HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, April 16, 2012

Sweet Rasulullah ♥

Assalamualaikum


Saiditina Aishah r.a dan Rasulullah s.a.w menggunakan panggilan nama sendiri antara satu sama lain yang melambangkan cinta mereka.
Dia(Aishah) bertanya kepada Rasulullah bagaimana Baginda menggambarkan cinta untuknyaRasulullah seraya menjawab

"Seperti simpulan yang mengikat dengan kukuh"

Lebih banyak kita meruntun simpulan, semakin kuat lah ikatan itu.

Sesekali Saidatina Aisyah r.a akan bertanya manja

"Bagaimana dengan ikatan itu? Ya Rasullah"

 Rasulullah s.a.w menjawab,

 "Ia sentiasa kukuh seperti hari kau bertanya Ya Aishah "

***
SubhanaALLAH, sweet bukan Rasulullah. Disamping Baginda sibuk menyebarkan dakwah, kemain romantik Baginda jaga hubungan dengan isteri. nak cari suami macam ni lah. ehh :')

terima kasih sudi baca :)

86 comments:

  1. Nak jugak suami macam tuh , Yuyu !! :))

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah moga kak yuyu jumpa seorang someday! aminn~ ^^

    ReplyDelete
  3. dh tak boleh panggil sayang , baby , b and many more .. hehehe

    ReplyDelete
  4. "Ia sentiasa kukuh seperti hari kau bertanya Ya Aishah ♥"

    shuweet..=)

    skrg belum kawen pun sudah panggil "papa""mama"..huehue

    ReplyDelete
  5. 1st...kak yuyu,jemputla dtg ke blog saya yg x seberapa nie...

    ReplyDelete
  6. sys yuyu , engok la bllog kite . sys bunga dah tengok . entry ttg sys n sys bunga tauu . >.<
    http://gadispower.blogspot.com/2012/03/alhamdulillah.html

    ReplyDelete
  7. slalu bca entry kak yuyu..bru hri ni brani komen :)

    btw:entry ni sweet dri gula..

    ReplyDelete
  8. Masyaallah. Betapa romantiknya junjungan besar kita semua kan yuyu?

    ReplyDelete
  9. KADANG, PELIK JUGAK YANG DAH PANGGIL PAPA MAMA... TAK KA, pelik ? macam berhati manis dengan papa sendiri pulak. ish ish

    ReplyDelete
  10. so.. sweet.. cuba jadi kan teladan sejarah nabi... :)

    ReplyDelete
  11. jom baca Kisah Fatimah di blog Tulus。。:—)

    ReplyDelete
  12. dah dapt seru nak kwen lettew~ :P

    ReplyDelete
  13. cweeet mueeettt.... hehehehe..cari2 kak jgn x cari..nanti terlepas kat owg lain...huhuhu...
    nanti tolong crikn juga 1 yerrr... :)

    ReplyDelete
  14. Wahhh!! untung laa masuk TV haha

    ReplyDelete
  15. nak kawen cepat la macam ni.. jom kawen

    ReplyDelete
  16. maknanya, kena panggil nama la nih kan yuyu..baru mengeratkan silaturrahim...

    ReplyDelete
  17. suke suke suke... sweet je kan kan.. jom lepak blog cik anis :)

    ReplyDelete
  18. so sweeeet :') kak yuyu,"Bagaimana dengan ikatan itu? Ya Rasullah" typo rasulullah.. ;)

    ReplyDelete
  19. ehemm ehemm.insyallah kita dpt suami yg suweet..walau tak sesuweet rasulullah atleast ckup mbahagiakan kita.. amin...

    ReplyDelete
  20. sweet , belom tpkir nk bersuami ...kecik lagi kot.15 kecik kan?kan? un??hihi

    ReplyDelete
  21. salam....yuyu syg i nak bgthu.. i tag link blog u tok contest i k...
    harap u xkkesha...

    http://ratubidadarichenta.blogspot.com/2012/04/contest-cantik-bertudung-by-farina.html

    jom singgah sebentar yok~

    ReplyDelete
  22. hye dear.. i nak habak mai..kite tag link blog u untuk 1 contest i join tau..harap u xkesah..

    http://ratubidadarichenta.blogspot.com/2012/04/contest-cantik-bertudung-by-farina.html

    jom singgah jap~~

    ReplyDelete
  23. insha Allah kak Yuyu akan berjumpa dia suatu hari nanti & paling penting jgn lupa jemput ke kenduri jye..NAL stay kat Bohor Tempoyak je( area Temonyong ) ^^

    ReplyDelete
  24. sangat romantik kan sygs?

    nak macam tu jugak..:D

    tapi xde org nk..huhu..:D

    ReplyDelete
  25. romantik sungguh Nabi kita kan.. perlu juga kita amalkan sikap macam ni utk suami kita jer...

    ReplyDelete
  26. dulu ms bercinta panggil nama..tp skrg panggi abg..En Asben bahasakan diri nama manja dia..kita bahasakan diri nama..elok rupanya panggil nama ye..

    ReplyDelete
  27. love story! nak suami mcm Rasulullah jugak..;)

    ReplyDelete
  28. so sweet ^_^~~~

    *yuyu bila nak kawen?hehe

    ReplyDelete
  29. panggilan nama sendiri lebih akrab sesebuah perhubungan :)

    ReplyDelete
  30. phat jadi kan baginda idola

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum to all blogger sisters!!! Interested in our Review and Win contest. Please read the T&C for further information ya.

    http://www.chentaqaseh.com/

    ReplyDelete
  32. Sy tersenyum bc entry ni.so sweet

    ReplyDelete
  33. Wahh , sweetnya ;D

    http://durraanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. nak jadi suami yang romantik macam tu lah. hehe

    ReplyDelete
  35. rasulullah memag sweet macam gula2 kapas :) dgn isteri dan keluarga.. baginda sangat caring, lemah lembut orangnya. tapi di medan perang.. dia macam singa. Sangat hebat!!

    ReplyDelete
  36. Allohummasolli 'alaa saidina muhammad!

    ReplyDelete
  37. kan elok kalau kita bercinte ikut cara Rasulullah S.W.T dari ikut org barat kan cik yuyu

    ReplyDelete
  38. mahu suami gitu, harus sedia mahu menjadi Aishah jua. dari pakaian, dari akhlaknya. moga kamu terpelihara dari fitnah mata dan tangan. hehe

    p.m.

    ReplyDelete
  39. subhanallah... baginda rasulullah mmg contoh suami terhebat ;)

    ReplyDelete
  40. romantis kisah rasulullah^^ harap-harap bertemu jodoh dengan insan yang seperti baginda..cik yuyu syg maseh ye singgah blog usang kite,,hikhik.tak sangka blogger popular dtg..hihik

    ReplyDelete
  41. salam Yuyu,,specila thanx untuk yuyu di sini http://akmaluv90.blogspot.com/2012/04/yuyu-zulaikha-singgah-blog-saya-la.html

    ReplyDelete
  42. rasulullah sangat sweet dan romantis ^^

    ReplyDelete
  43. semoga di pertemukan dengan orang yang di idamkan suatu hari nanti ^^

    ReplyDelete
  44. Subhanallah...sangatlah sweet...

    ReplyDelete
  45. hai yuyu.....kita penah jumpa ahad lepas kt serindit studio wangsa maju....masa tu yuyu ada shoot ngan ida n ina mansor.....akak shoot yg event aisha...tak sempat nk bertegur masing2 tgh bz time tu hehe....

    ReplyDelete
  46. 1st time singgh blog ni & done follow..byk maklumt berguna..hehe
    like2x..
    blog yg sgt menarik dan bgus..
    ade mse sudi lah jguk log sy n follow taw..
    salam perkenalan...=)

    ReplyDelete
  47. sooo suuuwweeet! <3<3

    btw, this is for u (: check it out yaw :)

    http://holaulala.blogspot.com/2012/04/fatin-liyana-dan-yuyu-zulaikha.html

    ReplyDelete
  48. assalamualaikum yuyuu...
    OMG....imutnya dear ne...
    cantik pula...
    salam kenal dear.. from indonesia
    u so Ohsem,,,,

    http://fennyaja.blogspot.com/

    ReplyDelete
  49. yuyu~~

    aritu tweet x reply..ni nk promote ni.buat yuyu and fans yuyu yg berminat nk promote blog,jemput2 lah visit blogr.my

    kat situ korg boleh share blog korg ngn semua.sng and simple je website dia.

    log in pn same je..free... :) jemput2 lah ye.. :)

    ReplyDelete
  50. SUBHANALLAH..SWEETNYE.. :) AAMIIN..INSYAALLAH..SMOGA DIPERTEMUKAN JODOH YG TERBAIK UTK YUYU... :)

    ReplyDelete
  51. yuyu ni dah masuk hukum wajib kahwin dah ni. bila lagi yuyu? hehehe. ;D

    ReplyDelete
  52. yuyuyuyuyyuyuyuyuu. asal lama x update ????

    ReplyDelete
  53. beshnya kalau jumpa lelaki macam tu :D

    ReplyDelete
  54. perkongsian yang sangat bermakna. thanks yuyu. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)