HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, July 3, 2012

Posing Depan Kamera bersama Pembaca Belog ♥

Assalamualaikum

cengginilah. entry kali ni tak nak menaip banyak umpama bebel-bebel Sepiah terhadap lakinya Pak Seman Mat Cha  entry ni ilek je. tepek gambar, taip seketul dua. selain daripada mendapat input yang bakal ditaip, dapat juga korang menikmati keindahan Yuyu Zulaikha sepam dua.

hakhak. aci tak, takabbur sambil makan pop corn dengan muka inesen habis?

Alhamduillah. kontes yang dianjurkan oleh FriendlyFashion dah pun settle. yuyu dan pemenangnya yakni pembaca belog yuyu pun dah selamat berphotoshoot siap main laga-laga pipi. eceh. 23hb hari tu, di Gita Bayu Serdang.

tahu tak betapa ohsemnya hari kejadian. tahu tak? tahu takkk?? selepas pemilihan pembaca belog yang memberi lapan sebab kenapa patut menang dengan kretifnya, lalu yuyu pilih lima (pemenang), lalu sekali lagi, FriendlyFashion pilih satu, maka lusa nya kami main posing depan kamera. 

kupukupukecik dan perempuankampungmoden. beliau lah Zai. selain daripada beliau adalah seorang  pengkomen kretif kontes tersebut beliau juga sangat pemalu orangnya. posing pun masih kepit sesopan mungkin. kan kan kan Zai kan. :')


.

Mini makeover + baju dari Eight + eksesori FriendlyFashion + photoshoot. tahu tak perasan bila Aaron Aziz ajak kawen. haa. macam tu la perasaan yuyu hari tu, kemain gumbira siap lupa diri. yuyu berharap, esok lusa tulat, yuyu dapat rasa sekali lagi pengalaman semua ni. a'ah. sekali lagi bermaksud, sila la ajak yuyu lagi. hikhik.

Hmm..ingat friendlyfashion, wajib terus ingat Online Shop of the Year from DiGi WWWOW Awards. Dorang la pemenangnye. Ohsem.

walaupun photoshoot bukan lah bidang utama yuyu, tapi dengan photoshoot, banyak buatkan yuyu lebih yakin dengan diri sendiri. yakin, tak perlu dengan muka cantik, tak perlu tinggi lampai, tak perlu tunggu mewah, tak perlu bila femes, tapi Yakin datang bila kita tahu hargai diri sendiri. dari photoshoot banyak yuyu belajar yang yuyu ada kelebihan yang orang lain takde. *kembang lobang hedong serta merta*

selepas kami laqha dengan keseronokan duniawi yang sementara *pehal tetiba nak Ustazah Pilihan kat sini ni*, maka, kami semua mula ber-Spageti Tuna (masakan khas daripada kak Diyana dari friendlyfashion tau). inilah layanan lima bintang selama yuyu pernah berphotoshoot. tak selera nak demand lebih. ini pun dah buat yuyu nak mengada nangis. tskk. 


with
mempersembahkan! owner friendlyfashion. Kak Nadzirah. mati mati ingat sebaya. siap main tepuk tampar. tau tau dah 26 tahun. fine. awek muda tak kena tempat kot. tskk. tapi, i  you, Kak Nadzirah.

kepada semua yang join kontes hari tu, segerombolan terima kasih buat kalian berserta flying kiss siap lipstick merah makngah buat korang. terharu bercampur riak dan takabbur baca post kalian hari itu. nak tahu satu benda, yuyu rasa macam tak nak pilih pemenang, nak je bagi semua menang.
sebagai kongsi-kongsi dengan korang, friendlyfashion.my baru empat bulan bertapak di Malaysia dan asalnya di Eropah sana. Dengan kadar segera, kak Nadzirah tanya omputih tu untuk buka di Malaysia. Siap gagah kemas lemari beliau. kemain. omputih tu. di sini tempat dimana kita boleh cari pakaian preloved yang cantik murah, selain tu, kita juga boleh menjual di sini. boleh komen, ada styling advice, ada barang preloved. cuma satu website. haa. 
Tak payah dah nak kehulu kehilir cari baju preloved lepas ni. jadi, kita kita yang rasa banyak baju dan aksesori menyemak kat lemari, boleh la jangan segan silu jual di friendlyfashion. kejap je post, dah berpusu pusu orang nak beli. try la.Lepas ni, rajinkan geledah friendlyfashion. Dorang banyak buat CONTEST Yang terbaru, boleh menang kamera Canon dan hadiah keseluruhan bernilai RM1000. Tunggu ape lagi. 
 

Jommm sergah friendlyfashion sekarang! betul betul friendly kann kan. :')

p/s : cis. akhirnya tadi cakap tak nak bebel banyak, nahhh amik, taip hingga cecah lantai. -.-'

terima kasih sudi baca :)

104 comments:

  1. klass kasut yuyu tu...
    xgayat ke....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. dah biasee. tapi terpelecot jugak kadang :p

      Delete
  2. jom terjah.. hehehehehe. comelnya awak yuyu.. semoga sukses selalu.. :)

    ReplyDelete
  3. Yuyu comel. Zai pun sama :)

    Ermm Yuyu, dlm gmbr ramai2 tu, siapa yg duduk sebelah Yuyu ek ? She looks familiar to me. Muk macam kawan Ety la ;D

    ReplyDelete
  4. alahaii omeyynye.. rinduu nk posingg dgn yuyu pulakk hahahhaa..jom jumpaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. elehh.. punya la orang freekan masa untuk dia, tengok tengok tak jadi jumpa.. fine :(

      Delete
  5. ohsem.. yuyu pakai suar nmpk peha halus jew.. hihi.. cumel.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wuuu T_T underweight.. biasa laa cam tu,

      Delete
  6. Replies
    1. hehehe// comel tak boleh dah.. dah tuaa :)

      Delete
  7. wow beznya dorang dapat jumpa yuyu..nak jugak ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiii.. tu la. sape suruh tak join hari tu :p

      Delete
  8. hehehhe..tgok yuyu dlm saffiya..cenonet je..hehhe

    ReplyDelete
  9. Waaaauu yuyu jom ke indo juga...
    boleh tak ehhh jumpaaa yuuuyuyuyuyuy <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mana nak ke Indoooo.. hehehe.. InsyaALLAH yuyu g Prasasti Gontor ^^

      Delete
  10. wah..kasut yuyu x menahan...anyway, tahniah pada Zai...

    ReplyDelete
  11. comel nye baju aka . ee . kasut tu lagy laa tomey . nak jugak . eee~ jeles2 :P

    ReplyDelete
  12. untunglaah untunglaah kak yuyu..jelesnyee >.<

    kite dah dengar suare kak yuyu..amboi..comeylnyee suare akak..hihi..kite same saiz..tp suare kite ala-ala maikropon..ikikikih =D

    ReplyDelete
  13. haiyooo..omey2 aih..
    rezeki yuyu lar tuu..len kali ajak kita photoshoot sama eyh..ngee~ :D

    suka tgk org matching2 pakaian guna warna kontra nie..menarik jee..=)

    ReplyDelete
  14. untung untung.. pengalaman tu harap2 dapatlah rasa suatu hari nanti. eheh eheh.

    ReplyDelete
  15. yg yuyu buat dulu ea..ew..ew..dapat bermanje manje dgn yuyu :">


    yuyu mohon support yer :)
    Konspirasi Blogger Kreative 2012

    ReplyDelete
  16. comelnya yuyu sekarang! eh, eh dulu pun comel jugak :) skrg lg comel

    ReplyDelete
  17. wahhh sukenyew dan jelesnyewwww... untung si pemenang dpt bergambar dengan sis.. awwww... btw, cute and the shoes are gojes.. ^~^ tahniah bg pemenang...

    ReplyDelete
  18. haaaa, patut macam kenal.. hehe ok tetiba jeles.. nak jugak.. ;D

    ReplyDelete
  19. hamboih hamboih hamboih.. excitednya dia berposing depan kamera..haha

    ReplyDelete
  20. Amboi kasut....huhu....kenapa la tak masuk contest ni ritu...klu menang dapat posing dengan yuyu...wakakakaka

    ReplyDelete
  21. semakin comel suka kasut owhsem yuyu

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah. kak yuyu pakai sarung kaki. moga Istiqomah akak comel ;)

    ReplyDelete
  23. wah... nak photoshoot gak. hehehe.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.COM

    ReplyDelete
  24. bestnyee dpt peluang ni kn.. :')

    ReplyDelete
  25. yuyu makin kurus la..
    n stay kiut!
    (=

    ReplyDelete
  26. tergoda dengan kasut,, haish,, nak gak!!!!!!

    ReplyDelete
  27. yaallah kak yuyu, ruginya tak joinnnn. rumah aisyah dkt sgt sgt dgn gita bayu tu, jalan kaki pun boleh. hahaha aduss tak dpt jumpa kak yuyu walaupun cuma seketul dua momen :'(

    ReplyDelete
  28. amboooooooooooi zai, hotttttttttt na ko skunk......
    tp yg t'kojuuuuuutnye si jah tu pn derr....
    hihihi...
    mf k.yuyu cz komen x msk topik...
    hehehe

    ReplyDelete
  29. Wee. Bestnye kalau dapat photoshoot ngan akak yuyu. heee

    ReplyDelete
  30. semo orang nampak happy di gambar:)

    ReplyDelete
  31. comelnye yuyu...!! and cantik kasut..! :)

    ReplyDelete
  32. aloha! kak yuyu.... beshNye~~~~<3!hihi
    comel je....geram ngn kak yuyu!

    ReplyDelete
  33. Yuyu, cantik kasut n beli kat mana? :-)

    ReplyDelete
  34. bestnya....menyesal tak masuk contest tu..rugi! Rugi! hehehe :D

    ReplyDelete
  35. korang chumelllll!!! nanti kite pn nk jugak amik gmbr byk2 ngan yuyu mcm tu tau!! <3

    ReplyDelete
  36. yuyu mmg jenis menghargai follower..

    xnak wat hang out bersama blogger laki2 kew?

    ReplyDelete
  37. phewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww,syioknya nek :)

    ReplyDelete
  38. yuyuuu..cantik kasut heels yuyu..suka XD

    ReplyDelete
  39. huahhh! fara na kasut sys tu! lawo siottttt~ :D

    ReplyDelete
  40. cantiknya kasut dia :P best lagi tu dng kwn2 photoshoot. (:

    ReplyDelete
  41. #salam , kak yuyu omeyy bangat..kasut tu cantik sgt..=))

    ReplyDelete
  42. seronoknya photoshoot ngan yuyu.. cantik kasut

    ReplyDelete
  43. Gianmarco Lorenzi Shoes.. he3.. >_~

    ReplyDelete
  44. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  45. comeeeyyyy nyewww...!!! n___n
    mcm nk cubit2 je pipi yuyu~~ hehee :D

    best!

    ReplyDelete
  46. wah untungnya dapat photoshoot dengan yuyu ..
    jeles :/ hikhik

    ReplyDelete
  47. sy BW cni ^^
    boleh x mntk jasa baik undi header saya "ALYNN"? cara2 kat sini >> http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu_27.html

    plus, jom join GA best ni http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/06/giveaway.html

    happy blogging! :D

    ReplyDelete
  48. salam..nice entry..slmt berjaya,dik..:)

    ReplyDelete
  49. wahhh untung la dpt bergambar dgn akak yuyu.....

    ReplyDelete
  50. Bila gamaknya turn MM plak nak berjumpa & camwhore ngan yuyu.. Huhu..

    ReplyDelete
  51. kak yuyu..syoknye..tahniah pemenang...kak sila la ke blog sy..grapeladymyra.blogspot.com...lawat kot2 ada yang menarik

    ReplyDelete
  52. love ur heels bebeh!! ;P

    http://www.pinkbubblegumprincess.blogspot.com

    ReplyDelete
  53. best nyaaaaaa photoshoot dgn yuyu :')

    ReplyDelete
  54. cantiknye heels yuyu.. cm barbie doll nye heels.. sukeee

    ReplyDelete
  55. 1st time baca ur blo..kecik je orgnye...dh habis sekolah ke belum ni??

    ReplyDelete
  56. cantik kasut ;)

    singgah sini ;)

    byebye ;)

    ReplyDelete
  57. Tahniah dari KA, anda telah terpilih senarai "19 Blogger Feymes Wanita Cantik Di Malaysia"... Sila komen Sila klik aje link 19 Blogger Feymes Wanita Cantik Di Malaysia di bawah ni.
    http://www.klik-aje.com/2012/07/19-blogger-feymes-wanita-cantik-di.html

    ReplyDelete
  58. whoaa...ni bila lagi nak berposing dgn saya..hahaha

    ReplyDelete
  59. teringin nak bergambar dengan yuyu... :(
    bila boleh jumpa yuyu nie....

    ReplyDelete
  60. ku hado photoshoot?

    nan hado


    sob sob

    ReplyDelete
  61. haaa..dah tahu mane nak let go baju yang kelapuk but still baru dalam almari tuh...mekacih yuyu..
    http://thefunnjoy.blogspot.com

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)