HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, June 13, 2012

Keohsemam Astro On-The-Go

Assalamualaikum


yuyu ingat lagi, masa yuyu form two,  emak baru pasang Astro. dulu dulu kalau ada Astro, hebakk sangat la. mampu senyum telinga ke telinga kalau boleh cakap "semalam kann, aku tengok MTV kat Astro rumah aku. Astro bhai.. Astro."

tetiba yuyu kena duduk hostel. mana lagi nak dapat keriangan berganda. sobbsobb. maka masa tu, seboleh- bolehnya  yuyu tak nak duduk hostel. tivi punya pasal. kalau tak setiap malam layan Tamil dengan emak, petang petang MTV dihati daku, pagi-pagi tengok Disney dengan adik.

macam tu la betapa besarnya pengaruh Astro kepada yuyu. bila dah di University, lagi satu hal. celah mana nak dapat? jadi, bila cuti semester, dengan ini Yuyu Zulaikha lah yang memegang tahta remote tivi. kalau tak MTV, wajiblah Disney, tak pun AFC tak pun juga semua channel yuyu geladah demi mendapat keriangan maksima.

tapi kan, tapi..... sekarang dah tak payah nak menggelabah macam dulu lagi dah. a'ah. tak payah.


selain abang yang rock itu hensem, abang yang naik kereta mewah itu juga nampak sangat seksey.. ehhh :')


minggu lepas, Astro On-The-Go (AOTG) telah berjaya dirasmikan. rasa nak menetes air mata syukur ni. tak sia-sia beli smart phone. lepas ni wajiblah daku subscribe Astro On-The-Go. wuuu T_T tengok. perasaan bercelaru, eksaited dan kemain tak sabar dah bercampur baur.

a'ah. sekali lagi. bawah pokok Mangga bersambil makan cekodok, layan Astro guna smartphone, laptop atau tablet. boleh boleh.


yang paling buat yuyu rasa macam nak terjojol bijik mata, AOTG menawarkan 11 TV Channels, VOD, Catch Up TV, Live Event Offering. perhatian, perhatian!! lepas ni nak  tengok EURO 2012 secara live sambil lepak tepi pantai dengan rakan taulan pon boleh tau.




kepada pengguna iPad, bermula 30May sampai 31Ogos, silalah jangan segan silu untuk download Astro tau tau tau. lepas tu kongsi la pengalaman korang dengan AOTG tu kepada kitorang yang takde iPad ni. kitorang yang 1September baru boleh layan AOTG. foine. 



macam macam kan Astro ni, semuanya nak buat kita rasa tersimpul malu happy. ishh.. Astro ni. malu tau :')

lepas ni, rasa lega sikit, kalau sibuk dengan event ke, photoshoot ke, atau sibuk dengan kelas, demi mendapat happy-happy dengan kadar sungguh segera, boleh la yuyu seluk handbag, amik tablet atau smartphone yuyu, kendian, senyum-senyum layan AOTG. 

dah tak boleh la cakap, hidup ni boring dah kan kan kannn. lagi lagi ada K-Pop. ehh.

pssstt... sekarang ni Astro On-The-Go App dan ada free application je untuk pengguna iPhone. kena pulak dengan time  UEFA EURO 2012. boleh la tengok 31perlawan semua di iPhone sekarang. foine foine! nak tukar pakai iPhone juga la!

terima kasih sudi baca :)

56 comments:

  1. wah...bagus ne boleh cuba heheh

    sis..jemput baca entri ne

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/06/kekuasaan-tuhan-gambar-awan-di-sabah.html

    ReplyDelete
  2. wah! tak sangke kak yuyu minat jugak tengok disney . hahaha .

    ReplyDelete
  3. wah... astro dah on the go. hehehe. terbaiklah.

    Bleh tengok astro kat mana2. best3.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.COM

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. lepas ni tengah drive pun layan astro :p

      Delete
  4. wahhhh , nmpak gayanya senang lah nak menonton astro dimana-mana yeee .

    ReplyDelete
    Replies
    1. silalah menonton AOTG sambil baca belog yuyu ;p

      Delete
  5. syok la ada tablet..hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 30 Tablets
      Sila makan sebelum ata

      Delete
    2. heiiiii nek niiiii.... sorokkan sireh nek tau la,haha

      Delete
  6. Replies
    1. tu la pasal.. boleh dapat free sekarang kannn :(

      Delete
  7. Ehhh, entry kita harini sama pasal AOTG ni,,.sehari sejiwa sangat,..ahaks....thanks for the info...kite pun baru tau channel ape boleh tgk...thanks yuyu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh ehhh :) same! jomm sama sama subcribe AOTG pulak :p

      Delete
    2. nk je subscribe..tapi untuk Nokia3310 buleh ke??hehhe

      Delete
  8. kak yuyu, nak ieka buatkan layout blog x? meh order cni..

    http://icysnowhite.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sayang.. akak suka dengan layout akak dah sekarang :)

      Delete
    2. okie tape...tapi klu nk tuka ttba, just gtaw ieka tau..na..

      Delete
  9. larh , hik3 , CP tv addicted dah lame menghilang taw , mane pegi tah , hahaha , addicted CP dpn lappy jerr ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa... boleh je layan AOTG dengan lappy sekarang :)

      Delete
  10. Rumah akak tak der astro (tak up to date langsungkan?0...hp pun cap ayam...waaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. sekarang la masa nak up to date sikit ^^ beli je smart phone sebijik :p

      Delete
  11. okey. nak gi beli ipong sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. guna lappy pun boleh lepas ni ^^

      Delete
  12. Dengan pantas dan tanpa segan silu kat jiran sebelah umah, akak tekan button install apps kat my iPad...Akak dah AOG, hangpa bila lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... cepat gile akak! saya ni jiran saya dah lama dah install ^^ saya je belom ;p

      Delete
  13. wahh, baru tau... nk apply kt iphone ena la... weeee.. thanks for sharing sis... tak perlulah nk angkut TV lg *pernah ke??* hikhik

    ReplyDelete
  14. sekarang ni mcm2 ada... kat mana2 boleh dpt...

    ReplyDelete
  15. untung la yuyu ada tablet..saye ni ubat pon tade :P

    ReplyDelete
  16. smart phone pon kita x der..kita ada 3310 je..sobss :"(

    ReplyDelete
  17. Woa! yang duduk asrama dah tak payah risau. On je iphone @ smardphone da bole tengok astro. Jangan sampai pelajaran terabai dah la :)

    Entry terbaru :
    http://farahsaystory.blogspot.com/2012/06/pantai-timur-ke-selatan-part-1.html

    ReplyDelete
  18. kat nokia cabuk leh donlod x? hehehe

    ReplyDelete
  19. wahhh haha. mesti meriah dpt tgk AOTG ke mana2 jea :D tp kan,kalau tgk kat laptop internet tak lambat ke wahai kak yuyu yg comel ??

    ReplyDelete
  20. Pandai stro tarik pelanggan.. Owh! Alangkah bahagianya klu MM ada smartphone cam iphone tu.. Sobs!

    Mode : Sedey takley nak apply app ni.. Sobs! T_T

    ReplyDelete
  21. teringin ade gadget ni jugek! ;(

    ReplyDelete
  22. pergh!!..best sangat fi pun ada smartphone boleh laa ni :D

    ReplyDelete
  23. Tahap kecintaan terhadap Disney channel menyebabkan remot tivi tu nak dikonker seharian . HAHA comel lah kakak ni !

    Btw , kita takleh lagi nak layan AOTG niii >.<

    ReplyDelete
  24. Salam perkenalan. Blog saya masih baru lagi. Harap dapat support blog saya dgn jd follower saya. Saya dah follow blog ni =)


    http://apelak.blogspot.com/2012/06/mari-jadi-jiran-blog-saya.html

    ReplyDelete
  25. ada gak kemudahan utk ipad yer.. nak download juga la kalau macam ni.. :) tq Yuyu..

    ReplyDelete
  26. adeh...lyn cite tamil tu.hehehe...best kn?hidup shah rukh khan!!!*erkk

    ReplyDelete
  27. kak yuyu !!!!!!!!mau mau mau jugakk!!! nak tue !yang kak yuyu tengok tue!!jelez titew taw!hoho =D

    ReplyDelete
  28. tengok AOTG guna lappy pon bole ka ? huhu

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)