HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, October 30, 2011

Sibuk itu, dan sibuk ini.

Assalamualaikum ^^

Tumblr_kzg2hhkxpo1qa2txho1_500_large

sedang hujan lebat tak ketahuan hala ni, bersambil minum Oligo celup biskut gula. hoi. memang level nikmat nya sama dengan nikmat dapat rembat barang free. syok syok. nak taip entry baru pun rasa bersemangat kemain.

dan sebab itulah wujudnya entry tanpa isi penting ni.

rilek rilek minum Oligo tepi rumah sambil tengok hujan, buat yuyu lupa diri yang padahal kerja wajib buat tengah banyak. makin yuyu rilek, makin menimbun. walaupun dah siap buat list pagi tadi, tapi ia hanya bermaksud sekeping kertas ditulis tanpa tujuan yang kukuh. hakhak. dah mula nak bersastera.
  1. basuh basuh sebakul  (dah)
  2. masak  (dah)
  3. basuk kasut adik laki  (dah)
  4. jahit tangan leher baju kurung 
  5. top-up
  6. print voucher free Chatime (lambat lambat pun takpe)
  7. clear cheaque Nuffnang (malam nanti)
  8. rempit ke Avon (malam)
  9. cari daun pandan buat kuih Tepung Pelita esok pagi.
  10. bagi ayam makan (transfer tanggungjawab kepada adik, mungkin)
sepuluh saja? lek luuu! cok kok lu. -.-' rilek? sepuluh adalah sebahagian yang perlu yuyu buat. kalau nak taip semua, haruslah kalian baca hingga terjojol bijik mata lalu semput baca sampai tak sempat rebut oksigen dengan kawan lalu fengsan akibat terlalu gigih nak baca semua list yuyu perlu buat. haa. nak?

ngeri bukan? maka 10 adalah afdhal.

biasalah, bila balik ke kampung, kena lah berbakti kepada emak, abah, adik, rumah dan ayam ayam. bukan apa, demi menjadi anak perempuan sulung yang bertanggungjawab. kudusnya perenggan ni >.<

soksek soksek. ehh. anak sapa rajin kemain tu?

oo.. anak cek kiahh cucu tok mud. dia memang rajinnnn! ohsem pulak tu. 



hakhak. yuyu harap begitu. :')

kesian pulak tengok emak gagah kerah tenaga buat macam macam kerja. tangan kanan sambar kain, tangan kiri kacau nasi. ish. tak nak. tak sanggup. walaupun diri sendiri pun tak sanggup nak buat semua kerja tu. sekarang sajalah masa yang ada. mana tahu yuyu tak sempat tolong emak. 

kira kira balik, cuma tinggal seminggu saja lagi yuyu nak balik ke kampus. padahal banyak hal yuyu tak selesai lagi. nak tak nak, seminggu ni kena rempitkan darah naik turun bekalkan oksigen lebih supaya kebal dari penat buat itu ini.

kira kira balik juga, entry ni saja mengambil masa 2 jam untuk selesai di publish. sambil buat, sambil jahit leher baju, sambil tengok nasi di dapur, sambil tengok anak yang emak mengasuh, sambil angkat baju di ampaian sebab hujan, dan sambil sambil sambil. banyak.

kadang kadang bagi yuyu, sibuk macam ni lagi syok, dari banyak masa terluang, tapi tak buat apa apa. sebab musabab, yuyu akan mengalami mati kutu bila terlalu banyak sangat masa terluang. bosan nak seterusnya tau nak tidur. bila tidur banyak, akan sebabkan mood tak stabil. haa. pulak

p/s : akhirnya siap juga satu entry -.-'

terima kasih sudi baca :)

44 comments:

  1. hikhik yuyu tepung pelita peveret kita tu =) yuyu hebat lah semua benda tahu buat , macam susah je nak buat kuih tu =/

    yuyu jom lah pergi ChaTime sama-sama. dapat voucher tu jua tapi belum print

    ReplyDelete
  2. Rajinnye kak yuyu..sejuk mata mak mentua tengok;hahaha

    ReplyDelete
  3. yuyu nak g avon cari ape jer??lipstik baru??bedak baru??hehe...^_*

    dah top up??boleh lah balas msg akak..T_T

    ReplyDelete
  4. wah3... dalam kesibukan, sempat jugak yuyu taip entry ek... caya larh! =)

    ReplyDelete
  5. saya dulu dapat kiss dr yuyu...hehe
    bgus la yuyu nie...rajin

    ReplyDelete
  6. btl 2 yuyu...kalau ada nasa terluang mmg xtau nk bt apa..macam saya skrg..dh 3 hari masa dihabiskan macam tue saja dgn tido..tido..tido..
    rasa bleh gila sbb bohsan sgt padahal asingment ada je berlambak..ngehehe :p

    ReplyDelete
  7. rajin betui la budak kecik ni.. :)

    ReplyDelete
  8. bgusla klu niat nk ringankan beban mak .tuh la lg sminggu nk blek kmpus .t kte pun taley da nk tlg2 mak kte .hikhik .

    ReplyDelete
  9. nanti yuyu approve komen lain.. tak baca lagi ^^ nak g cari daun pandan ^^

    ReplyDelete
  10. ni lah anak mithali. bile nak upload gambar cekodok versi yuyu?

    ReplyDelete
  11. kat rumah cik bunny ade daun pandan,free je tapi sayang yuyu tinggal jauh =(

    ReplyDelete
  12. mmb bz ye cik yuyu cek mek molek nih...

    tp rajin jugak diye..huhu..nice

    ReplyDelete
  13. Wah rajinnye Yuyu. :) me bosan je cuti sebab taktau nk buat apa hihi nak buat housechores tp bangun2 mama dah settle kan semua huhu

    ReplyDelete
  14. yuyu mmg rajin....dan anak yg comel...^^

    ReplyDelete
  15. betoll..sy lg suka bz dr duk melanguk tak ketahuan hala..huhu

    ReplyDelete
  16. BAGUSNYA KAK YUYU NAK KURANGKAN BEBAN MAK :'D

    ReplyDelete
  17. time bz kite dah hbes kak yuyu..hahaha..esok je da..:)

    ReplyDelete
  18. 1 sampai 10 *sambil telan air liur..

    yuyu, jom singgah blog umie keh3..

    ReplyDelete
  19. baguslaaa yuyu..jom rempit ke avon selasa ni laa beli perfume baru..HOHO

    ReplyDelete
  20. oligo koko minuman yg hebat
    ceria gembira nikmati bersama
    lalala

    ReplyDelete
  21. bagusla kak yuyu, rajin ^_^ boleh dibuat menantu dah ni. hakhak

    ReplyDelete
  22. banyaknya kerja yuyuuuu.nak tolong,keje kita pon byk.

    ReplyDelete
  23. ehm snap la [ic tepung pelita yuyu..hihi kuih yg sedap yummy

    ReplyDelete
  24. hebat nyew...ehh..bukan..
    rajin nyew yuyu nie...hikhik :D

    ReplyDelete
  25. ALAHAI,RAJINNYA,,ANAK SAPALAH NI,,..nak yg ni kan?haaa,nah.hahahaha

    ReplyDelete
  26. P AVON BELI APA?CHEQWA SUKA NUTRIMETICS SKG..HIHIHI

    ReplyDelete
  27. hai yuyu!!!=)

    sha suka ayat yang ni---->>sibuk macam ni lagi syok, dari banyak masa terluang, tapi tak buat apa apa.

    kalau banyak masa terluang, terasa membazir masa kat dunia..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)