HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, September 19, 2012

Pulun Taip Entry

Assalamualaikum

aci tak kalau tak nak buat pendahuluan ke, mukaddimah ke, sekapur sirih bagai ke? kira lepas bagi salam, terus cerita isi penting. aci la kan. orait.

sebenarnya situasi yuyu sekarang umpama terselit di celah-celah onar demi meneruskan hidup sebagai seorang gadis (gadis sangat tau) penuntut Ijazah tahun akhir, penggiat blog yang tak berapa nak giat, juga seorang kiut. eh. terpuji diri sendiri.

nak jadi kan cerita, sebab yuyu pelajar ijazah tahun akhir, dah tu tinggal satu per dua bulan saja lagi untuk final exam, maka azab nya Astaqfirullahaladhimmm. 

sedang rakyat Malaysia ilek je membuta tengah tengah malam, yuyu pulak bertungkus lumus hafal untuk presentation, siapkan esaimen bapak nak banyak nak mampus, dengan report lagi macam nak cari gaduh, lepas tu study untuk test itu ini. fine. kalau korang tak nampak lagi azab dia, tak nak kawan la   T_T

nah gambar hamba untuk tatapan bijik mata kalian. huhu

nah jadual kepadatan hidup yuyu. nah nah! mempersembahkannnn.... (buat buat tak sabar nak tahu please!)

Khamis lepas : submit assignment & quiz
Jumaat lepas : mid term
Isnin tadi : test
selasa : presentation & submit assignment
rabu : 3 test & submit assignment
khamis : 2 test & submit assignment & appoinment
jumaat : test & appoinment

haa. hebat kan kan. korang ada? -.-'

lepas tu kan,  dalam masa yang sama, hati ni  tak semena mena bergelora pulak, macam orang tengah dilamun cinta. eh. tapi bergelora sebab nak update belog yuyu ni. pagi-pagi check email, ada je yang email yuyu tanya bila yuyu nak update belog. rasa serba salah pulak menikam kalbu dengan dahsatnya pula. 

boo yuyu. booo. tak payah nak A. Samad Said sangat kalau SPM dulu Bahasa Melayu dulu dapat A2 je. booo yuyu.

sudah la. dengan berkeadaan buku nota Current Issues atas peha, dan kepala otak tengah menghadam ayat ayat untuk presentation Malaysian Economy untuk petang nanti, yuyu sudahi entry ini dengan Wabillahitaufiq walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

doa yuyu tau!

terima kasih sudi baca ^^

124 comments:

  1. SPM dulu sama la dpt 2A for BM! hihi... good luck yuyu!!

    ReplyDelete
  2. sangat pdt jadual kamoo :)
    nywy, gud luck taw yuyu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe zeeta. macam nak mati hidup balik pulak

      Delete
  3. GOODLUCK..:)

    Jemput singgah page ni. Barang murah2..
    https://www.facebook.com/nuramalinaathman

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq amalinaa.. haish. amalina ni selalu tag yuyu kat facebook :)

      Delete
  4. wow !!
    padat giler jadual..
    good luck sis..
    u can do it !
    chayok3 ^^

    ReplyDelete
  5. haha caiyok2 yuyu..sabarrrrr... =)

    ReplyDelete
  6. gud luck yuyu dgn test , assignment n bla bla bla tu..

    ReplyDelete
  7. semoga berjaya Yuyu..apepun, yuyu sgt cntik..!

    ReplyDelete
  8. Comel jek blog ni mcm the owner...jemput singgah ke blog http://shumie-dz.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. mmg cmtu la lumrah student..kalo thn akhir mmg sgt byk asgnmt..just do the best..jgn stress2..Allah swt always there for u...Good luck little cute sis!! <3 =)

    ReplyDelete
  10. hehe~semoga b'jaya yuyu :) skit je lg nk grad kan?cayok2 <3

    ReplyDelete
  11. hahaha..jadik final year degree student mmg hazab..nak2 tgh berjuang ni blog pulak rasa cam best..gud luck yuyu..ai dah lepas dah time2 cam yuyu tempuh ni..lalalalalalala..hehehe..saje bagi yuyu gerammm =)

    ReplyDelete
  12. good luck yuyu...^^ Jue plajar diploma, sem akhir... azab la jgak.... tmbh2 lg dh nk dkt final nie...

    ReplyDelete
  13. da biasa hadapi schedule cm yuyu guk...sgt2 bz tw..pai 1 tahap ase nk gv up..hehehe

    ReplyDelete
  14. Khamis lepas : makan domino's pizza tengah2 hujan lebat
    Jumaat lepas : lepak kat air terjun sambil tuju itik getah dengan batu
    Isnin tadi : makan jamuan raya
    selasa : member belanja nasik daging cicah air asam
    rabu : beli kfc 1 bucket pastu lepak depan tivi layan katun
    khamis : makan char koey tiow udang special lepas balik semejid
    jumaat : jalan-jalan gi cameron highlands hidup udara segar pudina

    yuyu ada? heh! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. fine abahsofea!! mesej untuk bagi jeles dikenalpasti! tskk T_T

      Delete
  15. sabar ye kak yuyue,, tak lama dah,, lepas ni boleh jadi mem,, hehe

    ReplyDelete
  16. lala sem lepas mcm tu lah, kelam kabut semuanya.. :) bila result keluar mmg alhamdulillah sgt2 :)

    ReplyDelete
  17. ciannya dia.. tak pe.. yuyu kat sini mendoakan kejayaan yuyu kat sana.. :)

    ReplyDelete
  18. Comel pic YOUYOU..



    btw sabtu free la yer ? jom lepak TS ? =P

    ReplyDelete
  19. A2 ok la tuh dik yuyu. A2= Amir Aiman.
    tpi, law dpt A3 ag best. 3A=Amir Aiman Akashah
    Ha Ha Ha...oppsss, ade ke markah SPM A3 erk?

    x kisah la kan, janji cool...Hi Hi Hi

    study smart yuyu, jgn study 'semak'
    god luck n try de best

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh ehhh ehhhhh.. macam tu pulak ye di relatekan A nye :)

      Delete
  20. wah.. berat tu.. banyak nye keje sis... btw.. goodluck.. ! DO THE BEST...!

    ReplyDelete
  21. semoga segala urusan dipermudahkan. Yakin boleh ! Allah sentiasa ada ~

    ReplyDelete
  22. hahahaha..padat betul jadual dia.hehehe.. apa2 pun, gud luck ye yuyu.. try ur best

    ReplyDelete
  23. All the best sis yuyu.... semoga Allah permudahkan urusan yuyu ye

    ReplyDelete
  24. ok la.hang blajaq leklok.
    pnt tu besa la.student kan.
    jgn jd mcm aku ni.
    suma aku tinggai.malaih nk buat.
    merempit ja qheja aku.
    last2,xdpt catch-up study.
    lg struggle hang taw.

    hang buat slagi buleh buat.
    igt mak pak hang kt kg.
    aku doakan je hang.
    haha.

    ReplyDelete
  25. gila kentang banyak nye test and assignment nk kena submit...
    chaiyok2...
    gudluck yuyu

    ReplyDelete
  26. good luck yuyu... all the best... takyah la nak tension stg. tak bagus pun... :)

    ReplyDelete
  27. salam...hai yuyu...merungut ke ni? hehe..besela tu,dik..sem. akhir mmg byak gile yg kna buat..utk biasekan dri time yuyu keje nanti..of course yuyu akan rase, "time aku bljr dlu pn xdela keje byk camni"..ni berdasarkan pengalaman dri sndri..anyway, good luck ye..nk dpat Ijazah Kelas Pertama ni..InsyaAllah..aminn..:)

    ReplyDelete
  28. ouCh, miss university life already..
    pdahal baru 3 bulan kluar...muahahaha...all thE beSt yO!

    ReplyDelete
  29. selamat berjaya yuyu hakusho..heheheh..nama kartun tu...

    ReplyDelete
  30. gudluck yuyu.. kite pernah rasa semua tu dik. haha.~

    ReplyDelete
  31. yuyuu.. pas final nnt contact akak ada projek nak diskus ^_^

    ReplyDelete
  32. The trump card is always revealed to those who are able to produce with their hand what they create in their mind, and Yuyu Zulaikha certainly has the mind for it. BEST OF LUCK!! Aminnn... :)

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum good luck tp ni btl ke ni semua pompuan ni xsalah ke

    ReplyDelete
  34. kalau lihat kepadatan hidup yuyu di athun akhir tu buat sy bertambah2 takut... padahal skrg bru je tahun 2... tu pun dah rasa padatnya jadual...

    ReplyDelete
  35. Khamis lepas : buat kertas kerja - open house - buat kertas kerja
    Jumaat lepas : buat kertas kerja - solat - buat kertas kerja
    Sabtu lepas : buat kertas kerja - main futsal - buat kertas kerja
    Ahad : buat kertas kerja - pass up - futsal
    Isnin tadi : buat kertas kerja - open house - buat kertas kerja
    Selasa : pass up - buat kertas kerja
    Rabu : buat kertas kerja
    Khamis : rest
    Jumaat : solat - balik kampung

    Aku pengganggur yang suka buat part-time tulis kertas kerja, kihkihkih...
    Terasa mcm duk di Uni balik... hmmm...
    Gudluck!

    ReplyDelete
  36. 3test untuk ari rabu. gila kentang. hehe. gudluck. :))

    ReplyDelete
  37. hee..final sem mmg cmtu kan? gud luck yuyu!

    ReplyDelete
  38. good luck yuyu syg..jgn mrehhhh.nti lkas tuee tau.

    ReplyDelete
  39. Terima kasih semua.. doa la banyak banyak. pulun habisp pulun dah ni.. tskk T_T

    ReplyDelete
  40. bgus laaa cmtooo.....
    usaha tangga kejayaan tau...
    jgan lpe....smyg jgan tnggal...doa bnyk3 k :)
    ingat Allah n Family n spe3 je yang bertaut di haty kamoo.....

    ReplyDelete
  41. salam yuyu.gudluck dik.moga lulus dgn cemerlang..amin =)

    ReplyDelete
  42. bila dah keje nanti teringat plak time study dulu..

    ReplyDelete
  43. padatnya jadual yuyu.. banyakkan bersabar ye dik...

    ReplyDelete
  44. saya final year as a student degree too..gudluck yuyu! lpas ni kite keje pulakk =)

    ReplyDelete
  45. Replies
    1. Thanks Ida & iena. paham kan kenapa asyik tangguh dating dengan korang.. tskkkk T_T

      Delete
  46. assalamualaikum..

    saye kuatkan semangat untuk invite akak join 1st segmen saye yang sempoiii ni.
    http://funnyzoneads.blogspot.com/2012/09/segmen-ashadi-mencari-top-fans.html


    kata kata hikmah :
    beza orang yang berjaya dan orang orang gagal adalah rajin atau malas.. :D

    best regard !
    surfexchangeclicks.com

    ReplyDelete
  47. Cute la awak. Macam Nora Danish pun ade. :)

    ReplyDelete
  48. cool babe~ selamat membaca buku semua test bagai ye :)

    ReplyDelete
  49. mak ai ade 3 test skali. huhu. tahun akhir sma kan. aja2! ngee.
    gud luck sis! :)

    ReplyDelete
  50. ok la tu A2...i nih...i nih...ha nih malas nak kabor ni.ngahngah

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu.. shh.. kita diam je ala akak :p

      Delete
  51. huhu..sama lar kita..
    test berduyun-duyun..
    movie making lagi..
    lepas tuh final exam..
    aigooo~

    ReplyDelete
  52. alamak...aku pun sama..ambik malaysian economy...mana la aku taw hal eko. malaysia..kang salah, kena saman lak!@#$%..kalau economi aku sendiri, aku taw ler.. (mode begenang aek mata)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. eko mak kita kita tau la jugak kan. awal bulan mahsyukk, hujung bulan sengkek :p

      Delete
  53. Adat bergelar student.. Nak2 lagi student tahun akhir macam Yuyu ni.. Nak tak nak kena hadap jugak.. Takpe, bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian.. Go Yuyu Go! All the best k! ^__~

    ReplyDelete
  54. good luck & all the best ;)

    from me & jack (hemo hemo)

    ReplyDelete
  55. Salam, semoga anda terus maju jaya doa drp kami.

    ReplyDelete
  56. bestnya kak dah tahun akhir...pulun kak pulun

    ReplyDelete
  57. alahai. nanti dah kerja lagi berganda tau busy tu :P

    ReplyDelete
  58. bawak bersabar banyak2 ngamuk tu sapa pun boleh.. tapi nanti biladah kull
    menyasal pulak hentam sanasini..susah dulu takpe nanti senang nya kemudian.

    ReplyDelete
  59. bawak banyak2 bersabar yuyu buka semua yg datang tu senang..
    kalu hentam sanasini uat apa nanti rugi diri sendiri..
    kalau nak berjaya mesti lah berkurban sedikit dengan masa....

    ReplyDelete
  60. wahhh kak Yuyu . penuntut ijazah tahun akhir rupanya :) Goodluck kak :)

    sy baru nak masuk ijazah tahun pertama . huhu

    ReplyDelete
  61. All the best Yuyu, InsyaAllah you will pass will flying colours

    ReplyDelete
  62. busy seorang student dan blogger ternama..hehehe...

    so, memang tak jadilah gathering esokkan..

    ReplyDelete
  63. yuyu...jemput la melawat bl0g kte. tp bru jerk lg.. huhu
    bnyk lg kekurangan -_-

    ReplyDelete
  64. yuyu...
    jemput singgah bl0g kte.
    i'm new..huhu. msh bnyk lg kekurangan -_-

    ReplyDelete
  65. selamat ber'exam' hehe... visit my blog http://honeyothman.blogspot.com

    ReplyDelete
  66. Hehe all the best kak yuyu, may Allah be with you :)

    ReplyDelete
  67. Tskkk. Sabo je lah akak. Lya pun sama jgk. Busy sgt kan. Nk tulis sntry baru pun jadi malas. Padahal dalam draf punya belambak2.

    P/s: jenguk memalam cmni, sambil mata pun dah mngtuk, tgk muka yuyu mcm Najwa Latif pulak *opssss* ;D

    ReplyDelete
  68. I think I saw you semalam (15/9) kat surau Time Square . Nak tegur tapi malu . Kot2 dah salah orang . heheee . BTW , good luck and all the best :)

    ReplyDelete
  69. yuyu punye jadual sangat padat..btw gud luck ye,,,..kalau dapat pointer bagus untuk final exam,nnti saye bg cekedis kecintaan..hahahahah

    ReplyDelete
  70. Nice blog :)
    salam kenal sobat :)
    di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

    ReplyDelete
  71. http://meriahuoll.blogspot.com/2012/09/duck-face.html

    pic yuyu ade dlm entry ni la...huuuu. sian yuyu.

    ReplyDelete
  72. gudluck yuyu! pulun tu pulun juga, kesihatan kena jaga na:)

    ReplyDelete
  73. strive for the best...final student memang pack, nak viva final year project, nak siapkan assignment, tutorial...

    ReplyDelete
  74. well saya pon penah berada di tempat awak..memang rasa nak maki sbb berduyun duyun ok benda nak buat.tapi nasib baik dpt setlle dgn jayanya..:p

    ReplyDelete
  75. busy nye dye... sama laaa kite nanti sayang... tunggu hari je nie... hehe ;)
    good luck yuyu sayang.

    ReplyDelete
  76. Wahh...kecik2 sitampuk manis,manis lagi adik kecik sorg nie. Haha eh ape panton nie.hahaha padat sungguh jadual yuyu kalah jadual pm nie.haha gud luck yuyu! Chayok2 syg! ;)

    ReplyDelete
  77. Saya nak komen pendek je :)
    1. Busy nya Yuyu sekarang ni. Hari-hari penuh assignment,test,kuiz :)
    2. Yuyu comel ^^

    Nota kaki:
    AsiaCube menawarkan perkhidmatan untuk bertukar like,pengikut serta trafik :)
    Lawati AsiaCube - The Best Free Social Exchange Site! untuk pendaftaran percuma :)
    Muat turun panduan ringkas AsiaCube : Tutorial AsiaCube

    ReplyDelete
  78. KAK YUYU DAH HABIS STDY KE SKRG NI :O

    ReplyDelete
  79. KAK YUYU SKRG SUKA PAKAI PAHSMINA STYLE MCM TU YE SKRG.BARU PERASAN :D

    ReplyDelete
  80. GOODLUCK FOR YOUR FUTURE KAK YUYU. :D

    ReplyDelete
  81. Teringat plak zaman akak study dulu..mmg struggle giler...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)