HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, June 14, 2012

I Love You BFFs ♥

Assalamualaikum

ini entry jiwang-jiwang tau tau tau. latar belakang entry ni, lagu Memori Daun Pisang versi M Daud Kilau nyanyi. entry dedikasi khhhasss (siap ada idham ma'al qunnah) untuk BFFs yuyu. BFF di sini bukan bermaksud Bratt Frit Frooot tapi Best Friend Forever. dan khhhhas juga buat kawan rapat yuyu.

mempersembahkannnn...

Ini BFF yuyu. Babey Apple. kawan baik yuyu sejak 2009. kami kenal dari zaman gemilangnya Myspace dulu. inilah satu satunya manusia paling lama bertahan memegang tahta BFF yuyu. beliau selalu kuatkan yuyu masa yuyu jatuh, dan kongsi happy.

paling sweet dengan Apple, yakni, satu, beliau selalu tanya dulu boleh ke couple dengan si polan si polan, dua, masa gempa bumi baru baru ni, beliau adalah manusia paling cemas tanya keadaan yuyu di Langkawi. walhal, yuyu rilek je sedut sirap lima posen. sroot sroot.

tapi baru baru ni, kitorang kurang fesbuk fesbuk atau mesej. masing masing macam sibuk. hmm. dahku harap, dikau ingat dahku dalam doa mu. 


ni lagi dua BFF yuyu dua lagi. Iena Mansor dan Ida Mansor. kiranya pakej la kawan dengan dorang. kawan satu, dapat dua. sebab dorang kembar. hikhik. kitorang berkenalan baru baru ni pada zaman Facebook memerintah pemikiran anak muda. tahun lepas. tak hipokrit. sweet, dan kuat.

 paling sweet yuyu tak boleh lupa, ada kawan kawan yuyu cakap, bila hos Generasi-Y (TV2) tanya dorang, sape sahabat sejati dorang, dorang sebut nama Yuyu Zulaikha. foine. yuyu tulis kat diari, nanti nak cerita kat cicit. bergelimpangan air mata yuyu. wuu T_T

bagi yuyu, kenal dengan dua kembar ni, adalah satu anugerah dari ALLAH. banyak benda yang yuyu belajar dari dorang. kebanyakannya secara tak langsung.

                   
ini pulak lagi satu BFF yuyu. Love Bunga Taik Ayam. ehh. Bunga Quereda. ini adalah spesis kawan paling satu kepala dengan yuyu. walaupun baru kenal, tapi kan, tapi kannnn, senang kamcheng dengan beliau oleh kerana kitorang ni ada la banyak persamaan. contoh paling ketara, dua dua cute. cuma yuyu lagi cute, siap pakej sopan santun, menghormati orang tua, dan ohsem. -.-'

paling suwit yuyu dengan beliau adalah setiap hari. tak lah. hampir setiap hari. setiap hari, wajibal qunnah ada personal message atau wallpost di fesbuk dari beliau. buat yuyu rasa macam tak pernah takde kawan. walaupun kemain malas yuyu nak reply balik. 


ini antara kawan kelas yuyu. kawan baik juga. semua baik. tapi salah sorang dari dorang, banyak bantu yuyu dalam pelajaran. banyak tolong yuyu dalam kesusahan. banyak bagi motivasi untuk yuyu. banyak susahkan diri dia dengan yuyu, banyak bimbing yuyu dalam nak berubah. sobbsobb. 

ia jatuh kepada Raihanah. yang tengah, inner ungu, kemut mulut tu. wuuu T_T banyak terhutang budi dengan beliau. paling tak boleh lupa antara kami berdua adalah, sejurus habis exam Risk Management, kami terus ke Security Commission. sanggup dia tak balik Brunei lagi. 


ini pula Ieqah Wna. kawan yuyu. beliau merupakan dulunya pembaca belog yuyu. sekarang, selepas Mac dulu kitorang lepak Mid Valley, kitorang makin rapat. asal cuti dan yuyu ada event, rumah beliau menjadi lokasi yuyu untuk merempat. dia baik. wuu T_T paling sweet dengan dia, yakni, dia selalu pinjamkan broadband dia pada yuyu. siap habis limit yuyu guna. claim DAIM je la sebagai rasuah supaya dia tak marah.

 ***


Alhamdulillah. walaupun yuyu cuma ada beberapa ketol saja kawan baik, tapi syukur kemain ke hadrat Ilahi kerana mengurniakan yuyu sahabat yang selalu ada waktu senang dan susah. lagi suka bila ada waktu susah. hikhik. 

semoga ukhwah kita ini bukan saja di dunia, namun kekal hingga di akhirat kelak. Ukhwah yang ikhlas bukan kerana apa apa, tapi untuk mengeratkan lagi hubungan di jalan ALLAH. ukhwah fillah abadan abada. Amin Ya Rabb

yang lain, meh la jadi BFF dan kawan baik yuyu. ecehh.  

terima kasih sudi baca :')

105 comments:

  1. comel kawan-kawan yuyu. Mcm yuyu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh ehhh ^^ eyfa pun kawan yuyu juga kann.. ingat tak lagi masa Myspace dulu :)

      Delete
  2. Wah memang cool , gempak :) masa tuh ada nampak kak yuyu kat saffiya memang cantik !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh ehh :( dah ada ke kat Safiyya?? dorang cakap 24june baru on air!

      Delete
  3. alhamdulillah..itupon dah kira bnyak bff yuyu yg ada tatkala susah dan senang..
    husna ada brapa ketol jaa..

    insyaALLAH..jga hati dan prasaan masing2 dah ckup menghargai kawan..dan tntunya doa dari jauh..^^V

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. BFF ada 3 je.. bestfriend semua nyaaa :) Alhamdulillahhh :)

      Delete
  4. Kawan Sejati Bermula Dri Keikhlasan Dihati .. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan mulakan persahabatan tanpa ikhlas.

      Delete
  5. nanges berjurai-jurai bace entry nieh *tipu*

    ReplyDelete
  6. lama tak singgah umah yuyu ni..makin berseri dan nampak matang..congrats dear..

    ReplyDelete
  7. semua cantikkkk . semoga jadi BBF till jannah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn Ya Rabbal Alaminnn sayang <3 :')

      Delete
  8. dah lama tak singgah umah yuyu ni,makin berseri..nampak matang..

    ReplyDelete
  9. sahabat. Untuk selama-lama lama lama lama lama lama lama lamanya... :)

    ReplyDelete
  10. saya pun punya bff.. ramai sangat tapi sangat sayang dengan semua :)

    ReplyDelete
  11. bff pon comel jugak mcm kak yuyu . :)

    ReplyDelete
  12. bestnye kawan dengan twin kan. betol2 pakej. hikhikss. terase lak i. :DD

    ReplyDelete
  13. Hbis kami ni cemana? Nak jadi Bff Yuyu jgk.. ^^

    ReplyDelete
  14. wahh so sweet :) harap persahabatan tu kekal dunia akhirat. dapat membawa kepada kebaikan. kan...

    nak jadik part of them bule? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh sayanggg.. yuyu lagi la sukaaa ada ramai BFF ^^

      Delete
  15. Alhamdulillah yuyu..... kawan itu penting ... :)

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah sebab sis yuyu dikurniakan shbt cm dorang.:)

    ReplyDelete
  17. ala sweetnya kwn2 yuyu mcm yuyu jgk

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. wahhhh! sweet nyeee! hahah.. mesti boleh faham dah perangai ni :)

      Delete
  19. I miss my BFF.Ececeh macam la Bff ingat kita.Takpe sekurang2nya kita ingat dia , bukan nak balsan kan .

    ReplyDelete
  20. ni baru betul bestfriend, tabik kak yuyu :)

    ReplyDelete
  21. tiap kali tgk muka yuyu, msti tringat kt ikan pirana....huhuhuhuhu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huishhhh! ape la dosa yuyu dengan pirana? huhu!

      Delete
  22. eh.. saya nak kk yuyu jd kakak.. hahah leyh?

    ReplyDelete
  23. kalau yuyu berkawan, yuyu jenis memilih tak? ke yuyu jenis tak kesah kawan dgn sape2?

    ReplyDelete
  24. rasa macam nak pi amik suma,,haha..lawa2 :)

    ReplyDelete
  25. atototo.. semuanya comel.

    semoga persahabatan yuyu ngn dorg serta kitorang semua tak berakhir sampai sini saje and dapat keberkatan dari Allah =)
    insyaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn Aminn Aminnn Ya Rabb. yuyu pun harap macam tu.. harap ALLAH pun suka :')

      Delete
  26. kawan kawan kak yuyu yg sgt hot!!! awww.... sama2 cun dan sama2 menarik... memang sesuai jd bff... semoga persahabatan sis kekal hingga ke syurga.. amin... happy friendship

    ReplyDelete
  27. Bestnya ada BFF yang ada masa kita tengah senang dan susah :) Susah nak dapat kawan yang ada masa kita susah ni. hee :D

    ReplyDelete
  28. nk jadi kawan yuyu juga la macam ni...boleh ohsem sekali ^_^ hahahaha....

    ReplyDelete
  29. bestnye kak yuyu ad kwan2 cm2..^^

    ReplyDelete
  30. best kn bila kte dkelilingi kawan2 yg bek n ngam + memahami kta..:)

    ReplyDelete
  31. baju yuyu dengan babey apple same ea? chantekkkkk!! :D

    ReplyDelete
  32. ohsem la.moga2 kekal ye.eira pun ramai kawan.tapi bile susah sorg pun tak muncul sedih sgt.kepidap okey :)

    ReplyDelete
  33. Bez de BFF yang sanggup susah & senang... Untung la sape yg ade...

    ReplyDelete
  34. kawan rapat dari laman maya lagi baik dari kawan rapat dari alam realiti . wow serious :)

    ReplyDelete
  35. best gile ad BFF . btw, mmg sweett :D

    ReplyDelete
  36. Dulu zaman anak dara ramai jugak BFF. Tapi bila dah kawen, secara otomatis suami menjadi BFF. ehek ehek ehek.
    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  37. wah bertuah kak yuyu dpt kawn ssh dn sng
    sye dh bce blog akak dri post pertama smpai sekarg (blog archieve hihi)
    seyes sye bce dri awl.tntg kwn akak "babey apple" pon sye bce dn sye rse akak mmg bertuah dpt kawan yg sngt3 ambil berat tntg akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah.. akak pun rasa bertuah sangat dapat kawan dengan dia.. dia sangattttttt caring & sweet :')

      Delete
  38. Ieqah WNA is my best friend too :)

    ReplyDelete
  39. Memang kita nk jadi BFF yuyu..tapi kita email yuyu tak rply pun..sobsob
    Semoga happy ye..hehe :)

    ReplyDelete
  40. suka tgk yuyu ngan love bunga querida..comel dua-duanyer..

    ReplyDelete
  41. Bertuah Yuyu ada ramai kawan sejati.. :) Sekarah susah nak cari kawan yg take care pasal kita.. :')

    ReplyDelete
  42. untungnya Yuyu....kitorang semua pun sudi je jadi BFFFFFF yuyu tau..

    ReplyDelete
  43. sweet semua bff yuyu..bestkan ada sahabat dunia akhirat xkira susah senang kite..tp xsemua beruntung mcm yuyu =D

    ReplyDelete
  44. agak², bila nk tepek gmbr akak dgn yuyu as a bff ye.. hikhik

    *gediknya akak!!!

    ReplyDelete
  45. waaa....ramai tu..sweet la kak yuyu ney..dorang pon comel mcm kak yuyu..heee

    ReplyDelete
  46. yuyu!!! terharu kitaorg baca tauuu..hehehe....:') tq yuyu sbb selalu ingatkan kitaorg n hargai kitaorg mcm seorg kwn ^^ insyallah akan kekal selamanya..hope so <3

    sayang yuyu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah nak terharu sangat laaa! haipppp :')

      Delete
  47. wah! ramainya bff dia..hehehe

    ReplyDelete
  48. untung lah, NAL pun syg BFF NAL :)

    ReplyDelete
  49. ramainya la tu.. untung dapat kawan susah senang

    ReplyDelete
  50. salam..


    semoga akan terus kekal menjadi bbbbbfff....amin.

    ReplyDelete
  51. terharu bace, terima kasih yuyu :') sebenarnya kitaorng lg byk belajar dr yuyu tau....semoga kite kekal sebagai bff :')

    ReplyDelete
  52. nk jd bff yuyu jgk blh?nnt blh yuyu pinjam berukbeng sy n sy nk claim DAIM dr yuyu..hikhik :P

    ReplyDelete
  53. semuanya sangat2 cantik.. Yuyu awak sangat2 comel.. hehehehe.. saya suka tengok yang kembar tu.. sangat2 cantik dan ayu gitu.. :)

    ReplyDelete
  54. yuyu bila tembam nampak lagi comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah... tembam tapi badan keding buat ape :p

      Delete
  55. swiitttnye...

    jom sertai segmen niii

    http://alisyamukhlisa9.blogspot.com/2012/06/segment-add-followers

    ReplyDelete
  56. nak jadi bff yuyu jugaklah..hihi

    ReplyDelete
  57. I LOVE YOU TOOO OHSEMMMM.. ^^ Muahhhhhhh

    Moga persahabatan yg bermulaa itu berakhir dgn indah ^^

    ReplyDelete
  58. Shomeyy ! Macam siti nurhaliza sudah , haha;D

    ReplyDelete
  59. comel nye bff...^_^

    #Blog kak yuyu dh berubah sikit la..huhu

    ReplyDelete
  60. moga jalinan persahabatan itu kekal selamanya.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  61. bestnya.. my BFF semua juh2 , sush nk lepak2 da..hukhuk

    ReplyDelete
  62. wah..best nye ad bff.. saya dulu ad la bff, tp akibat kesilapan x di sengaja, hnya kwn biasa je skrg..btw moga hbgn bff dgn yuyu ni, kekal selamanya

    ReplyDelete
  63. Wahh yg kembar tu cantek :) sesuai klu yuyu jd kembar dyrg jugak ^^

    ReplyDelete
  64. friendship sure last forever :)

    ReplyDelete
  65. kite tak masuk list bff yuyu..huhu ;p

    ReplyDelete
  66. qiela follow yuyu =)
    klu sudi singgah la cni ye ---> http://noraqilahjohari.blogspot.com/

    ReplyDelete
  67. Assalamu'alaikum. Harap tidak terasa dgn teguran saya.

    Jgn share gambar yg menampakkan aurat. Nanti kita turut dapat saham dosa. Delete ye ^_~

    May Allah bless.

    ReplyDelete
  68. teringin nak pelukpeluk yuyu macam BFF yuyu peluk.. :(

    ReplyDelete
  69. yuyu.. meh peluk ain mehh. kikiki. ;)
    sudi tak awak buat saya jadi BFF awak.. 0_o

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)