawen dengan Aaron Aziz, tapi tak dapat, hmm, yuyu redha, ada hikmah kenapa Aaron Aziz tak memilih yuyu. tskk.

nah tatapan umum di sebalik tabir. heee.

          
          
penat tau. start dari 9pagi sampai 3petang yuyu kena posing posing. sampai rasa macam nak pitam. tskk.

ni dah tambah lagi satu pengalaman yuyu. Alhamdulillah, sejak dapat offer dengan TV, magazine, newpaper, talk di sekolah, IPTA & IPTS, duta product, banyak benda yang mematangkan yuyu sekarang. InsyaALLAH, 2013 pun ada beberapa offer lagi. tapi kena betul pilih, sebab ittew nak grad dah! yaiy!

kalau nak tengok video di sebalik tabir shooting semua ni dari Dara.com sendiri, KELIK la sini, boleh terus tengok video kite tengok posing tauu. heee. ( VIDEO )

terima kasih yang sangat istimewa siap ada ♥♥ dari yuyu kepada ButikPinkKu sebab sudi menaja shawl yang super sweet dan Dalz Button untuk menaja dress yuyu yang kawaii! korang nak dapat dress dan shawl cute cenggitu, kena la order kat dorang. 

p/s : jangan lupa beli tauuu!
p/s lagi : ni sekadar berkongsi pengalaman dan memberi inspirasi. 

terima kasih sudi baca :)

142 comments:

  1. NAKNOK BELIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII LA CENGGINI SEBAB NEK ADA DICOVER DARA TU,KIKIKIKIKI

    ReplyDelete
    Replies
    1. GILA AHHHHH,SATU CUKUP LA NEKKKKKKK.....HAHA

      Delete
    2. Saya sudah beli ! Comel kot akak yuyu ni :)

      Delete
    3. Saya sudah beli ! Seriously AkakYuyu tersangatlah comel ^-^

      Delete
    4. tahniah dik...:) you deserve it..:) berbaloi dengan usaha awk selama ini untuk ke satu tahap yg sgt membanggakan..:)

      Delete
  2. Wah, tahniah Kak Yuyu! Bestnya dapat masuk majalah.

    ReplyDelete
  3. wow, best nye kak yuyu..:) akan ku beli majalah dara itu.:)

    ReplyDelete
  4. insyaAllah..akan dapatkan majalah tuh...take care..semoga tahun 2013 akan lebih menyinar..

    ReplyDelete
  5. dah beli semalam :) ayah dgn mama tgk majalah dara and diorg ingt yuyu 13 tahun sbb comel sgt. hehe

    ReplyDelete
  6. Wahh ni kene beli majalah dara nak tengok kak yuyu punya pasal. Comelnya kak yuyu posing!

    ReplyDelete
  7. Wahh ni kene beli majalah dara nak tengok kak yuyu punya pasal. Comelnya kak yuyu posing!

    ReplyDelete
  8. waahhh... so cute la kak Yuyu ni.. =>

    ReplyDelete
  9. Wahhh... so cute la kak Yuyu ni.. kena cari ni... =>

    ReplyDelete
  10. dah beli dah majalah nie...yuyu sangat comel berposing ;-)

    ReplyDelete
  11. comelnye yuyu! nanti nk bli la dara ni. nk tgk yuyu.. hihi

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah, rezeki sis yuyu.Tahniah ya.

    Btw, cantik laa sis yuyu. <3

    ReplyDelete
  13. wahhh Tahniah yuyu..lame dah xkomen sini...brape riyal yuyu majalah nis heee

    ReplyDelete
  14. kenapa dara.com x pilih lelaki er jadi cover girl? sesekala ubah selera...hihihi

    pe pn taniah abg long ucapkan bt dik non yuyu genit...ahaks3 Y(~__^)Y

    ReplyDelete
  15. Comelnyaa kak Yuyu berposing :D Tak beli lagi majalah tuh .. Ishh , nak cari kat manalah ni ....

    ReplyDelete
  16. tak pernah beli dara.com lagi...tapi disebabkan yuyu...for the 1st time, kena beli la cenggini...hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. finee.. kite terharu sangat tauuu! <3 <3 <3 nah lep banyak banyak!

      Delete
  17. Alhamdulillah, rezeki akak memang murah and insyaAllah akan selalu murah.. saya di sini akan senantiasa mendoakan perjalanan akak and rakan blogger yang lain sentiasa mendapat limpah kurniaanNya.. cium pipi akak yang kiut miut itu sikit..hehehe :D

    ReplyDelete
  18. Bestnye yuyu ! :)
    Btw , tahniah :)

    ReplyDelete
  19. yeahh..saya dah beli!!comel sangat n saya terus rembat!!and saya siap mention kak yuyu dlm entri saya lagi..haha.. **tetibe eksaited

    ReplyDelete
  20. comel sangat yuyu dalam tu. kite dah baca minggu lepas. beli pun sebab tengok ada muka yuyu. sebab dah lama x baca majalah dara sebenarnya heee

    ReplyDelete
  21. tahniah yuyu ! :)
    happy for u :)

    http://www.aisyahhumaira.com/

    ReplyDelete
  22. Yeaayyyy!..alhamdulillah...sabtu lepas dah beli dara sbb thok yuyu jadi cover girl.ngeeee....congrats yuyu...

    ReplyDelete
  23. Yeaayyyy!..alhamdulillah...sabtu lepas dah beli dara sbb thok yuyu jadi cover girl.ngeeee....congrats yuyu...

    ReplyDelete
  24. nice! www.dresslover84.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. terima kasih semua. jangan lupa beli tau Dara.com Januari 2013. heee :p

    ReplyDelete
  26. http://wonderfullife911.blogspot.com/2012/12/yuyu-zulaikha-dalam-daracom.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolooo.. siap buat entry! terima kasih Vorgo Girl <3

      Delete
  27. Hari tu, da lama da kot, ternampak cik Yuyu kat Midvalley. Kecik comel je. Tapi cik Yana tak tegur, siapa la kite ni nk tegur org pemes. Hehehe~

    Hello Kitty Limited Edition cik Yana vs encik Samsung

    ReplyDelete
  28. woahh.. terbekenan pulak dengan dress ungu-pink tu yang sis Yuyu pakai sambil buat muka terkejut tu..hihihi.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah berkenan, ape lagi, tempah tempah ^^

      Delete
  29. Tahniah sis... i'm proud of u!! hehehe...

    ReplyDelete
  30. waaaa.. tngkap gmbar smpai berjam² pemes gini...

    ReplyDelete
  31. wah, sume org dh masuk majalah Dara ni.

    ReplyDelete
  32. wahauuuu... -____-"
    jeles saye taw.alolo..comeiy yuyu pakai baju colourful gitu
    awww..soo tuwit :)

    ReplyDelete
  33. Lelaki kalau beli Majalah Dara dosa tak? laalalalala~~

    ReplyDelete
  34. rasa macam nak kena duk kl je,, jelez bebenor tngok org buat benda-benda cenggini,, hihihi.. www.mujadafewamy/

    ReplyDelete
  35. Wahh jadi cver girl my fav magazine!!! Jeles.hihihi

    ReplyDelete
  36. Wahh jd cover girl dara.com my fav magazine!! Jeless hahaha

    ReplyDelete
  37. heee . dah bace ! omeyyy ooo O_o !

    ReplyDelete
  38. wah,cantiknyer kak yuyu..memang layak jadi cover girl :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SubhanaALLAH.

      biasa je sayang. mekap je tu :)

      Delete
  39. kak yuyu yg comel lagi cantik. adore you sis :)

    ReplyDelete
  40. thanks semua. heee. ala.. thanks la sudi baca belog yuyu & support yuyu selamat ni :)

    ReplyDelete
  41. ya Allah,kak yuyu dah tukar header ea~
    baru nih,pi jenjalan pergi pustaka seri intan,then, i sengaje pi tngop kat part mjlh,pahtu,,mmg niat nak cr mjlah dare,nak tngop yuyu erk,,bwahahhahahaha,,! lantas terpandang,lalu ku amik,dan tunjuk kat kawn ku,hahhahahah!! mulelah pergosipan nye,,hihi,,kak yuyu,tomey

    ReplyDelete
  42. Wah, bestnya... Nak beli lah majalah Dara esok ! hehe

    ReplyDelete
  43. eh eh eh nak beliiiiiii ofkos kena belikkkk ni ^^

    ReplyDelete
  44. dah beli, heheh. harituuu lagi . (: comel..

    ReplyDelete
  45. http://tatynadiah.blogspot.com/2012/12/yuyu-zulaikha-comel-kah.html

    ReplyDelete
  46. Haha , saya dah beli sbb kak yuyu jadi covergirl xD

    ReplyDelete
  47. hebat! cantik cover majalah tu yuyu ^_^

    ReplyDelete
  48. yuyu..plss header tu,,, sebijik mcm header lama kite..hew hew hew...
    btw yuyu gojessss sgtt..!!

    ReplyDelete
  49. Cantiknya kak Yuyu..xsempat nak beli lagi. nnt zai beli. Tahniah :)

    ReplyDelete
  50. Nway suke blog akk..sweet n vintage gitu :)

    ReplyDelete
  51. Magazine DARA...psst Yuyu, abg eq akan beli senyap2. hehe...

    ReplyDelete
  52. saya akan berusaha untuk menjadi berjaya seperti yuyu :)

    ReplyDelete
  53. Kena beli ni. Akak cantik sangat ngat :)

    ReplyDelete
  54. Alhamdulillah, untuk sis dapat jadi model majalah.. serius sgt2 cantik.. ena nak jdi sgt macam sis suatu hari nanti.. =P

    ReplyDelete
  55. terima kasih semua! terima kasih sudi support belog yuyu. <3 :)

    ReplyDelete
  56. saya dah beli yeayy.. dah baca dah sebelum baca entry ni.. (fuhh siap kembang kempis idung bangga.. hahaha)

    ReplyDelete
  57. comel yuyu..:D kecik2 cili padi..sweeet..

    ReplyDelete
  58. cute eh budak kecik ni..rasa nak cobet2 pipi 2..hangout jom..weehuu..

    ReplyDelete
  59. Alhmdlh..tu la tuah bdn..
    congrate yuyu..comel sgt nii ^_^

    ReplyDelete
  60. tahniah sis, nanti lah akak pi beli majalah ni... hiks

    ReplyDelete
  61. aini baru jek tadi beli mjlah dara.. balik dari tbs tgk cover mcm sis yuyu..disebbkan nmpak muke sis yuyu terus auw auw ni sis yuyu. terus keluarkan duit beli mjlah dara ni.. comel betul sis yuyu !

    ReplyDelete
  62. Τhis іѕ really іntеresting, You
    are a νery ѕkillеd bloggеr.
    I hаνe joined your rss fеed anԁ look forωard to seеκing morе of yоur fаntaѕtіc post.
    Alsо, Ι've shared your website in my social networks!
    Look into my blog post ... www.IconCompanions.com

    ReplyDelete
  63. first time beli mag tu sebab nampak muka Yuyu =p comel sangat tau =)

    ReplyDelete
  64. nak g carikkk la.. tp ntah2 da abes..cane ?? T__T

    ReplyDelete
  65. KAK BUI BARU BELI MS G HOSPITAL TADI..BALIK RUMAH TERUS TUNJUK KAT HUBBY SAMBIL BERKATA..'NI LAH BLOOGER FEMES YG SAYA MINAT TU'..HEHEHE

    ReplyDelete
  66. WoAw!.. termelalak biji mate kejap... haha COMEL mulus, lagi berseri ganteng gituww.. hikhik... btw kite dari Jakarta mampu tgk cover girl nih dr jauh jelahh... bagus sume style youyou dlm tu.serius nice!walaupun lama n penat tapi BERBALOI. thumbs up!

    ReplyDelete
  67. ei apa lah . akak dah pecahkan tanggapan masyarakat. Orang kecil cili padi cam akak pun boleh jadi femes macam sekarang. Akak dah berusaha, inilah hasilnya :) Goodluck kak !

    ReplyDelete
  68. inilah hasil yang yuyu dah usahakan.
    tahniah yuyu.
    keep it up dear. :D

    ReplyDelete
  69. rekemen aku masuk majalah terune pelis

    ReplyDelete
  70. Haritu alia jalan kat mall then tiba2 nampak dara.com muka Kak Yuyu. Kelip mata doblas kali macam tak percaya betul ke tak. Belek2 majalah manalah tahu cuma pelekat aje kan? Dan ternyata betul! Wuuuhuuu! Terus beli. Hehehe. Selama ni memang selalu baca dara.com tapi bila muka Kak Yuyu terus semangat gila! Mak alia pun cakap, Kak Yuyu cantik, comel! Dan tak percaya yang Kak Yuyu lagi pendek dari Alia yang memang pendek ni. Heheh. Much love kak! :D

    ReplyDelete
  71. anak sapelah yng nyorok kat blakang tuh? hikhikhik :)

    ReplyDelete
  72. auwww kak yuyu eh komen dapat kisses ?? nakk !! cumelnyeee yabedabeduu

    ReplyDelete
  73. Fuuuu yooooooooooo..awek tempe jadi covergurl majalah mak "DARA" dot com!!..Tahniah dari pakcik mat (*_____^)

    ReplyDelete
  74. akak yuyu mmg comey n cun melecun...titew nk jd cam akak....*blogger femes*..heee

    ReplyDelete
  75. assalamualaikum..wah,,,tahniah,,,kak yuyu memang comel..jelez kite,,insyaallah nanti kite beli majalah ye

    ReplyDelete
  76. wah..skrg dh jd cover mjlh dara...lama akak xjumpa yuyu..rindu pon ada...harap yuyu sihat skrg ni...yuyu ada lg kn nombo fon akq?

    akq dh kehilangan nombo yuyu...anyway...selamat bertunang..:)

    semoga menjadi isteri solehah..AMIN..:)

    ReplyDelete
  77. nice blog..byk kna godek entri die ni,jemput folo kembali http://hotmasakini.blogspot.com/

    ReplyDelete
  78. tahniah yuyu. i kat kedai nampak yuyu jadi CG, i terkejut. then terus beli muahaha.

    ReplyDelete
  79. dah lama xbeli dara.com. Tapi bila tgk cover bln nie menarik, beli la.. hehe

    ReplyDelete
  80. as salam..cute sgt yuyu kt cover dara 2..awal2 lg dh beli..hehehe..sy br dlm dunia blogger ni..jemput la ke blog sy ye.. :)

    ReplyDelete
  81. Akak!!! Cantiknya new design blog!! (lari tajuk jap) kikiki

    ReplyDelete
  82. salam. tahniah yuyu! semoga tahun baru 2013 ni akan membawa kejayaan buat yuyu. nnt boleh la g photoshoot sekali yer?

    http://webloggysite.blogspot.com/
    sy ade entry baru tp nnt singgah2 la ye? XD

    ReplyDelete
  83. comellnyeeee...... belog & owner nye..err cane eh nk design belog cm gini jugak..aloo, sy fresh blogger lg hikhikss...

    ReplyDelete
  84. wah... comelnya yuyu... femes yuyu :)

    ReplyDelete
  85. yuyu.. deno ada lukis yuyu.. hihi.. jom tengok nak? ^^

    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/yuyu-zulaikha-kecil-kecil-cili-padi.html

    ReplyDelete
  86. tahniah.. semoga anda still x lupa atas glamour yg dikecapi ok..

    ReplyDelete
  87. Dah baca dah baca ! Kak Yuyu memang comel gilosss >,< Wish you all the best kak Yuyu !

    ReplyDelete
  88. tahniah sis. untung dapat jadi covergirl. (: org kata rezeki jangan ditolak. stay cute (:

    ReplyDelete
  89. Waahhhh penah jd cover girl upenyerr..gile r yuyu..Alhamdulillah murah rzki kn..doakn sy juge ok ;)

    ReplyDelete
  90. New York Asia Escort NYC Escort takes your privacy very seriously. We know that our clients value confidentiality when dealing with professional NY Asian Escort and ESCORT IN NYC. We respect confidentiality as a vital part of building client trust and loyalty. Not only we want to show you that New York Escort is the only Asian Escort agency, and Asian Escort NYC that you can rely on, but also we have the most beautiful New York female entertainers. We will not release any details, including name, email address, address, credit cards information and contact number to any third party unless legally required to do so by order of a court, Call now 646-258-4948.

    Asian Escort New York is ready to pick up your call at anytime. You can always book appointments to date with our NYC Asian Escort. We will then arrange you meet and have fun with our beautiful sexy New York Asian Escorts.

    ReplyDelete
  91. salam cik yuyu, meskipun blog sdri terkenal seantero dunia malaya (aishh..), seriusly, ni la first time sy dtg singgah blog sdri. sempat jugak belek2 entri lama yg menarik2 sume..memang banyak inspirasi dan motivasi yg pembaca dpt dengan entri2 yg sdri kongsi. tahniah ats segala pencapaian yg diraih selepas berblog.sy kenal blog ni lps bc di nuffnang yg tn pny blog ini terpilih sbg blogger of the month..;)- tahniah skali lagi n salam perkenalan dr cik matahariku..:)-

    ReplyDelete
  92. Budak kecik yg gempak...hahahaa...

    Perjalanan hidup yang mematangkan.

    ReplyDelete
  93. Kecik betul kak yuyu dahla cute. Dulu x brp suka baca blog kak yuyu but now tidak lagi. Asyik gelak je baca entri kak yuyu. Tgk kak yuyu dlm dara.com aisey comelnye macam budak form 1 c:

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)