HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, June 24, 2012

Bersama Safiyya Tv9, Ahad, 9malam ♥

Assalamualaikum

sungguh-sungguh yuyu pulunkan diri menaip entry. dengan harap kemain tinggi yang korang akan baca entry ini, lalu dapatlah mencapai matlamat sebenar kenapa dan mengapa begitu mengada yuyu menaip  beserta pendahuluan macam harem ini. 

tanpa begitu melalut lebih gigih lagi...

cenggini lah, malam ni, InsyaALLAH kalau takde aral mengada melintang, membujur, ada la yuyu di rancangan Safiyya TV9, 9malam. eceh. malu malu nak bagitau siap menaip sambil kedip-kedip mata namplohtujuhblas kali tau. selepas dua minggu sudah recordingnya. 

yuyu rasa yuyu sungguh ayu dengan posing cenggitu. yuyu berharap juga, mak cik mak cik yang ada anak hensem lagi kaya juga beranggapan begitu. 

selepas dengan Generasi Y TV2, kendian dengan Gen21 Al-Hijrah, sekarang dengan Safiyya TV9 pulak. walaupun yuyu rasa tak layak mana pun nak tepek muka di tivi apetah lagi bercakap pasal fesyen, namun, InsyaALLAH, malam ni yuyu akan berkongsi pasal fesyen buat pompuan genit macam yuyu. Petite Fashionista. haa. kemain tajuk dia. 

disamping yuyu posing huru hara, yuyu juga ada berkongsi macam mana yuyu dapatkan keyakinan dalam berfesyen walaupun berketinggian 140cm dan bagaimana saya selalu perempuan spesis petite ini, ya tuan puan, menangani rasa humble tak kena tempat! *siap tepuk meja muka bengis abang botak misai panjang*  

selebihnya, korang tengok sendiri la malam ni. 

mula-mula bila dapat tahu Safiyya nak geledah lemari yuyu, memang la yuyu jadi umpama pop corn dalam kuali, terkinja kinja mencari solusi yang paling tepat, dah la yuyu orang Langkawi, maka terpaksalah pinjam bilik Ieqah Wna menjadi konon-konon bilik yuyu. dapat la auta sepam dua kat korang. muhahah. 

kalau tak, wajiblah krew Safiyya bersusah payah terbang ke Langkawi. kalaulah koordinat Langkawi dan Kolompo bagaikan kangkang lembu, at least, bolehlah buat recording di rumah yuyu sambil jamu cekelat pada krew hingga terjojol pusat kan. tapi tuntas, jarak sebenar adalah melampau sangat. sangat. sangat. 

jangan lupa tahu. malam ni 24/6/2012, 9malam ni Safiyya TV9.

siap siap untuk diinterview. lokasi di Sri Petaling tepi tepi kolam telah membuatkan yuyu konpius. Mangga kah ini? ehh. 

Ieqah Wna, Yuyu Zulaikha dan Kak Sheril (krew Safiyya)

empunya konon-konon lemari dan bilik yuyu. Ieqah Wna. terima kasih kerana sudi pinjamkan bilik dan lemari tau. kalau tak, jenuh la terpaksa yuyu angkut habis krew Safiyya ke Langkawi. kesian dorang.

walaupun yuyu sendiri yuyu tak dapat nak tengok atas sebab musabab dok hostel, terpaksalah nanti yuyu tengok di TONTON takpun siaran ulangan minggu depan Ahad, 6petang. tskk. sadis macam nak mati bila jadi macam ni. pulun bagitau orang suruh tenyeh kalendar, set alarm 9malam, tetiba diri sendiri??

Alhamdulillah. banyak pengalaman yuyu bila jadi blogger ni. masuk tivi, magazine, invitation yang bapak best dan macam macam lagi. semua tu yuyu terima sebagai pengalaman hidup yuyu. syukur sangat sebab yuyu antara yang berpeluang merasai semua, walhal ada yang teringin juga, tapi takde peluang.

paling tidak pun, boleh la buat bekal bed-time story untuk anak anak yuyu nanti. "pada suatu hari, ada seorang puteri bernama JeLo Zulaikha telah blaa...bla..bla.. beliau kudus namun kiut" bhahaha. marilah join muntah cekedis banyak banyak bersama yuyu ^^

dah dah. 

jangan lupa tau tau. malam ni TV9, pukul 9malam, di rancangan Safiyya. rancangan ini sesuai tontonan umum. tiada sekatan untuk anak sedara pakwe berumur 3tahun, atau untuk Pak Rahmat pengidap sakit jantung. semua sesuai untuk menonton. 

terima kasih sudi baca :')

157 comments:

  1. wah..femes dah cik Yuyu kita ni.. Tak sabar nak tengok. :) Tahniah dik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii.. ala.. blogger pun sayang :P

      Delete
    2. thumbs up....chaiyok....makin manis ..almaklum ar..dah campur celeb ar katakan...

      Delete
  2. ibu mengandung blh tonton x?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ibu mengandung kena menonton sambil makan pop corn :p

      Delete
  3. kenit tapi cantik, comel dan suke tengok fashion2 yuyu...
    sesuai sgt la nak cakap pasal fesyen tu :)

    ReplyDelete
  4. Wahhhh kecik molek pun dapat masuk tivi kan?Nanti kalau masuk lagi,cakap dekat anon akak macam ni "Kau ada?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tapi yuyu banyak merepek je dalam tu ^^

      Delete
    2. huhuhu.. tengok tauu malam ni :p

      Delete
    3. InsyaAllah kalau takda aral mengada yang melintang :p

      Delete
  5. kak Yuyu cute sgt !! OMF , so cute la !!
    and super

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. jangan lupa tengok. walaupun yuyu sendiri tak dapat tengok T_T

      Delete
  7. xsbar nye nk tgk kak yuyu mlm ni..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. jangan lupa tengok ye. ajak emak :p

      Delete
    2. hehe..dh tgk td..siap ajk mak ayh skli ag tau..
      mak ckp akk comel sgt2..

      Delete
  8. tak sabar nak tengok dan nak tahu fesyen untuk perempaun yang rendah cam saya ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. sikit je yuyu share. limited time :p

      Delete
  9. xsabar nye nk tgk kak yuyu mlm ni..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa. nak tengok diri sendiri juga :'(

      Delete
  10. wah..mari kita ramai-ramai saksikan cik yuyu yang comel dalam safiyya malam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tapi ada sorg blogger lagi tauuuu :)

      Delete
  11. comel je kak yuyu . ehehe .
    alaa , kita tak de tv9 pulak .
    cian kita tak dapat tengok :((

    www.munviolettaxious.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..takde TV9?? ehhh.. tengok rumah jiran :p

      Delete
  12. Replies
    1. aloooooo.. ape la.. share pasal fesyen petite je punn :)

      Delete
  13. JYEAAAAAH x sabo rasenye nak tengok yuyu ;D weeeeee....
    x saba nk kenalkan kat satu kampung tentang yuyu nih hahaha
    kite pulak yg exited nih XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. awak pulak yang eksaited lebih kannn :p haish!

      Delete
  14. Wahhh sangat comel yg yuyu ni... MQ yang tinggi 154cm pun nak rasa cukup petite... Kena tengok malam ni.. Yang generasi Y tu sempat jugak MQ tengok... So this time kali kedua tgk yuyu live on tv..

    ReplyDelete
  15. nak tanya yuyu la..mcm mana yuyu le terjebak dalam rancangan tivi ek? ada kenalan ke atau rancangan tivi sendiri yang invite yuyu? Hackers hairanlah...le ceciter skit macam mana kami blogger baru nak jadi macam yuyu dan ben ashaari...

    ReplyDelete
  16. bila la nk jmpa dgn kak yuyu ni... =(

    ReplyDelete
  17. rugi lahh.. sye pun takboleh tengok. duk kolej pun pasal. adehhh

    ReplyDelete
  18. wahh, femes dah dia sekarang. :) tahniah dear !

    ReplyDelete
  19. Yuyu! semalam jumpa Yuyu. Nak amik gambar dengan Yuyu, tapi tahap keseganan yang melampau membuatkan Farah simpan senyap-senyap impian tuh. Sampai je kat rumah, menyesal tak sudah *Sobsobsob

    For sure set jam, set reminder kat tivi tuh :P

    ReplyDelete
  20. Bestnya Yuyu!! Tahniah... xsabar nak tgk awak, tdi dah tgk iklan Safiyya... tgh tunggu detik 9 mlm ni=)

    ReplyDelete
  21. Awwwwwww ~ I nak tengok la Cik yuyu malam nihh. huhuh. ;)

    ReplyDelete
  22. wahh !!CONGRATS BEST nyer :)

    ReplyDelete
  23. wah..tak dapat tengok la yuyu..sob sob..kat hostel kita takde tv.,ruginya:(

    ReplyDelete
  24. ingat nk ajak emak tgk Safiyya mlm ni, tpi lupa yg emak pergi kursus kat Melaka. bertemankan kain batik emak je lah jawabnya mlam ni :')

    ReplyDelete
  25. Tak dapat tengok jugak Yuyu & BFF saya Ieqah Wna ni, hostel takde TV9 =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. sadisss..kitorang pun tak dpt tgok laa yunk

      Delete
  26. I will ! amboiii kemain dah masuk TV 9 . tunggu masa nak masuk TV 3 je :3

    ReplyDelete
  27. tak sabar nak tengok & nk kenal cik Yuyu ni malam ni.. set dh kul9 tv9 ;)

    ReplyDelete
  28. tahniah... semoga terus sucsess ye..hikhik

    ReplyDelete
  29. alaaa , kak yuyu . mie tade channel 9 laahh :( so sad . ta bley tengok ~ whaaaaa :'(

    ReplyDelete
  30. org dah femes..mane nak jenguk kawan lama...sobs2..ahahaa..

    ReplyDelete
  31. Assalam, semakin femes lagi Yuyu nie... kejap... apasal mata Yuyu dekat gambar terakhir tu nampak juling...hehhehe

    ReplyDelete
  32. wow....best nya...masuk tv tuuee.. hehe

    ReplyDelete
  33. cisss ! Takde siaran tivi 9 pulakk ! arghhhh =='

    ReplyDelete
  34. huaaaaaaaaaaaaaaa... nk cari tv kt uia ni gak.... nk tgok sis... teruja kot nk tgok sis.. T^T...

    ReplyDelete
  35. Tengah tengok kak Yuyu dekat tv9 sekarang.
    Aww, suara kak Yuyu sangat comel.
    Hehehe :)

    ReplyDelete
  36. hebat nye .. kagum ngn yuyu comel ni .. best nyer lau bleh jumpe yuyu .. lepak2 skali ..

    ReplyDelete
  37. first time tgk safiyya haahaaa sbb ada yuyu :D

    ReplyDelete
  38. Ya Allah.. punyalah kiut yuyu ni.. 1st time tengok.. heheh ngidam jap nak jumpa yuyu.. hehe insyaAllah ada rezeki suatu hari nanti kita jumpa ye yuyu =)

    ReplyDelete
  39. hahaha.. finally,dpt gak dgr sore Yuyu.. mesti neveskan time interview tu?? hah!! yuyu menaip pkai jari hantu je kat tgn kanan? laju plak tu.. hahaha.. papepun nice speech.. ^^

    ReplyDelete
  40. Salam yuyu..

    Kebetulan.. Baru je nengok td kat tv9..

    Comel je...

    ReplyDelete
  41. alahai comelnyaa kak yuyu nehh (:

    terserlahh kecomelannya (:

    ReplyDelete
  42. dah tengok.. alahai cumil nye suare yuyu.. ^^

    ReplyDelete
  43. eeeeeee omeyylaaa awakk masukk tb..bangga sy de kwn retis ni.. #oppsss

    ReplyDelete
  44. Comel nye comel nye comel nye !!!

    ReplyDelete
  45. my dear yuyu..
    sis really proud of u..:)
    very proud..
    may Allah bless u always sayang

    ReplyDelete
  46. Uhuuu. Tadi sempat tengok akak comeyh ni kat safiyya. Congrats sis <3

    ReplyDelete
  47. Salam...

    tgk Yuyu kat Safiyya td...comellllll!

    ReplyDelete
  48. Insyallah, wajib tengok! :D Dah maju dah blogger sorang ni. huhu

    ReplyDelete
  49. saya sempat tengok yuyu kat tv tadi. hihi

    ReplyDelete
  50. ada tengok... hehe..
    nampak lain dalam tv...
    =p

    ReplyDelete
  51. dah tengok tadi,,,hihi...lain btl dlm tv,suara kecik comel jer...hehehe

    ReplyDelete
  52. owh.akak baru baca entri ini..
    dah la malam nie tak bukak tivi..terlepas sudah..
    tak pe tunggu ulangan minggu depan.

    ReplyDelete
  53. kite dh tgk tadi, padahal ta terjah belog aka pon lg-2 psl aka dgn rancangan tu . then suprised bile tgk muke aka ad dkt saffiya . you look so georgous sis , congrate ;)

    ReplyDelete
  54. alaaaaaaaaa tengok masterchef td dh trlepas nk tgk. sobsob. takpe leh tgk ulangan kan ^_^v

    ReplyDelete
  55. Cik ANis tengok tau.. mule2 tengok iklan saffiya, eh eh tu yuyu kann.. hmmm malamnye mmg tggu laa... rancangan makan angin kat tv9 yang x penah tgk, tetibe mlm td eksaited dok tgk gara2 nk tggu saffiya.. hahaha.. nk tgk yuyu kiut kite ni.. hmm... yuyu pas ni bole la gantikan liyana pengacare saffiya tu.. hehehehe ad bakat jadi pengacara.. ^^

    ReplyDelete
  56. wah dah makin femes macam retis la Yuyu... semoga sukses selalu yer dear.. :)

    ReplyDelete
  57. tgok smlm x sngka yuyu sekecil itu :).. u cute dear :)

    ReplyDelete
  58. Pernah ternampak Yuyu kat Times Square, memanglah kecik, petite, alahaii. :)

    ReplyDelete
  59. Ada nampak iklan safiyya petang semalam tapi tak dapat tengok. sori yuyu. nanti saya cuba tengok tonton. hehe.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.COM

    ReplyDelete
  60. as salam..U U Safiyya kali ni mmg depa buat rakaman kat Langkawi, kebanyankannya kat Cable Car

    ReplyDelete
  61. as salam..UU kebetulan yer, rakaman Safiyya (episod mlm tadi) buat kat langkawi, kebanyankan d Cable car

    ReplyDelete
  62. kite tengok semalam..

    kecik betul yuyu..
    tapi takpe..yg penting yakin kan.. kiteyang tinggi2 ni pun selalu org cakap,macam tiang letrik..

    sedihhh..kikiki

    ReplyDelete
  63. tak sangka yuyu makin comel. congrats ye yuyu..:D

    ReplyDelete
  64. Yuyu... anak akak nak mintak sign... hehe...

    ReplyDelete
  65. kak yuyu..tgok dh malam td..u so cute sis.. :) tak kire la kecik camner pown, berfesyen tetap comel... :)

    ReplyDelete
  66. haha nie la yg trnmpk msa iklan hri tue :P

    ReplyDelete
  67. huwaa tak sempat aisyah nak tgk, terlepas :'( takpa nanti tgk kat ulangan. yeayyy haha. femes kak yuyu, beruntung dpt masuk safiyyah ^_^

    ReplyDelete
  68. Hye..syok bca blog awk..klw x kbratan follow my blog 2..=)

    ReplyDelete
  69. dah tengok! sora kak yuyu macam budak tecik! hihi.. jangan risau, kita spesis sma la kaka.. petite! but cute! >.<

    ReplyDelete
  70. yuyu..saya slalu baca blog yuyu..
    actually yg pakai baju kemeja petak2 tuu my dearest friend..hehehe...
    comel je dak yuyu..=)

    hope yuyu berjaya dalam apa jua bidang yee <3

    ReplyDelete
  71. krew saffiya tu kawan yana la yang pakai baju petak2...huhuhu

    ReplyDelete
  72. Heheheh.. terima kasih kepada yang sudi tengok, dan perasan tu yuyu.. malu juga sebenar nye ^^ hehe

    ReplyDelete
  73. Sya tgk kamu smlm,,,kamu nmpk cntik sgt smlm :)

    ReplyDelete
  74. duluuuuuuu, pernah ngumpat dalam hati sebelum tido yakni :

    ayeem, yuyu mesti dorg kaya dapat duit nufnang. beli ape tah? kalau aku beli +++++++++ ++++ org kaya salu bazir. dorg tu bazir2 ke x? a'a mesti punya! hmmm~ teruk-teruk-terookkkk!

    BEL MINTA MAAF CIK YUYU :)
    *tang yuyu nanti bel foword pulak.

    belog ayeem n yuyu je bel salu godek. tu pesal bel mengata angpa*

    YUYU BUKA : http://blog.ayeemayam.com/2012/01/mengumpat.html
    *nanti baru paham :)

    BEL MINTA MAAF YUYU :)))))))))))

    ReplyDelete
  75. deqla tengok awk laa sbb mmg nk tgk sgt bila nmpk iklannya... comel jew..kite sepesen la dear.. jenis genit jugak..huhuh..tp x pernah rasa itu satu kekurangan...smakin glmer yuyu skng kan..tahniah...kecik2 cili padi ni..kiut jew suara yuyu..

    ReplyDelete
  76. Assalam dear,
    akak mintak izin copy gamba yg last tu..

    awak bole tgk kat sini
    http://ayudzul.blogspot.com/2012/06/blogger-petite.html

    ReplyDelete
  77. nk tgk siaran ulangan mgu depan..mmg selalu tgk siaran ulangan saffiya..best info ttg blogger byk juga..

    ReplyDelete
  78. alamak...x sempat tgk...terus ke tonton...zas..

    ReplyDelete
  79. fuyoo masuk tibi nak tengok la nanti siaran ulangan..

    ReplyDelete
  80. dear, soo sorry.. deqla tercurik gmbr yuyu utk buat entri psl ni dear.. hihi.

    http://norumara.blogspot.com/2012/06/kata-yuyu-zulaikha-petite-itu-unik.html

    ReplyDelete
  81. yes! dah cekedaut yuyu malam tu kat saffiya :)

    ReplyDelete
  82. yuyu yang cute,cek tak sempat tgk..hehe

    ReplyDelete
  83. tahniah yuyu..masuk tv lgi...

    ReplyDelete
  84. as salam..cik yuyu...tgok dr awl spai hbis safiyya...xsgka yuyu yg cute...suara pn kiut sgt2...smoga jd muslimah sejati n bjya dunia akhirat yer...aminnnn =)

    ReplyDelete
  85. Assalamualaikum, hai yuyu...yana mmg tunggu kemunculan yuyu ari 2...yana yang excited tau...yuyu memamng comel, sempoi je cakap...tp mesti gugup kan...best la..yana nie peminat setia yuyu zulaikha...cayok2 (;

    ReplyDelete
  86. waa.. Cik Yuyu masuk tipi lagi? femes laa :)
    sayannyee tak dpt nton Yuyu cumil dalam tipi...
    salam from Indonesia.

    ReplyDelete
  87. congrat sis..kite tgk sis masa kat safiyya nih..hehee cumeii sis ya :)

    ReplyDelete
  88. akak tengok........yuyu comel.....geram akak...

    ReplyDelete
  89. kita pun tgk saffiya.seriously,saiz bdan bkan pnghalang.yg pnting , kna pndai gayakan bdan.awk ckp sempoi giler dlm saffiyaa tuu.hee.

    ReplyDelete
  90. pahal onie rasa ketinggalan dengan entri kali ni,sadis giloooooo ni T_T

    ReplyDelete
  91. suka sangat mata juling kan>?


    juling btl2 baru taw.

    ReplyDelete
  92. dik..blog adik ni mmg menarik utk dibaca..cuma diharapkan lpas ni..jgn la guna bahasa yg pelik2 ye..kdg2 mcm bosan lak nk baca bile ade perkataan camtu..ini teguran ikhlas..slmt maju jaya...

    ReplyDelete
  93. owhh kene tngok ulangan kat tonton laa.. dh terlepas.

    ReplyDelete
  94. http://cokelatpudina.blogspot.com/2012/06/saengil-chuggha.html

    ReplyDelete
  95. zira tgk yuyu kuar kat tv tadik. yuyu comel sangat. adore ngn style yuyu. hehe

    ReplyDelete
  96. hello yuyu.:)
    the cameraman is my boifren,
    tumpang senyum u upload the pictures:)
    i yg rajin baca blog u, dia plak yg balik cerita jumpa u.kahkahkah

    ReplyDelete
  97. tgk miss yuyu kat tv petang semalam...helo cik artis..nak sign....

    ReplyDelete
  98. Sebuah entri buat Yuyu Zulaikha...

    http://informations-the.blogspot.com/2012/07/edisi-hangat-dilema-tubuh-badan-kecil.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Cik Yuyu sebab datang komen kat blog saya tadi..satu penghormatan besar...Cik Yuyu comel mata bulat (ayat bodek)...

      Delete
  99. Bila Si Mata Bulat datang mengomen kat blog..hati berbunga2...

    http://informations-the.blogspot.com/2012/07/edisi-hangat-yuyu-zulaikha-si-mata.html

    Thanks to Yuyu Zulaikha..

    ReplyDelete
  100. sys comel ! yeayy , suke dengar suara sys yang comel dan cute itu :)
    thumbs up sys !!

    ReplyDelete
  101. sys comel ! yeayy , suke dengar suara sys mase dalm tv :) *thumbs up sys :)
    good luck :) . *sys , follow blogger saye erk kalau free :D

    ReplyDelete
  102. alahai ruginya tak dapat tengok.. ulangannya ada lagi ekk kat tonton, bley la tengok nanti

    ReplyDelete
  103. ain tengok yuyu taw masa yuyu masuk tv9..
    tunggu siapsiap pukul 8 sebab takut terlupa.. hehe. habes ain ajak semua housemate tengok yuyu. diorang cakap yuyu comellll ;))) <3
    then ain cakap lahh. kawan ain semua comelcomel. kikikiki ;)

    ReplyDelete
  104. hahaha. apa lawak seyh boleh konfius dengan mangga pulak!

    ReplyDelete
  105. comelnye yuyu ni...yuyu pergi fashion show moslema di pwtc tak nanti sayang? kita boleh jumpe...sy pun blogger ingin berjumpa dgn yuyu comel <3

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)