HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, December 30, 2011

Takkan Menyesal Untuk Semua Ini ♥

Assalamualaikum
dewasa ini, lambakan tablets di pasaran. dan dewasa ini, yuyu sendiri heran kenapa yuyu harus guna ayat buku teks padahal nak buat entry saja. -.-'. okay. berbalik kepada entry super serius. sila tegangkan urat tensi tuan tuan dan puan puan sekalian.

ya. ulang semula. dewasa ini, lambakan tablet (bukan tablet sehari telan tiga bijik demi dapat badan langsing) yang boleh kita pilih di pasaran. macam mana kita harus buat pilihan tepat agar tak rasa menyesal dahulu pendapatan menyesal kemudian tiada guna?

kriteria penting semasa nak beli tablet ni, harus di titikberatkan saiz kecik atau besar, ada atau tanpa wi-fi, nak itu atau nak ini. tapi, yang penting, wajiblah kita pilih tablet yang dapat update dengan e-mail kita, music, facebook dan banyak lagi hiburan yang perlu kita dapat.

tak kira di mana saja, atau pada bila masa sahaja. ya. itu yang perlu kita titikberatkan.

dan sekali ya kepada :

tablet yang paling ideal selama abad ini dengan saiz yang sangat sesuai. Samsung Galaxy Tab 8.9 ni juga dapat memuatkan pelbagai musik, fail, lambakan gambar, email dan pelbagai lagi.

tambahan dengan Samsung Galaxy Tab 8.9 ini adalah tablet paling ringan, paling nipis, dan paling laju. memang ini adalah yang tepat pilihan yang patut kita buat. tapi, ada yang akan lebih membuat pilihan kita tu lebih tepat.

apa apa?

Samsung Galaxy Tab + Celcom. ya. ini adalah yang paling ideal dan tepat. kerana dengan gandingan ini, kita akan dapat :
  • tablet paling ideal di alam semesta bersama jaringan paling luas dan paling laju di Malaysia ini. woaaa!
  • video streaming paling lancar dan pengalaman web paling hebat yang di sokong oleh rangkai terbaik di negara (Celcom). woaa lagi!
  • lebih jimat dengan tawaran hebat dan plan yang sempurna dengan apa yang kita inginkan! woaa lagi lagi!
woaa. boleh nganga kan baca? untuk sedikit informasi tentang Samsung Galaxy  Tab 8.9 ini :

  • Android 3.1 (Honeycomb)
  • 8.9” touch screen display
  • 1.5GHz dual-core processor
  • 2MP front camera, 3MP rear camera
  • lebih nipis (8.6mm)
  • lebih ringan (453g)
  • 16GB internal memory
  • Supports Wi-Fi and 3G

 maka, apa lagi? dapatkan   Samsung Galaxy Tab™ 8.9 baru dengan rangkain terbaik pada harga paling istimewa dari serendah RM1288 (RRP: RM1699):
gandingkan dengan Celom Broadband pilihan kita :


tapi mesti tertanya, kenapa Samsung Galaxy Tab 8.9 adalah lebih bagus dengan Celcom?
  • Celcom adalah telco provider yang paling bereputasi dalam Malaysia dengan menerima pelbagai anugerah the prestigious Frost & Sullivan’s Mobile Broadband Provider untuk selama 2 tahun.
  • Celcom adalah rangkai paling luas dan paling pantas di Malaysia.
  • Celcom Broadband juga menawarkan pengalaman video, web dan pelbagai lagi dengan rangkaian paling stable.
ya. ini sangat super benar. sebab itulah dah tiga tahun yuyu tak pernah curang dengan Celcom Broadband.

maka sekarang, Samsung Galaxy Tabs yang mana yang kita nak serbu ni? Celcom ada semua yang kita perlukan dalam kehidupan kita sekarang.

opss. tambahan lagi untuk Samsung Galaxy Tab 8.9 di atas, terdapat juga Samsung Galaxy Tab "7 dari serendah RM668, dan Samsung Galaxy Tab 10.1 dari serendah RM1468! woaaa!

layari www.celcom.com.my/smartphones  untuk lebih information tentan Samsung Galaxy Tab pilihan kita.

jomm!

64 comments:

  1. wowo best nya kalo dapat ni :)

    ReplyDelete
  2. wahh... yuyu dah jadi promoter CELCOM & SAMSUNG ke?? hehhe.. pape pon, entry yg best...

    ReplyDelete
  3. samsung Galaxy Tab '7 tu yg kecik tu ea?

    ReplyDelete
  4. ini komen jujur ok yuyu. kat shah alam, certain area mmg celcom agak teruk. ini pengalaman sy sendiri dan rakan-rakan. line mmg teruk teramat.

    ReplyDelete
  5. waaaaaa......best ni law dapat..^^

    ReplyDelete
  6. masih tak mampu nak beli lagi la kak yuyu :(,heee...

    ReplyDelete
  7. Brader Yuyu nak belilah tuuhh :) haha . moga brader dapat beli dan tayang kat kitorang :) peewittt :)

    ReplyDelete
  8. ada keinginan nak beli . tapi harga dia melampau ! yuyu kaya , boleh lah :)

    ReplyDelete
  9. eleh mst cik yuyu dah boli ni kan haha..berapa biji tablet yg anda beli..tp ssh sket la nak bawa p mana2..letak celah ketiak pon rasa mcm tak muat haha..pstt!! harus la celcom bgkomisen sket kat cik yuyu sbb buat iklan dorang :P

    ReplyDelete
  10. kak yuyu nak beli kew?hehehe

    ReplyDelete
  11. i like samsung galaxy tab...tp utk celcom broadband xbrp nk like sbb always kasi prob....ermm =)

    ReplyDelete
  12. yuyu nak kasi hadiah keww..haha
    selamat tahun baru..phewitss

    ReplyDelete
  13. wah,,,, bestnye,, tapi muja still student :D

    ReplyDelete
  14. menganga mulut bile bce entry kali ni..hehe

    ReplyDelete
  15. ala, mashi keja situ..hehe n slalu baca gak blog yuyu.. 2 nmpak cm knl je td..ala..mashi girl yg nmpk yuyu senyum 2...pkai shawl hitam td...
    nak tgur tp xsempat lak,cus ad td kn

    ReplyDelete
  16. yeahh yuyu..ieqah mmg sedang gilerkan tab sekarg..ni duk kumpul duit nk beli tab or ipad..mana bguihh ye??

    ReplyDelete
  17. yuyu...banje satu..heehikk heehokkk!

    ReplyDelete
  18. Nice ! Tak kira . nak beli jugakk . hhuu :) tengs 4 da info yuyu ♥

    ReplyDelete
  19. assalam cik yuyu

    Dah sentuh, dah usap dan dah belai pun galaxy tab ni siang tadi. tengah dok berkira2 nk beli galaxy tab or galaxy s II ... he33

    ReplyDelete
  20. samsung galaxy tab 7+ or 8.9 bleh guna untuk kol and sms.....

    ReplyDelete
  21. celcom memg tbaek.sy pgguna celcom

    ReplyDelete
  22. skang nie nga rambang mata...yuyu mcm da bejaya goda honey...

    ReplyDelete
  23. salam...
    hye k.yuyu..kte da f0low blog akak
    f0low la bl0g kte plak...peace...:)
    http://aina-ariff.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. @ZieRa alooo.. ni advertorial nuffnang je la sayang ^^

    ReplyDelete
  25. @Fifa Ley ye sayang <3 yang omey macam awak tu :)

    ReplyDelete
  26. @niezam biasa la tu.. sama je dengan telco provider yang lain. cuma celcom, sikit je yang complain :)

    ReplyDelete
  27. @Eza Boom Boom :) tapi kalau beli dengan celcom berbaloi tau.. murah tau!

    ReplyDelete
  28. suke sgt baca entry2 yuyu ni.....btl2 layan....mula2 baca je dh bikin hatiku kegirangan.....hihihihihi

    ReplyDelete
  29. @•♥• EYJA •♥• wa rasa nak beli, then tayang kat lu.. huahuahua :p

    ReplyDelete
  30. @Rifa Afifah AMINNN.. semoga kaya.. huhuhu.. tapi tak lah.. beli dengan celcom, jimat banyak :)

    ReplyDelete
  31. Woaaa..x mampu eden nk memilikinye..yuyu hdiahkn buleh?XDDD

    ReplyDelete
  32. kak sha antara family members yg selalu lambat dptkan gadget terkini. adek badek dah setahun lebih pakai smart fon kak sha bru pakai smart fon awal bulan dec ni...huhu. now is tablet,,ntah bile nk ader..huhu

    ReplyDelete
  33. sys yuyu...macam best je tapi kalau sys yuyu nak belanja lagi best..hihii..boleh?

    ReplyDelete
  34. Wahh promote samsung :) hehehhee

    ReplyDelete
  35. Wahh promote samsung :) hehehhee

    ReplyDelete
  36. wahhhhh macam menarik jer tawaran ni!! XD

    ReplyDelete
  37. ohsemmm menyimpan lagi hasrat . heh tunggu lah tablet ni turun harga , 2020 kot . hahaha :p

    ReplyDelete
  38. knapa xambil iphone 4s yuyu..huhuhu ^^

    ReplyDelete
  39. knapa xambil iphone 4s yuyu..huhuhu ^^

    ReplyDelete
  40. yuyu jemput dtg blog sy..
    saya pilih blog yuyu sebgai blog terhebat pd tahun 2011

    http://luahanhatiseoarangperempuan.blogspot.com/2011/12/blog-terpilih-pada-tahun-2011.html

    ReplyDelete
  41. ANYONYONYO.GALAXY TAB BELUM SAMPAI MASA LAGI.DUIT TARAK XD

    ReplyDelete
  42. yuyu comel..

    kiter dh dptkn dh Tab 8.9 kiter..cool gilerw...

    done follow u dear..=)

    ReplyDelete
  43. yuyu comel..

    kiter dh dptkn dh Tab 8.9 kiter..cool gilerw...

    done follow u dear..=)

    ReplyDelete
  44. nyonyoynyoynyonyo duit nak dapat kat mane yuyu? NANGIS

    ReplyDelete
  45. kwan sy umo 13 thun beli samsung galaxy tab .. =="

    ReplyDelete
  46. assalam ..
    hye :) nice entry la .
    jemput ketuk2 pintu blog sy ye..

    http://eppynaza25.blogspot.com/

    orang nya cantik,hati pun cantik jugak kn nak follow back?

    wish all the best 4 u . :)

    ReplyDelete
  47. kalau dapat nie memang tak nyesal lahh. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)