HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, February 14, 2012

Patut Beralih Arah.

Assalamualaikum




tahu tak yuyu menggemari Avril Lavingne umpama menggemari makan cekelat DAIM sambil tengok Running Man? tau tak yuyu ni membesar dengan lagu lagu Avril? tahu tak emak yuyu pernah baling botol susu kat yuyu takkala yuyu giat menjerit lagu Complicated Avril dalam shower.

tahu tak semua tu? tahu takkkkkk?

yuyu minat Avril. sebab orang cakap, yuyu ohsem macam beliau. bhahaha. tersembur jambu dalam mulut. *diri sendiri pun tak dapat terima pendustaan ini*

baru baru ni, yuyu dapat khabar angin sepoi sepoi tak reti bahasa bahawa Avril nak buat konsert di Malaysia. SABTU ini. ya Sabtu ini di Stadium Merdeka. tindakan yuyu sejurus kawan bagitau khabar itu adalah yuyu terus meng-histeria-kan diri. jerit jerit jerit. dengan harapan manusia sekeliling tahu yuyu sedang kagum.

tapi, harga tiket telah menjadi penghalang detik detik pertemuan kami berdua. yuyu bersedia untuk redha. hmm. kawan yuyu je la yang pergi. yuyu? yuyu hanya pergi membawa diri yang gundah gulana. walau kagum bagai nak rak macam mana pun, kalau datang bab duit, yuyu lebih sanggup cium duit dari cium Avril.

tapi kawan yuyu cakap, beliau tak keluarkan segerombolan duit untuk beli tiket konsert Avril tu tapi hanya bayar sedikit atas hasil usaha beliau setia dengan TUNETALK. ye ke? TuneTalk bukan company yang organise mende mende konset ke?

yuyu buat sedikit researh. ohh. beliau (TuneTalk)  merupakan syarikat Telco rupanya. sejibik macam Meksis juga Selkom dan Diji. ohoo.

yuyu gelebet habis Website Telco di Malaysia. ingat nak gelebet website Telco Somalia, tapi yuyu tahu, yuyu waras, ia tiada kaitan sama sekali dalam hidup yuyu. uhuk.


siyes yuyu mencintai ini. ia murah! tak pernah curang. tak pernah rasa ada yang semurah ini.


tapi tuntas. terasa bagai Cipan mengada ngada nak dok dalam tempurung.



TuneTalk ni super murah! lagi murah dari yang lain la korang. ke mana mana telco pun dengan harga yang murah. Per Minit! bukan Per setengan minit macam selalu kita guna! paham!!! *siap hentak kaki kat meja*


patut lah student sekarang mula beralih ke TuneTalk. patut la student ramai pergi konset setiap bulan. walhal tiket mahal. guna TuneTalk, collect point, dalam redeem tiket murah! guna TuneTalk, dapat 20% tiket konset! guna TuneTalk,yuyu kat Kolompo dapat jenguk emak tumis sambal kat Langkawi naik flight murah!

*mengikut terma dan syarat. bhahaha. dah macam agen Tunetalk pulak. padahal nak cakap tengah frus tak tengok konset Avril!

rugi tak guna beliau sebelum ni T__T mencik. ye. bermula dari sekarang, yuyu akan beralih nak guna TuneTalk!  nak pergi konset artis best best setiap bulan guna redeem point TuneTalk! bulan depan kononnya Avenge Sevenfold!

yang penting, nak guna TuneTalk sebab nak jimat duit nak minang pakwe hensem. hewhewhew. pakai  number Telco lain asyik cekik kredit je. #$%^&* betul.

dah dah. nak charge battery kamera. nak mintak kawan tangkap gambar Avril banyak banyak. nanti boleh tengok sambil nangis hentak kaki. sobbsob.



terima kasih sudi baca ^^

45 comments:

  1. Hee. suruh je kawan yuyu tu rekod mase konsert avril tu?? btw, good information. Sure ramai da beli TuneTalk after this :)

    ReplyDelete
  2. alololoooo siann.. yuyu kan kecik sludup2 je. haha #kejam :P

    ReplyDelete
  3. hahahaha.. yuyu ni comel lah.. suke part ni "tahu tak emak yuyu pernah baling botol susu kat yuyu takkala yuyu giat menjerit lagu Complicated Avril dalam shower.".. kite gelak guling2..[oke tipu!]

    lagu avril mmg banyak yg best2.. paling suke when your gone.. sedih owh!!

    ReplyDelete
  4. avril xbest xbest..best ag maddi jane..huihhuihhuih..

    ReplyDelete
  5. lepas tonton, update sini yuyu..

    meh la kita convert ke tune talk beramai2..

    untung2 dapat g beli daim!

    ReplyDelete
  6. kalu pedalaman ada line ke?

    ReplyDelete
  7. haha.. bab mnyanyi lagu complicated tu lucuu...hahah

    ReplyDelete
  8. saya suka lagu die gak dulu:)
    Minat sgt kt die nyer lagu ngan style die,dulu

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. sabar jela.. hihi..

    #yuyu..cpt tukar tunetalk!

    ReplyDelete
  11. mintak all access pass kt jason lo je..haha

    ReplyDelete
  12. mcm syok je gune tunetalk ni...bley try ahahaha

    ReplyDelete
  13. waaahhh . lepas nie boleh la beralih ke tune talk .

    ReplyDelete
  14. arrgghhh..ika pon peminat avril!!npe la ika bru tau psal tunetalk nih!!sobsob~:'(

    ReplyDelete
  15. yuyu,yd rasa celcom plan baru celcom lgi murah dari yg ni kot..

    call 28sen/10minit
    sms 1sen/sms

    ReplyDelete
  16. titew baru nak berkongsi rasa sedih tu bersama kakak . tapi lepas bacew akak punyewww entry ni , tak terbit langsung rasa sedih di sanubari ni . kenapa ek ? okay selamat bergundah gulana sambil member kakak enjoy tgok avril . haha :D

    ReplyDelete
  17. waahh..murah gila..memang tukar tunetalk lepas nie =D

    ReplyDelete
  18. ala cian . sokeyy . lain kali boleh pergi . :D

    ReplyDelete
  19. elak nanti pic kengkawan je banyak dari pic avril.kehkeh.

    murahnye tunetalk!
    tak sampai hati rasanya nak madukan tunetalk dengan selkom. haishh! =,='

    ReplyDelete
  20. lame tak melawat page yuyu ni...hehe...yuyu,duit nuff kan byk..pakai la..;)

    ReplyDelete
  21. HAHAHAHA..yuyu ni selalu menggelikan hati akak lah!

    ReplyDelete
  22. YUYU *sambil jerit name yuyu kuat*

    kita pun suke Avril :)) best kot. avril macam yuyu. yuyu macam avril. avril tulis lirik dgn jujur. yuyu pun tulis entru dengan jujur. so, korang adalah same. dan sy suka korang berdua.

    :))

    ReplyDelete
  23. siyes avenged sevenfold ... ???

    ~ http://qasehkuwardah.blogspot.com~

    ReplyDelete
  24. huhuhuhu kesian2,kitaorg mint avril juge,,huhu

    ReplyDelete
  25. kesian2,kitaorg minat avril juge,tpi xdpt nk g coz busy.huhu

    ReplyDelete
  26. oke, malam ni konsert avril !
    frust sangat sangat sangat sangat
    macam yuyu jugak..at least yuyu ada kawan yang pi tengok konsert tu...
    kalau la tau tune yalk ni dari awal....

    ReplyDelete
  27. dulu minat skrg dh kureng sikit. huhu

    ReplyDelete
  28. saya pon minat avril..hehehe sama la ;)

    ReplyDelete
  29. wuuuuuuuuu~ AL ... gile ke hape lagu beshhh ...

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)