HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, May 20, 2012

Teringat Cikgu-Cikgu

Assalamualaikum

bangun pagi-pagi ni, teringat pulak kat cikgu masa dari tadika sampai la SPM. cikgu tu. waktu sekolah rendah, punya la rasa dorang ni penyebab nightmare. asal ingat cikgu mesti ingat rotan. asal ingat cikgu, mesti ingat kerja sekolah. cikgu ni..... suka tau bagi ittew kije cekulah manyak-manyak. 

tapi tu masa tak matang la. tak tahu peranan pelajar ke sekolah adalah untuk menimba ilmu pengetahuan sebanyak sebanyak timba yang mungkin. bukanlah ke sekolah untuk bermalas-malasan sebanyak malas mungkin. heh. 

padahal, kalau takde cikgu, agak-agak apa saja lah hala tuju kita kan. ilmu kita tak reti, basic untuk dapatkan ilmu pun kita tak tahu. korang nak baca entry yuyu pun tak reti. tskk.


maka, entry kali ini, lepas layan video kolaborasi INTI International University & College dan Jinnyboy, yuyu rasa amatlah terpanggil untuk membuat sedikit entry penghargaan berbaur perasaan amat terharu sebab selama ni cikgu lah yang banyak berjasa mendidik kami semua jadi sebagai manusia. sobbsobb.

kalau ada cikgu Sejarah macam dalam video tu, siyes siap buat muka ketat, yuyu takkan tidur dalam kelas. akibat banyak tidur masa subjek sejarah la buat yuyu dapat B SPM dulu. -.-'

dah dah.

apapun, terima kasih kepada semua cikgu yang pernah ajar yuyu dulu. jasa cikgu sebagai mak bapak kita yang kedua, akan kita sedar bila kita berjaya menjadi manusia. dari ilmu ABC 123 yang kita belajar, sampai la sekarang belajar pulak pasal ilmu kehidupan, hasil didikan cikgu dulu-dulu.

terima kasih cikgu dan SELAMAT HARI GURU 2012 !

terima kasih sudi baca :')

43 comments:

  1. betul tu. cikgu antara yang bentuk diri kita sekarang. takde dorang, takde hala tuju kita nanti kan? hehehe.

    ReplyDelete
  2. oitt oitt...hari jadi laa hari ni..bukan hari guru..

    pss: yuuuu kenaa banjee ni..kayoooo ^^

    ReplyDelete
  3. nice entry..sgt2 menarik..cikgu adalah segalanya..
    kak yuyu follow lah blog mira..
    mira selalo jadikan blog akak sebagai inspirasi ble nk update entry..
    follw mira yer http://immishmierazainuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. betul.. betul.. saya sayang semua cikgu-cikgu saya.. waaaaaaa.. rindu zaman sekolah :(

    ReplyDelete
  5. betul la tu. kalau takde cikgu, yuyu pon xde belog..hehe

    ReplyDelete
  6. betull. betul.. cikgu tu ibarat lilin.. saya sayang cikgu-cikgu saya!

    ReplyDelete
  7. belajar tanpa berguru, bahaya juga boleh jadi sesat. terima kasih guru. =)

    p/s: Yuyu, today is ur besday? =) Terima kasih Eca Dwinky Asha, Selamat Hari Lahir Yuyu Zulaikha dan Cik Eka =)

    ReplyDelete
  8. Agree ! Guru segalanya buat kita ~

    ReplyDelete
  9. betul, cikgulah yg mmbentuk dr kita mngenal hurf...
    smopai hingga nywa pun kita mst ade guru untyuk mmbmbg khidupn kita juga

    ReplyDelete
  10. Kalau takde cikgu, impossible kita semua boleh jadi manusia yang berguna kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu awak..hebat lah awak ni..saye suke xD

      Delete
  11. Selamat hari guru buat smua guru :)


    p/s: yuyu, happy besday dear, moga panjang umo dimurahkan rezeki dan yg penting-cepat kawen :)

    ReplyDelete
  12. semangat mw jdi seorang insan y bgelar guru pas ne.. :D

    ReplyDelete
  13. selamat hari guru buat semua para guru di malaysia.. tanpa kamu kami tidak sehebat kini.. :)

    ReplyDelete
  14. Ye..Yea.. Sy pun rindu cikgu2x kat sekolah, indahnya time sekolah dulu kan,Windu sesangat lah!

    ReplyDelete
  15. selamat hari guru...love u all my teacher...<3

    ReplyDelete
  16. betol2...tacing plak bce entry yuyu~

    ReplyDelete
  17. Heh kak Yuyu buat kita tacing~ je . :'D

    ReplyDelete
  18. dang! i miss my History Teacher

    ReplyDelete
  19. doakan cikgu2 kita, agar kehidupan kita lebih diberkati dan murah rezeki..=)

    ReplyDelete
  20. byk jasa guru pd kita semua... kalau tak, tak tahulah hala tuju kita kat dunia ni.. Ibu bapa kita pun guru kita juga, membimbing kita sejak kita lahir lagi..^.^ Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  21. selamat hari guru kepada semua pendidik :D

    ReplyDelete
  22. salam..

    kerana guru kita berjaya pada hari ini. kadang-kadang rindu pada guru, tp malu untuk bertemu ;)


    jemput joint contest syira :

    http://www.sissyira.com/2012/05/contest-2-kata-kata-indah-sticky-post.html

    ReplyDelete
  23. ye btul tu , bb kn guru semua orang pndai bece , pndai kira , celik IT
    tapi klau pandai ngorat awek tu bkn slh cikgu <3 auwummm

    ReplyDelete
  24. tanpa cikgu kita tak reti membaca, menulis. Selamat hari guru buat semua guru2 saya :D

    ReplyDelete
  25. Ehh, video ni! AHAAHA. Masa hari guru hari tu, cikgu pasang dekat dewan. Terkekek kekek ketawa then terus sedih. Tapi mesti best kan kalau dapat cikgu sejarah macam cikgu Alex tu.. Gerenti sejarah dapat A plus plus! ;)

    ReplyDelete
  26. ish2.... kenape cikgu memandu x ade orng yg wish ek? hahaa.. kesian cikgu 2.... cikgu jugak tau <3

    ReplyDelete
  27. gempak cikgu ni!! haha.. ajar sejarah dalam bahasa inggeris.. video ni pun kelakar nak mampus. haha.. reaksi muka part yang last2 memang x tahan betul..

    ReplyDelete
  28. guru ibarat lilin.....tanpa guru siapa lah kita yang bakal menjadi pengganti anak bangsa...

    ReplyDelete
  29. setuju ngan yuyu~~
    .........

    btw knp sy tgk entry yuyu ni ter'advance' sehari?..besokkan 24 may..ari ni
    bru 23 may..

    ReplyDelete
  30. hai anda ditag .
    if anda join jika sebutkan nama saya di entry penyertaan . tq

    http://cik-eiyra.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

    ReplyDelete
  31. hai hai yuyu, jemput datang belog, ada sale handbags FREE POSTAGE:)

    ReplyDelete
  32. Cikgu: ini yang kau kata peta semenanjung? (sambil lempar buku keluar)
    Aku: errr..

    ReplyDelete
  33. hai, saya berjalan2 dan sampai ke blog ni.. blog yang cantik dan ramai followers.. apakata semua jemput singgah blog saya, banyak information ttg kucing memandangkan saya suka kucing.. hehe

    jdn marah ye tuan blog..

    sayang awak.!!

    http://mrshim81.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. selamat hari guru...sob..sob..mekasih ingatkan yuyu..kahkah

    ReplyDelete
  35. CIKGU TIE TADIKA APA JADI SKRG NI EYH ? :O

    ReplyDelete
  36. TERLAMBAT PULAK NAK WISH HARI GURU.HUHUHU :D

    ReplyDelete
  37. Kalau yuyu jd cikgu ,cikgu kecil molek je :)

    ReplyDelete
  38. Selamat Hari Guru jugak buat yuyu sebab sudi jadi cikgu kite dalam berblogging. ;)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)