HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, June 4, 2012

Haa Very Good Aaa, Mini.

Assalamualaikum

Niat di hati dahku, ingin mencari seketol handphone. henpon bajet dan kecik kecik cili padi. tapi bukan lah yang membajet cool macam dahku. dahku juga berkira kira, walaupun ia kecil, namun ia yakni bakal henset dahku, haruslah memenuhi segala kecanggihan terkini untuk sebuah talipon tanpa wayar.

dengan berbekalkan diri yang buta bab-bab gadjet ni, terpaksalah rela yuyu mintak suggestion kat rakan taulan mengenai bakal henpon yuyu tu. macam-macam jenis henpon yang dorang suggest-kan. siap ada yang cakap, "nak murah, tapi canggih, buat henpon sendiri la"

foine. berkat kesabaran dahku tanggung, ececeh, tetiba emo tak ketahuan hala, ada la sorang kawan yuyu share satu video ini . ni ni.

Haaa Very Good Aaa Mini II. hakhak. henpon kecik, tapi 3.27” HVGA touch-screen display. 

siyes kemain kecik Samsung Galaxy Mini II ni. tskk. rasa macam sinar bakal henpon kini sudah menjelma. kira orait apa. selain bajet yuyu cuma dalam RM600, Googled semalam, kamera phone ni 3mp, built-in storage of 2.7GB walhal phone canggih yuyu sekarang pun internal storage baru 1GB. tskk. terharu. T_T


 
Yuyu Zulaikha + Kupukupukecik + Galaxy Mini II = cute. oh. sesuai sesuai. :')

hikhik. tengok. di samping mencari henpon bajet, yuyu juga tidak terlepas membajet cute.

dengan ini, Samsung Galaxy Mini II adalah pilihan muktamad yuyu, disebabkan musababkan bukan saja sebab dia murah (RM599 tak salah yuyu), tapi sebab kecik dan canggih. mari bersiap-siap mekap ke kelas, sumbat Mini II dalam pencil case, sampai kelas, buat muka penuh innocent, lalu ambik Mini II tadi, lalu sekali lagi, layan Facebook, dan Tweet Aaron Aziz sepam dua.

harap harap, sesape yang teringin juga nak cari phone comel kemain dan murah dan canggih dan guna Android 2.3(Gingerbread) dan ada GoogleTM Mobile Services seumpama Android, dan se-slim mak jemah 11.85mm, dan beberapa banyak dah lagi, sila lah jangan segan silu jadi geng yuyu untuk pilih Samsung Galaxy Mini II.

tak nak kedekut beli sorang sorang. tak nak. tak nak. tak sekeji tu. T_T

okay gak, habuan sembunyi sembunyi main henpon dalam kelas. 

terima kasih kepada semua rakan taulan yang suggest pelbagai jenis phone untuk yuyu, tapi, paling banyak terima kasih kepada yang suggestkan yuyu Galaxy Mini II. kerana ia, yuyu tak sabar nak mendapatkan hiburan dari phone Mini tapi sungguh TITANICCCCCC. *siap tetiba kipas muncul menghala ke rambut* hikhik ^^

p/s : please korang buat teruja tahap Super Ring please!

terima kasih sudi baca :')

78 comments:

  1. Replies
    1. hahaha.. ape pulak.. tengok phone pun comel?? Samsung tu la yang comel sayang :p

      Delete
    2. fon comel . akk yuyu pon comel ..

      Delete
    3. hehe..tp kak yuyu ag comel..

      Delete
    4. nice fon tu. cgt sesuai utk q yuyu. comel cgt lah. nice choice. ;)

      Delete
  2. hehe..memang sesuai dengan kak yuyu yang comey^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai dengan semua orang la sayang :)

      Delete
  3. heee~comel cam yuyu eh..kita nk geng cam yuyu..yuyu topup skit blh? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. jommm jadi geng jommmmm ^^ atiqah topup yuyu :p

      Delete
  4. hehehehe...memang cute pon henpon ni,hihihi....... kena dengan yuyu lak,auwwwwwwww! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena juga dengan onie .. hehehe. cute kann.. nak beli la balik KL ni!

      Delete
    2. yuyu balik kl bila? hajat dihati nak jumpa yuyu...... tapi mesti yuyu busyyyyyyyy,huwarrrr *ayat kasi tacing sikit,hik*

      Delete
  5. owh.Harga menarik.Best ni dapat sebijik ! Hehe !

    ReplyDelete
  6. comel ..kebetulan tgh cari.thankss yuyu!

    ReplyDelete
  7. nice one kak omeyyy ^^

    ReplyDelete
  8. kebetulan tgh cari satu ...thankss yuyu!

    ReplyDelete
  9. Well, the closest rival would be Galaxy Y Duos, (same price) tapi Galaxy Mini II menang dekat RAM yang tinggi (512MB compare to 290MB), so I would say a good choice indeed. :)

    ReplyDelete
  10. sweet...comel..sesuai ngan yuyu yg comel dan sweet....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... abang eyriqazz puji ni, nak meatball lettew :p

      Delete
  11. ahak..comel jek kicik macam yuyu...nak beli gak la nanti..=D

    ReplyDelete
  12. pandai ye pilih henpon comel cam diaaaaa ^____^

    ReplyDelete
  13. ok gak nieyh..harga pon boleh tahan kan..
    janji x memudaratkan diri sendiri sudah lar..
    kan kak yuyu..^^V

    ReplyDelete
  14. haha ..ouh Yuyu dapat samsung mini ..wah ..SP nak samsung power lagi dari yuyu nanti :D

    ReplyDelete
  15. sesuai sangat dgn budak kecik

    ReplyDelete
  16. belikan untuk Hackers bleh tak yuyu?

    ReplyDelete
  17. Okay jugak harga handphone ni sis :)

    ReplyDelete
  18. Aww.. Kiutnya Yuyu.. Boleh support WhatsApp Messenger tak? Lebih kurang macam Blackberry Messenger cuma dia add orang pakai no telefon je.. Ce cube ce cube :)

    ReplyDelete
  19. handphone tu pun okay juga... hehehe.. software dy pun superb... lagipun kecik, senang nk letak dlm poket.. ^.^ comey macam kak yuyu

    ReplyDelete
  20. yeahh bagus betul cadangan akak ni , untuk pelajar-pelajar yang selalu pergi lambat ke kelas setiap pagi mahupun tengahari . Kecik je boleh sumbat masuk pensil case tak perlu nak simpan dalam kocek . ehh akak dah buat nafsu syaiton nirojim saya membuak T.T

    ReplyDelete
  21. ok le tu cik yuyu oi....saye pown pakai galaxy mini jugak tapi yang 1st model punye je la....

    ReplyDelete
  22. hahaha, tataw mane y comel nih , yuyu kerr fon tuh .. hehehe

    ReplyDelete
  23. kak yuyu !! phone nie harga dia sama jw macam HTC cha cha.kecik kecik pun but dia punya application pun bnyk ^^v

    ReplyDelete
  24. kak yuyu,handset lame bg sy je la k.kah3

    ReplyDelete
  25. Hahaaaa.. comey je sis yuyu nie :)

    ReplyDelete
  26. Yuyuzulaikha + kupukupukecik + samsungGalaxyminiII = memangsgt3sesuaibaby^.^

    ReplyDelete
  27. ok.....silalah jangan lupa berposing sakan ngan henpone baru keh...

    ReplyDelete
  28. Assalam, memang sesuai pun dengan Yuyu tu... jadi senang nak dibawa kemana-mana..

    ReplyDelete
  29. phone comel orang lagi comel. selamat mengguna handphone baru kuikuikui :P

    ReplyDelete
  30. perhhhgg ~ cumiL cgt ,, ohsem ohsem !!

    ReplyDelete
  31. It is really comel like yuyu^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe you should buy Prada LG, it's cantik like you :P

      Delete
  32. comelnya Yuyu secomel Galaxy Mini II . hehehehe.. :)

    ReplyDelete
  33. macam menarik je phone ni!!! wah.. nak survey2 jap ler..hehehe

    ReplyDelete
  34. pasni asyk holding phone la yuyu :D

    ReplyDelete
  35. Thanks yuyu kongsi pasal ni..nieza pon tengah mencari-mencari tefon yang takdela mahal sangat tapi berbaloi la untk dibeli..nak la jugak ade kecanggihan teknologi sket..orait..nanti nak sambar jugak satu or tunggu orang tersayang kasi hadiah besday nanti..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama. yuyu rasa, memang berbaloi sangat kalau beli ni.. kecik, murah, tapi bagus :)

      Delete
  36. wah wah comelnya
    klau posing2 ngan phone cun jgk
    hihi tetiba bajet korean

    ReplyDelete
  37. wahh, galaxy mini tu . mie pnye yang bese je kak .
    hewhew. anyway , comell maa :P

    ReplyDelete
  38. rasanya henpon secomel ni sesuai jugak untuk saya . winkwink :p
    *kakak yuyu comel selalu <3

    ReplyDelete
  39. lebih kurang macam colby ke kak yuyu?kecik sangat ke?

    ReplyDelete
  40. hp yg comel untuk orang comel :)

    ReplyDelete
  41. Yuyu, kualiti gamba nye ok x? ngah cri2 hp gak ni. bkenan tgk iphone 4s, tp mak aiii! mahal lorh...

    ReplyDelete
  42. pakai shawl sume matching je kaler ek.

    nice!

    ReplyDelete
  43. teringinnye.. nak jugak galaxy mini.. yuyu , belikannn. hihi

    ReplyDelete
  44. kenapa tak ambil sII kalau tak kite geng larh

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)