HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, November 27, 2012

Figura Fesyen Hijabista dan Kasut

Assalamualaikum dan Salam Ma'al Hijrah 

kahkahkah. sila la gelak secara berjemaah akan tajuk tak boleh belah tu. kali ni kalau korang gelakkan yuyu pun, yuyu tak siku kepala korang sorang sorang. -..-'

sebenarnya ceritanya macam ni. selain dulu hobi dahku adalah mengumpul setem (tu pun masa darjah dua je), namun atas sebab hobi tu nampak takde la cool mana sangat, maka, dahku mula bertukar arah. kearah kecermelangan insan sejagat. oh tak. kearah hobi yang lebih berbutir la sikit.

jadi hobi dahku sejak tiga tahun kebelakangan ini dan mungkin terus ke depan depan adalah mengumpul kasut. haruslah kasut yang dikumpul itu dari pelbagai spesis dan mempunyai keunikan yang nampak entahpape. at least, nampak macam Hijabista kemain sikit khooonn. kahkahkah. 

dari heels, pump toe, wedge, ballerina, stilleto, oxford, mules, lites, sampai lah ke selipar jepun dahku amat mempunyai keghairan kalau bab ini. ya anak anak sekalian, perenggan ini kita secara tak langsung belajar tentang spesis kasut. boleh nampak bukan, betapa serabutnya pompuan. baru spesis kasut, spesis baju, tak payah la nak cakap.

kalau tambah semua kendian tolak dengan yang dah nazak di mamah usia, yuyu ada dalam hampir 50 ketol kasuts. biar jelas sikit ke-plural-an. kasutses. walaupun hampir 50 ketol, entah entah lebih, yuyu masih lagi berhajat untuk beli la sepasang lagi sejurus habis tengok Twilight nanti dengan Iena & Ida.

heeeee. hari tu tengok Breaking Dawn Part 1, rasa macam nak meminang je Robert Pattinson tu. _

yang jadi sampai kemain banyak tu bukan sebab apa, sebulan at least beli seketul, kadang kadang dua. kadang kadang ada yang sudi sponsor. hmm. Alhamdulillah.

sehubungan dengan itu, Yuyu Zulaikha telah disisipkan di selitan majalah HIJABISTA Edisi 5. Dengan bertajukan Figura Fesyen Hijabista, dahku membawa peranan seorang figura yang mempunyai pelbagai kasut untuk tatapan bijik mata kalian. muhahaha. tatabahasa huruhara, namun, apa aku kesah.

dapatkan ia untuk tontonan awam. 

Hobi mengumpul kasut, adalah jauh lebih bagus dari hobi mengumpul pakwe. at least, bila kasut dah banyak, buat pre-loved. jual balik. dapat duit. beli cekedis. tak pun, bagi orang. kongsi dengan rakan serumah. yang penting, kasut yang yuyu beli, wajibal qunnahlah, tak mahal sangat. paling mahal yang yuyu ada pun Charles & Keith dan Zara. Vinnci adalah majoriti, dan cap ayam tak ketinggalan majoriti nya.

selebihnya kalau korang nak tengok suku kasut yuyu, silalah dapatkan Hijabista Edisi Lima di kedai berdekatan. sambil beli roti High5 inti bilis, korang boleh beli Hijabista tanpa segan silu. heheh. selain yuyu dan kasut, ada jugak blogger lain dengan barang kecintaan dorang. Shawl & Bag. 

apapun, mari kita pakat pakat berdoa untuk saudara se-Islam kita yang kena perang orang makhluk Laknatullah semalam. berikan at least sedikit usaha kita, untuk dapatkan keamanan dorang balik, contohnya BERDOA dan solat hajat.

p/s : Dara.com pulak kot

terima kasih sudi baca :)

89 comments:

  1. sila tayang koleksi kasut kamu itu menerusi gambar :D buleh kami terpegun dengan kesunggohan kamu:D

    dan buleh kami tegur.. kalau kalau kamu terbeli dua yang sama dalam koleksi 50kamu itu :)
    heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. namun sedih, jika terbeli dua yang sama pun, anda tidak pantas mendapatkan nya. anda laki :p

      Delete
  2. hobi kita sama kak yuyu..walaupun saya tak ada 50 pasang kasut cam kak yuyu..hehe

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. heee.. dah lama dah kumpul, banyak la :)

      Delete
  4. wahh kasut leopard . cun .
    perempuan memang tak boleh lari daripada kasut .. XD btw congrat bcoz masuk magazine . =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. mesti syamimi pun suka kumpul ni :)

      Delete
  5. pehhhhhhhhh hensem siot kasut nek ! nak sewa nak sewa ! krohhhhhh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. banyak dah rosak la.. tskk :'( ada bagi orang juga

      Delete
    2. Kat cu takmau kasi? *mcm kaki cu ni kecik mulus ye dak,hehe

      Delete
  6. alaaa yuyu seronok lah kaki kecik. kita kaki besar. takde size!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaki yuyu size 4. huhu. senang juga dapat. Alhamdulillah. :D

      Delete
    2. kak yuyu.. sye saiz 4, tp tinggi 159 (lari tak laju) :/ .. (sedih :'( )

      Delete
  7. Assalam, pengumpul kasut tegar.... hahha... banyak kasut erk Yuyu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. hee. okay la tu. boleh guna lamaa tauu. :)

      Delete
  8. eksited nak dapatkan magazine ni . Kak yuyu dan kasutses sangat comel :3 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu. banyak lagi blogger dalam tu. ada yang suka kumpul handbag ^^

      Delete
  9. WAH.. MESTI DAPATKAN NI..

    ReplyDelete
  10. geramnyer tgk kasut yuyu..cntek2 sume..grrrr! nk satu! kehkehkeh..

    ReplyDelete
  11. aku yg dah bepuloh tahun bekeja pun takde kasut sebanyak kamu.
    untung anak2 sekarang.

    ReplyDelete
  12. muja baru beli baju sikit2 umi dah pesan, tak kn la nak beli baju tiap2 bulan??? aku pun tunduk sedeyh. :(

    ReplyDelete
  13. hahaha..baru jap td g belek2 hijabista jumpa si kenek yuyu dok posing dlm ni.. :D cute~~

    ReplyDelete
  14. geram tengok kasut2 yuyu. comel2 semuanya, tuannya pun lagi comel..:)

    ReplyDelete
  15. cm ternampak kat yuyu jep kt centre point , klang hri tuh...

    ReplyDelete
  16. cam ternampak kat yuyu jep kt cntre point, klang hari tuwh..

    ReplyDelete
  17. wohh.. kasut yang macam harimau belang tu smart gilerrla... XD

    ReplyDelete
  18. peh banyaknya kasut dia 50 ketul! haha, boleh lah nak pinjam nanti eh sis? heee :D

    ReplyDelete
  19. sy tahu due jenis je..kasut and selipar..nape byk spesis benor kasut untuk kaum wanita..complicated nye..eheheh ...

    ReplyDelete
  20. yuyu tangkaplah pic2 koleksi kasot yuyu....:-)

    ReplyDelete
  21. Seyes... rasa mcm nak marah dengan Yuyu sebab ada stok kasut yang cantik2..melambak2..meriah2..dan sekaligus mengalahkan akak yang cuma ada 51 sliper jepun.. hmmm..

    ReplyDelete
  22. mak aii, banyak nyer kasut yuyu.. heee.. :)

    ReplyDelete
  23. Yang yuyu pakai cantik. Biasalah perempuan, bukan nama nya perempuan kalau tak suka kumpul kasut, seluar, tudung, baju bajuan. Semua nak plural. Haha

    ReplyDelete
  24. dah beli la yuyu...tergamam tngok yuyu masuk magazine...sma la hobi kita...suka mngumpul.tapi sya suka kmpul lemakk..hahaha

    ReplyDelete
  25. setiap bulan satu? haha. mmg xla nk dpt cenggitu

    ReplyDelete
  26. sy pn ske kumpul kasut.yuyu nak satu kasut tu leh.hehe yuyu,jom jenguk blog sy ye if free.thanks http://solehahshamsuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. comelnye yuyu ! banyak kasot ek.sume lawa lawa =)

    ReplyDelete
  28. wow!!
    banyaknya kasut yuyu..dahsyat..=)

    ReplyDelete
  29. Okay yuyu. nanti saya beli.. nak tengok jugak gambar yuyu. ngee~

    ReplyDelete
  30. Salam. Honestly I find it as an insult that you talked a whole lot about your shoes collection and ended it with reminding the readers to pray for our despaired brothers & sisters. I sense no logic and relevance between the two subjects and no pure, genuine concern over their fate. The least you can do is to separate these two messages and not put them together as one after you're done talking about your shoes. Shoes and people dying, my lady, are two utterly different matters. How could you?

    Regards,
    Azwa Ahmad.

    ReplyDelete
  31. wah banyaknya kasut yuyu, cantik2 belaka. nk carilah majalah hijabsita nak baca tentang hobi collect kasut. Bestkan yuyu siap masuk majalah tu.. Bagus2.. akak suka.

    ReplyDelete
  32. oic. ni sume kasut akk ke. bnyk. comel2. hehe

    ReplyDelete
  33. banyaklah koleksi ,kasut,,spesis saye ea,suke kumpl brg,,kekekekek

    ReplyDelete
  34. wah makin fam0us am0s da vas la cik yuyu ksygn ramai ni.
    Tahniah dear.
    Kasut saiz apa? Nak pnjam, leh? Hehe

    ReplyDelete
  35. comel sangat yuyu nie..

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2012/07/wanita-mengandung-menyusukan-bayi-yang.html

    ReplyDelete
  36. perghhhh semua cantik cantik ur kasut.. ena ni teringin nak pakai tumit tinggi macam tu tapi ena ni dah terlampau tinggi.. nanti pelik.. serius, craving for that

    ReplyDelete
  37. size kasut brp? senangnya nak dpt size kecik utk high heels ni :0

    ReplyDelete
  38. ehehehe, kak yuyu comel! thank you replied my comment kat instagram. sayang kak yuyu lebih <3

    ReplyDelete
  39. hahhaa..sama! kite pon ade more than 100..kemain mengumpul!

    ReplyDelete
  40. Wah bnyak btul kasut yuyu heee ;-)
    Boleh pinjm lepas ni hehe

    ReplyDelete
  41. 50 ? wah banyak tu cik yuyu .. hikhik ..
    tapi saya pun gilerrrr ngan kasut .. :)

    ReplyDelete
  42. amboi yuyu yang perawan..patutla..serata kedai terpampang gambar persis yuyu..egtkan budak2 lepasan spm ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh.. perawan tu bukan untuk lelaki ke?? :p

      Delete
  43. lepas ni boleh jual kasut kasut yang kak yuyu dah tak nak guna. hehe :)

    ReplyDelete
  44. salam kak yuyu !
    tersgt lah jelousenyer dgn kasut kasut akak !!
    uwarghh!!!! kakyuyu , fav shoes kak yuyu suke jenis yg mcm mane?

    ReplyDelete
  45. owg kaki kecik leh la kumpul manyk kasut..cam kiter ni kaki lebor sush benaran nk cri kasut lawa ni..heeee

    ReplyDelete
  46. amboi kasut yuyu semua tinggi tinggi ni. hihi

    ReplyDelete
  47. tak sangka akak masuk majalah lagi? :O:O:O hahaha akak comel

    ReplyDelete
  48. wah...comelnya dia!!! pewwittt...

    p/s : semoga Allah akan membinasakan kaum yahudi dan juga sekutu2nya.. amin...

    ReplyDelete
  49. Terima kasih semua yang sudi baca & komen. heee. ni hobi yuyu. yuyu kumpul, tapi boleh guna sampai lama lama kan :)

    ReplyDelete
  50. kak yuyu , jom tgk entry ne http://nostra-fabula.blogspot.com/2012/11/be-princess.html

    ReplyDelete
  51. dulu.. kite pun byk koleksi kasut gaks. kite memang fanatik dengan kasut. Tak beli kasut xpe janji dalam sebulan mesti beli 1 kasut. klau ada sale rembat 2 or 3.. huuu.. pastu one day, I nk pindah.. i simpan semua kasut dlm bonet kereta.. keesokan paginya.. kasut I semuaaa hilang sekali dengan kereta!! gerun kan.... ~huuu~ sedih ya amat...

    ReplyDelete
  52. Pinjam kasut boleh akak?
    Lya nak pakai pergi tanam pisang. Lalalalala :p

    ReplyDelete
  53. sangat jeles dengan yuyu yang ada kasut berlambak tu...huhu
    i beli mag hijabista ni!yuyu sangat gorgeous! :)

    ReplyDelete
  54. Kak M ni selagi kasut tu tak haus. Akan ku lanyak sampai lunyai dulu baru beli yg baru..hi hi..

    ReplyDelete
  55. bnyak semuanye heel.. akak xdpt nak pkai heels da tp jeles bila tgok org pkai heels

    ReplyDelete
  56. taja untuk saya satu!! heeee gedix jap :p

    http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    ReplyDelete
  57. banyak gila koleksi kasut !!!! hahahaha

    ReplyDelete
  58. woot3..kocik je badan tp kasut kemain tinggi..

    ReplyDelete
  59. cntiknya..nk tye ble??saiz ksut yuyu bpe ek?sy pn kcik,,sush nk dpt ksut patern cm yuyu tu..msti xde saiz.

    ReplyDelete
  60. saiz kasut yuyu size bape ek? sy pun kaki size kecik..kalau vincci pnye kasut size 3 je yg boleh muat...bile ade kasut yg dah berkenan tpi takda size..kecewa!

    ReplyDelete
  61. kasut yuyu size bape ek? sy size 3..size kecik ssh nak dpt..kt vincci kalau yang muat pun size 3..bila ade kasut yg berkenan tapi x dak size pulak..kecewa!

    ReplyDelete
  62. Awesome lah.. saya pun suka kumpul kasut tapi bukan wedges or hight lah, saya suka kumpul yg flat.. start hari ni kena kumpul yg hight2 pulak :)

    ReplyDelete
  63. Wuuuuuu :) Same goes like me yaa sista . Pengumpul kasuttt :D

    ReplyDelete
  64. yuyu pakai kasut size ape? senangnya yuyu cari kasut..

    ReplyDelete
  65. Yuyu pakai kasut size bape? Senangnya yuyu cari kasut..

    ReplyDelete
  66. hahah ada juga geng yang ngumpul kasut ni... okay kite geng yuyu

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)