HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, March 13, 2012

Naluri Keibuan Mengalir ♥

Assalamualaikum

manusia akan berubah-ubah. macam omputeh selalu sebut "people always change". kalau dulu suka pink, dah tua bangka suka pulak warna warna orang tua, kelabu asap. dulu suka makan cekedis, dah meningkat umur, layan pulak lempeng. minat pun nak serasi dengan usia. kan?

dulu suka Manap, sekarang suka Junib. dan sekarang, ada satu benda yang berubah dalam diri yuyu. hidup yuyu. jelas. siyes tak tipu siap buat muka ketat.

yuyu dapat rasa hormon mak mak dah mengalir kemain mengada laju ke dalam jasmani rohani yuyu. kalau dulu, mak pernah cakap "nak adik lagi dak??" terus sentap "tak mau! menyemak!". korang tak rasa menyemak rumah ke malam malam asyik terpekik? cekup dengan sarung bantal kang.

berdasarkan perenggan di atas, ia adalah antara satu contoh sifat "tak sedar diri kau sendiri pernah terpekik dan nangis tak hengat waktu" sekian. terima kasih. 

bagi yuyu dulu, bayi adalah makhluk yang tak la secomel mana pun. Yuyu Zulaikha lagi comel -..-' kembang lobang hedong hakuh.

tapi sekarang, bila dah meningkat awal dewasa (yuyu 23tahun ya, bukan 12tahun ya tuan puan sekalian), kalau tengok baby , rasa sejuk tak ketahuan hala perut lepas makan laksa ni. tenang jiwa raga. tenangnya tengok baby tidur, tuhan saja yang tahu.  

demm. terus emo, larik larik cari Aaron Aziz ajak kawen.  

ni lah makhluk choomel, Aimy Zafirah. comel je dia tidur. tish tish Aimy patratusbelasnampuluhtigamepat kali

Ahad lepas, yuyu melawat anak kawan blogger yuyu. Nyah Ujang.  sebulan lebih dah anak beliau. tapi baru ni saja ada peluang, tu pun sebab Kak Nadiah jemput di kampus. tak nak la naik KTM, cair mekap i. gedik kan i. hakhak gelak sambil sedut sirap lima posen. sroot srooot.

masa yuyu sampai, tengok sepupu bini ujang (KAK YANA) tengah kehulu kehilir bawa Aimy ni. tak nak tidur. dia nak jalan jalan ngorat ngorat kot. terus yuyu amik dukung. tak cerewat, sopan je Aimy dengan yuyu.  mungkin ikut perangai yuyu kot. Sopan Santun. :')

kata Nyah Ujang, Aimy hari tu tak nak tidur, tapi bila dengan yuyu, asal yuyu dukung je, kemain senang pulak dia tidur. terharu siot. tengok Aimy asyik nak tidur dengan yuyu. leleh ingus tau. 

Hasil daripada yuyu dukung. beliau terus diulik mimpi super-indah. huh. lepas ni sape tak boleh tidur, tolong contact yuyu, nanti yuyu dukung. tenang nya yuyu tengok Aimy ni tidur. teringin nak ada baby sendiri. bau masyam masyam baby. 

mempersembahkan! Parut Jerawat seketul! a'ah. malas mekap.


sepanjang di rumah Nyah Ujang, yuyu memang mengaplikasikan sifat tamak haloba. tak nak kasi Aimy kat sapa sapa pun. yuyu je dukung. kak Nad pun sempat dukung 14saat je. lepas tu, yuyu ambik balik. sampai muak dak Aimy ni, muntah muntah dia dengan yuyu.

sampai hati Aimy. habis madu, muntah di buang . sroot sroot. sedut hingus. nasib muntah baby bau Ambi Pur. 

kiranya, lepas balik tu, muhasabah diri sendiri. fikir fikir, memang rasa dah layak dah nak jadi ibu orang. wuu T_T tolong lah Aaron Aziz minang yuyu. yuyu dah bersedia ni. sobbsobb. tak dapat Aaron Aziz, Enrique Iglesias pun jadi lah.

tapi fikir fikir balik, bukan senang jaga baby, tengah malam terpaksa bangun, nak sumbat susu. kena cukupkan diri dengan ilmu supaya dapat berikan didikan terbaik untuk anak anak. kena sedia macam dari mental juga. cabaran. kerana :

anak anak adalah rezeki dari ALLAH untuk sebuah rumahtangga. disebalik rezeki, ALLAH letakkan ujian sebagai pengukur iman. orang yang kuat imannya akan bersabar dengan ujian dari Maha Kuasa.

p/s : ada ciri ciri jadi ibu tak? hikhik. cepat cakap ada!!

Terima kasih sudi baca ^^

118 comments:

  1. baby & sis yuyu
    2 2 pun comel..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada la sayang.. sis lagi comel.. bhahaha ^^

      Delete
    2. haha perasannye hahaha ^^~

      Delete
    3. huahuahua.. tu la pasal. lempang yuyu sekali please!

      Delete
  2. alaa, comel nyaa..

    baik pulokk baby ni dgn kak yuyu. :)

    tahniah kak Nyah Ujang :) comel aimy...

    ReplyDelete
  3. Tu pasal lah jasa ibu2 sangat besar... Oh..I love my mom....

    ReplyDelete
  4. wahh comel laaa anak abg ujang..heeee

    ReplyDelete
  5. mmg mengalirrr wajah keibuan.. :)

    ReplyDelete
  6. wah yien pun tak pernah lagi dukung aimy zafirah..coz tak berani..

    jelous yuyu sendiri dh dokong..
    mesti yuyu akan jadi mak yang comel nnti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. meluat yien ni.. penat akak tunggu hari tuu... haishh..

      Delete
  7. wahh da ade naluri keibuan lah, bile nak mkan nasi minyak nie

    ReplyDelete
  8. comelnye baby tu.tembam.kak yuyu da ada ciri ni

    ReplyDelete
  9. alalala..
    dah bole jd mak budak nih!

    1st time comment..hihi

    ReplyDelete
  10. mcm akak ngan adik je huhu..comel la baby ujang ^^

    ReplyDelete
  11. ewah , yuyu nak baby ke?yuyu khawin lh cpt2 dngn laki masa dpn hiwhiw

    ReplyDelete
  12. cepat cari calon kak yuyu..hehe..
    lpas nie dptlar baby camtu..hehe..

    ReplyDelete
  13. wan teringin nak ada baby.

    nanti nak ajak neelofa kahwin!!

    ReplyDelete
  14. lepas ni sape tak boleh tidur, tolong contact yuyu, nanti yuyu dukung?? laarat ke dukung orang dah tua bangka umur 24 ni(saya)??hehe...sejuk mata memandang bila yuyu dukung baby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak tak leh tidur, saya campak je kat tasik.. -..-'

      hehehe.. doa yuyu cepat kawen ye!

      Delete
    2. sampai hati tau yuyu campak sy kt tasik...huhu

      yuyu tak sabar nak kawen ea...bgs la tu yuyu...syaitan menanggis apabila umat islam kawen muda...(eh yuyu ni kira muda lagi ke) ekeke ;p

      amin semoga yuyu dipertemukan jodoh dikalangan orang baik baik

      Delete
  15. comel betul baby ujang n kak yana !! sangat2 comel !! hehe. yuyu pun nampak macam, baby dah..hehe. yuyu cepat kahwin, nnti ada baby comel macam yuyu jugak ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nak anak saya comel & gojes macam akakkkkkkkk! tak kira tak kiraa!!!

      Delete
  16. dear yg penting..bila da preg nnti niat nyusu baby tu harus ada okeh!...at least 2 tahun..barulah ada bonding ..tapi yuyu ada bakat jdik ibu..:)

    ReplyDelete
  17. cepat2 lah kwin wahai cik yuyu oiii..hehe

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum,ALAHAIII Dah macam anak yuyu dah ! :D Yuyu,ada entry memang khas buat yuyu.. HARAP YUYU DAPAT BACA :)

    http://cokelatpudina.blogspot.com/2012/03/well-known-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam sayang <3

      hehehe.. nanti ada anak sendiri, lagi la same muka.. cewah..

      aloo.. terima kasih sudi buat entryyy!!!

      Delete
  19. Bakat suda ada..kte dulu pun kureng budak² baby lagi la takut nak pegang tp masa berubah..yeah people change

    ReplyDelete
  20. dah ada sifat tu,,,maksudnya dah makin membesar hehe,,

    ReplyDelete
  21. sangat comel... Mulan sangat suka baby...

    ReplyDelete
  22. semoga,kmu dapt jodoh cepat ya.seronok tau ada anak..macam saya..dulu pun xsuka budak2 super rimas.sekarang,macam nak jentik pon cam sayu je hati.dan alhamdulillah saya dapat anak yg sangat comel,btambah2 sifat keibuan.kena banyak bsabar lou ada anak sudah.memang diakui,kadang naik darah jugak tapi fikir balik,alahai budak2 ape drg reti,bercakap pon xboleh so drg nangis je la.so,kita sebagai ibu,mesti faham kehendak anak.!hewhewhew,,^^ good luck ye yuyu.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnnn ya Rabbal alaminnnn.. calon ada dah, tengah tunggu je calo bertindak. bhahah..

      kannn.. yuyu pernah jaga sepupu (baby lagi), sakit hati gak.. tapi last last, fikir balik, ape yang dia tau.. hmmm..

      doa yuyu!

      Delete
  23. comel baby 2 ..Sis yuyu pown comeyh ..
    Btw aien pown minat Aaron Aziz

    ReplyDelete
  24. terharu tengok pic yang yuyu dukung baby tu :)

    ReplyDelete
  25. best baby tu tdo. hehe, dh mcm mak dia pula (: tido dlm dukungan yuyu akhirnya.

    ReplyDelete
  26. comel je yuyu kan...hehe..

    nnt boleh la dtg kenduri CM plak..ops..tibe2...tett..;)

    ReplyDelete
  27. yuyu da gatal nak kawen.. heheh.. neway kta mmg da lyak kawen.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  28. baby n yuyu sangatt comell... :) cepat2 kawenn yuyu... ><

    ReplyDelete
  29. yuyu t jdi ibu yang kiut miut gtu....

    ReplyDelete
  30. akak yuyu nk jdi mak katakan, huhu,,, dodoi dodoi si anak kecil,,,teringt lagu watak Gonard dodoikan Guano dalam Kappa Mikey dulu
    seperti ' "guano guano kusayang, dia sangat comel, guano guano ku sayang.." hhaha saya tergelak aje.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. -..-' kalau yuyu dodoi anak yuyu, yuyu dodoi bahse omputeh..

      lullaby, say good night.... blablabla..

      baru la ohsem..

      bhahahah

      Delete
  31. Mmg da boleh jdi ibu mithali yuyu ni huhuhu..
    23thun da pon..semua doakn..amin..

    ReplyDelete
  32. hai yuyu!! haha.. hebat r naluri keibuan yuyu leh menidurkan baby aimy.. huhu.. XD

    ReplyDelete
  33. olololo... yuyu mcm mak dah. hehe..

    ReplyDelete
  34. untunglah kak yuyu dukung baby bro ujang...hihi..comelnye..akak cepat2 la kawin nnti dpt beby sendiri

    ReplyDelete
  35. alaaa bguihh naluri ibu yuyu dee :)
    dh leh kawen ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada naluri.. tunggu orang je niii.. kihkihkih..

      Delete
  36. bila dh abis study sila cepat2 kawin tau dik yuyu hhehehe

    ReplyDelete
  37. hahaha tunggu apa lagi? zuan single lagi ni..lalala~

    ReplyDelete
  38. yuyu.. dukung aida boleh? kikiki. :P

    ReplyDelete
  39. baby dengan kak Yuyu lebih kurang je comel . alolo baby comel lebih la :p
    Nanti jadi ibu yang baik ye :3

    ReplyDelete
  40. alolorr, comel! someday Insyallah. :))

    ReplyDelete
  41. yipeee tak sabarnya nak ada anak. eh? hihi

    ReplyDelete
  42. InsyaAllah cepat smpai jodohnya..Kita hanya merancang, Allah yang menentukan kan dear..:D

    Kak Nad nk kawen jugek...nk pegang anak sendiri jugak..:D

    Jap,terfikir sejenak..Kalau Yuyu ada baby nanti mesti berpantang kat Langkawi. Kene siap sedia naik flight ke sana. Hah,jauh betei kak nad pikir..:D

    ReplyDelete
  43. Semoga cepat sampai jodoh dengan lelaki masa depan, amin insyallah =).
    baby aimy terpikat dengan kak yuyu yang comel sangat tu yang bila kak yuyu dukung jew die tidur =).

    ReplyDelete
  44. ololo tomeynya entry aunty yuyu..hikhik aunty, umur zafirah br nk msk sebln esok..huhu mekaseh ye tlg dodoikn baby..len kali dtg lg tlg dodoikn yeeeee..muehehe ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhhh Kak YANAAA!! kihkihkih

      kim salam kat aimy tau tau.. ehh, umur dia baru nak masuk sebulan?? ye kee?? -..-' advance nye saya!

      Delete
  45. atotot... comelnye baby tu.. you pun comel gak.. hope one day i dapat jumpe u..hehe.. and rajin2 la singgah blog i jugak..

    ReplyDelete
  46. amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,yuyu..aunty onie pon tak sabaq nak dodoikan anak mama yuyu sorang ni....hiks :P

    ReplyDelete
  47. cara yuyu dukung baby aimy tu dh ada gaya cam ibu ngan anak..dh bole kawin n ada anak sendiri nih...^___^

    ReplyDelete
  48. yuyu dah boleh kahwin dah ni..ciri2 keibuan sudah terserlah

    ReplyDelete
  49. Yuyu ni kelakolah.Cepat2lah kawen.Dptlah baby comel...

    ReplyDelete
  50. sy susah nak tidur malam. cepat bagi no yuyu . nak kena dukung !!!!!! hahaha :p

    alalalala omey-omey nye mereka . :D

    ReplyDelete
  51. yuyu nk kawen ngn aaron aziz..kita madu lah ni ek?hiks ;p

    ReplyDelete
  52. salam yuyu..dah ada bakat tu. cepat2 lah panggil abg masuk minang. hihi nnt cpat2 dapat bby yang comel cm yuyu. i lov it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. :) doa doa la cepat.. nak.. tapi tunggu orang je.. cewahh~

      Delete
  53. serious ada ciri ke-ibuan.. :P

    ReplyDelete
  54. serious ada sifat ke-ibuan.. :P

    ReplyDelete
  55. olololo...bb yana n ujang le ni ek.....adeeiii comel gile...teringin akk nak bb lg

    ReplyDelete
  56. Assalam, pelbagai pilihan warna tudung bawal plain no.1 'Dian Pelangi'
    harga berpatutan!!!
    jemput singgah!!!

    terimakasih senyum2 :)

    ReplyDelete
  57. sejuk mte nuru tgk hehehehe..cmey sgttt

    ReplyDelete
  58. hiks baby aimy zafirah is so so cute! would love to see her in real. ;)

    ReplyDelete
  59. yuyu simple je, hehe :) comel baby tu <3

    ReplyDelete
  60. Tak make up pun shantekkk.. Dah ada tokoh ibu dah tu uyun.. ;) ehemm, bilakah?

    ReplyDelete
  61. hahaha. baby punya bau muntah mmg tak loya mcm muntah kita-kita ni. haha.

    ReplyDelete
  62. =D

    http://myworldcity.mywapblog.com

    ReplyDelete
  63. umur 23...molek sangat tu, ramai org kawin umur 23 termasuk akak. Cepat2 ajak Aaron Aziz tempah cincin.

    ReplyDelete
  64. alololo kak, dah ada anak nanti jaga elok elok tau! :) mesti comel mcm aaron aziz, mwehehe :B

    ReplyDelete
  65. yeah, yuyu dah boleh kawen! :)

    ReplyDelete
  66. hamboii ! kak yuyu nih mcm x saba2x nak kawen n ade anak jaa ! so cepat laa suruh "aaron aziz akak tuh" minang akak ! hihihi

    ReplyDelete
  67. Haha comel nye.. geram tegok baby tu. Yuyu bila lagi? huhu

    P/s siapa nak bercuti ke negara Eropah,Asia (Korea,Jepun)dengan harga yang unbelivable murah!

    klik sini untuk tau dengan lebih lanjut! http://mella89.blogspot.com/

    Yuyu haritu nak pergi Hong Kong Disneland kan? Sekarang ada promotion. Do visit my blog, thank you ^.^

    ReplyDelete
  68. hahahahahaha..lari ajak aaron aziz kahwin..hehehehe

    ReplyDelete
  69. comellllllnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....................

    ReplyDelete
  70. Comelnya~~~~i mean Yuyu~u so cute la~jx folo u ❤

    ReplyDelete
  71. sayangnyer Aaron aziz dah kawin..huhu

    ReplyDelete
  72. comel...macam yuyu..yuyu sila la jengok blog saya di grapelady90@yahoo.com..saya ada entry sal yuyu..

    ReplyDelete
  73. comelnya anak ujang. hee. tak kebas tangan ke yuyu pegang baby.. kalau yaya.. lagi2 yang semangat tu.. aduhaii. baby punya pasal <3

    ReplyDelete
  74. Hi.. comel baby mcm yuyu jugak..
    btw.. jom join sini :)
    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/03/2nd-butterfly-giveaway-by-intan.html

    ReplyDelete
  75. selepas baca ni, aku hormon ke'bapak'an tetiba meresap dalam diri aku..huhu. jom nikah.

    ReplyDelete
  76. yuyu yg belum kahwen pn dh terasa nk ada baby kn? fai yg dh kahwen ni lagiiiii la tak sabarr sgt rasa nak ada baby..mudah2an tahun ni ada rezeki fai dan hubby untuk dpt baby ;)

    ReplyDelete
  77. yuyu comel, try bukak link ni
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100003604854763
    dia amik pic yuyu pulak jadi profile pic...

    ReplyDelete
  78. suka baca entry ni sesangat..:D

    ReplyDelete
  79. COMEL BABY TAPI COMEY LG YUYU ;)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)