HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, February 1, 2012

Ini Baru Happy | Entry Bergambars

Assalamualaikum


copppppp! coppp! nak paksa LIKE wall ni boleh tak? please. please please. kalau tak mintak tolong korang, nak mintak tolong sape lagi? opah yuyu takde fesbuk. emak sibuk basuh baju. adik banyak kerja sekolah. adik laki sibuk main game. jiran yuyu outstation kat Beijing dua minggu.

takde sape sape. T_T sobbsobb. korang je. LIKE tau. terima kasih ♥ dah dah, memang tahu, bab nak promote diri sendiri memang fail.

baiklah. berbalik kepada tujuan asal pulun tolak buat esaimen demi taip entry ni.

ni la punca pelajar pada saat ini senyum telinga ke telinga. sebab ni la.

kalau orang tanya yuyu, "kenapa dah lama tak update belog?" "asal dah tak aktif berbelog?" jawapan yuyu yang penuh keyakinan dalm diri adalah

"baca buku, baru beli banyak banyak guna Baucher Buku 1Malaysia. ingat senang ke nak dapat"

rasa macam dah takde jawapan lain yang seyakin jawapan tu. -.-'

ya. yuyu akur. hari pertama dapat Baucher Buku, Yuyu Zulaikha adalah antara manusia yang tengah malam nak tidur pun, kepala otak asyik fikir hala tuju hujung minggu. Border ke, MPH ke, Pesta Buku ke. sampai terbawa kepada mimpi.

mimpi hujan buku melimpah limpah jatuh ke bumi. bangun bangun tidor, ingatkan pelop segerombolan buku jatuh ke bumi tadi, dah berbunga dah hati. rupanya pelop bantal je. cis. mencik T_T.

sejak zaman jahiliah lagi, satu satunya sifat murni yuyu adalah Membaca Buku. (kembang hedong aku).  korang patut contohi sifat ni. sebab, nanti bila ada orang kata "aku stress la dengan kerja aku, banyak. macam nak blah je cari keje lain"


dengan bangganya korang boleh jawab.


"ni la masalahnya kalau, ko tak plan masa dengan baik. gunakan 1jam untuk plan  semua kerja ko, dah ko akan save 3 jam setiap hari, keje ko tak kan tertangguh dan ko  takkan serabut macam ni"

"mana ko tau?"
"aku baca dalam buku 100 Ways to Motivate Yourself" 
*sambil popping collar, dan berlalu dengan megahnya*


kan.kan.kan.

maka, hujung minggu lepas, yuyu gagahkan diri berpusu pusu naik KTM ke MidValley. beratur kemain panjang bukan pengahalang untuk beli buku guna Baucher percuma. sanggup redah pijak pijak kaki mamat kat MidValley. sape suruh potong barisan kat kaunter. -.-'


sebahagian buku yang berjaya dibeli. selebihnya dah ada orang pinjam. tak sempat nak balut lawa lawa. -.-'


maka, lepas dah berjaya habiskan bebrapa buah buku, tiba tiba, ada perasaan bersalah kat belog sebab musabab, tinggal lima hari tanpa berita. hmm. ni la peribasa cakap tanam tebu di pinggir bibir. cakap nak jadi blogger tegar. 


dah tua dah. nak bajet comel pun rasa serba salah -_-'

               
halwa mata korang. ececehh :')

P/s : ini bukan buku Porno. ini novel mengisarkan kehidupan satu keluarga yang kehilangan ibu. yuyu baca sampai dah kemarau air mata yuyu ni.

peneman di kala dihimpit oleh kesesakan KTM, peneman takkala bersedia beratur panjang kat kaunter. :')

ada dua baucher yang yuyu tak guna lagi. saja simpan ketat keta dalam purse. nak guna dua baucher lagi Sabtu ni kat PWTC. Pesta Buku. 

ada kawan yuyu yang tak suka baca buku,siap bagi kat kawan kawan. free free macam melepaskan plastik aiskrim di jalan raya. mudah. padahal yuyu ni, kalau boleh nak kepit kat ketiak. takut orang amik dengan niat. wuu T_T ingat senang ke kerajaan nak jadi pemurah macam ni.

emak dah pesan dah kat yuyu awal awal. "tak payah beli buku galak galak (novel), tak payah beli buku make up! beli buku sekolah (buku rujukan) dah la! kesian kat Kerajaan keluar duit.". hikhik. comel kan emak yuyu bebel. tapi yuyu bebal. beli juga. 

dah dah. korang dah baca entry ni, dah tengok gambar yuyu yang ohsem(sape lagi nak puji kalau bukan diri sendiri), sekarang, LIKE  tau Video ni. please.

p/s : fuhh. lega. dah update.

terima kasih sudi baca :)

87 comments:

  1. yeah...buku buku..bagi kakak 1..:)

    yuyu syg...gmbr baucar tu hilangkan nombo ic belakang tu yer..50++ bahaya tu sayang..:)

    ReplyDelete
  2. hehehe.. takpe.. orang tak tahu yang betul :p

    ReplyDelete
  3. haha..
    cik yuyu kita ni degil orannyer yerk..
    degil bertempat x apa:)
    mn tau lpas ni boleh buka kdai buku terpakai plak:)

    ReplyDelete
  4. Bagi plus plus plus kat yuyu...bleh gak kan?..hehehe

    ReplyDelete
  5. wah..nah pinjam satu buah buku bole?..
    ;)

    ReplyDelete
  6. buku paling best why men marry bitches? x bace?:P

    ReplyDelete
  7. eh pegi Mid? comelll!! haha! time clearance stock tu best, tapi malangnya tak dapat guna voucer... zzzz...

    ReplyDelete
  8. jlesnyeee . dulu time blaja xdpt pon baucer2 ni . hek3 :)

    ReplyDelete
  9. ok.aku tak guna lagi voucher tu..nak beli la buku yg nazirul habaq tu..HAHAHA

    ReplyDelete
  10. 50 telah dihabiskan dengan novel..kah3..bukan cintan tp thriller ok..and the rest otw to finished it..^^

    ReplyDelete
  11. gua tinggal 100 lagi...x tau nak beli ape...haha

    ReplyDelete
  12. yuyu , ain punya voucher pown dah habes beli macammacam. hihi. bagus nye yuyu beli buku faedah.. heee. nt bule laaa share kat sini. ^^

    ReplyDelete
  13. tak mencabar hidup tanpa buku kan!! y not u try read La Tahzan.. (kalau da baca ok!!)

    ReplyDelete
  14. waaa.. tgok org asyik post pasal beli buku guna voucher kat blog. kite jeles...

    sebab tak pergi amik lg voucher uhuuu

    ReplyDelete
  15. banyaknyeeee buku dia beli:)
    wink wink wink:)
    bestkan dapat baucer:)

    ReplyDelete
  16. weheeee..nuru pon beli buku gak tp bru gune RM50.. yuyu maintain comey seyhhh...geram tgk ehehhehe

    ReplyDelete
  17. rajinnyew keluar pakai kuraung.. bagus!! kurung ke tu? hihihi..

    ReplyDelete
  18. nak beli jugak buku , tapitakde mse . baucar oh baucar . hehe

    ReplyDelete
  19. sue blum guna pon lgi..hehe...btw,YUYU sgt2 comelllll..slalu follow blog yuyu

    ReplyDelete
  20. hah ? huda tak guna ag . sebab naek sem baru pon belom . rm200 tak ckop . k.yuyu ade lebih ? ehekehekehek :D

    ReplyDelete
  21. xfair.saya x dpt pon voucher..hukhuk

    ReplyDelete
  22. dah dapat dah full name yuyu , ekeke

    ReplyDelete
  23. wan pon x guna lagi baucer buku tuh

    ReplyDelete
  24. Hehehee me pun baru dapat tadi huhuu :D

    ReplyDelete
  25. suka tgk yuyu
    muka manis pandang tak jemu pun..


    #belajar rajin2 aw

    ReplyDelete
  26. dah abes dah beli buku & kertas2 untuk project thesis..huhu

    ReplyDelete
  27. Dedulu masa belajar nak beli buku ikat perut...tu pun nak beli buku belajar bukan novel pun...:(

    ReplyDelete
  28. voucher kita tinggal rm100 lg..hehehe

    ReplyDelete
  29. x sempat nak joli sakan dgn voucher tu...bile nk gune je...mesti rase sayang =.=

    ReplyDelete
  30. @shark huhuhu.. tak nak.. buku semua nak buat library.. nanti dah kawen, ada anak, nak baca buku dengan anak anak.. cecehhh :P

    ReplyDelete
  31. banyak buku agama&motivasi, bagusla hehe :)

    ReplyDelete
  32. bestnye dapat baucer buku....suka buku gaks...

    ReplyDelete
  33. yaa. byk buku. nak 1. yg atas sekali tuh. act like lady, thunk like a man. mcm best je buku tuh.


    yeahh. lagi seratus. jom habiskan !~

    ReplyDelete
  34. Bestnye dapat voucher buku. Jeless ! ^^

    ReplyDelete
  35. banyaknya buku yg yuyu beli... ^^

    ReplyDelete
  36. serius ke yu,, ade pesta buku kat pwtc this coming wikn? i check xde pun.. huhuh.

    ReplyDelete
  37. comey kak yuyu nih pakai baju kuwungg! ayuuu gitewww ;D

    ReplyDelete
  38. kita beli buka gnabaucer tu kat popular pon beratur punya la panjang

    ReplyDelete
  39. beshnya dpt voucher buku..jeles me hehehhe

    ReplyDelete
  40. kakak kite pun dapat .. banyak novel die beli ..

    ReplyDelete
  41. HEHE memang gilaa bertuah kan? :DD And ohh Yuyu, ini untuk Yuyu, maaf untuk ketidak real-an wajah walaupun in reality, Yuyu adalah seorang yang cantik lagi lawa. Terima kasih.

    http://4.bp.blogspot.com/-2K_QUR3u8lA/TydgpPQFGlI/AAAAAAAACY0/kR1a4izzNI0/s1600/yuyu.png

    ReplyDelete
  42. wahhh yuyu dah shopping buku. time ni lah nak pulun menerapkan kecintaan kt buku =)

    ReplyDelete
  43. wah bestnya..kita ni pun gilakan buku taw...kikkiki

    ReplyDelete
  44. memang best la video yuyu =) macam yuyu nya video menang je. banyak org like lagipun mmg bagus. c; good luck ye yuyu. ♥

    ReplyDelete
  45. tak pergi amek lg voucher ,. tatau nak beli ape nnty haha

    ReplyDelete
  46. heeee..baucar takdapat lagi ni..taksabanya nk belii beli sopink sopinkkk...weeeeee~

    ReplyDelete
  47. bestnyee!! tak dapat pun voucher buku tu sbb dh habis bljr..sobs

    ReplyDelete
  48. bagus betul yuyu beli buku yang berguna tu :)

    ReplyDelete
  49. sama la mie...ada je yang menyimpang dari buku utk pelajaran =)

    ReplyDelete
  50. hehehe sy x baca buku mcm mana? haha

    ReplyDelete
  51. misi untuk habiskan rm1oo lg.. huk2

    ReplyDelete
  52. hehe..fae pon klu nak beli buku kebanyakkan beli buku 'galak-galak' je yg lebih..hehe;P

    ReplyDelete
  53. banyak nye buku, rajin gila yuyu nak baca dengan assingment nye lagi. hehehe

    http://nadyrabahrain.blogspot.com/2012/02/tips-mencuci-berus-solek.html

    ReplyDelete
  54. hahahahhahaha..bestnye dapat baucer buku :)

    ReplyDelete
  55. Baucer lagi 2 jgn beli buku galak2 ye.....hehe

    ReplyDelete
  56. lama x melawat cik yuyu..hihi..bestnya dapat voucher buku..leh beli novel banyak2(nie utk yang dah habis belajar aje ok)

    ReplyDelete
  57. belum gune lagi baucer.. hukhukhuk tomorrow is the duedate tok habiskan sgala2nya.. hahaha

    ReplyDelete
  58. Yuyu comel lah ! mcm baby doll. heheh. :)

    ReplyDelete
  59. kaka yuyu mmg comel sgt, mcm baby face laa ;D wahh sronoknya dpt baucar buku 1 malaysia..

    ReplyDelete
  60. kak yuyu, hari tuh kte nmpk kak yuyu kat mid valley MPH tp segan nak tegur..kecik molek je orangnye..:)

    ReplyDelete
  61. baucar 1 mesia tu duit rakyat ! hrp mklum

    ReplyDelete
  62. Sampai hati Yuyu tak belanja kita :3

    ReplyDelete
  63. untung dapat voucher ni .
    i baru je habis study last year sobs.

    ReplyDelete
  64. AMBOI KEMAIN CEPAT DH GUNA BAUCAR :D

    ReplyDelete
  65. YAN BELI NOVEL RM50,ALAT TULIS RM50 :D

    ReplyDelete
  66. memang teruja pownn masa dapt baucher tue.. hihihihi

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)